Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

Пре сат времена, Grizzly Adams рече

Kakvi kreteni... Pa koga ce zarazis u planini? Neku mecku?

Ja sam trazio odobrenje za poljoprivredne radove, proslo 48 sati i nisam dobio. Navodno moze sa traktorom do 20 ALI NIKO NE GARANTUJE da je tako. Opste rasulo. Koga ja ugrozavam u ataru u traktoru?

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Aandrej said:

Ja sam trazio odobrenje za poljoprivredne radove, proslo 48 sati i nisam dobio. Navodno moze sa traktorom do 20 ALI NIKO NE GARANTUJE da je tako. Opste rasulo. Koga ja ugrozavam u ataru u traktoru?

E pa ne moze. Sta ako napravis zurku na njivi?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Таша рече

Dobro ajde objasni mi zasto ovo ne "radi" kod italijana ili srba? Posto eksplicitno i jedna i druga vlada pozivaju na te mere, ali ljudi se ponasaju suprotno. Pa nam onda uvode karantine, policijske casove, kazne, zabrane i ostalo. 

Zato što su Italijani i Srbi Ciganija, a Nemci imaju disciplinu :smeh1:.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Таша рече

Dobro ajde objasni mi zasto ovo ne "radi" kod italijana ili srba? Posto eksplicitno i jedna i druga vlada pozivaju na te mere, ali ljudi se ponasaju suprotno. Pa nam onda uvode karantine, policijske casove, kazne, zabrane i ostalo. 

Не, ни овде не функционише савршено. И даље има многих који не поштују те мере. Има чак и тоталних кретена који иду около, кашљу и пљују на људе и вичу: ”Корона, корона”! И нису у питању мала деца. То још нисам чуо да је неко код нас урадио. Па и даље се влада не игра тоталитаризма. Не ради се ту о томе да су као Германи дисциплиновани, а Срби или Италијани нису, него се ради о томе да земље које имају дужу традицију поштовања људских права и слобода разумеју мало боље опасност од тоталитаризма и схватају да вирус овог нивоа опасности не може да оправда мере које психо спроводи. И наравно, ко што реког, не ради се само о људским правима, него и о медицини. Не може се све подредити вирусу јер постоје и многе друге болести које ово лудило са ограничавањем кретања знатно погоршава.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Juanito рече

Има чак и тоталних кретена који иду около, кашљу и пљују на људе и вичу: ”Корона, корона”!

????????

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, Grizzly Adams рече

E pa ne moze. Sta ako napravis zurku na njivi?

To i nije tako losa ideja i ovako mi je najsladje da jedem na njivi. Sve ima bolji ukus.

A npr. sad bih trebao da prsakm voce, to sam radio uvek nocu zbog pcela. Sad bih trebao da napravim masakar pcela jer bih morao oko 14 da pocnem da prskam da bih do 17 bio kuci.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Таша said:

За Италијане не знам, али могу да ти објасним за Србију. Зато што никада није ни покушано.

Овде никад нико из власти или из струке није изашао пред људе и рекао: "Људи, ситуација је таква и таква. Молимо вас да ако хоћете да што пре изађемо из овога - држите дистанцу на улици од других, ако морате да излазите, идите сами или са људима са којима живите. Носите маске ако морате да будете међу другим људима, ево ми ћемо урадити све да свака апотека има маске по најмањој цени и обезбедићемо средства за дезинфекцију просторија. Држите личну хигијену, перите руке после сваког изласка. Ако се не будемо придржавали овога и започне нагли раст, мораћемо да предузмемо неке драстичније мере да нам здравство не би колабирало".

Али не. Уместо тога, психо наређује полицијски час, забрањује старијима да уопште излазе осим једном недељно између 4 и 7 ујутру, прави логоре за присилни смештај, ликује како ће смислити нешто још горе, хвали се како воли да уноси немир међу људе, користи сваку конференцију за политичку промоцију, крши Устав, организује некакве преке судове преко скајпа (!) за прекршиоце. Сад је повећао пол. час на 60 сати за викенд (пол. час као мера је бесмислен и нико други га није увео јер ничему не служи) и стално прети 24-часовним пол. часом. Сво време паламуди како је недисциплина крива за пораст оболелих, а лично је најодговорнији за зајебавање са заразом у почетку и намерно одуговлачење са било каквим мерама да би прикупио потписе. Његов тим стручњака свакодневно даје потпуно контрадикторне изјаве и само додатно смућују и слуђују људе. И још увек свакодневно крши сопствене мере где год се појаве он или његови сатрапи.

Када се тако односиш према људима, нормално да у њима нећеш добити савезнике него непријатеље. Важи за сваки народ на планети, не само за нас.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, GeniusAtWork рече

За Италијане не знам, али могу да ти објасним за Србију. Зато што никада није ни покушано.

Овде никад нико из власти или из струке није изашао пред људе и рекао: "Људи, ситуација је таква и таква. Молимо вас да ако хоћете да што пре изађемо из овога - држите дистанцу на улици од других, ако морате да излазите, идите сами или са људима са којима живите. Носите маске ако морате да будете међу другим људима, ево ми ћемо урадити све да свака апотека има маске по најмањој цени и обезбедићемо средства за дезинфекцију просторија. Држите личну хигијену, перите руке после сваког изласка. Ако се не будемо придржавали овога и започне нагли раст, мораћемо да предузмемо неке драстичније мере да нам здравство не би колабирало".

Али не. Уместо тога, психо наређује полицијски час, забрањује старијима да уопште излазе осим једном недељно између 4 и 7 ујутру, прави логоре за присилни смештај, ликује како ће смислити нешто још горе, хвали се како воли да уноси немир међу људе, користи сваку конференцију за политичку промоцију, крши Устав, организује некакве преке судове преко скајпа (!) за прекршиоце. Сад је повећао пол. час на 60 сати за викенд (пол. час као мера је бесмислен и нико други га није увео јер ничему не служи) и стално прети 24-часовним пол. часом. Сво време паламуди како је недисциплина крива за пораст оболелих, а лично је најодговорнији за зајебавање са заразом у почетку и намерно одуговлачење са било каквим мерама да би прикупио потписе. Његов тим стручњака свакодневно даје потпуно контрадикторне изјаве и само додатно смућују и слуђују људе. И још увек свакодневно крши сопствене мере где год се појаве он или његови сатрапи.

Када се тако односиш према људима, нормално да у њима нећеш добити савезнике него непријатеље. Важи за сваки народ на планети, не само за нас.

Ma kako nije, Genije?
Po cio dan nam se objašnjava i drobi sve jedno isto - socijalna distanca! Nema okupljanja! Ostani doma! 
Kada mi, nedisciplinovani Balkanci (jer nama se ne naređuje, zaradbogavelikog) pokažemo svojevolju, naravno da nam slijede zabrane, policijski čas... hapšenja.
Ja smatram da se pretjeruje mjerama (eto ti sad... i ja imam mišljenje) ali se pridržavam svega što savjetuju. 
Kada sve prođe, vidjećemo ko je bio u pravu, ko se s kim poigravao i da li je zaista sve ovo bilo neophodno... ali dok ne prođe, valjalo bi pokazati malo discipline, odgovornosti i kulture.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...