Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 1 минут, fsa рече

Neće biti da su baš za sve krivi Tadić, Đilas & co... Kako god, trebalo je iskoristiti zdravstvene kapacitete takve kakvi jesu i pri suzbijanju epidemije slušati lekare, ali ne dati ordrešene ruke nesposobnim političarima

Наравно да су криви и ови данас јер нису решили ниједну аферу и нико није одговарао што болница нема.

... и сав живот свој Христу Богу предајмо

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, fsa рече

Neće biti da su baš za sve krivi Tadić, Đilas & co... Kako god, trebalo je iskoristiti zdravstvene kapacitete takve kakvi jesu i pri suzbijanju epidemije slušati lekare, ali ne dati ordrešene ruke nesposobnim političarima

У сваком већем граду има и војних болница које се могу искористити а не користе се.

... и сав живот свој Христу Богу предајмо

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Вилер Текс рече

Брате, мислим да си превише себе оптеретио. Много си искључив. По теби изгледа човек који није вакцинисан не би могао да буде присуран на литургији без обзира што је крштен? Ако тако мислиш, дебело грешиш.

Za Crkvu i vernike treba da važe ista pravila kao i za sve ostale. Ako su maske obavezne za sve zatvorene prostore onda hramovi ne treba da budu izuzetak... a jesu, to svako od nas zna. Vakcinacija još uvek nije obavezna i ne verujem da će biti.

Подели на овим сајтовима

Ево га и још један секретар, Мирсад прети. :) Колико има тих секретара који прте гинеколозима ? 

WWW.POLITIKA.RS

Државни секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек рекао је данас да неће бити милости ни толеранције према лекарима који говоре против вакцинације, те додао да је...

А како ће да докаже да је гинеколог говорио против вакцине. Ваљда се подразумева да су труднице ушле у ординацију да се вакциничу :) или ће да буду обавезне камере као у таксију. Или да гинеколози дају вакцину када утврде трудноћу.

Како год овај  Мирсад ће за днеколико месеци да буде у минстарству за путеве код  Јеремића и Сандре Рашковић :), а ако крену проблеми са трудницама настали од вакцина или поремећаји након порођаја нико неће њега да прозове.

Рече безуман у срцу својем: нема Бога.
Трула су и мрска дјела њихова. (Пс. 13, 1)

Подели на овим сајтовима

пре 21 часа, fsa рече

Istina boli... ja ti tu ne mogu pomoći

11. марта 2020. је проглашена пандемија на светском нивоу. Од децембра 2019. да се тако брзо прогласи пандемија само говори о томе да се светским моћницима много жури. По томе до сада је требало да смо сви били заражени. Друго, прва вакцина је врло брзо пуштена у употребу на светском нивоу, а у информатору фајзер-бионтек вакцине се каже: Mogu se javiti i ozbiljna i neočekivana neželjena dejstva. И треће, неповерење у вакцинацију је врло ниско не само код нас него и у целом свету, а опало је поверење и у вакцинацију и против других заразних болести, чак и обавезна вакцинација деце предвиђених законима о обавезној имунизацији је знатно опала.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, fsa рече

Za Crkvu i vernike treba da važe ista pravila kao i za sve ostale. Ako su maske obavezne za sve zatvorene prostore onda hramovi ne treba da budu izuzetak... a jesu, to svako od nas zna. Vakcinacija još uvek nije obavezna i ne verujem da će biti.

Ја те нисам то питао.

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Вилер Текс рече

По теби изгледа човек који није вакцинисан не би могао да буде присутан на Литургији без обзира што је крштен? Ако тако мислиш, дебело грешиш.

Ne mislim tako.

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Kafanski amater рече

У сваком већем граду има и војних болница које се могу искористити а не користе се.

Nema dovoljno lekara. 

Činjenično stanje:
- u slučaju da je neko u zdravstvenom stanju kada je indikovana upotreba ventilacije/ECMO, ukoliko lekar ne upotrebi mehaničku ventilaciju/ECMO šansa za prezivljavanje je nula.
- U slučaju lekara sa velikim iskustvom iz tzv. "high volume" centara preživljavanje kod ECMO procedure je svaki drugi pacijent.
- U slučaju lekara sa manje iskustva preživljavanje je jedan od deset pacijenata.
- Ne leče uređaji, već lekari, a njih treba neko da obuči. Tako da investicije u "respiratore" (kako se pogrešno naziva uređaj za invazivnu mehaničku ventilaciju) bez prethodnog ulaganja u kadar i pravilnu organizaciju zdravstvenog sistema je bačen novac.
- ukoliko niste vakcinisani šansa da se zarazite je devet puta veća nego kada ste vakcinisani
- ukoliko niste vakcinisani šansa da se završite u bolnici je 48 puta veća nego kada ste vakcinisani
- ukoliko niste vakcinisani šansa da preminete je 69 puta veća nego kada ste vakcinisani
Vi birate izmedju toga da li ćete na respirator ili ne.

U vezi obuke, nekada davno smo jedan poreklom vovodjanski Nemac i ja hteli da prokupackoj bolnici poklonima dva „respiratora“. Odgovor tadasnjeg direktora je bio da oni imaju toga koliko hoces ali nemaju dovoljno ljudi. Znaci odbijate poklon, dobro. Sada je taj G17 direktor u Nemackoj da ironija bude veca. S druge strane Nemac je samo hteo da uradi nesto dobro zemlji odakle su mu preci isterani zbog ucesca u ratu. I dan danas ode da poseti „svoju“ kucu gde ga sadasnji vlasnici uvek lepo ugoste, da ironija bude jos veca.

Gordana Štrbenac
Vladimir Vukićević Neka nam vrati anesteziologe da rukuju respiratorima.

Vladimir Vukićević
Gordana Štrbenac Nisu vam ih uzeli nego su izbaceni iz zemlje bez mogucnosti da se vrate i imaju pristojan zivot. Na kraju krajeva kao i ja.
Подели на овим сајтовима

пре 22 часа, fsa рече

Nema tu ništa diskutabilno, nego ti vrdaš jer si ostao bez jedinog argumenta kojim bi potkrepio tvrdnju da ona laže.

Jedino sam u trudnoći uzimala Normabel 2 mg. zbog hipertenzije, ali niti to mi se nije sviđalo.

http://forum.roda.hr/threads/37403-Sredstva-za-smirenje

ja sam u veljači počela s obradom jer mi je, inače niskotlakašici, tlak počeo skakati tako da sam svaku-svako drugu večer završavala na hitnoj na inekcijama za izmokravanje i normabelu

https://www.mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=43&t=74638

Sada mi se opet pod terapijom događa da već par dana imam tlak 165/110 i ne mogu ga skinuti sa tom terapijom, čak popijem i Normabel navečer kako su mi preporučili.

https://ordinacija.vecernji.hr/halo-doktore/pitanja/poviseni-tlak-i-pokusaji-trudnoce/

ARTERIJSKA HIPERTENZIJA

U KOMBINACIJI SA JEDNIM OD NAVEDENIH LEKOVA MOZETE POPITI tabletu-BENSEDIN od 5-10mg sa malo vode

Drugi lekovi koje ste naveli (Bensedin i Methyldopa) takođe se koriste u kontroli hipertenzije u trudnoći, ali oni deluju sasvim drugačijim mehanizmom od Presolol-a.

https://www.zczajecar.com/index.php/odgovori-doktora/ginekologija-i-akuserstvo

Bože, ja zamalo ne crkoh od pola tablete Bensedina. Imala sam visok pritisak preksinoć  i na hitnoj mi pored diuretika i tablete pod jezik dali i ovo čudo

https://www.ana.rs/forum/index.php?topic=102258.690

Мене није убедила, тебе ако јесте, ок.

Подели на овим сајтовима

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Одломак из: https://www.alims.gov.rs/ciril/files/lekovi/pil/515-01-04359-20-001.pdf?fbclid=IwAR1KWOAt_n_PphAiPt5iETqYhrr6RdUTQOHKvMx916NxN7avfD1r8sK3Cps

O ČEMU TREBA DA OBAVESTITE ZDRAVSTVENOG RADNIKA KOJI PRIMENJUJE PFIZER-BIONTECH COVID-19 VACCINE, PRE NEGO ŠTO JE PRIMITE?Obavestite zdravstvenog radnika koji primenjuje vakcinu o Vašem zdravstvenom stanju, uključujuć i

sledeće:

· ako imate bilo koju vrstu alergije

· ako imate povišenu telesnu temperaturu

· ako imate problem sa krvarenjem ili uzimate lekove za razređivanje krvi

· ako je Vaš imunski sistem jako oslabljen zbog postojeće bolesti ili uzimate lekove koji utiču na Vaš imunski sistem

· ako ste trudni ili planirate trudnoću

· ako dojite

· ako ste primili neku drugu COVID-19 vakcinu

И шта ће здравствени радник да каже, како да је посаветује? Да на своју одговорност каже да треба да се вакцинише?! Ако је трудноћа и дојење стање у којем се жена може вакцинистати зашто су у фајзер-бионтеку издвојили ове ситуације?!

Подели на овим сајтовима

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

А ево шта кажу за труднице и дојиље:

Primena vakcine Comirnaty kod trudnica može se razmotriti samo kada očekivana korist prevazilazi bilo koji potencijalni rizik za majku i fetus. (Каква небулоза).

Dojenje

Nije poznato da li se vakcina Comirnaty izlučuje u majčino mlekо. (Значи не знају).

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...