Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 10 минута, mirko1929 рече

Било је у оптицају својевремено Откровење Петрово које детаљно описује паклене муке. Међутим, није ушло у  НЗ, зато што на крају пише да ће се молитвама верних евентуално неправедници избавити од паклених мука, након чега (у тексту) свети Петар наређује да се то знање не шири даље, јер је лоше из морално-педагошких разлога, него да се сакрије.

Origenizam pre Origena.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, mirko1929 рече

Па, Књига Откровења је полуканонска. Западна црква ју је прихватила, а Источна не (и тако се некако ипак провукла на мала врата у НЗ, али се и даље не чита у Православним богослужењима). Било како било, она се не односи на нашу будућност. Писана је у време римских прогона хришћана и у њој се најављује да ће хришћани прогонити пагане, што се већ испунило. Хришћани су имали свој период, од цара Теодосија, па надаље, кад су жарили и палили светом.

Kako nije kanonska, prihvacena je od vecine crkve i usla u kanon, inace se ne cita na bogosluzenjima jer je prepuna simbolike i alegorije i teska za tumacenje. Inace se bas odnosi na nasu buducnost, sveta i posebno crkve i vernih, pa to je bre Mirko jasno ko dan i iz samog literalnog teksta Otkrovenja.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Tumaralo. рече

Origenizam pre Origena.

Није Оригенизам. Ориген је веровао у преегзистенцију душа и реинкарнацију. Рађаћеш се опет, и опет, све док не живиш тако да одеш у рај. Једном речју, Бог ће да те присили да живиш по Његовом, и бићеш принуђен да покушаваш све док не успеш.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Mikorist рече

Ja rekoh lepo. Za čitanje se traži blagoslov. Za objašnjavanje se traži blagoslov.  Ja ga nemam. Mogu samo naučnom fantastikom da se bavim i računarima i generalno svojim poslom.

Па пошто ти ниси добио благослов мислиш да је прилично да се спрдаш са тим? И да га упоређујеш са Тарабићем. Не могу рећи да разумем ту потребу али нека ти.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, cloudking рече

A kod nas hoce li ih biti uopste? Nesto sumnjam da ce ovaj smeti da se zamera tom birackom telu...

Zna narod...

Njemu svejedno.... štaviše, ovi koji umru od kovida su mu najsigurniji glasači ;)

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

WWW.NOVOSTI.RS

GLUMICA Sloboda Mićalović (40) je pozitivna na korona virus, zbog čega je 19. septembra prekinuto snimanje serije "Tajne vinove loze", piše Telegraf DŽetset.

Tzv. trećedozna korona! 

cool.lie.talker

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Mikorist рече

Nisam imao nameru da se sprdam. Ako je tako protumačeno - oprosti.

Ali je cela tema sprdačina . Tako da odoh. :skidamkapu:

Бог да прости. А за целокупну тему се слажем апсолутно. Поздрављен ми буди. :)

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Dragi рече

Na 5:37 na snimku koji sam stavio baš tako to kaže. Menja nam se genom, ali ne dugotrajno, i zato, kao, to nije genska terapija i ne treba da se plašimo da se vakcinišemo. Pitaj one koji znaju nemački. a sam Svetosavac, ja ne lažem, barem ne svesno :coolio:

https://at.linkedin.com/in/sylvia-kerschbaum-gruber-b3a41313b

Pitala Branka i dobila odgovor da ne kaže to...  dobro sam pretpostavio...

пре 6 часа, Dragi рече

Dakle, menja nam se genom, genetika nam se manipuliše;

A da ipak prvo pročitaš bar osnovne stvari o genetici?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, sampaganini92 рече

У сваком случају да бре случајно се докопала књига Новог Завета, омакло се Оцима а и Дух Свети затајио па ето шта да се ради.

Nije slučajno... dosta su raspravljali o tome... prevagnulo je poreklo autora, odnosno, to što je većina smatrala da je Otkrovenje napisao isti Jovan koji je napisao i Jevanđelje (i to baš Jovan koji je bio Isusov bliski sledbenik)... što danas znamo da nije tačno... tj. u najmanju ruku znamo da nije isti čovek napisao Otkrovenje i Jevanđelje po Jovanu... ne samo zbog razlika u stilu, već i zato što pisac Otkrovenja pravi gramatičke greške koje pisac Jevanđelja po Jovanu ne pravi... ne samo što nemaju isti stil pisanja, nego nemaju ni isti nivo obrazovanja (u grčkom jeziku, ne nužno opšteg obrazovanja)...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Branka62 рече

Nije to kazala.

Na 5:37 kaže da ni jedan sastojak vakcina ne menja naše gene na duži vremenski period. E sad, ako iz cele njene priče izvučeš samo ovo "na duži vremenski period", možeš to interpretirati po svojoj volji. Ali ako slušaš ceo intervju, jasno je šta priča.

P.S. Ne znam nemački, te sam poslušala tvoj savet i pitala tvoje sugradjane - Bečlije.:)

Rekla je, doslovno: Aber auch wenn sie gen-basierte Impfstoffe sind, sind sie in keinem Sinne Gen-Therapien. Keiner der Impfstoffe verändert unser Genom in einer Art und Weise für längere Zeit.

Sad može svako da prevede na Google...

A ipak mislim da sam ja bolje preveo od tvojih sugrađana; izgleda da sami ne znaju nemački ;) 

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Dragi рече

Rekla je, doslovno: Aber auch wenn sie gen-basierte Impfstoffe sind, sind sie in keinem Sinne Gen-Therapien. Keiner der Impfstoffe verändert unser Genom in einer Art und Weise für längere Zeit.

A ipak mislim da sam ja bolje preveo od tvojih sugrađana; izgleda da sami ne znaju nemački ;) 

A i ovde sam to komentarisao. Ne vidim da mi prigovaraju.

https://www.facebook.com/drago.carski/posts/10159322461740837:116

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Милошшш рече
WWW.NOVOSTI.RS

GLUMICA Sloboda Mićalović (40) je pozitivna na korona virus, zbog čega je 19. septembra prekinuto snimanje serije "Tajne vinove loze", piše Telegraf DŽetset.

Tzv. trećedozna korona! 

Zato što se ti nisi vakcinisao, zato se zarazila.

Mada, da je primila četvrtu dozu možda se ne bi zarazila.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Dragi рече

tvojih sugrađana

Nisu moji, već tvoji :)

пре 3 минута, Dragi рече

Evo, proverila

"No, čak i ako se radi o cjepivima na genskoj osnovi, oni ni u kojem smislu nisu genske terapije. Nijedno od cjepiva već duže vrijeme ni na koji način nije promijenilo naš genom"

a ti napisa

"Dobro, ona kaže da genska vakcina (nem. gen-basierte Impfung), kao, nije gen-terapija, jer samo privremeno menja naš gen. Aha. Samo privremeno - na koje vreme? dan, dva, godinu, deset, doživotno? - nama se menja i manipuliše nam se genetika. Ali to nije genska terapija. Nije objasnila zašto nije genska terapija ako se, iako navodno samo privremeno, menja genetika.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Dragi рече

Pa Google prevod kaže baš ono što je i Branka napisala... gospođa nije rekla da vakcine menjaju genom, nego ti to izvodiš iz njenih reči da ne menjaju genom na duže vreme... ali mnogo manje bitno od hvatanja i pokušaja tumačenja jedne rečenicu u jednom intervjuu, nauči brate šta je genom...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

Nije slučajno... dosta su raspravljali o tome... prevagnulo je poreklo autora, odnosno, to što je većina smatrala da je Otkrovenje napisao isti Jovan koji je napisao i Jevanđelje (i to baš Jovan koji je bio Isusov bliski sledbenik)... što danas znamo da nije tačno... tj. u najmanju ruku znamo da nije isti čovek napisao Otkrovenje i Jevanđelje po Jovanu... ne samo zbog razlika u stilu, već i zato što pisac Otkrovenja pravi gramatičke greške koje pisac Jevanđelja po Jovanu ne pravi... ne samo što nemaju isti stil pisanja, nego nemaju ni isti nivo obrazovanja...

Mislim da je ta razlika u stilu zbog samog Otkrovenja koje je pisano prorockim stilom i u mentalnom i duhovnom stanju mistickog nadahnuca u kom je bio Jovan kada je primao reci koje ce zapisati u Otkrovenju, tesko je preneti nesto nadprirodno na nase reci i izraze i zato i stil moze biti poseban i drugaciji od bilo cega drugog napisanog. Koliko se secam i ap.Pavle i kod njega postoji razlika u stilu i nivou obrazovanja pisanja izmedju nekih njegovih poslanica, jer je jednu od poslanica zapisivao (Pavla) njegov ucenik koji je to obradio na grckom jeziku i gramatici i onda je to Pavle potvrdio da je.... (okej...:D)...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...