Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 5 минута, cloudking рече

Pomoli se i ti za ovo dete koje je sad u patnjama zbog vas budala...

Gde mi je nestao @haveaniceday? Treba da mi objasni da je najveca glupost vakcinisati decu od kovida...

Гњидо људска да љигавија не може бити сорта на овом свету, последњи пут те молим не обраћај ми се. Јел разумеш? Нисам причао са тобом нисам ти се обраћао да би ме ни из чега оптужио ни мање ни више за болест нечијег детета које у животу видео нисам. Стоко безобразна, туђом муком и тескобом нападаш неистомишљенике. Ситна душо. 

Бог дете напаћено да сачува здраво и дуговечно а твоју демонску мржњу да исцели својом милошћу и љубављу. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, sampaganini92 рече

Само ти цепај своју мудрост не обазири се на своје архијереје, за чега ће ти кад има СЗО и кризни штаб. Нека се помоле за тебе а и за све нас блаженопочивши добри наши пастири из Царства Небеског.

Razumna i duhovno zrela osoba ne obilazi "mudre" arhijereje očekujući da se u sve razumeju i da svaki problem mogu da reše. Kada nam se npr. pokvari auto ili neki dr. uređaj rešenje nećemo tražiti u crkvi, već kod osoba stručnih za to. Misliš li da je medicina izuzetak i da arhijerejska mitra može da zameni godine i godine studiranja, specijalizacija i rada sa pacijentima? Naravno, uvek i svuda postoje stručnjaci i "stručnjaci". Nije uvek lako razlikovati jedne od drugih, naročito ako nemamo bar elementarno znanje o tome kako se dolazi do naučnih saznanja i kako medicina funkcioniše, ali to se ne rešava tako što ćemo za medicinaska pitanja početi da konsultujemo razne arhijereje-sveznalice. Mogu oni biti i inteligentni i dobronamerni, ali ako negiraju naučna saznanja i dele drugima savete iz oblasti koju nedovoljno poznaju sva ta njihova "mudrost" i "ljubav" postaje izuzetno opasna. 

Iz teksta koji si postavio ne vidi se da je pomenuti arhijerej svestan da je bez masovne vakcinacije nemoguće zaustaviti epidemiju i da vakcine ne ugrožavaju već čuvaju zdravlje i spasavaju živote. Nije mu jasno ni zašto i kako nevakcinisani predstavljaju mnogo veći zdravstveni rizik po druge, pa se čudi, negoduje i traži da im se ne dira u slobodu da se ponašaju suprotno medicinskim preporukama i donetim zakonskim rešenjima za suzbijanje epidemije. Pravoslavna Crkva ne priznaje nikakve moralne prigovore u vezi vakcina i potpuno je netačna njegova tvrdnja da to "nisu samo subjektivni pogledi, već proizilaze iz osnovnih pozicija i suštinskih verovanja Crkve" ( subjektivni i neobavezujući stav je ova njegova neutemeljena tvrdnja ). Duhu i prirodi Crkve strano je ugrožavanje života drugih ljudi pod maskom pobožnosti i borbe protiv "diskriminacije" nevakcinisanih. Po plodovima ćete ih poznati, kaže Gospod, a plodovi onih koji odbacuju vakcine, maske i dr. medicinska dostignuća i mere su jedino bolest, patnja i smrt.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Avocado рече

Da bi tvoj primer bio adekvatan, potrebno je da tvoj odgovor glasi: "kako da nije, sprovedeno je više kliničkih studija, a koristilo ga je i nekoliko milijardi ljudi pre tebe... ali je novo..."

Није он поменуо клиничке студије, него је рекао:  "Па како није испробана кад је у свету потрошено преко пет, шест милијарди доза вакцина.” 

cool.lie.talker

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, sampaganini92 рече

Гњидо људска да љигавија не може бити сорта на овом свету, последњи пут те молим не обраћај ми се. Јел разумеш? Нисам причао са тобом нисам ти се обраћао да би ме ни из чега оптужио ни мање ни више за болест нечијег детета које у животу видео нисам. Стоко безобразна, туђом муком и тескобом нападаш неистомишљенике. Ситна душо. 

Бог дете напаћено да сачува здраво и дуговечно а твоју демонску мржњу да исцели својом милошћу и љубављу. 

Ne razumem?

Da smo svi nosili maske u pocetku kad ste se vi pravili budale, korone bi bila daleko obuzdanija.

Da su sve svi vakscinisali dok vi prdite na usta i sirite propagandu da ne treba, danas niko ne bi imao koronu.

Sad kad je ocigledno da korona nesmanjeno divja delom zbog zasluga vase propagande, sad odjednom "ne znam ja nista, ne obracaj mi se"?

Pa sta si ti teo? Da promovises nadrilekarstvo i te druge budalastine  a da se izmaknes kad dodju plodovi na naplatu? Nece da moze.

Kod nas u svetu odraslih postoji i nesto sto se zove odgovornost, pored prava koje ste ko pevci naucili napamet... Sto si sejao sad zanji.

I zacepi to prdalo s tim uvredama, nisam te ja nista optuzio nego roditelj ovog deteta. Imas link ka tvitu, idi tamo i objasni njemu da je sitna dusa i stoka bezobrazna... ste se ovde kurcis meni i izigravas budalu

Stoko bezobrazna.

• Зачуђен 1
пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, fsa рече

Razumna i duhovno zrela osoba ne obilazi "mudre" arhijereje očekujući da se u sve razumeju i da svaki problem mogu da reše. Kada nam se npr. pokvari auto ili neki dr. uređaj rešenje nećemo tražiti u crkvi, već kod osoba stručnih za to. Misliš li da je medicina izuzetak i da arhijerejska mitra može da zameni godine i godine studiranja, specijalizacija i rada sa pacijentima? Naravno, uvek i svuda postoje stručnjaci i "stručnjaci". Nije uvek lako razlikovati jedne od drugih, naročito ako nemamo bar elementarno znanje o tome kako se dolazi do naučnih saznanja i kako medicina funkcioniše, ali to se ne rešava tako što ćemo za medicinaska pitanja početi da konsultujemo razne arhijereje-sveznalice. Mogu oni biti i inteligentni i dobronamerni, ali ako negiraju naučna saznanja i dele drugima savete iz oblasti koju nedovoljno poznaju sva ta njihova "mudrost" i "ljubav" postaje izuzetno opasna. 

Iz teksta koji si postavio ne vidi se da je pomenuti arhijerej svestan da je bez masovne vakcinacije nemoguće zaustaviti epidemiju i da vakcine ne ugrožavaju već čuvaju zdravlje i spasavaju živote. Nije mu jasno ni zašto i kako nevakcinisani predstavljaju mnogo veći zdravstveni rizik po druge, pa se čudi, negoduje i traži da im se ne dira u slobodu da se ponašaju suprotno medicinskim preporukama i donetim zakonskim rešenjima za suzbijanje epidemije. Pravoslavna Crkva ne priznaje nikakve moralne prigovore u vezi vakcina i potpuno je netačna njegova tvrdnja da to "nisu samo subjektivni pogledi, već proizilaze iz osnovnih pozicija i suštinskih verovanja Crkve" ( subjektivni i neobavezujući stav je ova njegova neutemeljena tvrdnja ). Duhu i prirodi Crkve strano je ugrožavanje života drugih ljudi pod maskom pobožnosti i borbe protiv "diskriminacije" nevakcinisanih. Po plodovima ćete ih poznati, kaže Gospod, a plodovi onih koji odbacuju vakcine, maske i dr. medicinska dostignuća i mere su jedino bolest, patnja i smrt.

Ja se ne obracam svojim arhijerejima nikad kad sam bolestan pa ni tokom pandemije korone. Bio sam kod 2 razlicita lekara usled miokarditisa i dobio od njih informacije vezano za koronu i za vakcinaciju. Nikome ne diram u zelju niti potrebu da se vakcinise niti kazem da ce od vakcine ljudi mrtvi da padaju. 

Misljenje arhijereja prenosim u kontekstu odbrane prava ljudi koji ne zele da se vakcinisu da ne dodje do gorepomenute situacije da me neki morbidni probisvet da potvrdi svoju vrednost u svetu i zivotu u koju je nesiguran optuzuje za bolest necijeg deteta. Jel razumes potrebu tu ili ti nije jasno? Ili mislis da svi nasi i ruski arhijereji koji brane tu slobodu izbora nenacitani kao ti sveznalica pa ne umeju da procene da li nevakcinisani svojom nevakcinisanoscu zapravo ubijaju sve oko sebe? Ok brate ti si najpametniji jer znas kako funkcionise peer review proces i kako moze da se objavi rad u medicinskom zurnalu i sta je nauka a sta nije. A mi drugi pa nemamo pojma jel te ako se ne slazemo s tobom mi smo antinaucni? To sto izvalcimo drugacije zakljucke znaci da smo glupi? Jel ti kao hriscanin ne vidis problem i gordost u tom svom rezonu? 

Briga me ko je vakcinisa a ko nije jer ne merim neciju vrednost i covekoljublje time. A ti si pao pod zestoku prelest osudjivanja i deljenja ljudi na ove i one, zao mi je zbog toga. Samo da budete dovoljno pristojni da u toj svojoj zastranjenosti meni na lepite da sam nekog ubio i razboleo. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, cloudking рече

Ne razumem?

Da smo svi nosili maske u pocetku kad ste se vi pravili budale, korone bi bila daleko obuzdanija.

Da su sve svi vakscinisali dok vi prdite na usta i sirite propagandu da ne treba, danas niko ne bi imao koronu.

Sad kad je ocigledno da korona nesmanjeno divja delom zbog zasluga vase propagande, sad odjednom "ne znam ja nista, ne obracaj mi se"?

Pa sta si ti teo? Da promovises nadrilekarstvo i te druge budalastine  a da se izmaknes kad dodju plodovi na naplatu? Nece da moze.

Kod nas u svetu odraslih postoji i nesto sto se zove odgovornost, pored prava koje ste ko pevci naucili napamet... Sto si sejao sad zanji.

I zacepi to prdalo s tim uvredama, nisam te ja nista optuzio nego roditelj ovog deteta. Imas link ka tvitu, idi tamo i objasni njemu da je sitna dusa i stoka bezobrazna... ste se ovde kurcis meni i izigravas budalu

Stoko bezobrazna.

Ti znas dal sam ja masku nosio ili ne i da li je i dalje nosim? 

Jedno mesto nadji gde sam promovisao nadrilekarstvo. 

Ne vidim da su me oni optuzili vidim da kazu da ne serem o vakcinama sto i ne radim. Nikad nisam rekao nemojte se vakcinisati to je zlo. 

A ti jesi rekao zbov vas je u patnjama budale. Ali se pravis lud. Ok nema problema pravi se lud. Samo bih voleo da zavrsimo jer me umaras jako i nisi uopste naucen da normalno i pristojno komuniciras. To se uci u svetu odraslih. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Tumaralo. рече

Negde sredinom 2024. godine, leminzi će ukapirati da svrha idiotsko-psihopatskih "kovid" mera nema veze sa suzbijanjem zaraze.

Znamo, znamo... "vreme ce pokazati"... pricate to vec dvajes godina, navikli smo ;) 

Подели на овим сајтовима

Sledeći put kada lemmusi kažu da "nevakcinisani čine većinu hospitalizovanih" moraju imati u vidu uslove za uvažavanje statusa "vakcinisan".

Na primer:

https://web.archive.org/web/20210831164519/https://www.wsj.com/articles/in-israel-being-fully-vaccinated-now-means-three-shots-11630426257

• Зачуђен 1
Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Tumaralo. рече

Milanoviću Srbine!

Thumbnail

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Tumaralo. рече

"Primio sam tri doze, nosim masku i držim socijalnu distancu ali će se zaraziti ako se ti ne vakcinišeš"

-Leming Lale, verovatno

Jel se secas na pocetku epidemije kad su ljudi pokusavali da vam objasne kako funkcionise jedan do imbecilnosti jednostavan koncept kao sto su maske time sto su vam crtali analogije sa pisanjem u gace?

E pa ni to nije pomoglo :D Niste uspeli da ukapirate :D 

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Bernard рече

Thumbnail

@Bernard Ej! Pssst! Nemoj molim te nikom da kazes, ali... Gering ovo nikada nije rekao. Ovo je  izmisljeni citat cija je svrha da  glupe ljude ubedi u nesto...

Ali tiću... I nemoj nikako da proveravas nista... samo cepaj. Salji dalje sve sto imas. DO POBEDE KOMRAD!

:)))

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, cloudking рече

Jel se secas na pocetku epidemije kad su ljudi pokusavali da vam objasne kako funkcionise jedan do imbecilnosti jednostavan koncept kao sto su maske time sto su vam crtali analogije sa pisanjem u gace?

E pa ni to nije pomoglo :D Niste uspeli da ukapirate :D 

1631899056958.thumb.jpg.0e579493e9929f83885e84a220402ad6.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...