Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 22 минута, cloudking рече

A ako vakcina nije neki eliksir zivota pa svi koji je prime postaju besmrtni, onda je sasvim nortmalno da ce ljudi umirati kao sto umiru i inace svakog dana od raznoraznih uzroka a narocito od prirodnih.

Vidi, mene zanima isključivo istina u vezi dejstva vakcine. Razlozi zašto je moj stav veoma negativan su brojni. Niko mi do sad nije dokazao da je vakcina efikasna i bezbedna. Nisu urađena neophodna ispitivanja pre nego je puštena u promet. Da nije efikasna već vidimo jer ispada da sad opet nisi zaštićen, ide 3, 4, 5, 6 doza, moraš masku, prenosnik si itd., sam si odgovoran ako ti se pojavi opasno neželjeno dejstvo ili smrt, proizvođač se ogradio. Zatim daju se stimulacije da bi se neko vakcinisao, što nema potrebe ni komentarisati, očajno. Evo sada i mnogo negativnih svedočanstava, neće biti da svi izmišljaju i lažu, znam i neka od mojih pacijenata. 

Zašto je onda propaganda tolika u celom svetu ? Smatram da su razlozi najmanje medicinski, da je pandemija planirana, da su vakcine planirane.

I još nešto, svi ovi saveti tzv. struke su mi dobro poznati, studirao sam ovo, ne pričam napamet. Ako ti kažem da i pored toga ima mnogo sumnjivih stvari, onda sam rekao nešto čime sam se bavio. Preko 12 god. se bavim lekovima, 7 god. radim u apoteci, nagledao sam se kako funkcioniše zdravstveni sistem, kako funkcioniše tržište, koliko je jaka farm. industrija. 

Kao Pravoslavni Hrišćanin imam i duhovne razloge protiv, no o tome ne bih sad i ovde.

Ko i dalje ne razume, ne mogu mu više pomoći.

Tako, Gospod neka nam je u pomoći svima. Više neću komentarisati na ovoj temi.

cool.lie.talker

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Милошшш рече

Vidi, mene zanima isključivo istina u vezi dejstva vakcine.

Nisam siguran u ovo.

пре 8 минута, Милошшш рече

Niko mi do sad nije dokazao da je vakcina efikasna i bezbedna.

Kako nije? Imas staitstiku pa proveri. A onda uporedi. Vakcina kao i svaki lek ima nuspojave, ali na primer aspririn ima visestruko teze i vece posledice nego bilo koja vakcina a narocito covid vakcine. A te posledice  od aspirina procenutalno orpavdavaju njegovo pozitivno dejstvo tako da se i ne uzimaju previse u razmatranje. U svetu ima ljudi koji ce i umreti od aspirtina, ali to ne znaci da je aspirin nebezbedan i neefikasan. E a vakcine su jos bezbednije i od njega. Problem avaksa je sto nesto sto je normalno i uobicjaeno a za vakcine cak svedeno na miniumum u poredjenju s drugim lekovima, prenaglasavaju i od toga prave bauk da plase obican narod koji ne razume kako svet funkcionise.

Pa ti si farmaceut neki valjda? Ako neko zna da lekovi imaju nuspojave to si ti valjda?

пре 11 минута, Милошшш рече

Nisu urađena neophodna ispitivanja pre nego je puštena u promet.

Jesu uradjena su. Ti ne znas za njih a kad ti ljudi kazu da se raspitas- neces. A kad ti budale kazu "niSu IspiTane to Je Sve EkSperIMeNt" ti im verujes na prvu...

пре 12 минута, Милошшш рече

Da nije efikasna već vidimo jer ispada da sad opet nisi zaštićen

Ne ispada nego vi ne slusate sta vam se prica pa svaki put mora ista stvar da vam se objasnjava ispocetka. Da si obratio paznju znao bi da je sve ovo odmah u startu predvidjeno. Lepo je receno, vakicne ne pruzaju 100% zastitu i nedovoljne su da same sprece epidemiju. O tome se pricalo i pre nego sto su odobrene. Vama su tad prsti bili zabijeni duboko u usni kanal i pricali ste neke druge gluposti i sad odjednom - "vakcine nisu sasvim efikasne" pa niko nije ni rekao da jesu! Savrsenost vakcina pominju samo i iskljucivo avaksi...

пре 17 минута, Милошшш рече

sam si odgovoran ako ti se pojavi opasno neželjeno dejstvo ili smrt, proizvođač se ogradio

Nije tacno. Ako bi proizvodjac napravio vakcinu koja ubija ljude, itekako bi snosio za to odgovornost i bio tuzen uzduz i popreko. Papir koji potpusjes pred vakcinu nije odricanje odgovornosti nego iskaz da si upoznat sa infomracijama o vakcini.

пре 18 минута, Милошшш рече

Evo sada i mnogo negativnih svedočanstava

NEma. Samo su avaksi usli u overdrajv pa vise ne znaju de biju... najnovvija patologija je namagnetisana tela i teleofoni koji se lepe na znojave ruke... ludilo mozga.

пре 19 минута, Милошшш рече

Zašto je onda propaganda tolika u celom svetu ?

LJudima se smucilo da budu taoci nekolicini neinformsianih grupa. Ne zelimo vise da budemo u pandemiji i ne zelimo vise da se zatvaramo i da imamo mere i da nosimo maske i da nam privreda propada a sve to samo zato sto gomila dece zaboravila da odraste i sad pravi pizdarije normalnom svetu.

пре 20 минута, Милошшш рече

Smatram da su razlozi najmanje medicinski, da je pandemija planirana, da su vakcine planirane.

Smatranja su dobra. Kreativna. Ja na primer smtram da su Evoksi pravi sith lordovi.

пре 21 минута, Милошшш рече

Zatim daju se stimulacije da bi se neko vakcinisao, što nema potrebe ni komentarisati, očajno.

Nije ocajno nego je jedan od najboljih nacina da nateras klinca da pojede brokoli taj sto ces da ga necim uceniti... nije mozda najpedagoskija mera, al u tom trenutku je najvaznije da daje rezultat s obizriom da s klincima tesko mozes da se urazumis.

пре 23 минута, Милошшш рече

Ako ti kažem da i pored toga ima mnogo sumnjivih stvari, onda sam rekao nešto čime sam se bavio.

Kojih stvari? Ajmo konkretno jednom u zivotu, prestanite s tim detinjastim ponasanjem i opstim mestima. "Ima puno stvari" "svasta se tu valja iza brda" " dosta toga je jasno"... Š-TA? Ajmo konkretno. Dosta vise zajebavanja. To ti je isto kao kad neko kaze "ne verujem u boga al verujem da ima nesto"

пре 25 минута, Милошшш рече

Kao Pravoslavni Hrišćanin imam i duhovne razloge protiv, no o tome ne bih sad i ovde.

Ruska pravosalvna crkva nema nista protiv vakcina a ima dosta toga protiv anivaksera. Konsultuj i njihove razloge pa uporedi, ako vec polazes na duhovnost.

• Свиђа ми се 1
пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, fsa рече

@Bokisd

Banalan primer: niko nam ne uskraćuje slobodu da se opijamo, ali nam država ograničava pravo da vozimo u pijanom stanju, jer time ugrožavmo živote drugih ljudi. Ako imamo decu koja trpe zbog našeg pijanstva postoji realna opasnost da će nam ih država oduzeti kako bi ih zaštitila. Takođe, nijedan poslodavac neće tolerisati naše pijanstvo, već će nas "uceniti" da moramo trezni dolaziti na posao ako želimo da ga zadržimo. Nisu tu ugrožena naša prava, već ćemo trpeti sankcije ako svojim ponašanjem ( pijanstvom ) ugrožavamo ljude oko sebe.

Slično je i s vakcinama. Imamo slobodu da se ne vakcinišemo iz nekih svojih razloga, ali smo u tom slučaju znatno podložniji infekciji i kao potencijalne kliconoše predstavljamo znatno veću opasnost po druge ljude. Država ne samo da sme, već ima OBAVEZU da ograniči naše kontakte tj. naše "pravo" da ugrožavamo živote drugih ljudi... I kao što se povlasticama i nagradama treznim vozačima ne može rešiti problem koji prave oni pijani, tako ni nagrade vakcinisanima ne mogu da zaštite populaciju od nevakcinisanih prenosioca bolesti. Zabrane, ograničenja i sankcije nevakcinisanima su jedino rešenje.

Pa, deluje razumno i logicki, analogija je sasvim primerena nema tu neke velike filozofije, samo me brine da li to moze da se primeni i za posao, da neko dobije otkaz na poslu jer se nije vakcinisao, ili koliko vidim negde se to prosiruje i na prodavnice hrane i supermarkete, imamo i primer verskih objekata i samo se nadam da kada prodje kovid i da ce sve da se vrati u normalu iako ima neki od ovih big bossova nam pricaju da zaboravimo vracanje u normalu pre kovida i vec najavljuju neki reset, sta im to tacno znaci ce vidimo.... (i ce ih pratimo ...:coolio:)

Ono dalje kako razmisljam jeste da je na pocetku u jednom zvanicnom dokumentu (bese Saveta evrope) proklamovano da je vakcina stvar slobodnog izbora i da vakcinacija ne moze da se uslovljava socijalnim i nekim drugim stvarima, ali sad ipak na kraju imamo takve stvari, znam i vidim da je to neka potreba ali opet zasto su sami to proklamovali ako se sada ipak krsi manje ili vise, to mi bas nije 100% jasno, da li su u pitanju pravne i zakonske i demokratske stvari koje stite stecene civilizacijske slobode i koje ne mogu tek tako da se ukinu ili je nesto drugo u pitanju nemam neku bas jasnu ideju, vidim da se u razlicitim zemljama razlicito tumace ustavne i zakonske zagarantovane slobode i vidim da se lome koplja oko toga i postoji strah da se ukidanjem odredjenih sloboda ne stvori klima i situacija za opravdavanje nekih daljih krsenja i narusavanja sloboda ljudi, jer ako se sada naruse principi sloboda onda u buducnosti takodje mogu da se nadju opravdanja za neka dalja krsenje sloboda i na kraju postoji opasnost da udjemo u totalitarna drustva i drzave i to na svetskom nivou, ne samo parcijalno kao u nekim bivsim komunistickim drzavama.

U sustini iskreno mislim da bi mozda mogla da se nadju neka kompromisna resenja i da organizacija drzava bude na visem i boljem nivou u borbi sa kovidom, plasim se te neke politicke i ekonomske strukture u svetu koje mogu iskoristiti ovu pandemiju za svoje ekonomske i geopoliticke ciljeve u koje spada i oduzimanje sloboda i prava i kontrola ljudi, deluje mi da smo kao civilizacija na prekretnicu u svakom pogledu i ekonomskom i politickom i pravnom i moralnom i verskom i da mozemo da krenemo u nekom losem pravcu.

Ce vidimo sta nas ocekuje.... ( i ce pratimo situacion'....:D)

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Милошшш рече

Smatram da su razlozi najmanje medicinski, da je pandemija planirana, da su vakcine planirane.

Annotation-2021-07-21-071838jpg.jpg

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Justin Waters рече

- Какве везе бројка од 850,000 опорављених Израелца од почетка пандемије има везе са бројем 72 заражена од почтка маја који нису вакцинисани него су стекли имунитет на природан начаин?

ima veze jer poredi:

1) čist prirodno stečeni imuni odgovor i

2) imuni odgovor "obogaćen" vakcinom

Пре сат времена, Justin Waters рече

Зашто аутор чланка ова два броја ставља у однос и извлачи некакве проценте?

zato što posmatra:

a) procenat imunog odgovora stečenog prirodnim putem i obogaćenog vakcinom ("jel" vakcina samo može da dodatno unapredi snagu imuniteta...)

b) procenat imunog odgovora stečenog isključivo vakcinom

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

to što se grupe preklapaju u smislu da i među reinficiranim ima imunizovanih kao i obrnuto da među imunizovanim svakako ima i izlečenih nije neka drama, postoje takva statistička posmatranja pogotovo u slučaju kada nisu poznati pojedinačni uticaji svakog od faktora (imunizacije i preboljevanja) pa se onda svesno zahvata cela grupa po jednom parametru (bez obzira što je ona u suštini mešovita) i cela druga grupa po drugom parametru (bez obzira što je i ona u suštini mešovita) i onda se upoređuju procenti. naravno od velike je važnosti to koliko je mešovita (i jedna i druga grupa) ali čak i ovako (bez toga) se mogu izvesti određeni zaključci.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

пре 1 сат, Justin Waters рече

- На исти начин се може поставити питање какве везе однос броја новозаражених од маја, а који су при том вакцинисани, има везе са укупним број опорављених од почетка пандемије?

ne nemože se postaviti takvo pitanje, on ovde posmatra reinfekcije, datum je arbitrarna stvar i služi samo kao tačka preseka u kojoj se vidi koliko na taj dan ima reinfekcija...

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

e sad ti (svesno ili ne svesno) praviš fundamentalnu grešku u tvom "šBBkBB" primeru:

пре 1 сат, Justin Waters рече

Имаш 10 људи, 6 се вакцинише,  4 се не вакцинише...Од тих 4 двоје је прележало корону, двоје није....свих 10 се зарази, проценат заражених који су се вакцинисали 60%, проценат који су заражених а нису се вакцинисали 20%, проценат који нису ни вакцинисани ни прележали болест 20%, но они нису ни битни...јер 60 > 20 шах - мат!

greška 1:

za razliku od ovog tvog simplifističkog primera gde su svi zaraženi, ovde NISU SVI zaraženi (zato se i izračunavaju procenti) jer u suprotnom (kao u tvom primeru) nema ni potrebe za izračunavanjem procenta zaražavanja = jasno je da je zaražavanje 100%. tako da tvoj navodno pogrešni "šah-mat" zaključak je ustvari potpuno tačan: da 60% je > od 20% a stopa zaražavanja je 100%

greška 2:

ti stavljaš u odnos broj zaraženih (po jednom kriterijumu) naspram UKUPNOG BR. ZARAŽENIH (npr 6/10 ili 2/10), potpuno ne ispravno i ne znam šta time pokazuješ.

za razliku od tebe ova analiza ispravno izračunava procenat (stopu) zaraženih u svakoj grupi stavljajući u odnos br. zaraženih te grupe naspram UKUPNPG BR. ZARAŽENIH IZ TE GRUPE.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

sve u svemu ...negde si se ti zbunio

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, cloudking рече

Fauci je  u pravu. I odlicno mu je odbrusio. Ova budala od senatora- laze. Prosto receno laze. Za njega ne mogu da kazem da je neobrazovan i neinformisan, tako da vidimo coveka koji namerno i svesno laze.

a šta laže?

jel možeš da navedeš?

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, Avocado рече

Čekaj, jel trenutno možeš ili ne možeš da uđeš u Francuskoj u gradski autobus ili bolnicu ako nisi vakcinisan?

Takav zakon je u fazi nacrta i kako je Makron rekao trebalo bi sledećeg meseca već da stupi na snagu. Hitna procedura, reklo bi se.

I to ne bez vakcine nego bez coNvid digitalnog pasoša (alternativno: 1.vakcina 2. negativan fejk prc test 3. preležao). Kasnije će biti isključivo vakcina (u Engleskoj od septembra za neke stvari).

Hoćeš da odložiš svoj fejl za kraj avgusta? 

A što se trenutne situacije tiče, trenutno ne možeš bez coNvid pasoša u razne objekte... 

WWW.B92.NET

Zbog rastućeg broja novozaraženih, Francuska je od danas pooštrila mere, kako za domaće stanovništvo, tako i za turiste

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Branka62 рече

Dobro, i šta si ti onim češkanjem po glavi hteo da kažeš?. Doista mi nije jasno, pa da ne pretpostavljam onako...odokativno.

češkao sam pokušavajući da shvatim rezon ideje koja je plasirana da je vakcina jedino rešenje, ispostavlja se ne samo da nije jedino rešenje, već da nije ni najbolje rešenje a u određenom smislu je zapravo najlošije rešenje (hint pogledaj tabelu smrtnosti u engleskoj)...

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Tumaralo. рече

Takav zakon je u fazi nacrta i kako je Makron rekao trebalo bi sledećeg meseca već da stupi na snagu. Hitna procedura, reklo bi se.

I to ne bez vakcine nego bez coNvid digitalnog pasoša (alternativno: 1.vakcina 2. negativan fejk prc test 3. preležao). Kasnije će biti isključivo vakcina (u Engleskoj od septembra za neke stvari).

Hoćeš da odložiš svoj fejl za kraj avgusta? 

Pa nije pitanje da će nešto da se odloži, nego je zabavno to što si kao svoju ostvarenu predikciju, naveo nešto što se još uvek nije ostvarilo...  :)

A po svemu sudeći se neće ostvariti ni u avgustu... jer ni tada neće vakcina biti uslov, nego jedno od tri stvari koje si naveo, pri čemu i pored najava i dalje smem da prognoziram da se to neće odnositi na essential stvari... neće nikom to trebati da ode od kuće do posla i nazad, neće nikom to trebati za posao (osim lekarima i sličnim službama i možda vojsci), neće trebati za supermarkete, apoteke i slično... a za bolnice ako uopšte uvedu - uvešće za nonessential stvari tipa kozmetička plastična hirurgija...

Jednostavno rečeno, neće niko biti na ovaj način primoran da primi vakcinu jer u suprotnom će da umre od gladi ili bolesti, već će se vršiti pritisak tako da ti je bolje i lakše ako se vakcinišeš...

Пре сат времена, Tumaralo. рече

A što se trenutne situacije tiče, trenutno ne možeš bez coNvid pasoša u razne objekte... 

WWW.B92.NET

Zbog rastućeg broja novozaraženih, Francuska je od danas pooštrila mere, kako za domaće stanovništvo, tako i za turiste

Pa da... i to je potpuno u skladu sa mojom prognozom... da te podsetim:

On 12.7.2021. at 20:52, Avocado рече

Nisam nikada isključio mogućnost da će država primoravati neke od svojih zaposlenih da se vakcinišu, pre svega lekare, a možda i vojsku... takođe, čudi me da još uvek nema ozbiljnijih restrikcija za restorane i slične aktivnosti... ići će uskoro jači pritisak na nevakcinisane da se vakcinišu... naročito tamo gde nema dovoljno zainteresovanosti... to je logična posledica želje da se što više ljudi vakciniše... ono što sam negirao je da će u bilo kom trenutku ključne stvari biti uslovljene vakcinom (prevoz, posao, lečenje i slično)...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, dragisa рече

češkao sam pokušavajući da shvatim rezon ideje koja je plasirana da je vakcina jedino rešenje, ispostavlja se ne samo da nije jedino rešenje, već da nije ni najbolje rešenje a u određenom smislu je zapravo najlošije rešenje (hint pogledaj tabelu smrtnosti u engleskoj)...

Tabela smrtnosti u Engleskoj je više puta objašnjena na ovoj temi...

hint: Englezi su išli redom, po starosti i vakcinisani su znatno stariji od nevakcinisanih.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Милошшш рече

Čovek je napisao: This would indicate the true number of vaccine-related deaths was at least 45,000.

Pa šta što je to napisala (žena je u pitanju)? Sve vreme govori o smrtima NAKON vakcine, a ne OD vakcine.

Napisala je:

"On July 9, 2021, there were 9,048 deaths reported in VAERS. I verified these numbers by collating all of the data from VAERS myself, not relying on a third party to report them. In tandem, I queried data from CMS medical claims with regard to vaccines and patient deaths, and have assessed that the deaths occurring within 3 days of vaccination are higher than those reported in VAERS by a factor of at least 5. This would indicate the true number of vaccine-related deaths was at least 45,000."

U pitanju je prilično čudno rezonovanje. Krenula je od toga da ima 9.048 smrti prijavljenih VAERS-u (prijava naravno ne znači da je neko umro od vakcine, već samo da je umro nakon vakcine i porodica/lekari to prijavili). Zatim kaže da je proverila podatke iz CMS (Centers for Medicare & Medicaid Services) i procenila da su smrti koje se dešavaju 3 dana nakon vakcinacije veće od onih koje su prijavljene VAERS-u i to pet puta veće. Na osnovu toga je zaključila da je bilo bar 45.000 smrti (množenjem 9.048 prijavljenih sa 5). Ovo je prilično čudno jer je nejasno kako je mogla da proceni da po CMS podacima ima 5 puta više smrti, a da nema tačan broj iz CMS podataka, nego mora da množi Vaers sa pet. 

To bi imalo smisla ako je imala i uzela neki manji uzorak, npr. poredila je Vaers i CMS podatke samo za Floridu, pa ustanovila da ih je 5 puta više u Floridi, pa to ekstrapolirala na celu Ameriku, ali to bi onda trebalo da piše u jednom svedočenju datom za ovakve potrebe. I opet bi imali precizne podatke npr. da je 236 slučajeva za Floridu prijavljeno Vearsu, a da je u bazama CMS prijavljeno 1158... ovde nema ništa od toga... imamo nečije "svedočenje" koje se svodi na: "ja sam gledala neke podatke i moja procena je da je pravi broj smrti veći 5 puta od broja prijava Vaersu"...

Pri čemu je čak i ta ukupna cifra koju je dobila množenjem prijava sa svojom procenom (45k) mala s obzirom da sve vreme govori o umrlima NAKON vakcinacije, a ne OD vakcinacije. U Americi svake godine prosečno umire oko 3 miliona ljudi, dakle, svakog dana u proseku umre oko 8 hiljada... s obzirom na broj ljudi koji su primili vakcinu, sigurno ih je umrlo mnogo više od 45 hiljada u roku od 3 dana nakon vakcinacije...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...