Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 2 часа, cloudking рече

Koja su to tacno prava za koja smatras da su ti pandemijom oduzeta?

U sustini ako gledam licno meni mnogo ne treba i ne trazim nesto mnogo, prosao sam dosta stvari u zivotu i nemam neke velike potrebe tako da me ne brine nesto mnogo nemogucnost odlaska bilo gde u inostranstvo, utakmicu, koncert i slicno. 

Ali me brine principijalno da je problematicno ako se na taj nacin ucenjuju oni koji ne zele da prime vakcinu koja je proklamovana kao slobodan izbor i kao nesto gde nece biti socijalnih i drugih ogranicavanja za one koji ne zele da prime vakcinu. Da ne pricamo o ucenama poslom i slicno.

Brine me i mogucnost da se ogranicavanje sloboda i prava nastavi i posle korone.

Na kraju krajeva licno i principijalno najvise me brine mogucnost ugrozavanja mojih verskih prava kao sto je recimo bilo zakljucavanje za Vaskrs.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, cloudking рече

Samo ti je bitno da pokazes kako se "bezveze dize panika" i uvek ali UVEK promasis u prognozama. Kad su govorili vakcina ce biti posle nove godine, ti si i tad pricao "dizu paniku, plase ljude reatrdi nijedni, videcete vi vakcine ce biti do kraja avgusta..."

Mnogo lupas gluposti. Mno-go. I nikad nista ne naucis  iz svojih kataklizmicnih promasaja u predvidjanjima samo zato sto sto si predubedjen u svoju superiornost a cak i ne pripadas nekoj od superiornih kultura! :D  

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😁😂😂😃😃😁😁🤣

Брате, знам да те стижу године.. ал баш те памћење лоше служи. Ако погледаш остале моје предикције врло мало сам машио... ево ти за вакцине. У августу сам јасно рекао да стижу до краја године. Стигле су .. пази сада у јануару.. нигде нисам спомињао да стижу у августу. 

Моје предикције су одличне...

Јустинијан је скриншотовао пост где сам рекао да ће у Србији бити доступно пет вакцина са циљем да ме спрда ако промашим... . Промашио сам за једну, било је доступно четри. Наравно после тога је нестао као магла.... 

Оно што сам вам преносио и временским условима и ковиду, је исто било тачно. То је сада опште познато да топлије време смањује број трансмисија значајно. 

На крају ће да се испостави и да је смртност 0.1 или 0.2 и то смем да гарантујем. 

Ако погледаш тренутно британију, где детектују више мање све случајеве преко апликације за праћење контаката, смртност је 0.1 .... 

умре 1 човек на 1020. 

image.thumb.png.4101a5a34b11035dbdf83f25c7f6adf3.png

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Avocado рече

Ali ti izmišljaš da je neko povodom korone izmislio propise koji postoje odavno... to nema nikakve dodirne tačke sa libertarijanizmom niti autoritarizmom...

Можеш ли да ми цитираш где сам рекао "измислио прописе"  рекао сам да користе АД ХОК, а закон им је то омогућио.

Наравно да има везе са ауторитатизмом, прописи су ауторитативни. Полицијски час је форма ауторитативног прописа и понашања власти. 

Када забраниш мени и пери да седимо код миливоја у кафани, сви свесни ризика добровољно.. шта је то ако није ауторитативни пропис. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, haveaniceday рече

Можеш ли да ми цитираш где сам рекао "измислио прописе"  рекао сам да користе АД ХОК, а закон им је то омогућио.

U obe prethodne poruke:

пре 2 часа, haveaniceday рече

Прво право на слободу кретања. 
Друго право на рад, многима. 
Негде и право на слободу говора. 

Како где. 

са тим што су генијалци измислили "право да те неко не зарази ад хок за корону, не важи ни за једну једину другу болест може да те зарази особа сидом али короном не сме"

пре 24 минута, haveaniceday рече

Видиш, када су у питању ауторитативне ствари ови који воле кинеске комунисте и мисле да на тиамат тргу није било масакра се одлично слажу са тобом. 

Зато сам ја био и остао либертаријанац. Јер није довољан ризик од болести да ме натера да своја права бацам у воду нити да измишљам позитивна права која и технички једва да могу да постоје. 

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Avocado рече

U obe prethodne poruke:

Па где постоји право да не будеш заражен? Оћеш ли га показати или немој више да лупеташ... 

Надам се да не морам теби, који си вероватно милион уговора направио да напомињем да су 
1. Право да не будеш заражен

2. Право да не будеш намерно заражен.

Две различитие ствари.. 

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Bokisd рече

Ali me brine principijalno da je problematicno ako se na taj nacin ucenjuju oni koji ne zele da prime vakcinu

Ali niko te ne ucenjuje da primis vakcinu.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, haveaniceday рече

нигде нисам спомињао да стижу у августу. 

Jesi, jesi... nego mene mrzi da trazim sad. Pomera osi par puta predvidjanje i na kraju stao ne "bice do NG"

I nisi prokomentariso svoju tadasnju tvrdnju (koji sam dugo drazo kao potpis na profilu, tako da znam da se secas) da lek za kovid postoji ;) 

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, cloudking рече

Ali niko te ne ucenjuje da primis vakcinu.

Pa zar nije jedna vrsta ucene i prinude ako se ne dozvoljava ljudima da imaju socijalni zivot i najavljuju se jos svakakve dodatne mere. 

Zar nije principijalnije da se nude povlastice i razne nagrade za one koji primaju vakcinu i slicno.

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, haveaniceday рече

Па где постоји право да не будеш заражен?

Samo u tvojoj glavi.

Оћеш ли га показати или немој више да лупеташ... 

Kako da pokažem nešto što postoji samo u tvojoj glavi?

Надам се да не морам теби, који си вероватно милион уговора направио да напомињем да су 
1. Право да не будеш заражен

2. Право да не будеш намерно заражен.

Две различитие ствари..

Jesu... a treća stvar, različita od dve navedene, je dužnost drugih da minimiziraju opasnost od toga da te nenamerno zaraze, tako što "ne postupaju po propisima, odlukama ili naredbama kojima se određuju mere za njeno suzbijanje ili sprečavanje"... što je definisano u prva dva od tri krivična dela koja sam ti citirao...

Dakle, ono što si ti napisao ("право да те неко не зарази ад хок за корону, не важи ни за једну једину другу болест може да те зарази особа сидом али короном не сме") ako se shvati doslovno i usko, postoji samo u tvojoj glavi... prosto ništa od toga nema veze sa realnošću... takvo pravo ne postoji, niti ga bilo ko propisuje...

Ono što postoji u realnosti i što je slično tome su propisi koji pokušavaju da smanje opasnost da budeš zaražen, time što propisuju obavezu ljudima da "postupaju po propisima, odlukama ili naredbama kojima se određuju mere za suzbijanje ili sprečavanje (zaraze)" ali opet, suprotno tvojoj tvrdnji, to ne važi samo za koronu, već važi za sve zarazne bolesti i nije to niko "izmislio" radi korone, nego postoji odavno...

• Свиђа ми се 1

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

@Bokisd

Banalan primer: niko nam ne uskraćuje slobodu da se opijamo, ali nam država ograničava pravo da vozimo u pijanom stanju, jer time ugrožavmo živote drugih ljudi. Ako imamo decu koja trpe zbog našeg pijanstva postoji realna opasnost da će nam ih država oduzeti kako bi ih zaštitila. Takođe, nijedan poslodavac neće tolerisati naše pijanstvo, već će nas "uceniti" da moramo trezni dolaziti na posao ako želimo da ga zadržimo. Nisu tu ugrožena naša prava, već ćemo trpeti sankcije ako svojim ponašanjem ( pijanstvom ) ugrožavamo ljude oko sebe.

Slično je i s vakcinama. Imamo slobodu da se ne vakcinišemo iz nekih svojih razloga, ali smo u tom slučaju znatno podložniji infekciji i kao potencijalne kliconoše predstavljamo znatno veću opasnost po druge ljude. Država ne samo da sme, već ima OBAVEZU da ograniči naše kontakte tj. naše "pravo" da ugrožavamo živote drugih ljudi... I kao što se povlasticama i nagradama treznim vozačima ne može rešiti problem koji prave oni pijani, tako ni nagrade vakcinisanima ne mogu da zaštite populaciju od nevakcinisanih prenosioca bolesti. Zabrane, ograničenja i sankcije nevakcinisanima su jedino rešenje.

Подели на овим сајтовима

Miloš Babić: 

"Već dugo se zna da su Indijski brojevi u vezi kovida mnogo veći od zvaničnih brojeva; bilo je dana kada su pojedini krematorijumi u Delhiju imali više žrtava kovida nego što je prijavljeno za taj dan za celu državu. Ali teško je bilo proceniti koji je bio stvarni uticaj pandemije.
U novoj studiji, Arvind Subramanian (prethodno visoki savetnik indijske vlade) i kolege pokušavaju da procene broj dodatnih smrti (excess mortality) na tri različita načina, koristeći različite metode i pretpostavke.
Cifra do koje dolaze je između 3.4 i 4.9 *miliona* dodatnih smrti u Indiji, od početka epidemije do juna 2021."

:unbelieveble:
Подели на овим сајтовима

NULTATACKA.RS

I to samo oni koji su umrli u roku od tri dana od primanja vakcine protiv COVID-a Nova tužba pokrenuta protiv američkog ministra zdravlja i socijalnih usluga Havijera Besera( Xaviera Becerre )...

cool.lie.talker

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...