Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 1 сат, Juanito рече

Али конкретно, зар стварно мислиш да је вирус и то вирус овог типа (респираторни, који се екстремно брзо преноси, те релативно брзо мутира) сјајно биолошко оружје за светску доминацију?

Ne znam, ja gledam kroz prizmu mnogih drugih dogadjanja unazad, pa nesto pretpostavljam.
Ali ne zaboravi da zlikovac ne mari za logiku, jer je vec samim tim sto je izabrao da cini zlo odsekao sebe od Izvora svake logike.

Drugim recima - da se drzi pametnog, ne bi ni bio zao.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Juanito рече

Којих тестова?

Ако су у питању брзи тестови на антитела, то окачи мачку о реп за процену броја тренутно заражених...

E to ne znam, znam samo da pisu o ovim testovima koje sprovode..

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, fsa рече

Bukvalno nema grada u Srbiji a da nema problem sa PCR testovima. Već nedeljama unazad ide se na to da se što manje testira kako bi se stvorila lažna slika o broju inficiranih i umrlih.

Pa to ne znaci da su ove brojke koje sam ti ja dao laz. Ljudi mogu da se zale (jer bi svi da se testiraju), a u isto vreme da ove brojke budu tacne.

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Натан рече
WWW.BIZLIFE.RS

Ministarstvo zdravlja Rusije je odobrilo još jedan ruski lek protiv koronavirusa na osnovu favipiravira, pod trgovačkim nazivom...

E hvala bogu, sad moze da se izlecimo... do sad leka nije bilo. :D

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Juanito рече

А ево шта је по мени далеко реалнија хипотеза, ако је вирус заиста из лаба. У питању је природан вирус. У његовом геному се јасно види еволутивна веза између тог и других коронавируса, за које знамо да су из природе. Вирус су изоловали из слепих мишева и однели у лабораторију у Вухану, да испитују. Неко се ту грешком заразио, отишо кући. Остало је историја. То би било конзистентно са тренутно доступним чињеницама.  

E vidis, i meni ovo izgleda kao najverovatnije, na ovakvu pretpostavku sam nailazio i pre.
S tim da se ja ne slazem da se neko tu slucajno zarazio, jer mi tako nesto izgleda mnogo manje verovatno.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, haveaniceday рече

Pa to ne znaci da su ove brojke koje sam ti ja dao laz. Ljudi mogu da se zale (jer bi svi da se testiraju), a u isto vreme da ove brojke budu tacne.

Broj testiranih i umrlih na dnevnom nivou nikako se ne slaže sa izveštajima iz gradova. Testira se mnogo manje, a broj umrlih je znatno veći

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Justin Waters рече

Znaš ono kad si mi pominjao onog Makedonca, nastojeći da mi prikažeš kako je korona virus nešto bezazleno

Nece da bude da je tako, nije red da podmeces. Niti Makedonac niti sam ja tvrdio da je virus nesto bezazleno, nego da nema razloga za takvim ludackim ponasanjem i merama koje su bile primenjene, jer taj virus nije tako opasan kakvim ga prikazuju.

O tome odlicno govore procenti, kao i cinjenica da vecina ljudi koja ga zakaci prodje bez simptoma ili sa vrlo blagim simptomima.

Takodje, cinjenica da je bilo izlecenih i medju prilicno starim ljudima ide tome u prilog.

Znaci, ako ti nije tesko pogledaj ponovo taj snimak sa Makedoncem, ono na cemu on insistira je da ovo nije karantinska bolest, te da sve to moze sasvim drukcije da se resi. Ali u nekoj normalnijoj zemlji. Ovde se i vremenska prognoza zloupotrebljava u dnevnopolitickom muljanju.

Sto se tice ovog drugog - evo, ovo sto je Juanito napisao se i meni cini kao najverovatnije, s tim da ja smatram da je mnogo izglednije da je taj i takav virus prosto smisljeno pusten medju ljude, tj. da se nije niko slucajno zarazio.

I ovo sto je Francuz izneo uopste ne odbacujem, jednostavno cu da pratim dalje sta bude moglo da se vidi o tome.

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 48 минута, obi-wan рече

Znaci, ako ti nije tesko pogledaj ponovo taj snimak sa Makedoncem, ono na cemu on insistira je da ovo nije karantinska bolest, te da sve to moze sasvim drukcije da se resi. Ali u nekoj normalnijoj zemlji. Ovde se i vremenska prognoza zloupotrebljava u dnevnopolitickom muljanju.

Ne moraš tako đonom da ideš. Dobro znaš da nemam namjeru da ti podmetnem. 

Pogledao sam eto da ne bude da pričam napamet. Malariju si ti onda možda pomenuo po svom nahođenju, on nije pomenuo malariju, ali je rekao da covid19 nije karantinska bolest. To nije tačno, bez obzira što ne uzrokuje smrtnost od 70% koliko po doktoru treba da bude da bi neka bolest bila karantinska, covdi19 jeste karantinska bolest jer može da uzrokuje pandemiju, može da uzrokuje povećanje broja oboljelih do tačke preopterećenja zdravstvenog sistema, i može da uzrokuje smrt kod određnih osoba za koju inače grip ili neki drugi pod tip sarsa ne bi uzrokovao, i zbog toga se u zavisnosti od situacije mogu primjenjivati različiti vidovi karantene, od toga da se pojedinci stavljaju pod karantenu, ili grupe ili regioni ili čitave države. 

Moja je poenta kada sam se referisao na tog Makedonca je da ako je neko stručan ne znači da ne griješi u struci, i na konto toga sam ti ukazao i na tvrdnje Francuza da to što je neko stručan ili nobelovac ne mora da znači da neće tvrditi neistine. 

Ako si već prihvatio Juanitovo objašnjenje, onda prosto zaboravi Franucuza to što tvrdi oko HIV-a i korone je nerelevantno za bilo šta. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

@Justin Waters 

Dobro, izvinjavam se, prosto sam osetljiv na to da izgleda kao da tvrdim nesto sarlatanski.

A Francuza cemo da pratimo ako bude neceg novog, od toga nece da bude stete. :)

Подели на овим сајтовима

@Avocado @Juanito @GeniusAtWork

MEDIUM.COM

Virologists have created dozens of chimeric coronaviruses in the lab over the past 20 years.

Ako vam se da pročitati....snimio sam ovaj link, ali pošto ima oko sat vremena da se čita...nisam ga stigao još ni sam pročitati jer nije dovoljno samo čitati, određeno vrijeme se potroši i na upoređivanje slika koje je naveo i teksta, referenci itd...tako da tu ima više od 1 sat. 

Tekst je pisao Yuri Deigin i ovdje,  prema tekstu, grafici i referencama, čini mi se da se dobro potrudio. Na kraju, ne tvrdi ništa kategorički, nego da je sve što je iznio hipoteza i da ostaje otvorena mogućnost da je virus modifikovan u laboratoriji. Po njemu ako je neubjedljivo da je virus stvoren vještački tj nema dokaza, jednako je neubjedljivo da je nastao prirodno tj nije dokazano da je sigurno pririodan. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Откривен још један симптом...

WWW.FORBES.COM

A patient admitted to a hospital near Paris had Covid-19 and suffered priapism, an erection lasting longer than 4 hours.

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, obi-wan рече

Kad je neko daleko bolje izvezban da gleda i sagleda sve detalje u problematici svoje struke od nas, koji smo sasvim obicni citaoci, taj bez ikakve sumnje odlicno poznaje i sve nijanse datog problema, kao npr. ove koje ti sad navodis.

Pa da ali i ja samo prenosim ono što su napisali stručnjaci izvežbani da gledaju i sagledaju sve detalje... nisam sigurno ja puštao sekvence genoma kroz BLAST i gledao sa čim se sve poklapaju.

I onda kad uporedim jednog stručnjaka sa paušalnom pričom koja ne razotkriva mnoge ključne detalje i gomilu drugih stručnjaka čija priča obuhvata i prvu ali dodaje ključne informacije, ovo drugo mi mnogo više pije vodu.

пре 4 часа, obi-wan рече

Nadam se da ne mislis da je nekom ko se ceo zivot ozbiljno bavi virusima, em je i nobelovac, prosto promaklo da se seti ovakvih detalja.

Ne znam da li je promaklo ili se pravi blesav... ali je svakako veoma bitne detalje propustio da kaže - i to da se iste sekvence nalaze u drugim organizmima i to da uopšte nisu u pitanju nizovi tipični za HIV već sekvence nađene u pojedinačnim, a ne svim uzorcima, dakle, što ukazuje na proizvode pojedinačnih mutacija a ne na delove originalnog HIV gena...

Takođe, primedbu da su nizovi premali sam lakonski odbacuje bez ikakvog obrazloženja...

Takođe, on reče tada da su sproveli istraživanje i da će objaviti rad ali ne vidim da ga je u međuvremenu objavio...

пре 4 часа, obi-wan рече

A meni, kao obicnom posmatracu, to moze da znaci da su se npr. ti koji su nesto raduckali oko virusa fino potrudili da koriste metode i nacine koji ce da prikriju ociglednost te intervencije.

Sama intervencija, kad bi bila intervencija, bi bila prilično čudna... zato ti Juanito kaže da ti koji bi to uradili nemaju svoju posebnu tajnu tehnologiju, nego svoju posebnu tajnu nauku... 

Da probam da objasnim - moglo bi danas da se uradi sledeće - da uzmeš deo gena od HIV-a za koji znaš da nešto radi (dakle dosta veći deo nego što su ove malene sekvence), nakalemiš ga na neki korona virus da bi taj korona virus radio isto to.

Ovo što Nobelovac zamišlja je da uzmeš neke potpuno beznačajne delove iz HIV-a, staviš ih na random beznačajna mesta u korona virusu da bi ga promenio  tako da ne radi ono što radi HIV, nego nešto drugo... to prosto niko i ne ume da napravi niti bi imalo smisla da pokušava... osim eventualno nekog sveznajućeg bića :)

пре 4 часа, obi-wan рече

Takodje, uoci jos jednu stvar: profesor govori o velikim i svuda prisutnim pritiscima koji se vrse na strucnjake da se o ovome uopste i ne prica kriticki. Takvih svedocanstava ima odasvud, koliko sam mogao da ispratim po mrezama, takodje i na nasim prostorima.

Problem je što tu istu i identičnu priču furaju i oni koji trpe prave cenzurišuće pritiske i oni koji lupetaju gluposti... Mirobulj, dr. Jovana, kreacionisti, ravnozemljaši i oni koji veruju u reptile-ljude i svi takvi će da ti pričaju da trpe strašne pritiske establišmenta koji pokušava da prikrije the Istinu.

пре 4 часа, obi-wan рече

Sve u svemu, da podvucemo crtu: kad se nekom izjalovi vise uzastopnih pokusaja da nekim i negde lokalnim ratovima/sukobima i drugim slicnim nacinima pridobije dodatnu dominaciju i sta-vec-jos-`oce po svetu, kad se pokaze ociglednim da do skora unipolarni svet ubrzano ide ka multipolarnom, itd, itd..., i da se doskorasnjim suverenima svetske politike stvarno i konacno izmice tlo pod nogama, zasto mislis da neki od njih ne bi posegli i za bioloskim oruzjem? Zasto to izgleda toliko neverovatno? Centri i tezista moci i na istoku i na zapadu nesumnjivo gledaju da potkopaju one druge na svaki nacin, zasto ne bi i na ovaj?

Meni to uopšte ne deluje neverovatno da bi neka od sila posegla za efikasnim biološkim oružjem... problem je što sve ukazuje na to da je kovid 19 prirodno nastao tj. da nije biološko oružje... i onda motiv postaje beznačajan...

Dodatni problem je što je kovid prilično glupo biološko oružje... umeju svetski moćnici da naprave mnogo bolje kad bi hteli... ne vidim da je korona bilo kome donela neku prednost nad drugima...

• Свиђа ми се 1

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...