Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 24 минута, Avocado рече

Objašnjeno već mnogo puta, stvarno ne znam šta je tu teško za razumevanje... ne planira da ubije nikog... a kad bi i planirao ne bi sigurno o tome pričao na javnim skupovima

Са појавом пензионог и социјалног осигурања у комунистичкој Југославији, број деце је драстично пао.

Подели на овим сајтовима

On 13.5.2020. at 10:25, Branka62 рече

- Ovde se govori o gripu. COVID-19 nije grip.

- Aktivna imunizacija nije isto što i obavezna imunizacija

Član 2

Imunizacija se sprovodi redovno kao obavezna, preporučena i na lični zahtev pacijenta, a vanredno kao obavezna ili preporučena. Imunizacija može biti aktivna i pasivna.

Aktivna imunizacija sprovodi se vakcinacijom, odnosno revakcinacijom. Za aktivnu imunizaciju protiv određenih zaraznih bolesti upotrebljavaju se vakcine proizvedene od živih, ali oslabljenih uzročnika zaraznih bolesti ili mrtvih uzročnika ili njihovih delova i izmenjenih proizvoda, kao i vakcine dobijene na bazi savremene tehnologije uključujući i genetski inženjering.

Za pasivnu imunizaciju upotrebljavaju se imunoglobulini humanog porekla (imunoglobulini, hiperimuni gamaglobulini i monoklonska antitela).

WWW.PARAGRAF.RS

Pravilnik o imunizaciji i načinu zaštite lekovima ( Sl. glasnik RS , br. 88/2017, 11/2018, 14/2018, 45/2018, 48/2018, 58/2018 i 104/2018)

@Branka62

Прво поздрав и мало извињење. На Поукама нисам био дуже време због физичке немогућности да пратим дуге конверзације. Зато сам изабрао повлачење. Исто се десило и овде. Таговао сам те, па се после нисам јавио да кажем зашто. Mea culpa. Опрости.

Разлог таговања је био врло прост. Поред @Avocado који је поприлично рационалан човек склон аргументованом дијалогу без (нарочитог) вређања, ти ми увек дођеш као неко ко врло аналирично, прецизно и концизно приступа. ЗАТО сам те таговао да се укључиш тад у причу. На телеф. пишем па не могу да тражим где је то било, небитно је сада.

Елем, верујући у твоју непристрасност и аналитичност питам да разјасним прво себи па другима - у овом горе посту ме интересује пар ствари:

1. мислим да ниси у праву да се не односи на Covid19, задњи ред слике @gavrosaurus каже: ако СЗО прогласи пандемију грипа (нови подтип или нова рекомбинантна варијанта вируса инфлуенце)...(доноси се посебно упутство у том случају, јер то није редовна већ ванр. сит.) Зар се ово очигледно не односи на Covid19 који је рекомб. варијанта корона вируса? (ај' сад немој ме држати за свако слово, порекло од короне, САРС-а, Еболе, пизде материне не знам ког вируса инфлуенце. Име му је састављено од короне и САРС-а...)

2. Шта тачно значи уметак код активне имунизације на крају?

"kao i vakcine dobijene na bazi savremene tehnologije uključujući i genetski inženjering." 

Ово је тако широко постављено да, у комбинацији са претходним, може представљати шах-мат позицију за БИЛО ШТА што се прогласи добрим против пандемије (дотичне непроверене кинеске вакцине са нано-чиповима нпр!). До сада је активна имунизација било само жив, умртвљен или део вируса. Разумем зашто теоретичари завера шизе овде. Разумеш ли шта питам, можда сам замрсио?

3. И последње питање. Да ли је и раније у овом папиру писало да је редовна вакцинација (код деце за одр. бол.?) обавезна И да ли је стајало да ванредна вакцинација може бити обавезна? (Упс, два у један)

Хвала унапред и још једном опрости за претходно цимање.

П.С. Унапред да знаш у чему је "квака" ако те опет некад будем поменуо...

• Свиђа ми се 1
"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

@Branka62

@Avocado

Хајде једном за свагда да разбијемо или докажемо "мит" о Гејтсовој жељи да смањи популацију. Мислим да СВИ теор. завере (у које не спадам, понављам, ја припадам групи скептика, и скептично гледам и на леве и на десне, глобалисте и суверенисте, либертаријанце и неокомунисте, вернике и атеисте...) мисле на један исти снимак, онај о 4-5 корака. 

Колико сам ја разумео Била, он је ту говорио о смањењу ПРИРАШТАЈА светске популације, не о СМАЊЕЊУ ПОПУЛАЦИЈЕ. Авокада молим за тај снимак, Бранку, дакле, молим за транскрипт тог дела излагања где помиње вакцинацију у земљама 3. света (као што си урадила код ове докторке).

Волео бих да једном коначно срушимо тог снешка.

Наравно, као скептик, позивам и СВЕ ОСТАЛЕ који су антиглобалисти да поставе СНИМАК И ТРАНСКРИПТ где се види да Бил говори о ДЕПОПУЛАЦИЈИ становништва.

Мислим да ово заиста треба да се изведе на чистац, да би овде постојао дијалог а не бесконачно препуцавање.

Хвала свима унапред!

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Јанко рече

Колико сам ја разумео Била, он је ту говорио о смањењу ПРИРАШТАЈА светске популације, не о СМАЊЕЊУ ПОПУЛАЦИЈЕ. Авокада молим за тај снимак, Бранку, дакле, молим за транскрипт тог дела излагања где помиње вакцинацију у земљама 3. света (као што си урадила код ове докторке).

Волео бих да једном коначно срушимо тог снешка.

Наравно, као скептик, позивам и СВЕ ОСТАЛЕ који су антиглобалисти да поставе СНИМАК И ТРАНСКРИПТ где се види да Бил говори о ДЕПОПУЛАЦИЈИ становништва.

WWW.SNOPES.COM

Bill Gates believes that vaccines can be used to reduce childhood mortality and ultimately reduce population growth through...

Sve je poprilično detaljno objašnjeno, a snimak gdje je on navodno rekao da se vakcinama radi depopulacija je na TED-ex ovom govori iz 2010

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Justin Waters рече
WWW.SNOPES.COM

Bill Gates believes that vaccines can be used to reduce childhood mortality and ultimately reduce population growth through...

Sve je poprilično detaljno objašnjeno, a snimak gdje je on navodno rekao da se vakcinama radi depopulacija je na TED-ex ovom govori iz 2010

У чему је фора да неки овде и даље причају да он хоће смањење популације уместо смањења прираштаја???

Подели на овим сајтовима

47 minutes ago, Јанко said:

У чему је фора да неки овде и даље причају да он хоће смањење популације уместо смањења прираштаја???

Tako im paše. 

Mikovic je čest gost antivakcerskih skupova, rado je objavljuju antivakcerski sajtovi, predgovor knjige joj je napisao čovek koji je jedna od vodećih figura tog pokreta, pa i, u onom filmiću, ona kaže da su vakcine ubile milione ljudi a na pitanje da li je anti vakcer kaže Nisam. I ljudi masovno to njeno Nisam koriste kao potvrdu da nije. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

3 hours ago, Јанко said:

Хајде једном за свагда да разбијемо или докажемо "мит"

Mission Impossible.

Bar kada su u pitanju "okoreli" teoretičari zavere, iz razloga datih u mom prethodnom postu.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Јанко said:

Gejts je laka meta... lako ga je mrzeti... obogatio se na operativnom sistemu kojeg mrzimo... s druge strane, nije neki genije, nije odrastao u siromašnoj porodici sa sedmoro dece pa se obogatio... konzervativci ga ne vole jer vuče na levo... levičari ga ne vole jer se nikako ne uklapa u njihov stereotip tajkuna kao Baje Patka... anti-vakceri ga ne vole zbog vakcina... zbog ogromne love ga je lako zamisliti kao nekog ko može da sprovede ogromnu zaveru... a i inače nije naročito simpatičan ili harizmatičan čova...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Јанко рече

Kao i sa svim zavjerološkim idejama, Gejts niej izuzetak ni po čemu, ljudi hoće da vide ono što im se uklapa u narativ zavjere, a ne ono kako je stvarno

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

4 hours ago, Јанко said:

мислим да ниси у праву да се не односи на Covid19, задњи ред слике @gavrosaurus каже: ако СЗО прогласи пандемију грипа (нови подтип или нова рекомбинантна варијанта вируса инфлуенце)...(доноси се посебно упутство у том случају, јер то није редовна већ ванр. сит.) Зар се ово очигледно не односи на Covid19 који је рекомб. варијанта корона вируса? (ај' сад немој ме држати за свако слово, порекло од короне, САРС-а, Еболе, пизде материне не знам ког вируса инфлуенце. Име му је састављено од короне и САРС-а...)

Koliko ja znam, jedino zajedničko za viruse gripa i CoV-2, osim sličnih simptoma*,  je da pripadaju istom Realm (ne znam ni kako se to prevodi na srpski) - RNK virusima. Odatle, pa do vrste (Species) je dug put.

Realm (-viria)

Subrealm (-vira)
Kingdom (-viriae)
Subkingdom (-virites)
Phylum (-viricota)
Subphylum (-viricotina)
Class (-viricetes)
Subclass (-viricetidae)
Order (-virales)
Suborder (-virineae)
Family (-viridae)
Subfamily (-virinae)
Genus (-virus)
Subgenus (-virus)
Species

Reči ponekad imaju različito značenje u svakodnevnom život (pa i u različitim naukama).  Npr. mas i težina, biološka vrsta (Species) i vrsta(uopšteno) ...  Tako i sa ovim virusom. Zbog toga neretko dolazi do konfuzije.

Cov-2 je jedna od 7 (bioloških) vrsta u (biološkoj) familiji Korona virusi ali se u svakodnevnom govoru umesto novi korona virus ili CoV-2, kaže samo korona virus. Familije, kojima pripadaju CoV-2 i virus gripa su različite. Dakle, virus gripa i CoV-2 ne da su različite vrste, ne samo da pripadaju različitim familijama, već pripadaju različitim taksonomskim "stepenicama", sve do Realm. Tako da se nova varijanta korona virusa (kojima pripada CoV-2)  nikako ne može podvesti pod novu  varijantu virusa gripa.

* Nisu to jedine dve bolesti sličnih simptoma a da su uzročnici različiti. 

Ako sam ja nešto pogrešno razumela, izvinjavam se i neka me neko ispravi. Jer, kao što sam već ranije napisala, moje poznavanje genetike, biologije, medicine je mizerno.

Подели на овим сајтовима

5 hours ago, Јанко said:

. Шта тачно значи уметак код активне имунизације на крају?

"kao i vakcine dobijene na bazi savremene tehnologije uključujući i genetski inženjering." 

Ово је тако широко постављено да, у комбинацији са претходним, може представљати шах-мат позицију за БИЛО ШТА што се прогласи добрим против пандемије (дотичне непроверене кинеске вакцине са нано-чиповима нпр!). До сада је активна имунизација било само жив, умртвљен или део вируса. Разумем зашто теоретичари завера шизе овде. Разумеш ли шта питам, можда сам замрсио?

Razumem šta pitaš ali mislim da to znači nešto drugo. Dok se insulin dobijao samo iz svinja, ali kada su već počela istraživanja na dobijanju gen. modifikacijom, verovatno bi tako nešto pisalo i u preporuci za upotrebu insulina. Znam, ovo je zakon a ne preporuka - samo kažem da sam ja na to pomislila kada sam prvi put pročitala.

Подели на овим сајтовима

Ево и Натанаху хоће да чипује и то децу.

WWW.JPOST.COM

"If the information with the kids' location is uploaded to the internet, a pedophile with some cyber knowledge may invade the system and stalk them," cyber expert Einat Meron said.

Хоће да им угради чип тако да реагују ако им неко приђе близу, тј чипа са сензором што имају модерни аутомобили. Онда се нађу неки који спинују како ће то да злоупотребе педофили. :)

Слава Богу на свему

Подели на овим сајтовима

5 hours ago, Јанко said:

. И последње питање. Да ли је и раније у овом папиру писало да је редовна вакцинација (код деце за одр. бол.?) обавезна И да ли је стајало да ванредна вакцинација може бити обавезна? (Упс, два у један)

2017. i 2018. godina

Imunizacija se sprovodi redovno kao obavezna, preporučena i na lični zahtev pacijenta, a vanredno kao obavezna ili preporučena. Imunizacija može biti aktivna i pasivna.

Aktivna imunizacija sprovodi se vakcinacijom, odnosno revakcinacijom. Za aktivnu imunizaciju protiv određenih zaraznih bolesti upotrebljavaju se vakcine proizvedene od živih, ali oslabljenih uzročnika zaraznih bolesti ili mrtvih uzročnika ili njihovih delova i izmenjenih proizvoda, kao i vakcine dobijene na bazi savremene tehnologije uključujući i genetski inženjering.

Za pasivnu imunizaciju upotrebljavaju se imunoglobulini humanog porekla (imunoglobulini, hiperimuni gamaglobulini i monoklonska antitela).

WWW.PARAGRAF.RS

Pravilnik o imunizaciji i načinu zaštite lekovima ( Sl. glasnik RS , br. 88/2017, 11/2018, 14/2018, 45/2018, 48/2018, 58/2018 i 104/2018)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...