Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

30 minutes ago, Вилер Текс said:

И сад се упиру овде неки да нам објасне како треба струка да се слуша.

Знаш за оно што стално понављају да нема опуштања, може доћи нови талас сад пре лета а сигурно на јесен, да мора да се научимо да живимо са вирусом, итд, итд?

Паз ово:

Virus se neće vraćati na jesen

Prekjuče je bio zanimljiv dan za medicinu, kazao je on, jer je izašlo mnogo studija.

Vrućina

Foto: Mateja Beljan

- Jedna je urađena u 116 zemalja koja pokazuje da je ovaj virus izuzetno osetljiv na UV zrake, toplotu i vlažnost. Na temperaturi preko 25 stepeni i UV preko 6, virus ne može da preživi više od 10-ak minuta. Ne očekuje se da on u našoj sredini bude prisutan tokom leta. I drugi virusi iz korona grupe se slično ponašaj - kazao je dr Nestorović.

Jedna druga francuska studija je pokazala da preko 60 odsto đaka i studenata već ima antitela, već su ga preležali sa blagim simptomima.

- Ja sam se najviše oslanjao na nemačke stručnjake - oni kažu da je imunitet prema drugim korona virusima nosi izvestan stepen zaštite od ovog korona virusa. Kako su mala deca često bolesna, naročito u vrtićima, izgleda su stekli određen stepen zaštite. Njihovo mišljenje je da se virus neće vratiti na zimus, a ako se i vrati, s obzirom na to koliko je ljudi preležalo virus, možda i ne znajući, neće imati toliki intezitet - kazao je on.

dete i majka, temperatura, prehlada, bolest, krevet, lezi u krevetu groznica

Foto: Shutterstock

U Merilendu stučnjaci smatraju da na svakog inficiranog imamo 50 ljudi koji su preležali bez ikakvih simptoma.

- Neće nam jesen i zima biti problematični, jer imamo iskustvo, opremu, testiranje, a i za naš sistem to više nije tako opasan virus. Mnoge stvari je Srbija počela da proizvodi sama. Ne očekujem od juna meseca neke ozbiljnije probleme, ali moramo i dalje biti oprezni, nositi maske, održavati higijenu ruku...  Ako se virus, ipak, ponovo vrati na jesen, biće nezgodan samo za stariju populaciju koja je sve ovo vreme bila zatvorena.

Ово иначе прича Несторовић:

WWW.TELEGRAF.RS

Ni maske više neće morati da se nose u prarkovima, razmatra se i uvođenje produženog boravka za decu do 12 godina, jer roditelji će morati da rade

Е сад, шта може да мисли обичан човек овде који узме да их слуша и чита сваки дан?  :D 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

37 minutes ago, GeniusAtWork said:

Сад, колико је њима веровати јер сваког дана по неколико пута промене плочу...

Та сва јавна обраћања морају да се пропусте кроз филтер да је у питању обраћање свима, са намером да те схвате и они који нормално не могу да схвате ништа. Ја сам овде написао још пре месец и по да смо унутар фирме званично обавестили људе да ће "закључавање" трајати најкраће до 1. маја и да ће до тад бити обавезан рад од куће.

Наравно, не кажем да треба сад неко да верује лику који напише на форуму да "има информацију", али ако смо ми добили ту информацију а нити смо државна, страначка или нека крупна/значајна фирма како бисмо могли да планирамо пословне активности, значи да је до тих информација могуће доћи.

Ови што негодују са "јој опет још две недеље" и "опет полицијски час за викенд" само доказују да је то тако морало тако да се говори, као детету, и непрестано одлаже. Јер нико од њих не каже "Што не рекоше одмах да ће трајати најмање осам недеља, па да знамо", него само доказују да би психички прсли да су пре два месеца знали да ће оволико трајати.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Branka62 рече

Ima koliko hoćeš. Evo jedan

Мени уопште нису јасни експерименти који проверавају утицај радио таласа на људско тело сваки пут кад се мало промени фреквенција.

Закони апсорпције су кристално јасно дефинисани квантном механиком која је једна од најдоказанијих теорија икада. Тачно се зна и може се израчунати како материја реагује са таласима из сваког дела спектра. Зна се како електромагнетно зрачење реагује са слободним елетронима у, рецимо, металу. На том принципу се заснивају антене и фамозни мобилни телефони које изгледа треба да побацамо јер су буууу! опасни. Познат је и фото-електрични ефекат. Зна се како се у микроталасном делу спектра побуђују ротациони енергетски нивои молекула. Ако фреквенција фотона одговара енергији ротационих нивоа воде или масти, онда ће материја која их садржи да их апсорбује и загреје се. На том принципу се заснивају микроталасне рерне и наравно да су ти таласи штетни и за нас јер смо вода и маст. Па онда у инфрацрвеном делу крећу да се побуђују вибрациони нивои. У видиљивом делу крећу да апсорбују електрони који онда скачу са нивоа на ниво. Од УВ, па надаље, енергија фотона је довољно велика да изазове јонизацију и то је опасно зрачење, објашњење није потребно. Али зашто бисмо, побогу, испитивали како на нас утичу таласи који дословно по фундаменталним законима физике не могу да утичу никако?!

Да ли сад свака нова сијалица треба да се тестира како делује на ткиво само зато што јој се фреквенција разликује од претходне? Чему уопште служи физика ако ћемо да се понашамо као сакупљачи лептира који уопште немају преко 100 година науке о зрачењу иза себе? Колики се силни ресурси троше на тестирање нечега што је необјашњиво елементарном физиком и колике силне регулације се уводе које такође немају везе са физиком. Невероватно... Ми смо још увек цивилизација заснована на сујеверју, само су се детаљи променили. Више не баца Зевс громове, али зрачење је и даље нека мистична сила, потпуно непозната, која може насумичне да делује на било шта и ошети било шта, а не појава веома прецизно описана фундаменталном физиком и на концу математиком.

Више уопште не гледам ниједн студију која тврди да је нешто штетно или корисно ако пре експеримента немају идеју о механизму утицаја и ако експерименти не тестирају неке последице те хипотезе. Огроман број радова у савременој медицини су потпуно неупотребљиви, без обзира да ли доказују да су телефони штетни или нису штетни. Физика ми каже да не могу штетни и док ми неко не понуди нову електродинамику, могу до сутра да мере утицај на ткиво, нису ништа бољи од врачара и гатара. И овде такозвани интелектуалци нису ништа бољи од псеуднаучника и сличних. И једни и друи се заправо баве тражењем корелација и игноришу фундаменталну науку и научни метод.

Подели на овим сајтовима

14 minutes ago, Juanito said:

Више уопште не гледам ниједн студију која тврди да је нешто штетно или корисно ако пре експеримента немају идеју о механизму утицаја и ако експерименти не тестирају неке последице те хипотезе.

Da li cipovi sluze za zigosanje ljudi? Da.
Da li telefoni imaju cipove? Da.

Da li voda pamti? O, da!

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

37 minutes ago, Тражитељ said:

Та сва јавна обраћања морају да се пропусте кроз филтер да је у питању обраћање свима, са намером да те схвате и они који нормално не могу да схвате ништа. Ја сам овде написао још пре месец и по да смо унутар фирме званично обавестили људе да ће "закључавање" трајати најкраће до 1. маја и да ће до тад бити обавезан рад од куће.

Наравно, не кажем да треба сад неко да верује лику који напише на форуму да "има информацију", али ако смо ми добили ту информацију а нити смо државна, страначка или нека крупна/значајна фирма како бисмо могли да планирамо пословне активности, значи да је до тих информација могуће доћи.

Ови што негодују са "јој опет још две недеље" и "опет полицијски час за викенд" само доказују да је то тако морало тако да се говори, као детету, и непрестано одлаже. Јер нико од њих не каже "Што не рекоше одмах да ће трајати најмање осам недеља, па да знамо", него само доказују да би психички прсли да су пре два месеца знали да ће оволико трајати.

Не знам како је рађено у другим земљама, али чисто сумњам да су и тамо причали "следеће две недеље су кључне" људима сваких пар дана. Мислим да то има везе са односом власти и грађана - овде изгледа људе сматрају децом, и то не баш паметном, па онда уместо да им објасне да држе дистанцу и носе маске, они уводе бесмислени полицијски час који продужавају сваког викенда. Исто и ово са две недеље по две недеље.

Јако је лоше када имаш такву државу где власт сматра људе неразумнима и неспособнима. То не може да се добро заврши ни за једне ни за друге.

Подели на овим сајтовима

EKSKLUZIVNO Kovid 19 je delo ljudskih ruku, oteo se kontroli, pandemija će nestati kada se raširi na planeti: Lik Montanje, dobitnik Nobelove nagrade, o virusu korona

https://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:861528-Kovid-19-je-delo-ljudskih-ruku-oteo-se-kontroli-pandemija-ce-nestati-kada-se-rasiri-na-planeti-Lik-Montanje-dobitnik-Nobelove-nagrade-o-virusu-korona

Подели на овим сајтовима

Обрачун за будућност САД: Трамп удара на Гејтса кога многи Американци виде као профитера од вируса

RS.SPUTNIKNEWS.COM

Од исхода друштвеног и политичког обрачуна председника САД Доналда Трампа и милијардера Била Гејтса могла би...

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, GeniusAtWork рече

Не знам како је рађено у другим земљама, али чисто сумњам да су и тамо причали "следеће две недеље су кључне" људима сваких пар дана.

Две недеље је тај неки период инкубације. Не контам тачно да л је просечни или можда максимални за већину људи (биће да је ово друго), ал свакако се искристалисао свуда.  То онда значи да се ефекти сваке конкретне епидемиолошке мере (било да је стезање или опуштање) виде за две недеље, не може пре тога. У том смислу су “следеће две недеље кључне за мере уведене данас, а после ћемо видети”. 

Не знам да л се код нас ради о неписмености и необразовању или намерној психолошкој манипулацији. 

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Juanito said:

Не знам да л се код нас ради о неписмености и необразовању или намерној психолошкој манипулацији. 

Мислим да је све заједно. Ево једне Конове изјаве од вечерас:

On je ocenio i da je rizik od kontakta u parkovima i na ulicama u slučaju da bude u potpunosti ukinuta zabrana kretanja "stotinama puta veća od rizika u teretanama", zbog odnosa broja ljudi koji idu u teretane i koji se kreću na otvorenom.

"Da li će svi da nose maske? Da li smo sigurni da smo ubedili stanovništvo? Samo ako zabranimo kretanje možemo da kažemo da je rizik smanjen. Ako nema drugog načina onda je to jedini način", naveo je Kon.

Ово је "струка" која управља буквално животима и здрављем људи, а тиме и економијом и будућношћу ове земље.

Подели на овим сајтовима

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, GeniusAtWork рече

Мислим да је све заједно. Ево једне Конове изјаве од вечерас:

Ово је "струка" која управља буквално животима и здрављем људи, а тиме и економијом и будућношћу ове земље.

Totalno su van KONteksta. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

8 hours ago, Јанко said:

Као што негде рекох - ако вам нађемо Швабу имунолога онда не ваља сајт који га је пренео. Ако нађемо овакве људе није добро јер нису имунолози. 

Nisi baš shvatio poentu... ako moraš da tražiš i da nam nalaziš autoritete... onda ti oni nisu autoriteti... samo tražiš nekog ko isto misli kao ti, a ko ima diplomu... nisi ga poslušao jer ima diplomu, nego si ga "poslušao" samo zato što isto misli što i ti (bez diplome)...

To što ovaj pride i nema odgovarajuću specijalizaciju je nebitno...

Дакле, понашате се управо по матрици коју другима приписујете, а огледа се и у пензионерима - ако није пренео твој медиј или стручни лист који припада мејн-стриму ( паралела за пензионере је ТРС или Пинк у њиховом случају) онда није тачно.

Ni blizu... rečeno ti je šta ovaj lupeta... ali ti si to odbacio tvrdnjom da je on autoritet... zato sam i prokomentarisao to što jesam...

Човече, па Кону после 2009. не могу да верујем ништа, а после гостовања код Марића још мање! О Дарији да не говорим, жена прича шта Вучић помисли, икс пута показала на конференцијама. Несторовић је пулмолог, много мањи ауторитет од Антовића. О чему причамо, о КОЈИМ ауторитетима из вирусологије? 

Ja se i ne pozivam na autoritete... samo mi je smešno kada zaverolozi iskopaju jednog stručnjaka koji ima suprotno mišljenje od svih ostalih i onda njega proglase za autoritet...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...