Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

On 21.4.2020. at 22:25, GeniusAtWork рече

То се тако не гледа, бесмислено је поређење.

Оно што је једини индикатор је проценат новозаражених у задњих 24 часа у односу на укупан број тестираних у задњих 24 часа.

31. марта, и све до пре негде две недеље, тај проценат је био 25-30%. Значи сваки трећи или четврти тестирани је био заражен. Пре пар недеља проценат је почео да пада, иако се сваког дана тестира све више људи. Пао је на 17%, па неколико дана на 12%, онда је мало скочио па онда наставио да пада. Данас је рецимо 7%. А данас је тестирано скоро 3500 људи, у односу на можда рецимо 500 тестираних дневно крајем марта.

Што значи да епидемија дефинитивно пролази јер се сваког дана смањује проценат новозаражених, иако је сам број можда данас већи него пре 5, 10 или 20 дана.

Мој покојни ћале је говорио да је статистика - тачан збир нетачних података.

Дакле, 31 марта смо имали толико тестираних јер НИЈЕ ИМАЛО тестова за више. Они који су били сумњиви због јасно изражених симптома су регистровани лако, и то је тај ЈАВНО ИЗНЕТИ број. Они који су имали благе симптоме често нису ни знали шта имају. Само тест на антитела може открити ПРАВУ СЛИКУ стања у друштву.

Шта имамо данас?

Имамо тестирање много више људи са тестовима који су по систему "фифти-фифти" вероватноће тачности. Дакле, можда јеси, можда ниси, па ћемо те пар пута узастопно тестирати АКО СИ ПОЗИТИВАН (већ овде је грешка, постоји и вероватноћа да си лажно негативан!), да подигнемо вероватноћу погађања овом методом (два пута негативан је ВЕРОВАТНО  негативан, три пута негативан је ВРЛО, ВРЛО ВЕРОВАТНО НЕГАТИВАН). Шта је то што сигурно имамо? 300 заражених (или колико већ рече Ана у том моменту)?Статистика која нам се показује а за коју НЕМАМО ПОЈМА шта убраја у себе. Само оне са израженим симптомима? Позитивне на 1, 2 или 3 тестирања? Од пре колико дана су подаци за једне, друге, треће?

Дакле, са статистиком тог типа могућа су ЕНОРМНА одступања од тачних података, то бар сви знају - како једне исте податке нпр из економије тумачи статистички власт, а како опозиција.

Једино што је СИГУРНО у целој причи је - масовног помора НЕМА и поред причешћа, Лидлова и Максија. Сајам и респиратори су се показали као финансијски вероватно добра прилика да се извуку неке паре из буџета али стручно гледано велики промашај, људи су ЗБОГ СУМЊЕ ДА ИМАЈУ ВИРУС затварани са позитивнима, па им тест био негативан (како стручно поступање струке!). Бивало је и да људе са симптомима шаљу кући без тестирања (да л' нема тестова, или да не кваре статистику, Бог зна).

На крају, шта имамо?

Имамо дневне бројеве 3, 4, 5 умрлих а не знамо ни да ли су то умрли СА вирусом или ОД вируса. Ако узмемо да су БАШ сви умрли ОД вируса, уз овако понашање народа (некад превелике гужве због непримерено дугог пол. часа а кратког времена рада продавница, некад ноншалантно понашање људи на улици кад није полицијски час, поготово после Васкрса, то пола не носи ништа!!!) и константу са шпица епидемије од 10-ак људи дневно (да ли ће број поново скочити до овог до почетка маја због свега реченог видећемо, чисто сумњам с обзиром да већ имамо продоре у старачке домове и напад на најризичнију групу), добијемо 3650 људи на годишњем нивоу! Којом цифром да помножимо овај број ако замислимо да није било мера? Нико не зна! 10, 20? Значи до 70 000 умрлих годишње? 1% популације - под условом да траје годину дана (а знамо да не би толико трајало већ пар месеци и крај, сви заражени, неки оздравили, неки умрли). Да ли је то енормно стопа за једну болест?!?

Др Несторовићу - можда није најсмешнији вирус, али далеко од тога да је оно каквим га представљају!

П.С.

Ово је био само приказ неких  нејасноћа због статистике као такве.

Ширење вируса кроз популацију (чак не знамо сигурно ни да ли је линеарна или експоненцијална ф-ја, немамо ЕГЗАКТНЕ већ статистичке податке па опет имамо различита тумачења!) је фактор уз који можемо да кажемо да са овим (иако већим) бројем оболелих епидемија јењава.

И да је много буке око нечега што је дефинитивно (НАЈ?)ЈАЧИ ГРИП од кога ИПАК преко 95% популације неће имати трајне последице, НИЈЕ КУГА, КОЛЕРА, ШПАНСКА ГРОЗНИЦА и сличне пошасти.

Мене дефинитивно много више брину ускраћена права и слободе од статистике оболелих и умрлих (Швеђани једини гурају прави експеримент са конкретним релевантним збирним подацима, они ће једини дати ПРАВУ СЛИКУ колико је вирус заиста смртоносан). 

П.П.С.

Апропо вакцина - све док је дотична непроверена и нетестирана (а за то треба ВРЕМЕ и БРОЈ тестираних), и ако јој дају процену нуспојава са леталним исходом изнад 1 промил - што бих је примао кад ми је добар имуносистем? Пре ћу да одем међу заражене, прележим и добијем антитела, па ви утврдите да је извршена природна имунизација. То је смисао онога што је Ноле рекао, немаш ниједну "мачку у џаку" али хоћеш да ти унапред аминујем да ћеш за пар месеци добити нову сорту мачака са особинама које баш мени требају - иако ти објективно треба пар година. Или си је унапред спремио? или ме лажеш? Твоја статистика каже НАЈМАЊЕ 18 месеци).

Видимо се, дакле, за 2 године, онда ћу вам рећи да ли ћу се вакцинисати. Кад видим ШТА сте направили.

Бланко поверење нема од мене НИКО.

Јбт, живимо у свету никад више класно раздвојеном, никад већа концентрација пара и моћи у малом броју људи! И у таквом свету иде прича да су највећи филантропи - баш они најбогатији! Вређају ми мождане ганглије...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

11 hours ago, Натан said:

...и антиекуменизам, то нисам одавно, против Латина старих варалица. :smeh1:

:)):)):))

Grcima nismo ni do čukljeva bili!!!:)))

A i onu zlatnu kraljevsku krunu koju je nosio Stefan Prvovenčani, i car Dušan takođe bi bilo lepo da vratite nazad, papi........:)))

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

пре 47 минута, Bernard рече

:)):)):))

Grcima nismo ni do čukljeva bili!!!:)))

A i onu zlatnu kraljevsku krunu koju je nosio Stefan Prvovenčani, i car Dušan takođe bi bilo lepo da vratite nazad, papi........:)))

Грци барем нису конц.л. Јасеновац благосиљали а Ватикан и дан данас крије архиву о томе.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Јанко рече

Дакле, 31 марта смо имали толико тестираних јер НИЈЕ ИМАЛО тестова за више. Они који су били сумњиви због јасно изражених симптома су регистровани лако, и то је тај ЈАВНО ИЗНЕТИ број. Они који су имали благе симптоме често нису ни знали шта имају. Само тест на антитела може открити ПРАВУ СЛИКУ стања у друштву.

Шта имамо данас?

Имамо тестирање много више људи са тестовима који су по систему "фифти-фифти" вероватноће тачности. Дакле, можда јеси, можда ниси, па ћемо те пар пута узастопно тестирати АКО СИ ПОЗИТИВАН (већ овде је грешка, постоји и вероватноћа да си лажно негативан!), да подигнемо вероватноћу погађања овом методом (два пута негативан је ВЕРОВАТНО  негативан, три пута негативан је ВРЛО, ВРЛО ВЕРОВАТНО НЕГАТИВАН). Шта је то што сигурно имамо? 300 заражених (или колико већ рече Ана у том моменту)?Статистика која нам се показује а за коју НЕМАМО ПОЈМА шта убраја у себе. Само оне са израженим симптомима? Позитивне на 1, 2 или 3 тестирања? Од пре колико дана су подаци за једне, друге, треће?

Дакле, са статистиком тог типа могућа су ЕНОРМНА одступања од тачних података, то бар сви знају - како једне исте податке нпр из економије тумачи статистички власт, а како опозиција.

Једино што је СИГУРНО у целој причи је - масовног помора НЕМА и поред причешћа, Лидлова и Максија. Сајам и респиратори су се показали као финансијски вероватно добра прилика да се извуку неке паре из буџета али стручно гледано велики промашај, људи су ЗБОГ СУМЊЕ ДА ИМАЈУ ВИРУС затварани са позитивнима, па им тест био негативан (како стручно поступање струке!). Бивало је и да људе са симптомима шаљу кући без тестирања (да л' нема тестова, или да не кваре статистику, Бог зна).

На крају, шта имамо?

Имамо дневне бројеве 3, 4, 5 умрлих а не знамо ни да ли су то умрли СА вирусом или ОД вируса. Ако узмемо да су БАШ сви умрли ОД вируса, уз овако понашање народа (некад превелике гужве због непримерено дугог пол. часа а кратког времена рада продавница, некад ноншалантно понашање људи на улици кад није полицијски час, поготово после Васкрса, то пола не носи ништа!!!) и константу са шпица епидемије од 10-ак људи дневно (да ли ће број поново скочити до овог до почетка маја због свега реченог видећемо, чисто сумњам с обзиром да већ имамо продоре у старачке домове и напад на најризичнију групу), добијемо 3650 људи на годишњем нивоу! Којом цифром да помножимо овај број ако замислимо да није било мера? Нико не зна! 10, 20? Значи до 70 000 умрлих годишње? 1% популације - под условом да траје годину дана (а знамо да не би толико трајало већ пар месеци и крај, сви заражени, неки оздравили, неки умрли). Да ли је то енормно стопа за једну болест?!?

Др Несторовићу - можда није најсмешнији вирус, али далеко од тога да је оно каквим га представљају!

П.С.

Ово је био само приказ неких  нејасноћа због статистике као такве.

Ширење вируса кроз популацију (чак не знамо сигурно ни да ли је линеарна или експоненцијална ф-ја, немамо ЕГЗАКТНЕ већ статистичке податке па опет имамо различита тумачења!) је фактор уз који можемо да кажемо да са овим (иако већим) бројем оболелих епидемија јењава.

И да је много буке око нечега што је дефинитивно (НАЈ?)ЈАЧИ ГРИП од кога ИПАК преко 95% популације неће имати трајне последице, НИЈЕ КУГА, КОЛЕРА, ШПАНСКА ГРОЗНИЦА и сличне пошасти.

Мене дефинитивно много више брину ускраћена права и слободе од статистике оболелих и умрлих (Швеђани једини гурају прави експеримент са конкретним релевантним збирним подацима, они ће једини дати ПРАВУ СЛИКУ колико је вирус заиста смртоносан). 

П.П.С.

Апропо вакцина - све док је дотична непроверена и нетестирана (а за то треба ВРЕМЕ и БРОЈ тестираних), и ако јој дају процену нуспојава са леталним исходом изнад 1 промил - што бих је примао кад ми је добар имуносистем? Пре ћу да одем међу заражене, прележим и добијем антитела, па ви утврдите да је извршена природна имунизација. То је смисао онога што је Ноле рекао, немаш ниједну "мачку у џаку" али хоћеш да ти унапред аминујем да ћеш за пар месеци добити нову сорту мачака са особинама које баш мени требају - иако ти објективно треба пар година. Или си је унапред спремио? или ме лажеш? Твоја статистика каже НАЈМАЊЕ 18 месеци).

Видимо се, дакле, за 2 године, онда ћу вам рећи да ли ћу се вакцинисати. Кад видим ШТА сте направили.

Бланко поверење нема од мене НИКО.

Јбт, живимо у свету никад више класно раздвојеном, никад већа концентрација пара и моћи у малом броју људи! И у таквом свету иде прича да су највећи филантропи - баш они најбогатији! Вређају ми мождане ганглије...

Један од бољих постова на форуму у последње време, нити лажно побожан и апокалиптичан, нити неутемељено паничан.

• Свиђа ми се 1
Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

пре 23 часа, Дејан рече

Чек, Света Гора је у изолацији, све раднике поотпуштали,  кући послали, служе службе без лаика, а ми овде литије да правимо?

То није одлука овог старца.

Њему приписати лицемерје је врх лицемерности.

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

4 hours ago, Pinocchio's Half Brother said:

Udri po paranoji...!

...i onda objavi pametan članak da ga svako razume...

WWW.VREME.COM

...jer će ondak možda čak i bilmezi da se čvaknu po tintari i da razmisle već jedanput!

Teoretičari gluposti
dr saša marković

Vrlo pismen tekst mada ne vidim reference čega je pisac teksta doktor. Nisam nimalo stručna po temi o kojoj govori već samo zainteresovana da donekle shvatim šta je 5G tehnologija s obzirom da bi uskoro trebalo da postanem njen korisnik. Eto, čvaknula sam se po tintari.

Budući da mi deluješ kao veoma obavešten i stručan čovek po ovoj temi, molila bih te da mi sledeće pojasniš. Postoji li tehnička mogućnost da se, nakon potpune implementacije 5G tehnologije (njenog puštanja u rad i primene na našoj planeti koja će pokrivati svaki m2 na zemlji i raditi na bezbednim frekvencijama po ljudsku vrstu i uopšte živu materiju), u nekom trenutku bez našeg znanja te frekvencije promene iz bilo kog razloga (tehnički kvar, ljudski faktor, kosmički uticaji i sl.?

I ako znaš, a pretpostavljam da si stručan u ovoj oblasti, gde se te frekvecije podešavaju na putu do korisnika (bazne stanice, satelit, predajnici, operaterska služba koja pruža uslugu, podstanice u zgradi, fizički kabl u stanu i sl? Hvala unapred.

Подели на овим сајтовима

ON JE TOTALNO POLUDEO: Tramp predlaže ubrizgavanje DEZINFEKCIONOG SREDSTVA u telo kao lek protiv korone

https://www.srbijadanas.com/vesti/svet/je-totalno-poludeo-tramp-predlaze-ubrizgavanje-dezinfekcionog-sredstva-u-telo-kao-lek-protiv-korone-2020-04-24

Tramp: “Fejk njuz novinari su Redfilda pogrešno citirali”; Redfild: “Ne, tačno su me citirali…”

https://www.nedeljnik.rs/tramp-fejk-njuz-novinari-su-redfilda-pogresno-citirali-redfild-ne-tacno-su-me-citirali/

NIJE FEJK NJUZ: Ključno mesto u Trampovoj organizaciji za borbu protiv korone držao - odgajivač pasa!

https://www.kurir.rs/planeta/3452599/nije-fejk-njuz-kljucno-mesto-u-trampovoj-organizaciji-za-borbu-protiv-korone-drzao-odgajivac-pasa

Doktor koji je vodio američku federalnu agenciju za razvoj vakcina Rik Brajt, sklonjen je sa tog mesta nakon što se zalagao za oštre kritterijume korišćenja hlorokina, leka koji je Tramp srčano promovisao. Poznat je i po izjavi da je američka administracija "pustila politiku iznad nauke".

https://nova.rs/region/ako-ne-igras-kako-tramp-svira-bices-ekspresno-sklonjen/

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, fsa рече

ON JE TOTALNO POLUDEO: Tramp predlaže ubrizgavanje DEZINFEKCIONOG SREDSTVA u telo kao lek protiv korone

https://www.srbijadanas.com/vesti/svet/je-totalno-poludeo-tramp-predlaze-ubrizgavanje-dezinfekcionog-sredstva-u-telo-kao-lek-protiv-korone-2020-04-24

Tramp: “Fejk njuz novinari su Redfilda pogrešno citirali”; Redfild: “Ne, tačno su me citirali…”

https://www.nedeljnik.rs/tramp-fejk-njuz-novinari-su-redfilda-pogresno-citirali-redfild-ne-tacno-su-me-citirali/

NIJE FEJK NJUZ: Ključno mesto u Trampovoj organizaciji za borbu protiv korone držao - odgajivač pasa!

https://www.kurir.rs/planeta/3452599/nije-fejk-njuz-kljucno-mesto-u-trampovoj-organizaciji-za-borbu-protiv-korone-drzao-odgajivac-pasa

pa nek proba!

sto kaze nasa hemicarka iz osnovne "deco, natrijum hidroksid je opasna baza!"

a jedan iz prve klupe je pita "a sto?"

a ona ce "PA PROGUTAJ PA CES DA VIDIS!!"

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Драшко рече

pa nek proba!

sto kaze nasa hemicarka iz osnovne "deco, natrijum hidroksid je opasna baza!"

a jedan iz prve klupe je pita "a sto?"

a ona ce "PA PROGUTAJ PA CES DA VIDIS!!"

јел прогутао? :0212_rolleyes:

Подели на овим сајтовима

WWW.SNOPES.COM

The Redmond, Wash.-based computer company published a patent for a "cryptocurrency system using body activity data."

Prestanite da širite teorije zavere.

Bil Gejtsov patent je zaveden pod brojem (kada se izuzme broj tekuće godine) 060606 a ne 666.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Јанко рече

Или логичан закључак, неистинитих премиса :smeh1:

• Волим 1

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...