Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

Пре сат времена, GeniusAtWork рече

Прошлог викенда пол. час је био од суботе до понедељка, овог од петка до понедељка. За следећи изгледа спремају од четвртка.

A najvaznija bogsluzenja Crkve oko Praznika pocinju bas u cetvrtak. Kakva slucajnost...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Zlatan рече

U količini uranijuma i u štetnosti.

Mozes li da mi kazes na kojoj strani je taj deo? Nije mi tesko da citam, ali 14 strana je podugacko, pa ako ne moram bas sve, tim bolje.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Ćiriličar рече

nema i ne može biti većeg mlaćarenja koristiti relaciju kancerogenih obolenja Kanada-Srbija kao "dokaz" i "argument" o neštetnosti municije sa OU, još kao potkrepu imati "naučne potvrde" Milana rakića...

Hvala sto si se trajno iskljucio iz ekipe onih koje citam i pratim, ma kako se razlikovali od mene. Ustedeo si mi mnogo vremena.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, obi-wan рече

Mozes li da mi kazes na kojoj strani je taj deo? Nije mi tesko da citam, ali 14 strana je podugacko, pa ako ne moram bas sve, tim bolje.

Ceo rad govori o štetnosti, i nije samo uranijum u pitanju, a verujem da 14 strana ipak nije mnogo da se pročita. Lično nemam jasno izdefinisan stav o štetnosti, ali više naginjem ka tvrdnji da nije bilo bezopasno. Valjda će komisija koju smo osnovali da da neke odgovore. Bolje da ne spamujemo temu, ovaj rad što sam okačio je samo informacija da ima i drugačijih mišljenja koja su takođe potkrepljena odgovarajućim činjenicama.

Ја рекох: "Сваки дан окушам смрт", а он ће на то: "Бог је рекао да те љуби. Зато буди спокојан."

Св. Исак Сирин

Подели на овим сајтовима

11 minutes ago, obi-wan said:

A najvaznija bogsluzenja Crkve oko Praznika pocinju bas u cetvrtak. Kakva slucajnost...

Да бре, чиста коинциденција.

Два пробна балона, претходни викенд и овај да се види како би прошло. Таман да се намести следеће продужење да буде од четвртка. А већ је почео да прича да се укида ван. стање до краја априла, да не смемо да чекамо са укидањем због економије...још само да избегнемо овај ускршњи помор и спашени смо :) 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zlatan рече

Ceo rad govori o štetnosti, i nije samo uranijum u pitanju, a verujem da 14 strana ipak nije mnogo da se pročita. Lično nemam jasno izdefinisan stav o štetnosti, ali više naginjem ka tvrdnji da nije bilo bezopasno. Valjda će komisija koju smo osnovali da da neke odgovore. Bolje da ne spamujemo temu, ovaj rad što sam okačio je samo informacija da ima i drugačijih mišljenja koja su takođe potkrepljena odgovarajućim činjenicama.

Dobro, evo sad cu da sednem da procitam.

I niko nije ni osporio stetnost materijala kao takvog, nego nebulozne tvrdnje o kolicini tog materijala navodno bacenog kod nas, pa onda tehnicki sasvim neuracunljive tekstovi koji samo pokazuju da boksuju vetar, i jos i same price o stetnosti koje namerno zaobilaze nauku i visestruko preuvelicavaju sve sto mogu.

Niko sa 2 grama savesti ni trenutka ne bi osporio zlocin kao zlocin, ja licno takvog coveka od rata na ovamo nigde i nikad nisam sreo, ali znati sta jeste bilo pa posle pricati neke basne o tome je stvarno uzasno.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, GeniusAtWork рече

Да бре, чиста коинциденција.

Два пробна балона, претходни викенд и овај да се види како би прошло. Таман да се намести следеће продужење да буде од четвртка. А већ је почео да прича да се укида ван. стање до краја априла, да не смемо да чекамо са укидањем због економије...још само да избегнемо овај ускршњи помор и спашени смо :) 

E moj brale, kad bi to samo imao kome da kazes...

Подели на овим сајтовима

WWW.NEDELJNIK.RS

Nema više romantičnih priča o Švedskoj, punih čežnje za slobodom. Švedski list Aftonbladet objavio je članak u kojem...

"Nema više romantičnih priča o Švedskoj, punih čežnje za slobodom.

Švedski list Aftonbladet objavio je članak u kojem tvrde kako je bolnica Karolinska lekarima poslala uputstvo prema kojem, u slučajunedostatka prostora zbog obolelih od COVID-19, moraju odrediti ko će od pacijenata dobiti intenzivnu negu, a ko neće. 

U dokumentu stoji da ljudima starijima od 80 godina, kao i mlađima u dobi od 60 do 70 godina kojima je zatajio neki od organa, ne treba intenzivna nega.

Takođe se navodi da bi pacijenti koji su već na intenzivnoj nezi trebali biti u mogućnosti prekinuti intenzivnu negu ako pripadaju nekoj od gore navedenih kategorija.

Podsetimo, švedska vlada je prema savetu državnog epidemiologa odlučila da uvede najliberalnije mere u Evropi, dopustivši građanima da se slobodno kreću i normalno žive, uz otvorene kafiće i restorane i blage zabrane."

Otpisivanje starih...

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, obi-wan рече

Stetan je kad sedis na velikoj kolicini tog materijala non-stop 24/7/365. Ali ga nema ni blizu toliko da bi bio stetan. Clanci koje si o ovome postavio su jako daleko od strucnog, i tu nema sta mnogo da se prica, osim da dodamo da je populizam prisutan kod mnogih u Srbiji, cak i kod onih koji nikako ne bi trebalo da ga imaju.

Назови породице којима су преминули чланови од осиромашеног уранијума па им реци да су можда умрли од  греха или стреса а не од ос.уранијума. Можеш да почнеш са породицама из Врања, који су изгубили најмилије , управо од осиромашеног уранијума,  а видиш нису били, нити су седели  нон стоп на истом. А шта бива са алфа честицама  које ветар разнесе и које доспеју у организам, шта исте праве од обичних ћелија, зашто је пандемија малигних болести у југоисточној Србији од нато бомбардовања ? Можеш да одеш у југ.Србију, рецимо у Врање, Прешево или БУјановац па тамо на разглас  да их поучиш  и да им кажеш  да пандемија  мал.болести није од осиромашеног ураниујума...не гарантујем ти да ћеш се жив вратити. Или да се обратиш адвокату Срђану Алексићу из Прешева и само да му кажеш да његови најмилији нису страдали од ос.уранијума ...ето толико .

Моја лична порука теби је ...СРАМ ТЕ БИЛО.

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Tanja M рече

Otpisivanje starih...

Pa kad sam govorio o tome smatali su me nekim crnjakom i koječim...gore ljudi nisu ubijani, niti bili pod sankcijama, generalno i nagrubo, ubedjen sam sa je švedski narod poslednjih 15 godina opljačkan isto onooliko koliko i srpski, samo na različte načine.

Nema govora o nekoj veiikoj humanosti na ličnom planu, a kada je sistem u kolapsu onda je srušena svaka nada za humanost. Tu se sve  u parama, a ako jedan, samo jedan penzioner umre 5 godina ranije to su ogromne pare. Posebno što te ljude, većinu, nema ko da žali. Majka od moje prijateljice, inače ljudi sa dosta empatije, je imala baš udobnu starost, skoro do 90-te je živela. Divna žena, stari kov porodičnog protestantizma, tradicionallnog...sama je govorila da jedva čeka da umre, jer je ionako sve dosadno. Imala je ogroman stan tik iznad staraćkog doma, u malom gradiću, sa vrhunskom negom. Dakle u svome a usluga na pritisak dugmeta. Smatrala je smrt usnućem i da "tamo" nema ništa - kao da isključiš mikser ili peglu. Rodbina isto.

Dodju, odnesu, zapale (=kremiraju) i to je to.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

@Zlatan 

Evo, kako citam ovaj rad koji si postavio, vadicu delove koje bih da prokomentarisem.

https://scindeks-clanci.ceon.rs/data/pdf/0367-598X/2001/0367-598X0108295R.pdf

...

1) Na prvoj strani (295.) imas jedno krupno... sta li vec... neznanje. Levi stubac, pasus na kraju, tvrdi se da je u ratu `99-te prvi put u istoriji civilizacije (?) smisljeno i planski korisceno nesto sto moze da izazove ekoloske probleme.
- Sta?... Amerika je u Vijetnamskom ratu sistematski otrovima zaprasivala dzunglu, kako bi unistili zelenilo i onemogucili braniocima da se kriju; u Prvom svetskom ratu, na zapadnom frontu, masovno je koriscen iperit, koji je, osim sto je ubijao ljude, debelo i zatrovao taj teren; atomske bombe u Japanu anyone? Mislim, ovakva tvrdnja je stvarno neozbiljna - "prvi put u istoriji civilizacije"??!. Naravno da je i ovo kod nas bilo planski, ali taj osiromaseni uranijum, kad se vec autor u`vatio za njega, koriscen je i u ratu u Iraku. Bar je to mogao da izgugla, ako nista drugo. Ali ovo oko nenavodjenja Hirosime i Nagasakija, Vijetnama i ostalog je stvarno neverovatno.

2) Strana 296. - slika sa podatkom da je prakticno pola mase zrna na topu 30mm probojac od uranijuma. To znaci da je vise nego sto sam ja pretpostavio, ali opet je bar upola manje nego sto general tvrdi.

3) Evo kljucnog mesta, vec na 299. strani, slikao sam taj deo da ne prekucavam sve:

2139963259_Screenshotat2020-04-1217-34-04.png.8be175c6685f6fb355a5be1da4a1fba7.png

Dakle, ovaj covek pise o masi od oko 10 tona OU, dok napred navedeni general tvrdi o 300 tona. Verujem da je komentar suvisan.

4) Strana 304., govori se o registrovanim mogucim posledicama, kao sto je npr. tele rodjeno sa 3 noge. Medjutim, ovde autor nista ne tvrdi, nego se pita "da li su oni (nato) krivi za tvoje stanje?" Moguce da jesu, jer je vecina ovih udara bila na KiM. Medjutim, zasto nema jos toga? Zar ne bi stoka koja pase trebala mnogo pre i mnogo vise od ljudi da oboleva? Trebala bi, ali takvih slucajeva prakticno nije bilo. Takodje, govori se lepo o tackastom zagadjenju, na mestu na kome mozda ostane komadic projektila, i da u slucaju da se ne pokupi, dejstvom vode i vazduha taj komadic eventualno moze da ode negde dalje. Ali brate mili, nema sanse da pokrije celu Srbiju, a to masa njih tvrdi. Ako je i bilo obolelih od ovih gadjanja, to moze da bude samo tamo gde je najvise koriscena ta municija, tj. na KiM, ne i u ostatku Srbije. A najruznije od svega je sto ljudi pricaju o porastu broja malignih oboljenja bez da je iko stvarno pratio i analizirao te obolele. Ja sam napred napisao, pa mi se neki rugase - ako je radijacija jedan od najsnaznijih uzroka malignih bolesti, sta je to onda uticalo da stepen rasta tih bolesti bude veci u npr. Kanadi? I opet kazem - nas forumski drugar, vojni pilot helikoptera, je imao zadatak tih meseci da prati i meri dozimetrima nivoe zracenja dovoljno povecane da ugroze ljudsko zdravlje. I nije ih izmerio nijednom za sve to vreme.

5) Dalje su uglavnom komentari i reference.

...

Dakle, hvala ti sto si postavio ovaj rad, dodatno smo razjasnili neke navodne nejasnoce.

Znaci, covek bio na terenu - nije nasao opasne vrednosti. Nikad niko posle toga nije objavio nijedno merenje koje bi to opovrglo i pokazalo da je bilo stetnih kolicina. U Pitanju je kolicina do 10 tona (ja sam napred rekao otprilike nekoliko tona, malo sam omasio, ali to je ofrlje procena), a ne 300 tona, za Boga miloga; sad bi valjalo da pitamo sve koji se bacaju ovim velikim ciframa sta imaju da kazu. Zagadjenje ovakvim materijalom je tackasto, na malim povrsinama, sa ekstremno malim mogucnostima da (sasvim male!) cestice dospeju negde dalje. I tako redom...

I ovo: na Japan su bacene prave atomske bombe. Prema njima, ovo sto je kod nas korisceno je kao igracka. I gle, cak i tamo u takvim paklenim uslovima, Zemlja je bez problema posle nekog vremena reciklirala sve, tako da danas tamo ljudi zive sasvim normalno. Posle samog rata, naravno, bila je masa ljudi rodjenih sa deformitetima, sto je bilo i sasvim ocekivano, ali danas toga prakticno nema. Takodje, posle katastrofe u Cernobilju, koja je opet nesravnjivo veca ekoloska katastrofa u svemu u odnosu rat kod nas, priroda je opet relativno brzo reciklirala sve to, tako da je danas taj kraj opet nastanjen zivotinjama (imas dokumentarac "Cernobiljski vukovi" o tome). Sve ovo nam jasno pokazuje da se ovde kod nas cesto barata falsifikatima, a to nije nikako dobro po nas, ne po nekog drugog.

U redu je da se o svemu tome istrazuje, to je uvek dobro, ali nije dobro da se iznose neistine i pseudonauka.

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Рапсоди рече

Назови породице којима су преминули чланови од осиромашеног уранијума па им реци да су можда умрли од  греха или стреса а не од ос.уранијума. Можеш да почнеш са породицама из Врања, који су изгубили најмилије , управо од осиромашеног уранијума,  а видиш нису били, нити су седели  нон стоп на истом. А шта бива са алфа честицама  које ветар разнесе и које доспеју у организам, шта исте праве од обичних ћелија, зашто је пандемија малигних болести у југоисточној Србији од нато бомбардовања ? Можеш да одеш у југ.Србију, рецимо у Врање, Прешево или БУјановац па тамо на разглас  да их поучиш  и да им кажеш  да пандемија  мал.болести није од осиромашеног ураниујума...не гарантујем ти да ћеш се жив вратити. Или да се обратиш адвокату Срђану Алексићу из Прешева и само да му кажеш да његови најмилији нису страдали од ос.уранијума ...ето толико .

Рапсоди, људски је бити огорчен због бомбардовања, али никоме, па ни жртвама, не помажемо ако све време понављамо неистине. Заиста неки лекари примећују пораст броја оболелих од карцинома након бомбардовања, као што су др Чикарић и др Даница Грујичић. Међутим, са друге стране један др Радовановић говори да "епидемије" рака ипак нема (и дај Боже да је у праву!), када се упореди са другим земљама. Значи прво, ни у струци нису истерали на чистину да ли има већег броја обољевања или нема.

Ако и има, оно што делује прилично очигледно је да осиромашени уранијум није разлог. Питај било ког хемичара, рећи ће ти да ОУ не може да озрачи широко подручје. Најпростије речено, од ОУ може да се оболи ако си у директном контакту са њим - значи ако седиш у тенку који је погођен муницијом од ОУ, ако га удахнеш или пијеш загађену воду. И тада доводи пре до тровања него до озрачености.

Ако је бомбардовање довело до пораста обољевања од рака, а сасвим могуће да јесте, пре разлог треба тражити у томе што су нам уништили постројења за хемијску индустрију, из којих је ко зна шта завршило у земљишту. У том што смо по броју испушених цигарета у самом светском врху, по томе што смо годинама под стресом без животних радости и надања, што се хранимо месним прерађевинама сумњиве вредности и рутински конзумирамо алкохол, што се касно јављамо лакару и што чекамо месецима на рутинске прегледе. На крају и зато што ипак, у просеку, све дуже и дуже живимо. Тек када све ове факторе отпишемо, треба да се вратимо на ОУ. Ако се ухватимо само ОУ као узрока, пре него што проверимо све остало, ризикујемо да пропустимо вероватније кривце, а тиме не чинимо услугу било коме.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 46 минута, Рапсоди рече

...

@Zlatan 

VIdis, ovo je ono o cemu pricamo. Bez provere, bez ulazenja u cinjenice, ljudi dodju i galame, bace ti prasinu u oci i pobegnu.

Jer si im dirnuo njihovu svetu kravu.

Ja sam na ovdasnjoj temi o Siriji, na primer, sasvim dovoljno pokazao sta mislim o zapadnim ludacima i njihovim naftaskim i drugim ratovima. Ali isto tako necu da ucestvujem u sirenju besmislica i falsifikata ni na koji nacin.

Nemam nista protiv da mi bilo ko bilo kad iznese neki jasan dokaz koji ce da pokaze da je neki oboleli od maligne bolesti tu bolest dobio od velikog zracenja za vreme rata. Ali zanimljivo je da za 20 godina od rata na ovamo nista nismo videli osim prazne price.

Ovakvi ljudi kao Rapsodija sigurno nece da promisle o onom sto sam napisao, nece da se sete Hirosime i Cernobilja pa da malo uporede sve to, nece da uzmu u obzir kad im ziv covek posvedoci o svom zivom iskustvu sa ondasnjeg terena. Oni jednostavno imaju svoj fix da su svi gamad a samo Srbi suvo zlato. A dokle god se budemo tako ponasali Domacin nece da nam vrati KiM ni ostalo izgubljeno, a bome mozda izgubimo i jos ponesto.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Срђан Шијакињић рече

Ако и има, оно што делује прилично очигледно је да осиромашени уранијум није разлог. Питај било ког хемичара, рећи ће ти да ОУ не може да озрачи широко подручје.

Није очигледно да о.уранијум није разлог. Шта бива са честицама које распрши ветар , посебно са алфа честицама . Ако уђу у организам , а преносе се  путем ветра, шта раде од здравих ћелија ?

пре 4 минута, Срђан Шијакињић рече

Најпростије речено, од ОУ може да се оболи ако си у директном контакту са њим - значи ако седиш у тенку који је погођен муницијом од ОУ, ако га удахнеш или пијеш загађену воду. И тада доводи пре до тровања него до озрачености.

Зашто је пандемија канцера у југоисточној Србији после нато бомбардовања ?

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...