Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

42 minutes ago, dragisa said:

Sramota je ovakavo pismo nazovi "verujućih".

Evo za sve ove godine kolko pratim oduvek su razni otačastvenici i branitelji vere završavali na jednoj i uvek jednoj strani: na strani borbe protiv crkvene vlasti.

Neka vam je na čast

Што, ако имају правни основ,  имају пуно право да траже. Колико видим, наведени су конкретни чланови Устава за које сматрају да су прекршени.

Ја наравно нисам правник, али читајући данима оне који то јесу јасно ми је да је Устав дебело прекршен око већине ствари које се дешавају у овој земљи у задњих пар недеља. Почевши од увођења ванредног стања, забрана кретања старијима, полицијског часа и тако даље.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ivan Marković рече

???

Оно што је остало од текста није вредно помена. Баш ме занима шта су брисали. 

"... Всјакоје ниње житејскоје отложим попеченије ... "    "... Нека буде воља Твоја... "     Верујемо или не верујемо, питање је сад!

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Србољуб+ said:

Оно што је остало од текста није вредно помена. Баш ме занима шта су брисали. 

Нисам сигуран да л' је то, али мислим да је у оригиналној верзији писало да војници имају наређење да пуцају у свакога ко се не држи прописане раздаљине од других када се креће улицом. Ако је то у питању, онда је сасвим ОК што су обрисали и извинили се јер је очигледно у питању глупост.

Ал опет, нисам уопште сигуран да се о томе ради...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, GeniusAtWork рече

Нисам сигуран да л' је то, али мислим да је у оригиналној верзији писало да војници имају наређење да пуцају у свакога ко се не држи прописане раздаљине од других када се креће улицом. Ако је то у питању, онда је сасвим ОК што су обрисали и извинили се јер је очигледно у питању глупост.

Ал опет, нисам уопште сигуран да се о томе ради...

Остало је "прст на обарачу " и сл. Скоро сам сигуран да немају бојеву муницију. 

Када други уведу сличне мере онда је то демократски а када Вучи онда је то најгора диктатура. Као дађје суфлирао неки домаћи аутошовиниста. Па је чак и "објективни" Вашингтон Пост морао нешто да повуче.

"... Всјакоје ниње житејскоје отложим попеченије ... "    "... Нека буде воља Твоја... "     Верујемо или не верујемо, питање је сад!

Подели на овим сајтовима

Ljudi će da umru u samoizolaciji, ne znajući da imaju korona-virus ako ga dobiju. Isto jedno rešenje i da se broj umrulih od korona-virusa drži što manje a medicinske ustanove, kao, olakšaju.

Razumem vanredno stanje. Ali vanredno stanje je vanredno i nije pravilo. Na poslu ovde u Beču imam neprestano vanredno stane, s tim umem da živim. Ali nije pravilo. Zanimljivo je, ali, kako je brzo za mnoge postalo pravilo to vanredno stanje, žive ga i brane ga svom snagom, jedva su ga isčekali. U početku sam podržavao ove mere. Ali sad me već nerviraju. Mnogi preteruju.

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

WWW.6YKA.COM

Neki podaci govore da se broj zaraženih korona virusom u Srbiji polako bliži broju uhapšenih u vreme vanrednog stanja

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Ivan Marković рече

Nemaš pojma o čemu pričaš. U svom sekularističko talibanskom ludilu ne vidiš da su nam hramovi zatvoreni...Judo. Ali ne brini...ti ćeš od mene da braniš crkvene vlasti...između vas i nas je otvoren rov koji se ne može više premostiti. Predaleko ste otišli, sekulibani. Kad ova svinjarija prođe, neko od nas će biti vraćen u družinu oglašenih. Ali to nećemo biti mi. Otac Vukašin je prvi dobio šta je zaslužio, a i vi ćete ostali...vodili ste rat protiv pričešća, lično ću dati sve od sebe da ga nikad više ne dobijete dok se ne pokajete u pepelu i kostreti...

slušaj maloumniče jedan, taj legion idi leči kod doktora ili kod duhovnika, a to busanje i junačenje da ćešt ti nešto mene...batali. aj marš sad kod otačastvenika zavetnika i ostalih čvorovića.

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, GeniusAtWork рече

Што, ако имају правни основ,  имају пуно право да траже. Колико видим, наведени су конкретни чланови Устава за које сматрају да су прекршени.

Ја наравно нисам правник, али читајући данима оне који то јесу јасно ми је да је Устав дебело прекршен око већине ствари које се дешавају у овој земљи у задњих пар недеља. Почевши од увођења ванредног стања, забрана кретања старијима, полицијског часа и тако даље.

pa dobro Džini i sam znaš koliko je zakon u suprotnosti sa nekim našim uverenjima (npr.: priznavanje istopolnih brakova, smrtna kazna, oduzimanje dece...) a sa druge strane imaš Crkvenu hijerarhiju koja mora da se poštuje koliko je got to moguće. Ni ja se ne slažem sa svim odlukama arhijereja ali ih poštujem. 

i sad okupila se samovoljna (a vrlo dobro znam iz proteklog vremena i suštinski anti-crkvena) banda i ona će da proziva Patrijarha, kao da je on malouman ili šta? čovek je monah ceo svoj život i posvetio je sebe Crkvi i sad su oni pametniji od njega...

ovo uopšte ne znači da odobravam sve postupke Crkvenog vrha, recimo odlikovanje mi je bilo gnusno, kao i još dosta drugih činjenja ili ne činjenja, ali da se stavljam u tabor dokazanih boraca protiv SPC ne pada mi na pamet. pre ću skončati u najgoroj ekumenističko novotarsko natovsko satanističkoj "crkvi" nego bilo čim dati podršku tim budaletinama.

dakle nije stvar da li je po ustavu ili nije, verovatno nije, mada se nisam udubljivao. stvar je da li nam sada treba ovo što oni predlažu otvoreno sukobljavanje sa našom jerarhijom i cepanje crkve. Bog će uvek nagraditi smirenost a imajmo i neko poverenje u naše arhijereje, pa i ako greše njihova je greška i davće odgovor za to a na nama je da barem privremeno poslušamo i što ono reče Patrijarh Pavle "budemo ljudi". Pa odakle tolka razmaženost i samovolja nije mi jasno? Pa netraži niko da se poklonimo idolima ili nešto tako. Ljudi nije kraj sveta ako barem privremeno uključimo mozak i budemo blagorazumni a pre svega poslušni. 

druga bi stvar bila da je nama neko zabranio veru i otvoreno išao đonom na Crkvu, ali to ovde nije slučaj. pa zar je moguće da ne vidite tako proste stvari i nego odma skačete kao opareni? šta vam je bre? niste nikad ni jednu Liturgiju propustili ili šta?  

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Dragi рече

Ljudi će da umru u samoizolaciji, ne znajući da imaju korona-virus ako ga dobiju. Isto jedno rešenje i da se broj umrulih od korona-virusa drži što manje a medicinske ustanove, kao, olakšaju.

Razumem vanredno stanje. Ali vanredno stanje je vanredno i nije pravilo. Na poslu ovde u Beču imam neprestano vanredno stane, s tim umem da živim. Ali nije pravilo. Zanimljivo je, ali, kako je brzo za mnoge postalo pravilo to vanredno stanje, žive ga i brane ga svom snagom, jedva su ga isčekali. U početku sam podržavao ove mere. Ali sad me već nerviraju. Mnogi preteruju.

svileni moj, naši dedovi su dva svetska rata od po 3-4 godine izgurali sa sve glađu bolestima i pomorom a nama teško da odsedimo 3-4 nedelje uz kompjuter i pivo... 

Подели на овим сајтовима

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

2 hours ago, emilija said:

Ovo bi samo Milan Rakic znao da istumaci kako treba...ili ima jos neko???

Može bilo ko...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Avocado рече

Može bilo ko...

A, ne. 
Sada niko ne može da ubije glasnika... citirao si wikipediju, a u odgovoru za svakog ponešto.
Znači, očekuje se odgovor nekog ko će sa sigurnošću tvrditi o čemu je riječ, a onda ga fino može jedna strana iskrljati, a druga podržati... drugačije nema zabave.:0212_rolleyes:

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Французи, Британци и Немци се захвалили Србији на помоћи

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић, добио је писма захвалности Немачке, Француске и Уједињеног Краљевства због одличне координације, ефикасности, расположивости и добронамерности, као и успешне реализације када је реч о повратку грађана ове три државе у њихове земље.

У писмима која су Дачићу доставили амбасадори Томас Шиб, Жан Луј Фалкони и Шан Меклауд, наводи се да се Немачка, Француска и Велика Британија захваљују на подршци и сарадњи током овог тешког периода који је задесио читав свет од избијања епидемије коронавируса, саопштило је Министарство спољних послова.

%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BC%D0%BE.png

Како је исказано, захвалност долази превасходно због одличне координације, ефикасности, расположивости и добронамерности, као и због успешне реализације када је реч о повратку грађана ове три државе у њихове земље.

Истакнуто је да солидарност коју су чланови дипломатског кора ове три државе добили од српског народа, потврђује још једном чврстину пријатељства наших народа.

Наведено је, да током досадашњег животног века, нисмо искусили кризу тако великих размера која је, у тако кратком временском раздобљу деловала, и још делује на цео свет и да је стални контакт у циљу решавања питања везаних за кризу изазвану корона вирусом допринело на изванредној сарадњи наших дипломатских мрежа.

Посебно је наглашено да је здравље и сигурност грађана и заједница од највећег приоритета за наше државе, набведено је у саопштењу МСП.

РТС

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...