Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

Izuzetno je bitno da li su mere autokratske. Totalitarni rezimi uvek dolaze na vlast zbog neke realne ili namestene krize. Upravo u vreme krize treba biti najostriji prema takvima jer je tada najveca opasnost. Osim toga, "privremene" mere koje se uvedu zbog "krize" po pravilu ostaju trajno.

Pustite ga sad da otima ljude i salje u logore, nemoj da mislite da to nece da se ponovi. Posebno ako se kriza oduzi.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Србољуб+ рече

Један од сарадника Леха Валенсе је изјавио да постоји само једна ствар која је гора од комунизма а то је антикомунизам. Тада ми је изгледало као ординарна глупост, сада како време одниче увиђам да има много истине у томе.  

Није сваки антикомунизам добар, нацистички антикомунизам, рецимо, није био добар јер за замену нудио исто тоталитаризам, само не класни, него расни. Али, ништа то боље није, лудило и једно и друго.

Али, антикомунизам, демократски антикомунизам, свакако је нешто боље. Комунизам је био велико зло, велико, велико. Тако да тај сарадник Валенсе ако је мислио на нацистички антикомунизам, онда је у праву, али ако је мислио на нешто друго,онда није.

Подели на овим сајтовима

Дно је ако ми као хришћани нисмо помогли неким старима у овој ситуацији, него дрвимо овде... да не кажем нешто тачније. :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Срђан Шијакињић рече

Шта знам, сви лекари које сам слушао су рекли да је то добра мера јер 1) људи неће ширити инфекцију укућанима, 2) биће под надзором лекара. То се, кажу, показало успешним у Кини. Мени то звучи разумно. Сигурно да се могу наћи замерке (шта ако живим сам, шта ако су укућани већ заражени, шта ако имам децу итд.), али у оваква изузетна времена бих за доста ствари прогледао кроз прсте - ако их лекари одобравају. Ја бих се лично много сморио да морам да идем, али ипак најбитније да се сачува глава и да што пре прође све... 

Bila je i ona vest da su u Kini odveli samohranog caleta i ostavili dete bez ikoga kod kuce kojem je bila neophodna nega - i ono umrlo. Nema tu gledanja kroz prste, ne znam da li se lekari samo zezaju na moj racun ili cuvaju svoje pozicije od psihopate ili ce stvarno da zbrinu moje dete. U izuzetna vremena moram i ja izuzetno da se ophodim prema onom ko mi dodje na kucevna vrata.

Dodatno nepoverenje mi uliva nemust odgovor na pitanje sta ce da rade sa decom, prokleto ce da improvizuju jer su na vreme razvalili sve institucije.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Tumaralo. рече

Ali nema ni sreće koja nije stigla sa Zapada :mahmah:

Dok sa Istoka stižu samo Kuga i Gulag.

Bombardovanje, sponzorisan terorizam, "proljeća" "Fals flagovi", ratovi? Koja sreća je to došla sa zapada, nemoj mi vrijeđati zdrav razum. 

Da si rekao došao je telefon, kompjuter, televizor, naučno istraživanje, dobar film, pa ok nego sreća. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Срђан Шијакињић рече

Ако нешто не испуштам из вида, ако се погледа где смо после 20 дана од првог случаја, мислим да и објективно можемо рећи да нисмо лоши.

Нисмо лоши, тачно. Дај боже да прођемо добро на крају. Проблем је што овакво понашање може све да упропасти. Јер инат је стара српска особина :)  А кад им се неко обраћа као заосталима, тај инат може врло лако да проради.

Што уопште није добро у оваквој ситуацији и то не призивам, наравно, али искрено не могу ни да осудим некога коме проради жуч када му се држава обраћа на овакав начин.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Grizzly Adams рече

Pustite ga sad da otima ljude i salje u logore, nemoj da mislite da to nece da se ponovi. Posebno ako se kriza oduzi.

Мислим да неће. Не зато што не жели, већ зато јер мислим да се у Европи неће десити, неће дозволити, да се појави нека Северна Кореја. Мада, можда и грешим, али надам се да не грешим.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Православни Србин рече

Мислим да неће. Не зато што не жели, већ зато јер мислим да се у Европи неће десити, неће дозволити, да се појави нека Северна Кореја. Мада, можда и грешим, али надам се да не грешим.

Pod uslovom da se brzo oporavimo i Evropa vrati u normalu. Ako se kriza oduzi i Evropa bude u svojim problemima, nece ih biti briga sta radi tamo neki cobanin na brdovitom Balkanu...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, GeniusAtWork рече

Нисмо лоши, тачно. Дај боже да прођемо добро на крају. Проблем је што овакво понашање може све да упропасти. Јер инат је стара српска особина :)  А кад им се неко обраћа као заосталима, тај инат може врло лако да проради.

Што уопште није добро у оваквој ситуацији и то не призивам, наравно, али искрено не могу ни да осудим некога коме проради жуч када му се држава обраћа на овакав начин.

Тачно. Не разумем то, какав је то државник, који констатно виче и вређа народ, дере се са екрана како смо ,,неодговорни", ,,неозбиљни", како смо никакав народ.

Слушао сам на неком радију, пре пар дана, како су коментарисали баш то кукање Вучићево на народ и један коментатор каже у једном тренутрку: ,,Господин председник би требало после овога да поднесе оставку, јер не може он, јадан, да издржи са овим народом, тешко њему са нама. Само, нико не пита нас како је нама са њим, ал ајде". :D

И Кесић је добро одрадио то, кад је анализирао све Вучићеве контрадикторне и бесмислене изјаве поводом овог вируса.

Подели на овим сајтовима

WWW.IN4S.NET

Млади научник Никола Крстић из Београда, са својим "Анора" тимом, осмислио је "лајф маск", маску за заштиту...

Подели на овим сајтовима

Koliko sam primetio u smederevu, nazalost najneodgovorniji su mladji, od recimo 15 - 30 godina,.... ne svi, nego je to neki prosek ako imamo grupu neodgovornih,....... uglavnom bez maski, dosta se krecu u grupama 2 - 3, nema rastojanja izmedju njih i nekako se nonsalantno ponasaju. (dobro mladi, ali,....)

Inace sam danas prvi put u smederevu video (bilo je hladno i jak vetar i bili dobro obuceni i jakne sa kapuljacama) dva lika sa crnim gustim i dugim bradama, atipicnog crnomanjastog izgleda i lica, potpuno deluju da nisu odavde,..... prolazio sam i setao kroz Novi Pazar dosta puta i zaista su mi licili na one njihove 'vehabije' sa dugim crnim bradama i smrknutim licima..... u Kovinu 15.km od Smederava su danas bili protesti jer doseljavaju neke migrante tu u blizini, mozda ima neke veze,.... ili me mozda udario koroncic u glavu....:smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, drvce рече

Bila je i ona vest da su u Kini odveli samohranog caleta i ostavili dete bez ikoga kod kuce kojem je bila neophodna nega - i ono umrlo. Nema tu gledanja kroz prste, ne znam da li se lekari samo zezaju na moj racun ili cuvaju svoje pozicije od psihopate ili ce stvarno da zbrinu moje dete. U izuzetna vremena moram i ja izuzetno da se ophodim prema onom ko mi dodje na kucevna vrata.

Dodatno nepoverenje mi uliva nemust odgovor na pitanje sta ce da rade sa decom, prokleto ce da improvizuju jer su na vreme razvalili sve institucije.

Слажем се за понешто, али као што видиш институције релевантне за ову кризу ипак раде свој посао. Ако је реакција на овај вируз мерило стања институција, онда нпр. Америка нема ни камен на камену од институција, а знамо да није тако. У многим земљама се десило да немају тестове, немају маске, немају рукавице, чак ни за лекаре. Да касно затварају саобраћај и јавна места. Тако да ако посматрамо ширу слику, сад не можемо никако рећи "у нормалним земљама би ово или оно". У политички нормалним земљама би председник имао другачији речник и став, и то је отприлике то.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Tanja M рече

Треба се подсетити видеа од 24.01.2020.

То је било пре осам седмица! Мање или више струка је све знала. Ово је на бази јавних информација. Колико више и колико пре су знале војне биолошке службе? Половином или крајем децембра најкасније ими је све било јасно! И сви су чекали и чекали и чекали, зашто? Peak Prosperity а и Dr. John Campbell су много причали о томе, позивали на проактивни приступ. Једва да је неко реаговао. Сада свако траже кривицу код другога.  Видећемо на крају како је ко прошао. 

"... Всјакоје ниње житејскоје отложим попеченије ... "    "... Нека буде воља Твоја... "     Верујемо или не верујемо, питање је сад!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...