Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 3 минута, Bernard рече

CONCLUSIONS:
Receipt of influenza vaccination was not associated with virus interference among our population. Examining virus interference by specific respiratory viruses showed mixed results. Vaccine derived virus interference was significantly associated with coronavirus and human metapneumovirus; however, significant protection with vaccination was associated not only with most influenza viruses, but also parainfluenza, RSV, and non-influenza virus coinfections.

Vaccine derived virus interference was significantly associated with coronavirus and human metapneumovirus.

Подели на овим сајтовима

1. Lombardija je jedna od najgušće naseljenih regija Evrope (pogodno za širenje virusa).

2. Lombardija je jedna od najzagađenijih regija Evrope (loše za plućO).

3. Italija je generalno nacija sa najmatorijim stanovništvom u Evropi (druga na svetu posle Japana).

4. Italijanima disciplina i nije baš na listi prioriteta.

5. Primarna medicinska zaštita u Italiji i nije nešto.

Подели на овим сајтовима

"Kompletni idioti"  (pod uslovom da je ovo istina, a i da nije, idioti su kako god okreneš). 

Ne gledam Javnu kuć...ovaj...Javni servis (niti bilo koje s/h čenele), no mož` biti da je neko odavde s foruma gled`o. 

I ako je ovo zaista tako, onda im.. sve po spisku.

I van spiska, takođe.

NOVA.RS

Gostujući na RTS-u, zamenica direktora Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" Darija Kisić Tepavčević rekla je da je prva infekcija koronavirusom u Srbiji izolovana 1. marta.

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Tumaralo. рече

5. Primarna medicinska zaštita u Italiji i nije nešto.

Da, kad putujete u Italiju ponesite sa sobom klješta, bušilicu i majzl, čekić, da vam se nadju pri ruci kao samopomoć u urgentnoj i akutnoj dentalnoj situaciji, zubara ćete tamo naći samo u slučaju da imate "tanti soldi". Znam to jer sam neku dobu živio gore na sjeveru u Vicenzi.

EN.WIKIPEDIA.ORG

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Tumaralo. рече

1584934159905.png.a976a0eea4a1bc3a8d0b2a092923da98.png

Woops..

Kako možeš prepoznati budalu...pa kad im se dese ovakve stvari. Kao i onaj Francuz Gober zbog koga je NBA sezona obustavljena. Gober je izgbuio čulo ukusa i mirisa...to je jedan od novih simptoma korone. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Justin Waters рече

Kako možeš prepoznati budalu...pa kad im se dese ovakve stvari. Kao i onaj Francuz Gober zbog koga je NBA sezona obustavljena. Gober je izgbuio čulo ukusa i mirisa...to je jedan od novih simptoma korone. 

Kako novi simptomi, taj virus ubrzano mutira i menja efekte?

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Tumaralo. рече

Kako novi simptomi, taj virus ubrzano mutira i menja efekte?

Pa to su neki novi nalazi. Tj otkriva se da su pacijenti u Italji i Kini imali ove simptope oko trećina njih. Rađene su i studije

WWW.SCIENCEALERT.COM

<p>It might even be the only symptom they have.</p>

Ako nemaš nikakve simptome, osim gubitka mirisa i ukusa..ovo je indikacija da si zaražen i virusom i trebao bi tražiti da se testiraš. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Hahaha ovo se nalazi u odeljku Koronavirus na sajtu B92

WWW.B92.NET

Ljudi bi učinili bilo šta, samo da ne budu prepušteni svojim mislima - prilično je poražavajuć zaključak naučnika nakon...

Znači ljudska egzistencija je u načelu toliko užasna da prosečan čovek ne može da provede 10 minuta sam sa svojim mislima, bez distrakcije.

I zato je ovo aktuleno danas jer smo u izolaciji te nam je izbor delotvornih sredstava za distrakciju umanjen.

Iako sam bio svestan da ovo može biti problemčić nekima, smatrao sam da prosečan čovek nikada i ne razmišlja pa mu ovo neće smetati. Međutim, posle prva dva dana vanrednog stanja primetio sam kako ljudi počinju da kriziraju, kako im je dosadno, neki od najbezbrižnijih ljudi koje znam su se smrknuli (ne zbog virusa jer ne veruju da je opasan, smatraju da su mere neopravdane a finansijski neće biti oštećeni zbog svega ovoga) jer: nemaju šta da rade.

Mali udeo ljudskih aktivnosti odlazi na obezbeđivanje običnih potreba života, većina odlazi na bekstvo od praznine i pakla sopstvene egzistencije.

Zato je npr sport tako velika stvar (a fudbal "najvažnija sporedna stvar na svetu") te cirkusantima koji se loptaju kao idioti čovečanstvo daje milijarde dolara samo da nastave da ih distraktuju.

Svi smo pogođeni time razlika je samo što je to nekima uzdignuto do svesti a drugima nije.

Na ovom mestu ćemo skrenuti pažnju na kratak esej norveškog filozofa Pitera Zapfea "Poslednji Mesija".

PHILOSOPHYNOW.ORG

The first English version of a classic essay by Peter Wessel Zapffe, originally published in Janus #9, 1933. Translated from...

Kratak tekst o delu:

https://www.vice.com/rs/article/qk85eq/ono-sto-vi-zovete-depresijom-ja-zovem-istinom

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

On 21.3.2020. at 17:28, Срећко Петровић рече

Милане, брате, стварно се не сећам да ли сам то рекао и ако јесам у ком контексту. Не кажем да нисам рекао — ако јесам свакако нисам ништа рђаво о нашем брату мислио, пре личи да сам хтео да будем духовит. Што ми очигледно не иде. Оно што се сећам је да брата Гризлија познајем виртуелно већ 20 година, још са Сербианкафеа, годинама пре групе Православље и пре форума Верујем /где је био дугогодишњи админ/, и и знам га од почетка као у Христу брата. Који је главобољу задавао многим "протестантима". И правима и оним несвеснима. Од кога сам много научио и од кога и даље учим.

Ако ћеш држати до онога што ја кажем, онда те молим да Звонка гледаш као у Христу брата јер он то јесте. 

А у Цркви има места за нас са све нашим различитим мишљењима, без обзира на наша политичка или друга уверења. Без обзира на то на кога навијаш ти а на кога ја. Или шта мислимо о државној политици, блокади друштва, или без обзира на то да ли о земаљским режимима говоримо критички или панегирички. 

Не знам како да тагујем Звонка, волео бих да обојица ово прочитате. Кад си већ дозвао духа :)

Имао си у виду његово становиште по питању еволуционизма и био си шаљив. Мој проблем је што то видим у ширем смислу.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Dimitrije рече

Na tržištu su svi jednaki pa ko se snađe

Овакве ствари су доказ да постоје ванземаљци! Са које планете рече да си пријехал?

И у куплерају су сви једнаки. И јасеновачки кољачи су сви једнаки били пред стожерницима. На много места су "сви једнаки"....али "Бог није Бог једнакости него Бог љубави".

Рецимо, код Бога нии један човек није једнак, ни једна травка није једнака, анђели нису једнаки - свуда је неједнакост и хи-је-рар-хи-ја. Ми причамо о нормама не о некој једнакости. О нормама како се до нечега долази. Рецимо до пара. Рецимо, како се оне расподељују.

Сад, опрпсти, што нисмо милионери к'о ти, па нам је криво због (ради) тога. Ми, среброљупци.

Подели на овим сајтовима

Mešaš teologiju sa ekonomijom,nema veze sa vezom.

Šta je alternativa kapitalizmu?

Овакве ствари су доказ да постоје ванземаљци! Са које планете рече да си пријехал?

И у куплерају су сви једнаки. И јасеновачки кољачи су сви једнаки били пред стожерницима. На много места су "сви једнаки"....али "Бог није Бог једнакости него Бог љубави".

Рецимо, код Бога нии један човек није једнак, ни једна травка није једнака, анђели нису једнаки - свуда је неједнакост и хи-је-рар-хи-ја. Ми причамо о нормама не о некој једнакости. О нормама како се до нечега долази. Рецимо до пара. Рецимо, како се оне расподељују.

Сад, опрпсти, што нисмо милионери к'о ти, па нам је криво због (ради) тога. Ми, среброљупци.

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Dimitrije рече

Mešaš teologiju sa ekonomijom,nema veze sa vezom.

Црњански је сматрао да од његовог осмеха зависи зеленило бора на Суматри! А ја ти много волЕм Црњанског. Алтернатива капитаизму ти је капитализам! Сад видећемо који је капиотализам алтернатива овом сатанистичком капитализму. Мислим да ће уз Божију помоћ људи наћи алтернативНИ.

Кад схватиш да има разних модела капитализма и заволиш Црњанског...једна од алтернатива је "суматризам"...економски "суматризам".

Подели на овим сајтовима

Црњански је сматрао да од његовог осмеха зависи зеленило бора на Суматри! А ја ти много волЕм Црњанског. Алтернатива капитаизму ти је капитализам! Сад видећемо који је капиотализам алтернатива овом сатанистичком капитализму. Мислим да ће уз Божију помоћ људи наћи алтернативНИ.
Кад схватиш да има разних модела капитализма и заволиш Црњанског...једна од алтернатива је "суматризам"...економски "суматризам".
Vilim i ja Crnjanskog. Ko si iz "Seoba",ja sam onaj sa brcima?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...