Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 11 часа, obi-wan рече

Ма где да се окренеш, ма где да погледаш – свуда је Бог: на небесима, на земљи, у безданима, у дрвећу, у камену, у твом уму, у твом срцу.

Panteizam à la Spinoza. Ide l` to s pravoslavljem jal jok? 

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Pinocchio's Half Brother рече

Panteizam à la Spinoza. Ide l` to s pravoslavljem jal jok? 

Nema to bas nikakve veze sa Spinozom, niti sa bilo cime slicnim.

Starac ovde govori kao neko ko je u okrilju Crkve, iz njenog narucja, a ne kao neki "slobodni mislilac", pa je stoga takvo poredjenje na njega prosto neprimenjivo. Drugim recima, on govori ono sto Pravoslavlje od pocetka govori i svedoci - naime, o blagodatnom (= logosnom) prisustvu Bozijem u bas svemu stvorenom.

Mozda tebi to nije poznato, jer ne znam koliko si bogoslovski pismen, ali eto bas proslavismo juce 2. nedelju posta, koja je posvecena sv. Grigoriju Palami - pravoslavnom hriscanskom bogoslovu koji je narocito razradio (inace od pocetka Crkve potpuno poznato) svedocenje i ucenje o blagodatnom sijanju Bozijem, tj. o Njegovim nestvorenim blagodatnim energijama.

Znaci, (ocigledno) nije rekao "Bog je priroda", nego da Bog prisustvuje u citavoj prirodi na iznad opisani nacin.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, obi-wan рече

Nema to bas nikakve veze sa Spinozom, niti sa bilo cime slicnim.

`Aj`dobro. 

пре 5 минута, obi-wan рече

Znaci, (ocigledno) nije rekao "Bog je priroda", nego da Bog prisustvuje u citavoj prirodi na iznad opisani nacin.

Ne znači.

Ipak, hfala na ansveru  :dobro:

Подели на овим сајтовима

@Pinocchio's Half Brother 

Ja sam argumentovao zasto ne znaci to sto ti mislis, nisam rek`o nista tek onako; tj. argumentovao sam da podviznik Crkve ne mozga sam po sebi mimo Crkve. On se ne izrazava kao klasicni filosof, i nema nikakvog smisla da se posmatra u tom rakursu.

A sta ces ti da mislis posle svega toga to je vec samo tvoj izbor.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

S obzirom na to koliko je knjiga štampano od kada je Herr Gutenberg izumeo "tiskanje" istih pokretnim slovima (prethodni, manuskriptni period ne računajući), ne bi me začududilo da se pojavi, tj. da još neko u narednim danima i mesecima otkrije novo "proročanstvo" o "kugi XXI stoletja". Kao ovo sa linka, npr.

(Naleteh na netu pre par dana na još jedno "proročanstvo", sam` malkice rđavije, u kome se pominje Wuhan. Ne mog` da s` setim ko je cenjeni vrajter, sećam se samo da je sa/iz anglosaksonskog gov. područja i piše, ili je pisao, SF romane i novele)

CENTERFORINQUIRY.ORG

In recent weeks there’s been plenty of rumors, myths, and misinformation about the newest coronavirus pandemic, Covid-19. I’ve written several pieces on the topic, tackling both...

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, obi-wan рече

To je ocigledno bila fora, sto ce da kaze da si ga ti ne ozbiljno nego preozbiljno shvatio. Jer je jasno da kroz zatvorenu granicu - o cemu vec znaju i fazani u polju - ne bi nikad niko prosao. A to nas opet dovodi do sizomanije koju mnogi od vas prikriveno ili otvoreno gaje, i poturaju je kao "ozbiljnost".

Vedrina je ozbiljnost. Strah u bilo kom obliku = stres. Stres = mnogo brzi i sigurniji put bolest.

Ne treba nam takva "ozbiljnost", nego blagorazumna i trezna vedrina i dobro raspolozenje.

Брате, извини, о чему ти? Човек је у својству доктора на конференцији за штампу Владе Србије, у присуству председника државе, изјавио да је ово најсмешнији вирус икада који постоји само на фејсбуку, и да жене слободно могу у шопинг у Милано, који је већ тада био епицентар епидемије у Европи. Границе тада нису биле затворене, ни наше ни италијанске. Нити је рекао да се шали - на страну што се нико са пола грама мозга не би шалио са таквим стварима под таквим околностима - нити се оградио од тога. Тек је неколико дана после изјавио да "нико не разуме шалу".

Он може да буде највећи стручњак за било шта, после оваквих трансфера нико га неће узимати за озбиљно.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Pinocchio's Half Brother рече

(Naleteh na netu pre par dana na još jedno "proročanstvo", sam` malkice rđavije, u kome se pominje Wuhan. Ne mog` da s` setim ko je cenjeni vrajter, sećam se samo da je sa/iz anglosaksonskog gov. područja i piše, ili je pisao, SF romane i novele)

Dean Koontz. Неки роман са почетка осамдесетих, где се помиње ново оружје Wuhan-11. С тим што оружје у роману нема никакве сличности са овим вирусом, ал ето чисто да се људи мало фрапирају пророчанствима...

:) 

Подели на овим сајтовима

Колико сам схватио доста мјера је уведено да се не нађе много људи на мало респиратоеа и да због недостатка респиратора умру.

Можда треба размишљати и у супротном смјеру, да привреда или чак кућна радиност произведе респираторе - ма како примитивног били, боље бити прикљилен на било какав него скапати.

Зна ли неко како су изгледали ти први примитивни респиратори?

Раније на теми швапски видео говори о томе да ће шест посто 6% заврити на респираторима који ће дисати умјесто њих, чак и ако се развуче еподемија на 100 равномјерних дана опет доће један распиратор на више од десет пацијената, што значи да ће више од пола смрти бити узроковано недостатком респиратора.

Стандарди за мдицинску опрему су највиши, онда иде војна, па привреда, тек онда комерцијални уређаји, мислим да то овде треба напустити и произвести већи број каквих - таквикх па и из кућне радиноти, на које ће се људи прикљичиват кад је стани- пани.

Треба заобићи и све правне процедуре типа ауторска права и лиценце, раставити неки примитиван модел, да видимо шта то наша привреда и домаћа радиност не могу направити?

Што се тиче неке прецизне механике овде требинјски мајстори праве све за ситну лову и без лове ако треба.

Послато са 5026D користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Колико сам схватио доста мјера је уведено да се не нађе много људи на мало респиратоеа и да због недостатка респиратора умру.

Можда треба размишљати и у супротном смјеру, да привреда или чак кућна радиност произведе респираторе - ма како примитивног били, боље бити прикљилен на било какав него скапати.

Зна ли неко како су изгледали ти први примитивни респиратори?

Раније на теми швапски видео говори о томе да ће шест посто 6% заврити на респираторима који ће дисати умјесто њих, чак и ако се развуче еподемија на 100 равномјерних дана опет доће један распиратор на више од десет пацијената, што значи да ће више од пола смрти бити узроковано недостатком респиратора.

Стандарди за мдицинску опрему су највиши, онда иде војна, па привреда, тек онда комерцијални уређаји, мислим да то овде треба напустити и произвести већи број каквих - таквикх па и из кућне радиноти, на које ће се људи прикљичиват кад је стани- пани.

Треба заобићи и све правне процедуре типа ауторска права и лиценце, раставити неки примитиван модел, да видимо шта то наша привреда и домаћа радиност не могу направити?

Што се тиче неке прецизне механике овде требинјски мајстори праве све за ситну лову и без лове ако треба.

Да нисмо систематски и темељно уништили домаћу производњу то би било могуће.  Имали смо произвођаче медицинске опреме који би то вероватно лако урадили.  Нисам упућен али неби ме чудили да смо чак и деведесетих имали у производњи или развоју респиратор. Знам да се радило на инкубатору за бебе али колабораторска власт се побринула да сеђто угаси. Примера има много. Инжињери и техничари способни да до ураде су у пензији или помрли. Нови нису исшоловани јер никог то  не занима сви да буду менаџери и да седеђза рачунаром и кликћу. Међу електроинжињерима има мало оних који би се ухватили лемилице и нешто направили. Већину занима само програмирање. Ово говорим из личног искуства јер радим у домаћем предузећу које још нешто произвди и извози. Има још неколико сличних али то је мало. Ево примера у електронској индустрији на батајничком друму радило је неколико хиљада радника и инжињера. Сада се простор изнајмљује има пар стотина радника у електроници можда сто. Слично је и у машинству. Знам да кинеска фабрика резервних делова има много проблема са радном снагом. Потреби су им КВ и ВКВ радници. Сви знајумда фејсују, сурфују итд. мисле да су савремени и прате технологију и сл. сра... Питај их да узму метар и израчунају површину стана. Технолошка снага нације се мери бројем техничара који могу да направе оно што инжињери испројектују.   Да не спомињем уништене и у старо гвожђе продате машине.

Да скратим, морало би да се крене од нуле. Уз велике жртве. Могло би уз стратешку одлуку државе да инвестира. Има доста производа који морали бити препознати као стратешки и чија би производња морала бити подржана. Под окупацијом је то немогће. Пример су електрична бројила, тендери су више пута понављани све док нису направљени такви услови да чак конзорцијум свих домаћих произвођача није успео да победи странца. Има много примера, боље да не пишем више, и овако сам пуко.

• Зачуђен 1

"... Всјакоје ниње житејскоје отложим попеченије ... "    "... Нека буде воља Твоја... "     Верујемо или не верујемо, питање је сад!

Подели на овим сајтовима

RS.N1INFO.COM

Prvi volonter u istraživanju leka protiv koronavirusa primio je danas prvu dozu eksperimentalne vakcine, objavio je...

Подели на овим сајтовима

Да нисмо систематски и темељно уништили домаћу производњу то би било могуће.  Имали смо произвођаче медицинске опреме који би то вероватно лако урадили.  Нисам упућен али неби ме чудили да смо чак и деведесетих имали у производњи или развоју респиратор. Знам да се радило на инкубатору за бебе али колабораторска власт се побринула да сеђто угаси. Примера има много. Инжињери и техничари способни да до ураде су у пензији или помрли. Нови нису исшоловани јер никог то  не занима сви да буду менаџери и да седеђза рачунаром и кликћу. Међу електроинжињерима има мало оних који би се ухватили лемилице и нешто направили. Већину занима само програмирање. Ово говорим из личног искуства јер радим у домаћем предузећу које још нешто произвди и извози. Има још неколико сличних али то је мало. Ево примера у електронској индустрији на батајничком друму радило је неколико хиљада радника и инжињера. Сада се простор изнајмљује има пар стотина радника у електроници можда сто. Слично је и у машинству. Знам да кинеска фабрика резервних делова има много проблема са радном снагом. Потреби су им КВ и ВКВ радници. Сви знајумда фејсују, сурфују итд. мисле да су савремени и прате технологију и сл. сра... Питај их да узму метар и израчунају површину стана. Технолошка снага нације се мери бројем техничара који могу да направе оно што инжињери испројектују.   Да не спомињем уништене и у старо гвожђе продате машине.

Да скратим, морало би да се крене од нуле. Уз велике жртве. Могло би уз стратешку одлуку државе да инвестира. Има доста производа који морали бити препознати као стратешки и чија би производња морала бити подржана. Под окупацијом је то немогће. Пример су електрична бројила, тендери су више пута понављани све док нису направљени такви услови да чак конзорцијум свих домаћих произвођача није успео да победи странца. Има много примера, боље да не пишем више, и овако сам пуко.

Јесте системски све уништено, али има добрих остатака који могу да се повежу односно самоорганизују..

Треба одабрати оптималан модел или пар варијанти, овај шведски војни пумпа се ручно не изгледа компликовано,

KEROSENE-SHOP.COM

Hand suction pump/aspirator from Swedish armynever used -  warehouse condition

изгледа да је срце цилиндар и вјероватно пар вентила који су можда неповратни, а ова механика се лако може одрадити да не буден ручна, ту је барометар...

Не изгледа ми немогуће, ни неки бољи модел, мислим да замјена доста дјелова већ има на тржишту да не мора све да се прави / барометар, вентили...

Не бих желио да ме неко погрешно схвати, био сам у Обреновцу прву ноћ, била је војска, полиција, руси, саморганизовани народ, није ми се свидело то што сам видио али саморганизовани народ је учинио колико и остале службе.

Мислим да не треба чекати да се проблеми рјешавају са врха..

Majka mu stara ne treba odljetjeti na mjesec nego napraviti pumpu.spacer.png

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...