Jump to content

Vladika Grigorije: Vučiću, ko si ti? Svako jutro ću pred ogledalom reći da se ne slažem s tobom

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 9 минута, Родољуб Лазић рече

Индикативно је да еп. Григорија врло симпатише грађанистичка и другосрбијанска Србија. Лично сам у свом окружењу имао прилике да то чујем и видим. 

Eno na tviteru svi ponovo idu u crkvu zbog njega.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 314
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 17 минута, Родољуб Лазић рече

Индикативно је да еп. Григорија врло симпатише грађанистичка и другосрбијанска Србија. Лично сам у свом окружењу имао прилике да то чујем и видим. 

Simpatisu ga sad posto je kritikovao Vucica, nista drugo, vecina njih ne moze smisliti nikoga od episkopa, zatim politiku koju poglavari iz SPC vode u odnosu prema drzavi itd. Razumijem kritiku kad su u pravu ali ne razumijem mrznju kad nema razloga.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Obozavalac рече

Него да се вратимо на тему а она је колико се ја сећам гостовање владике Григорија и оца Вукашина Милићевића код Оље Бећковић у Утиску недеље.

За мене је право освежење било да гледам овакве госте у једној забрањеној емисији каква је ова. Радовао сам се од тренутка када сам начуо да ће гост бити владика Григорије али сам се бојао да то није новинарска патка. Међутим испоставило се да је информација тачна и јако сам се обврадовао због тога. Шта рећи,  Григорије је био фаца као и увек. Лепу плаву мантију је одлично уклопио са плавом позадинином у студију. Дрвена панагија је такође пажљиво изабрана како не би бола очи људима који гледају емисију. Гришо је био опуштен, пун самопоуздања и мудрости и све што је рекао рекао је одлично. Потписујем сваку његову реч. Нарочито ону када је говорио да се у СПЦ флагрантно крши Устав СПЦ и да се не поштују никаква правила. Ту је говорио о безакоњу које на делу готово свакодневно спроводи Бачки Цензор и патријарх кога држи у шаци. Човек је као канцер метастазирао целом СПЦ и ради шта хоће и како хоће. Господу је то мрско да гледа, верујем, а до када ће не знам. Надам се само да неће још дуго.

Владика Григорије је одлично рекао шта има против диктатора и велеиздајника Александра Вучића. Она слина и бескичмењак и дефетиста жели да прода и изда нашим непријатељима Свето Косово и Метохију, Милутинову Грачаницу и Бањску и Стфеанове и Душанове Високе Дечане. Срамота о томе и мислити а камоли бесрамно говорити и лапрдати као што то он чини на својим поданичким телевизијама свакодневно. Мисли ако је купио Синод да је купио Цркву али грдно се вара. Није Патријарх Црква нити је Бачки Цензор Црква. Црква смо сви ми-и она монахиња у Девичу, богословци у Прирену и свака душа жива на северу Косова у Митровици и јужна на Метохији.

Жив је Бог и жива ће бити душа наша!

0.jpg

Забрањена емсија која иде на највећем тв и нет провајдеру .Ај се уми пре одвале глупости , Даље нећу ни да читам,Јербо је очигледно да је цело писаније политички памфлет

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Golub рече

,,Или си луд или ти ноге смрде'' ? 

Из приложенг се види да је , човек лепо рекао да ми ради о глави, спрема олују, и да поред њега нећу остати у СПЦ!!!  још предлаже неке друге алтернативе... (ко утешну опцију!) 

Откуд толика осветољубивост и због чега није ми јасно? Ништа ружно му нисам урадио осим што по неким црквеним питањима имам другачије мишљење од његовог!? 

То што волим Тасу, је изгледа довољно да ме он мрзи!?  али нека, нека иде са милим Богом, штоно би реко мој добри Таса! 

Реко је пта чће да ти се деси јерв двиди ди срљаш.то је ко да видиш неког да пичћи двеста на сат ка ивици кањона и кажеш му, ,Значли не претиш негои му говориш "Погуинућеш" е3л сада јасно твом плашљивом мозгу?

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, florenntina рече

Ako se patriotizam i odanost svom narodu i otadzbini danas meri odanoscu prema predsedniku Vucicu, evo da se i ja upisem na listu izdajnika, cisto da me ne zaboravite!

то никад нико овде није написоа ,ал га ви из племена либералнихдосоједа маерите према мржњи према власти Србије ,сад Вучићу. Е да нисте мрзели жуту власт

Подели на овим сајтовима

пре 50 минута, Родољуб Лазић рече

Па кад им игра центрафора у том племену

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, Ronald рече

Simpatisu ga sad posto je kritikovao Vucica, nista drugo, vecina njih ne moze smisliti nikoga od episkopa, zatim politiku koju poglavari iz SPC vode u odnosu prema drzavi itd. Razumijem kritiku kad su u pravu ali ne razumijem mrznju kad nema razloga.

И Амфилохије критикује   Вучића, па га не симпатишу. Мислим дa ће пре бити да је у питању оно што се најједноставније изражава речима "сличнан се сличном радује". 

Подели на овим сајтовима

Nek' su ziva i zdrava sva deca, pa i vladicanska!
Недавно сам морао једну епископушу да постављам на мјесто, боље им је да се поклопе по ушима и да ћуте.

Послато са 5026D користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Могла си још додати и ако има потребе да слушаш Патријарха и Синод да се испишеш из цркве.
Или да си мушко и војник, ако треба да извршаваш команду у рату... и сл.
Треба да поштујеш сваки ред и поредак и да га чуваш.
Односно можеш и да га нарушаваш и да идеш и против Црквених установа по својој слободи - безумљу фураш НАТО четништво и Фанарски патриотизам, али ћеш кусати оно што те по духовном закону сљедује - државни можеш да избјегнеш.
Видим овде се другосрбијанци боре за Косово, али мораш да знаш податак из прве руке да је у добровољцима на Косову Београђана било мање од десет па се није могао формирати ни вод.
Мислиш да су доле људи ишли за Милошевића који је био врховни командант или из других апстрактних разлога који имају више везе са Црквом, али је поштован поредак и НАТО није смео да уђе и ако је био на врхунцу.
А то што сад покушава преко пар везаља да запоседне Цркву, је демонска игра која само показује природу војне силе са којом смо се суочили.

Svi cemo mi “kusati (dodala bih “i kusamo”) ono sto nas po duhovnom zakonu sleduje”. Nekome je to mozda pretnja a nekome, kao meni, uteha, ponekad cak i jedina nada.

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Tελώνης рече

12:smeha: жене... дјеца... Циркус! Онда је њему оправдано, јер ваља издржавати породицу.

Ваља.

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Стаљиново унуче рече

Реко је пта чће да ти се деси јерв двиди ди срљаш.то је ко да видиш неког да пичћи двеста на сат ка ивици кањона и кажеш му, ,Значли не претиш негои му говориш "Погуинућеш" е3л сада јасно твом плашљивом мозгу?

бунцаш! 

није ни чудо ко ти је био ђед!   :)))

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Противник сам онаквих орденовања, поготово све коме се даје, међутим...понављам каква је улога била владике Григорија док је био у РС, каква је то била блискост са Додиком од а до ш, ордени, ти мени војводо, а по причи људи који живе преко Дрине обичних људи, свакако је лик и дело Додика јако упитно по многим питањима. Са тим и таквим владика Григорије је склапао послове, пактове, дилове.

Онда митрополит Амфилохије, па у свом дворишту има једног Мила, за кога не мора да се сумња да ли ће или неће нешто, већ је урадио, признао КиМ, води антисрпску политику, нато и све остало, па ником ништа. Па онда онај његов орден Шешељу, који јавно исповеда да је православац који не верује у православно учење и испољава неке своје теорије које се косе са православљем.

И онда кад патријарх ради нешто што раде сви они, онда је он направио хаос. То је лицемерје.

Код Григорија ми се у емисији  није свидео ни онај сегмент где је човека који се моли Богу назвао крајњем десном страном, која је насупрот њему, еј владика, па твој позив и јесте да се молиш Богу за цео свет, како год и шта год он мислио, овако је испало да тај који се моли Богу просто неки залуђеник, полу-лудак.

То ме подсети на причу кад је патријарх Павле изабран за патријарха, па кад су људи који раде у патријаршији а мирјани су, обављају ван-верске послове се интересовали какав је нови патријарх, па су звали тамо неке своје на КиМ и распитивали се код обичних људи, шта су чули, какав је патријарх итд. Па им један рече "Добар је Павле, није он лош, али пуно је побожан" 

Данас смо нажалост дошли до тога да клир један владика има ту исту причу.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Недавно сам морао једну епископушу да постављам на мјесто, боље им је да се поклопе по ушима и да ћуте.

а зашто? да би свака шуша могла да под претњом наређује тим истим епископима, а они се поклопе по ушима и ћуте и раде што им се зада.

Мислим да би за здравље цркве морали сви ти људи да буду истерани на чистац, да ли је то пензионисање или шта, али ми већ 100 година имамо епископе чији се случајеви држе у фиоци, да ли су жене, деца, да ли је хомосексуалност и ми стално имамо овакве ствари, која на крају крајева ускраћује слободу цркви. 

Ја имам утисак да данас, не може бити изабран нико за владику а да нема довољно путера на глави да би се њиме могло лакше руковати.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Отац Вукашин ми искрено не лежи, да ли зато што знам лик и дело или шта, али...

Човек има 36-37 год мислим да је сигурно 10так година клир у цркви,  једно време у храму св. Василија Острошког на Бежанији, па онда храм св. Саве, за оне који не знају поприлично добре и богате парохије, да не кажем да су у Београду најјаче што се тог сегмента тиче.

Данас у цркви имате људе са 50 плус који су и даље ђакони или ни то и који немају могућност рупоколожења, просто тако је и добро се зна да је јако тешко бити рукоположен, поготово у Београду, а да не причам да то буду тако богате парохије, а опет он године и године стажа а тако млад. Са друге стране он је син министарке из времена Слобе и Мире Марковић, шта је суштина, суштина је да је некад глупо да такви људи причају о неправдама, о томе како су кажњени, човек је пребачен на другу парохију опет на место где би сигурно па  ја знам бар 10так људи желело да има могућност да оде, па ми стога та прича просто не пријања нешто за срце. Прави се мученик тамо где га нема. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, МилошБГ рече

Са друге стране он је син министарке из времена Слобе и Мире Марковић

Koja ministarka je u pitanju?

пре 6 минута, МилошБГ рече

суштина је да је некад глупо да такви људи причају о неправдама, о томе како су кажњени

Dobro, ali činjenica je da su potpisnicima onog famoznog Apela pouzimane parohije...

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...