Jump to content

Vladika Grigorije: Vučiću, ko si ti? Svako jutro ću pred ogledalom reći da se ne slažem s tobom

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 314
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 2 часа, Дејан Мачковић рече

А тек скормност, па његове ципеле и чарапе вриједе више него сав љетњи и зимски аутфит Иринеја Буловића са два пара шолових сандала.

У ком минуту емисије се виде Гришине ципеле и чарапе? да се фокусирам, јер сам га само слушао и баш фино и мудро збори... што јес'јес'.

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Golub рече

У ком минуту емисије се виде Гришине ципеле и чарапе? да се фокусирам, јер сам га само слушао и баш фино и мудро збори... што јес'јес'.

Ja ne mogu da verujem da lik pominje Grišine cipele i  Irinejeve Šolove sandale.

Pa Crkva je spala na ulični doboš.

Buy the way Šolove sandale su oko 200 eura...ništa jeftino. E te vladike. Kad im vidiš materijale od mantija, sve sija, one kape, sve sija, penkala kojima pišu sve sija i najskuplje, kakav im je meni. U postu sigurno ne jedu nargarin i med. Tu su hobotnice i kavijari. I sad su spremni da se prepiru čije cipele su skuplje. Mama mia! I kakve  veze ima ovaj Načković i Djurović, jel to Rim? Kakva je to Rimska potera? 

Mi Srbi kad god nam se pojavi neki čovek koji ima jasan stav i ideju, mi ga odmah zakucavamo čekićem za drvo kao ekser, a jedan od argumenata jeftinij i je outlet..drugog. Zakucavaaj! 

Подели на овим сајтовима

Какво замајавање, какво клановско размишљање.

Нпр. човек 2 године није на факултету, и ОК је да буде запослен на факултету? Људи моји, за шта се ви борите, јадни ми са вама.

Ево да подржим тему са почетка емисије, да се јасно укаже на лаж. Лажеш владико, лажеш нас. Погледај се у огледало, и запитај се да ли лажеш себе.

Подели на овим сајтовима

Водитељка је требало да их пита да ли верују да је библијски Адам конкретан човек, прародитељ и узрочник свих људи.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Golub рече

Фотографију како Марко Краљевић игра стони тенис... би било довољно, за сад!?

Никакав проблем - ео трчим и бачам се на истраживање. За двије, најдаље три године очекуј фото :)))

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Tελώνης рече

Никакав проблем - ео трчим и бачам се на истраживање. За двије, најдаље три године очекуј фото :)))

Говорите грчки? Имате септичку јаму?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, Tελώνης рече

Стра' ме да не буде тад касно... :)  Римски клан ми је упутио претњу да ћу за неки месец принудно прећи на ислам... :)  или код јеховних сведока... 

Али, штоно би реко Бора Чорба: ,,важно је само добро се зезати'' :))) јер сам ја већ прешао код Руса!

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Golub рече

Стра' ме да не буде тад касно... :)  Римски клан ми је упутио претњу да ћу за неки месец принудно прећи на ислам... :)  или код јеховних сведока... 

Али, штоно би реко Бора Чорба: ,,важно је само добро се зезати'' :))) јер сам ја већ прешао код Руса!

ал лажеш,није ти претио него предвидео..а јес ниси далеко

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Obozavalac рече

Налупао си се поштено.

То што си rekao да познајеш његову тамну страну вероватно говори да си неки смотанко или лузер. Знам какве људе Григорије цени а какве органски не подноси. И није тачно да га познајем само насмејаног јер га исто тако знам и када је љут и када не сме да му се изађе на црту.

Што се тиче избора за Сарајевског митрополита ту си лоше обавештен. Слагао те неки од твојих владика на које се позиваш. Григорије уопште није био на листи за гласање већ је Хриз био једини. Зар верујеш да би Хриз могао у било каквом гасању да има више гласова од Григорија?  Уозбиљи се.

Прво тврдиш да владику уопште не познајем и да сам слинавац и преварант, а онда га можда ипак познајем, али сам смотанко и лузер!? Дај, човјече, договори се сам са собом шта сам, па да причамо ко људи.

Таман си ме скоро убиједио да не знам ни владику Григорија, ни Савку, ни оца Станислава, ни попадију Бранку, ни Стеву, ни Борку и још неку ближу и даљу владикину родбину, кад оно ипак га можда познајем. Цврц.

Можда мислиш да ћеш увредама нешто постићи. Не знаш ли да увреде долазе као посљедњи аргумент кад потрошиш све доказе? Стога бих и ја могао тебе да назовем обичним бескичмењаком и владикином подгузном мувом, климоглавцем испранога мога, који ништа друго не зна него да заноси владичанска муда у кривину и чеше му уши похвалама. Али, нећу то да учиним, јер сам фин и пристојан форумаш, који слободно, како владика и проповиједа, исказује своје мишљење.

А што се тиче избора за сарајевског митрополита 12:smeha: пао сам од смијеха кад ми је то један епископ причао. Ево ти још један детаљ који се, по теби, није десио: Григорије је, као администратор сарајевски, покушао да предложи Максима за митрополита, али му патријарх то није дозволио. Тек послије тога се он сам кандидовао и изгубио за, колико ме памћење служи, 2 гласа :D

Јест да ми је било смијешно, али истини за вољу, и Максим и Григорије би било гдје били боље рјешење од оне прзнице Хриза.

И још нешто, дивна вам је била она комеморативна свечаност у Требињу (20-годишњица архијерејске службе вл. Григорија) и таман ми је дошло да одем до цркве и прислужим свијећу за покој душе, кад владика жив и здрав сједи у првом реду и слуша како га уздижу у небеса. Заиста, то је јединствен примјер у српској агиографији. Врло скромно, нема шта.

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Golub рече

Е, за то ти могу помоћи. Ипак сам ја знао и Гавру привиноглавског, попа Мићу из Чечаве... За разрешење поповске клетве рецепт ти је сљедећи: одеш код најближег умировљеног владике - ти значи код Георгија Ђокића - повучеш га за... (драмска пауза) браду и - све клетве су ти скинуте и живјећеш срећно и дуговјечно док не умреш од смрта ;)

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Стаљиново унуче рече

ал лажеш,није ти претио него предвидео..а јес ниси далеко

претио, претио.  само ти ниси пратио фабулу радње... :) 

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Tελώνης рече

Е, за то ти могу помоћи. Ипак сам ја знао и Гавру привиноглавског, попа Мићу из Чечаве... За разрешење поповске клетве рецепт ти је сљедећи: одеш код најближег умировљеног владике - ти значи код Георгија Ђокића - повучеш га за... (драмска пауза) браду и - све клетве су ти скинуте и живјећеш срећно и дуговјечно док не умреш од смрта ;)

Мало мало па неко вуче Георгија за браду! :)   ваља доћи на ред!  :) 

ономад га у Виндзору теглила за браду његова монахиња... гањали се љетњи дан до подне... она счепала за браду, па никако да попусти...  снимак био на канаЦкој телевизији...

брука и срамота, шта да ти велим, пријатељу свезналицо, нема кога не познајеш, Гавру, Мићу Лепог, Кићу и наравно Џеја!  :smil443643319dc3d: и све владике редом... 

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Многи би да седе на две столице. Да примају две плате, да службују на два места. Пошто им је толико драга универзитетска служба, онда би можда били задовољнији да их разреше црквене службе? Тако би могли да се потпуно посвете академској каријери, а не да још имају и епископску службу, ил свештеничку (парохијску).

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...