коЖељ њацИ Написано Октобар 5, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2019 Sinod SPC odlikuje predsednika Srbije! WWW.REPUBLIKA.RS Predsednik Srbije Aleksandar Vučić biće odlikovan ordenom Svetog Save na svečanoj akademiji u Sava centru 8. oktobra, prilikom obeležavanja... Ово је српски телеграф објавио, значи дешава се, бухаха Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Октобар 5, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2019 пре 50 минута, Жељко рече А Вучић ће бити иницијатор великог раскола јер је добио медаљу од патријарха сербског. Rekoh "ne samo zbog njega". Dakle, imamo 3 (poznate) tacke podele: 1. Darvil 2. Vartolomej 3. Vucic Mogli smo makar ovu 3. izbeci, potpuno je nebitan kao i 1. коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Октобар 5, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 5, 2019 U manastiru Žiča počinje centralna proslava jubileja SPC IZVOR: Tanjug subota, 5. 10. 2019.| 16:35 Srpska pravoslavna crkva ove godine obeležava najveći događaj u svojoj istoriji - 800 godina autokefalnosti, a centralna proslava u Srbiji počeće sutra svetom liturgijom u manastiru Žiča, a nastaviće se narednih dana različitim manifestacijama. youtube.com/ zlita Foto: Ilustracija Veliki jubilej SPC obeležava se pod pokroviteljstvom predsednika Srbije Aleleksandra Vučića. Manastir Žiča odabran je za početak centralne proslave, jer je nakon dobijanja autokefalnosti 1219. godine Žiča bila sedište arhiepiskopije i prvog arhiepiskopa srpskog Svetog Save, koji je izabran za poglavara i ustoličen u Žiči. Sveta saborna arhijherejska liturgija će početi u devet sati, a služiće je patrijarh Irinej sa svim arhijerejima SPC, nakon čega će uslediti i kulturno umetnički program.Besedu će odrzati akademik Matija Bećković. Liturgiji u manastiru Žiča će prisustvovati Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. @Жељко Значи и Крунски савет и антивесићевска апазиција ће бити присутна Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Октобар 5, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2019 пре 8 минута, Жељко рече Svetog Save na svečanoj akademiji u Sava centru 8. oktobra kakva simbolika,... orden sv.Save i svecanost u Sava centru.... koliki je megaloman ovaj nas Vucko, ce' pomisli da je neki mesija... александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Октобар 5, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2019 пре 52 минута, Жељко рече Коме је све додељен орден од СПЦ мислим да то нити увећава нити умањује значај тих значака ако га добије и Вучић. Не знам ни која је понета тог ордења у Цркви? Орден, победнички венац је спасење а ово не знам чему служи...Без везе. александар живаљев, коЖељ њацИ and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Октобар 5, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 5, 2019 DIREKTNO.RS SAZNAJE Lompar i Bećković otkazali govor na proslavi SPC Milo Lompar, srpski istoričar književnosti, filozof, profesor na Filološkom fakultetu u Beogradu i predsednik Zadužbine Miloša Crnjanskog i akademik i književnik Matija Bećković odbili su da održe govor u utorak na centralnoj proslavi SPC u Sava centru, zato što je Sveti arhijerejski sinod odlučio da najvišim priznanjem SPC - Ordenom Svetog Save Prvog reda nagradi Aleksandra Vučića, predsednika Srbije. Sabornom arhijerejskom liturgijom u manastiru Žiča, sedištu prvih srpskih arhiepiskopa, u nedelju će početi centralna proslava obeležavanja 800 godina samostalnosti Srpske pravoslavne crkve. U ponedeljak, zatim, srpski arhijereji će posetiti drevno sedište srpskih patrijarha - Pećku patrijaršiju, kao i svetinje Kosova i Metohije. Mitropolit Porfirije, Foto: Printscreen / Youtube Iako je mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije, inače predsednik Organizacionog odbora proslave, najavio da će na centralnoj proslavi, u utorak, u Sava centru jedan od glavnih govornika biti i prof. dr Milo Lompar, kako Direktno.rs saznaje, to se neće dogoditi. Razlog je taj što je Sveti arhijerejski sinod doneo odluku da najvišim priznanjem SPC - Ordenom Svetog Save Prvog reda nagradi Aleksandra Vučića, predsedniku Srbije. Aleksandar Vučić, Foto: Beta Takođe, Orden Svetog Save Drugog reda trebalo bi da dobije predsednikov generalni sekretar, Nikola Selaković. Inače, Milo Lompar, srpski istoričar književnosti, filozof, profesor na Filološkom fakultetu u Beogradu i predsednik Zadužbine Miloša Crnjanskog, oštar je kritičar aktuelne vlasti u Srbiji. Milo Lompar, Foto: Printscreen / Youtube / Balkan info - Ne kritikujem ovu vlast zato što od nje nešto očekujem ili zato što očekujem nešto od njenih naslednika nego zato što se ne slažem sa njihovom politikom. Aktuelni protesti su demokratski i opravdani. Vlast se s pravom osporava sa civilizacijskog stanovišta, jer je ona unazadila mnoge vidove društva: medijski, kulturni, bezbednosni, zakonski - rekao je Lompar u jednom intervjuu februara 2019. godine. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Октобар 5, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2019 пре 3 часа, feeble рече Rekoh "ne samo zbog njega". Dakle, imamo 3 (poznate) tacke podele: 1. Darvil 2. Vartolomej 3. Vucic Mogli smo makar ovu 3. izbeci, potpuno je nebitan kao i 1. Слажем се. Да сам ја патријарх, ескивирао бих борбеног лава и медаљу за лава. Али превише је да очекујем од човека који има 89 година да разуме савремени политички маркетинг. С друге стране Вучић има свој народ, тј СНС. а знамо и само колико СПЦ "има" народ. Црква не може без народа па макар он био и СНС. Наравно, то прави поделе јер прихватамо једну партију и њене присталице за изабрани народ а ове који су апстиненти или опозиција губимо из вида, није баш да их одбацујемо али их на овај начин занемарујемо. Но с друге стране АВ је ипак некакав председник Србије без обзира на његов СНС народ и политику. Негде се опет и поклапа та АВ прича и ова патријархова, мада се негде и разилази. Као што се негде поклапа и прича Вука Јеремића и владике Григорија, или рецимо Амфилохијева и Милова. Мислим да је патријарх довољно мудар да зна шта ради. Ја бих избегао ову медаљу али као што рекох ја нисам патријарх. TSCHeTSCHen and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Октобар 5, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2019 пре 30 минута, Жељко рече Ја бих избегао ову медаљу али као што рекох ја нисам патријарх. Има ли начина да те часком изаберемо за патријарха, да нас спасиш од бруке и срамоте... "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Октобар 5, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2019 пре 3 минута, Golub рече Има ли начина да те часком изаберемо за патријарха, да нас спасиш од бруке и срамоте... То морамо да видимо са пророком Авом. Он је надлежан за избор новог патријарха, ја сам ту само да увесељавам масу. Golub, Zoran Đurović and TSCHeTSCHen је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Октобар 5, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2019 пре 4 часа, Bokisd рече kakva simbolika,... orden sv.Save i svecanost u Sava centru.... koliki je megaloman ovaj nas Vucko, ce' pomisli da je neki mesija... Ја већ мислим Bokisd and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Октобар 5, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2019 пре 3 часа, александар живаљев рече Milo Lompar, srpski istoričar književnosti, filozof, profesor na Filološkom fakultetu u Beogradu i predsednik Zadužbine Miloša Crnjanskog i akademik i književnik Matija Bećković odbili su da održe govor u utorak na centralnoj proslavi SPC u Sava centru, zato što je Sveti arhijerejski sinod odlučio da najvišim priznanjem SPC - Ordenom Svetog Save Prvog reda nagradi Aleksandra Vučića, predsednika Srbije. Мислим да је ово за Ломпара фејк њуз. За Мантију ме не би изненадило јер он је увек на линији већине. Камењарац and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 5, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2019 Možda je služba postala verujuća, druge nema. Zoran Đurović and коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Октобар 5, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2019 A evo šta kažu Artemijevci: Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
stevanjuric Написано Октобар 5, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2019 "Данас" ради свој посао, ништа им не замерам. Али, прилично безуспешно. У том послу су много успешније саме поједине владике, са својим отвореним и затвореним писмима, одговорима на писма, песмицама, прилозима светачнику, саопштењима на веб-сајтовима епархија, интервјуима итд итд. Колику незрелост за управљање Црквом неки показују, немам речи. Срећом, превалих пола живота па их нећу још дуго гледати и слушати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Октобар 5, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2019 пре 48 минута, stevanjuric рече "Данас" ради свој посао, ништа им не замерам. Али, прилично безуспешно. У том послу су много успешније саме поједине владике, са својим отвореним и затвореним писмима, одговорима на писма, песмицама, прилозима светачнику, саопштењима на веб-сајтовима епархија, интервјуима итд итд. Колику незрелост за управљање Црквом неки показују, немам речи. Срећом, превалих пола живота па их нећу још дуго гледати и слушати. Misliš tamo na onom svetu nema vladika? Вукашин, Golub and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука