Jump to content

Stepinac dobio spomenik u Jerusalimu

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 9 минута, Milan Nikolic рече

Логика ти је на 5%. Наравно да ће неко да заговара првенство Рима уместо Цариграда. Таквих елемената већ има, али на то се нико разуман не обазире. Потребан је теолошки дијалог, при чему ни Цариград ни Рим немају место првога. Моћ више не постоји. Црква се враћа коренима првих векова јединства, а на нама је да допринесемо Цркви теологијом. Какав проблем има неко са овим? Неко има политички проблем? Такви нека изволе на врата и нека иду с милим Богом. Црква ће успоставити поредак са првим и последњим онако како се изволе Светоме Духу и сваком епископу који буде учествовао у будућем васељенском сабору. Неће бити лако, биће много подметања и саплитања, али моћ Божију и реч Његову неће моћи нико и ништа да савлада. Кажеш, живи били па видели. Вероватно ми нећеме видети.

Nisi daleko od protestantizma.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 279
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 52 минута, kopitar рече

A da pitamo neko svešteno lice naprimjer Avu ili nekog teologa Vladana npr.

Милан има пословично строге ставове и тешке речи за римокатоличку Цркву. Ја се тиме не бавим али, макар за Србе, мислим да је дистанца нужно решење док се не реше многи и историјски и теолошки проблеми. А будући да су код нас проблеми са приматом тек кренули не видим да ће неко скоро имати воље да се бави још и римокатолицима.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, kopitar рече

Nisi daleko od protestantizma.

А ти си далеко од Христа у егзистенцијалном смислу, иако је Христос надомак тебе.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Vladan :::. рече

Милан има пословично строге ставове и тешке речи за римокатоличку Цркву. Ја се тиме не бавим али, макар за Србе, мислим да је дистанца нужно решење док се не реше многи и историјски и теолошки проблеми. А будући да су код нас проблеми са приматом тек кренули не видим да ће неко скоро имати воље да се бави још и римокатолицима.

Ti si isto na " mi i oni" a da svi budu jedno to može pričekati.7896634:aplauz:

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, kopitar рече

Nemam više živaca za komunikaciju sa ovima na katoličkom forumu...

Pogledajte sami zadnju poruku:

Ima i dobrih primjera, ovaj Fazlija budista koji je brzo zbaniran.

Fazlija
PostPostano: Sub pro 08, 2018 17:46 

Bilo bi lijepo kada bi se RKC smogla snage ispicati za onaj dio svojeg clanstva i svecenstva koji je podupirao ustaski rezim i koji jos i danas javno podupire tu ideologiju.

Bilo bi lijepo kada bi se SPC smogla snage ispricati za onaj dio svojeg clanstva i svecenstva koji je podupirao razne cetnicke rezime, od kralja Aleksandra, preko Milosevica pa do sadasnjih u Srbiji i kada bi prestala vise podupirati tu ideologiju.

Bilo bi lijepo kada bi ljevica priznala da su brojni katolicki i pravoslavani svecenici bili u partizanima i dali doprinos antifasistickoj borbi te kada bi smogla snage iskreno se ispricati za sve svoje zlocine svim svojim zrtvama...

Bilo bi divno kada bi smo se svi jedni drugima smogli iskreno ispricali, bez ocekivanja da nam drugi oproste. Ne moraju nam oprostiti, to je na njima. Na nama je da se pokajemo i da se ispricamo. Bilo bi divno kada bi smo smogli snage da pred svima svjedocimo svoju rijesenost da vise necemo ciniti zlo.

Zato je biskup Romero svjetao primjer bez greske. Jer je branio nevine i potlacene bez fige u dzepu. Bez straha. I ne cudi da nas je upravo njegov primjer suocio s nasim demonima.

Svi bi smo mi htjeli zastititi nas i nase, a da se prvo ispricaju oni i njihovi... ali to ne ide tako
Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, kopitar рече

Ti si isto na " mi i oni"

Не знам што то мени приписујеш. Православни и римокатолици не саслужују и ја не одлучујем о томе.

пре 3 минута, kopitar рече

a da svi budu jedno to može pričekati.7896634:aplauz:

Томе сви наравно треба да тежимо и да се молимо по заповести Христовој али не можеш људе на силу да натераш да буду једно. Много тога се нагомилало.

• Тужан 1
Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Vladan :::. рече

Не знам што то мени приписујеш. Православни и римокатолици не саслужују и ја не одлучујем о томе.

Томе сви наравно треба да тежимо и да се молимо по заповести Христовој али не можеш људе на силу да натераш да буду једно. Много тога се нагомилало.

Ako nisi već sada jedno, postoji opasnost dal nećešćeš ni biti.

Mislim ako ti ovo ne razumiješ onda jasno da nećeš ni mnoge druge stvari jer kao što sam rekao i vidovitoj Zorki , nije ti stalo da se Kristocentriraš već da se baviš vanjštinom.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, kopitar рече

Krist je izvor Crkve, ne pravi od crkve idola.

Не правим идола него ако је Христос извор Цркве онда је његова воља да будем у тој Цркви којој је он Извор.

Како ћу доћи до Извора осим кроз Цркву која из њега извире?

(Мислим да би теби за то што хоћеш да кажеш више одговарала парабола о чокоту и лозама.)

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Vladan :::. рече

Не правим идола него ако је Христос извор Цркве онда је његова воља да будем у тој Цркви којој је он Извор.

Како ћу доћи до Извора осим кроз Цркву која из њега извире?

Isus kaže "ja sam vrata".

Krist je Crkva a ne obrnuto.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, kopitar рече

Isus kaže "ja sam vrata".

Krist je Crkva a ne obrnuto.

Како год да обрнеш не можеш к Њему без Цркве. Он сам каже да његову Цркву неће врата паклена надвладати, дакле, ако си ван Цркве пакао може да те среди :) 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Vladan :::. рече

Како год да обрнеш не можеш к Њему без Цркве. Он сам каже да његову Цркву неће врата паклена надвладати, дакле, ако си ван Цркве пакао може да те среди :) 

Ti se šegačiš a ništa ne kužiš, đžaba ti tvoja teologija kad si tvrdoglav i ne želiš učiti.

Ne može se obrnuti u tome i jest poanta to može kod tebe i velike većine formalnih kršćana.

Pakao je tvoja tvrdoglavost koja ti kaže da ja možda i mnogi drugi nisamo u Crkvi a ti kao jesi.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, kopitar рече

ja možda i mnogi drugi nisamo u Crkvi a ti kao jesi

Да, а можда ни ја ни ти ни многи други нисмо у Цркви него је она ко зна где и код кога и шта онда? Да причамо како су сви Црква који то сами за себе кажу. Уосталом шта те брига шта други кажу ако ти знаш да си у Цркви?

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Vladan :::. рече

Да, а можда ни ја ни ти ни многи други нисмо у Цркви него је она ко зна где и код кога и шта онда? Да причамо како су сви Црква који то сами за себе кажу. Уосталом шта те брига шта други кажу ако ти знаш да си у Цркви?

Kako da znaš dali si u crkvi?

Da li si u Kristu to možeš u DS osjetiti i ti i drugi.

I nema "možda" to nije evanđeoski jezik.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...