Jump to content

Однос хришћанства према хомосексуалности

Оцени ову тему

Ronald

Препоручена порука

пре 22 минута, Branka62 рече

I gde spada "greška u prirodi"? U prirodno, u neprirodno ili je to treća kategorija? 

Pa, ne znam, zele da imaju dece, ali ne mogu zbog bilologije i genetike, ne deluje kao neprirodno ali i nije po prirodi kako ta (priroda) pravilno i funkcionise jer priroda pravilno funkcionise kada moze da se imaju deca kroz sex,.....ne znam kako tacno da definisem nesto sto ima gresku u pravilnom funkcionisanju.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Панарет рече

Сврха истополне усмерености се у науци описује механизмима као што су механизам катализатора, механизам регулације агресивности, социопетални механизам, механизам иновација, механизам мимикрије, те еволутивним принципом балансирања разноликошћу. 

.

Verovatno je/su rad(ovi) koje čitaš, a objašnjavaju tako kako kažeš, iz vremena posle 1990., verovatno je delo grupe autora i verovatno je bar jedan od njih sa Tavistok instituta ili najmanje učenik jednog takvog. Sumnjam da im i sam sasvim veruješ. Svi tvoji darovi, koje nesumnjivo imaš, neće vredeti ako ne nađeš odgovor na iskušenje, koje, eto, možda i nije sasvim tvoj izbor. Misliš li da je meni što imam grbu, lakše što znam da to nije mojom krivicom, i da nije sasvim retkost u prirodi?

.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Branka62 рече

Definisao si pre par postova, kada si napisao

"Ne bi vrsta opstala da je homo prica dominantna i zbog toga je to neprirodno..." :ani_biggrin:

Bokisa vjezba strpljenje na Poukama, samo pise:D

Подели на овим сајтовима

пре 45 минута, Paradoksologija рече

Koristi istu liniju argumentacije. Pokazuje da ti je argument logički problematičan.

Inače, nisam muško - ja sam žena, udata majka troje dece, tako da me lično pogađa ova linija argumentacije po kojoj je neko Bogu prihvatljiv ako i samo ako ima kanonizovanih svetitelja koji su živeli u istom modalitetu.

Prvo, tvoj nickname  ne govori da si zensko. Oprosti.

Drugo, procitaj opet ono sto sam njih pitao. Nisi shvatila. 

Trece, i ja sam otac nekolike dece.:D

Подели на овим сајтовима

пре 51 минута, Branka62 рече

I gde spada "greška u prirodi"? U prirodno, u neprirodno ili je to treća kategorija? 

Mi, hriscani, verujemo da Bog ne gresi prilikom stvaranja. Gresimo mi u odabiru. "Musko u zenskom telu", to je hula na Duha Svetoga.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Срђан К. рече

Prvo, tvoj nickname  ne govori da si zensko. Oprosti.

Drugo, procitaj opet ono sto sam njih pitao. Nisi shvatila. 

Trece, i ja sam otac nekolike dece.:D

Prvo, nije problem moj pol, eventualno je zanimljiv u datom kontekstu.

Drugo, pročitala sam više puta. Argument protiv određenog modaliteta života ti se zasniva na pitanju da li postoje kanonizovani svetitelji koji su živeli u tom modalitetu.

Treće, i očevi nekolike dece su ređi od polarnih medveda među svetiteljima ako nisu bar u nekom trenutku otišli u manastir ili živeli u celibatu pored živih i zdravih žena.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Bokisd рече

Nije zlonamerno nego samo razmisljam logicki, jer ako smo stvoreni kao vrsta fizicki i telesno i bioloski kao hetero i to u preovladajucoj vecini (koliko bese oko 97%) i ako je samo na taj nacin priroda sebi obezbedila da mozemo da opstanemo kao vrsta kroz razmnozavanje, onda je to prirodno i ne moze ovo drugo homo da bude prirodno, nema sansestaniiiiiii:D, jer ne bi moglo da obezbedi nastavak vrste da je dominatno, nema fizickih i telesnih i bioloskih mogucnosti i onda je neprirodna stvar ili bolje reci nije po prirodi.

Obično kad pomeneš logiku ispališ posle toga odmah neku logičku i sličnu grešku... u ovom slučaju čist non sequitur.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Paradoksologija рече

Prvo, nije problem moj pol, eventualno je zanimljiv u datom kontekstu.

Drugo, pročitala sam više puta. Argument protiv određenog modaliteta života ti se zasniva na pitanju da li postoje kanonizovani svetitelji koji su živeli u tom modalitetu.

Treće, i očevi nekolike dece su ređi od polarnih medveda među svetiteljima ako nisu bar u nekom trenutku otišli u manastir ili živeli u celibatu pored živih i zdravih žena.

Bicu gentleman-upravu si. ;)

Подели на овим сајтовима

@Ćiriličar Ne pitah te pre par dana, koliko staroveraca ima u Rusiji danas? Vidim da se Putin sastaje sa njihovim poglavarom i da su u dobrim odnosima sa državom. Kako se finansiraju? Od bogatih pojedinaca? Koliko ih ima?

Setio sam se jedne besede Solženjicina. Kaže da je veliki i nikad okajan greh RC odnos prema svojoj braći, koju su ubijali, sakatili, palili na lomačama, proterivali sa ognjišta...sve u ime vere. Kaže da je Bog čekao pokajanje 250 godina i da je onda dopustio stradanja pod kumunistima.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Панарет рече

Навео сам ти механизме којима х. доприноси природном процесу. То су научне тезе, не постоји простор да се нама нешто свиђа или не.,ако смо озбиљни. 

Ako je sodomija prirodni proces, zasto sodomiti imaji unisten analni sistem, kao i AIDS u neverovatno velikom procentu???

Pre par dana sam davao krv(dobrovoljno). Jedno od pitanja iz upitnika je bilo da li sam u zadnjih sest meseci praktikovao analni sex?! Nisam upitan za prirodni,  vec za sodomski. Eto, i USA vam je prica kao i kod nas-sodomski lobi cini svoje, a u relalnosti...skroooz nesto drugo...

To isto pitanje sam imao i u Srbiji 2006. kada sam davao krv...

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Срђан К. рече

Mi, hriscani, verujemo da Bog ne gresi prilikom stvaranja. Gresimo mi u odabiru.

@Bokisd  je uveo u priču prirodno, neprirodno, greška u prirodi, i zato ga ovo pitam. Njemu je ovaj post trebalo uputiti. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...