Jump to content

Однос хришћанства према хомосексуалности

Оцени ову тему

Ronald

Препоручена порука

пре 13 минута, Панарет рече

Сврха истополне усмерености се у науци описује механизмима као што су механизам катализатора, механизам регулације агресивности, социопетални механизам, механизам иновација, механизам мимикрије, те еволутивним принципом балансирања разноликошћу. 

staniiiiiii

Подели на овим сајтовима

Баби се снило што јој срцу мило. Или мало другачије...Закон му је што му срце жуди, што не жуди у куран не пише“ :)))

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Jos jedan u nizu zlostavljanih... Danas je sodomit...

1995607_screenshot-6_ff.jpg
WWW.KURIR.RS

Ekstrentični voditelj, TV lice i frizer Džonatan Van Nes napisao je memoare pod...

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Avocado рече

Ovo što sad opisuješ je "u funkciji opstanka vrste". 

Prosto koristiš pogrešnu reč... čini mi se zlonamerno.

Možeš tako svašta da nazoveš "neprirodnim" jer nije u funkciji opstanka vrste... 

Možeš ti da kažeš i da je po tebi samo ono što je crvene boje prirodno a sve ostalo je neprirodno... samo što to nema baš mnogo veze sa uobičajnim korišćenjem tih pojmova.

Nije zlonamerno nego samo razmisljam logicki, jer ako smo stvoreni kao vrsta fizicki i telesno i bioloski kao hetero i to u preovladajucoj vecini (koliko bese oko 97%) i ako je samo na taj nacin priroda sebi obezbedila da mozemo da opstanemo kao vrsta kroz razmnozavanje, onda je to prirodno i ne moze ovo drugo homo da bude prirodno, nema sansestaniiiiiii:D, jer ne bi moglo da obezbedi nastavak vrste da je dominatno, nema fizickih i telesnih i bioloskih mogucnosti i onda je neprirodna stvar ili bolje reci nije po prirodi.

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Nije zlonamerno nego samo razmisljam logicki, jer ako smo stvoreni kao vrsta fizicki i telesno i bioloski kao hetero i to u preovladajucoj vecini (koliko bese oko 97%) i ako je samo na taj nacin priroda sebi obezbedila da mozemo da opstanemo kao vrsta kroz razmnozavanje, onda je to prirodno i ne moze ovo drugo homo da bude prirodno, nema sansestaniiiiiii:D, jer ne bi moglo da obezbedi nastavak vrste da je dominatno, nema fizickih i telesnih i bioloskih mogucnosti i onda je neprirodna stvar ili bolje reci nije po prirodi.

Навео сам ти механизме којима х. доприноси природном процесу. То су научне тезе, не постоји простор да се нама нешто свиђа или не.,ако смо озбиљни. 

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Branka62 рече
пре 4 часа, Bokisd рече

jer samo ono sto je omogucava opstanak vrste i zivota na zemlji je po prirodi

Da li je, po tebi, neprirodan seksualni odnos izmedju žene i muškarca koji su u braku a znaju da, iz objektivnih razloga, ne mogu imati decu?

Pa, kako neprirodan, ako ne mogu imati decu, ....to znaci ima neka greska u prirodi, jer je razmnozavanje osnovna odlika nase prirode kako bi ocuvali svoju vrstu i zivot na zemlji i ako neko ne moze da ima decu onda to nije neprirodno, nego je greska u prirodi, greska u funcionisanju te prirode.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Срђан К. рече

Pitanje za Panareta i Ronalda:

Posto je sodomit ok, da li vam je poznat neki sveti koji je prosijao iz sodomstva, ostao nepokajani sodomit? Kanonizovai sveti... Ne govorimo o svetima koji su se pokajali, a prebivali u sodomskom grehu... Molio bih odgovor, ako znate...:mahmah:

Koliko znaš kanonizovanih svetiteljki koje su bile udate i imale decu a nisu prošle kroz neko strašno dodatno iskušenje i mučenje niti se naknadno zamonašile, nego su samo u miru i ljubavi proživele i podigle svoju decu? Da li je to dokaz da biti udata žena sa decom nije prihvatljivo Bogu?

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Панарет рече

Навео сам ти механизме којима х. доприноси природном процесу. То су научне тезе, не постоји простор да се нама нешто свиђа или не.,ако смо озбиљни. 

(mislim da nisam bas razumeo 100% to sto si napisao sta tacno doprinosi prirodnom procesu, ... mozda ima nesto, necega, ali mislim da ako je homo stvar u tako malim procentima zastupljena onda i doprinos ne moze da bude neki veliki i odlucujuci,....)

Pa, jednostavno prostor postoji u veri.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

(mislim da nisam bas razumeo 100% to sto si napisao sta tacno doprinosi prirodnom procesu, ... mozda ima nesto, necega, ali mislim da ako je homo stvar u tako malim procentima zastupljena onda i doprinos ne moze da bude neki veliki i odlucujuci,....)

Pa, jednostavno prostor postoji u veri.

Читај више о овоме и увидећеш допринос. Еволутивно одржање х. довољно говори о томе колико је тај допринос "мали" или "велики". 

Вера није у сукобу са науком и обратно. 

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Paradoksologija рече

Koliko znaš kanonizovanih svetiteljki koje su bile udate i imale decu a nisu prošle kroz neko strašno dodatno iskušenje i mučenje niti se naknadno zamonašile, nego su samo u miru i ljubavi proživele i podigle svoju decu? Da li je to dokaz da biti udata žena sa decom nije prihvatljivo Bogu?

Ovo sto si ti napisao nema veze sa onim sto sam ja njih pitao...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Срђан К. рече

Ovo sto si ti napisao nema veze sa onim sto sam ja njih pitao...

Koristi istu liniju argumentacije. Pokazuje da ti je argument logički problematičan.

Inače, nisam muško - ja sam žena, udata majka troje dece, tako da me lično pogađa ova linija argumentacije po kojoj je neko Bogu prihvatljiv ako i samo ako ima kanonizovanih svetitelja koji su živeli u istom modalitetu.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Панарет рече

Читај више о овоме и увидећеш допринос. Еволутивно одржање х. довољно говори о томе колико је тај допринос "мали" или "велики". 

Вера није у сукобу са науком и обратно. 

Pravo da ti kazem ne interesuje me nesto mnogo, i pitanje je koliko je moze da se razume bez neke dodatne informisanosti i znanja.

Vera moze stvarno da ne bude u sukobu sa naukom, ali, sasvim je logicno da i moze da bude manjeg ili veceg sukoba i nerazumevanje ako vera i nauka imaju skroz druge osnove pogleda na svet.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Bokisd рече

Pravo da ti kazem ne interesuje me nesto mnogo, i pitanje je koliko je moze da se razume bez neke dodatne informisanosti i znanja.

Ок, али онда немој инсистирати на нечему што не стоји. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...