Jump to content

Danas: Синод скида владику Максима са факултета

Оцени ову тему

Препоручена порука

Лично сам слушао митрополита Амфилохија када је уплакан говорио о страдању нашег народа на КиМ, како је на својим рукама носио силовану и убијену српску девојчицу! Нека се застиде сви који овог Светог Старца проглашавају за противника Цркве.

Amfilohije.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Trifke рече

Dokaži molim te suprotno od makar jedne njegove tvrdnje , npr ove: 2. У СПЦ су почели потреси и препирања када је владика Максим дао свој чувени интервју у јануару ове године.

Било је жучно и пре тога. Максим је једна карика у ланцу свега тога.

Подели на овим сајтовима

И многи су гледали плач и састрадавање бившег Артемија. То није никакав аргумент.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Trifke рече

Dokaži molim te suprotno od makar jedne njegove tvrdnje , npr ove: 2. У СПЦ су почели потреси и препирања када је владика Максим дао свој чувени интервју у јануару ове године.

Такође, не правдам Максимов став по овом питању. Непотребан и по мени врло наиван покушај апологије ЦП.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Александар Милојков рече

Било је жучно и пре тога. Максим је једна карика у ланцу свега тога.

U SPC je žučno od kako sam počeo da se bavim verom. Još davnih 70tih je bilo velikih neslaganja vladika oko svega i svačega ali nikada ne ovakvih i ne sa ovakvom pozadinom . Niko nije ni razmišljao o podršci glupostima koje pravi vaseljenski dok se nije pojavio Maksimov članak koji objašnjava Rusima da treba da budu srećni što je vaseljenski napravio to što je napravio. 

ŽALOSNO ACO! JAKO ŽALOSNO!

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Александар Милојков рече

Такође, не правдам Максимов став по овом питању. Непотребан и по мени врло наиван покушај апологије ЦП.

Znači ipak je Maksim bacio grudvu , zar ne?

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Milan Nikolic рече

И мниги су:гледали плач и састрадавање бившег Артемија. То није никакав аргумент.

Па неће бити да је то исто. Аналогија ти је крш. Амфилохије је плакао за нашим народом и био са тим народом када му је било најтеже. Знаш ли ти шта значи носити на својим рукама силовану и заклану девојчицу? Да си видео Старину који јеца док о томе говори не би га поредио са Артемијем.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Trifke рече

Znači ipak je Maksim bacio grudvu , zar ne?

Један од учесника грудвања - свакако. Али било је ту и других жучних реакција, од стране других архијереја. Ја мислим да нам таква галама, док остали мудро ћуте или тихо говоре, није била потребна.

Подели на овим сајтовима

@Александар Милојков Kao da je doktorirao kod svog imenjaka, a ne kod ep. Maksima. Spinujes brate.

Govorimo o napadima na sinod preko medija. To je blagosloveno valjda, ako nije upereno protiv ep. Maksima? Lazi, klevete, podmetanja...broja im nema.

Lepo ep. David kaze da stalno proverava i razmislja da li Crkvi sluzi, ili se crkvom sluzi. Tu se lako pada. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Trifke рече

Niko nije ni razmišljao o podršci glupostima koje pravi vaseljenski dok se nije pojavio Maksimov članak koji objašnjava Rusima da treba da budu srećni što je vaseljenski napravio to što je napravio. 

Па добро, није баш упутио поруку Русима, али ајде. Рекох, ради се о његовој, по мом мишљењу, наивној и неоснованој вери да ће поступак ЦП, у даљој перспективи, довести до јединства Цркве. Ја не мислим тако, али Боже мој. Како он рече у једном од својих последњих писања, имамо другачије фокусе. :)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Александар Милојков рече

Један од учесника грудвања - свакако. Али било је ту и других жучних реакција, од стране других архијереја. Ја мислим да нам таква галама, док остали мудро ћуте или тихо говоре, није била потребна.

Jeste, najbolje bi bilo da svi ćutimo kada nekome padne napamet da lupeta i podržava javno zlo i još kaže da smo nelegalni. Da li bi to bilo dobro? 

Reakcije su došle pošto je dete počelo da pali kuću u kojoj se živi. Pa nema nloga da ukori dete čak i kada prijatelji pozivaju na to. Pravimo se mutavi. 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Вукашин рече

Govorimo o napadima na sinod preko medija. To je blagosloveno valjda, ako nije upereno protiv ep. Maksima? Lazi, klevete, podmetanja...broja im nema.

То је свакако брука за све нас. Но и "друга страна" не остаје дужна. И то је оно што је тужно и за бригу - жестоко се свађамо.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Trifke рече

Jeste, najbolje bi bilo da svi ćutimo kada nekome padne napamet da lupeta i podržava javno zlo i još kaže da smo nelegalni. Da li bi to bilo dobro? 

Поента је да смо бучнији и од саме Москве у свему овоме. То је оно што је чудно.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Александар Милојков рече

Па добро, није баш упутио поруку Русима, али ајде. Рекох, ради се о његовој, по мом мишљењу, наивној и неоснованој вери да ће поступак ЦП, у даљој перспективи, довести до јединства Цркве. Ја не мислим тако, али Боже мој. Како он рече у једном од својих последњих писања, имамо другачије фокусе. :)

Pa i Artemije je po tome imao "drugačije fokuse" i Arije i Makedonije i Nestorije i td itd itd. Podržava čovek raskol a i vrlo moguće jeres i to su tebi drugačiji fokusi. Zadivljuje me da možeš i dalje da govoriš o nekakvoj "ostrašćenosti" kod nekoga. Šta je onda ovo tvoje? Nedodirjivi Sv Maksim!  

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...