Jump to content

Danas: Синод скида владику Максима са факултета

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, ana čarnojević рече

a oni sto vode kampanju protiv Sinoda i Crkve su protiv Crkve u celoj vaseljeni? kampanju?

Atanasije Jeftic? Amfilohije Radovic? iz svoje mucenicke tisine na KiM episkop Teodosije? na njih se misli?

Да, лепо си их набројала. Мада их има још. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, ana čarnojević рече

ko je protiv Sinoda taj je protiv Crkve u Vaseljeni 1324_womens

ajde vazi

Па ако за тебе није проблем источни папизам, ондак ок!

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, ana čarnojević рече

postoji kampanja protiv Sinoda u kojoj ucestvuju pomenuti arhijereji. ko je protiv Sinoda taj je protiv Crkve u Vaseljeni 1324_womens

ajde vazi

Postoji kampanja po medijima i traje odavno, ali se od majskog zasedanja zahuktala.

Ja nisam upucen ko to radi, ali radi protiv Crkve. 

Ko radi protiv naseg sinoda, radi protiv Crkve. U nasaj pomesnoj crkvi je punota blagodati, drugu nemamo za spasavanje.

Подели на овим сајтовима

пре 47 минута, ana čarnojević рече

a oni sto vode kampanju protiv Sinoda i Crkve su protiv Crkve u celoj vaseljeni? kampanju? ima neka kampanja?

Atanasije Jeftic? Amfilohije Radovic? iz svoje mucenicke tisine na KiM episkop Teodosije? na njih se misli? oni vode kampanju protiv Crkve u vaseljeni? a mi to ne razumemo.

Ма то су глупости. Не верујем у ове теорије. Ведран пише острашћено, "клановски".

Подели на овим сајтовима

пре 46 минута, ana čarnojević рече

ali Avo otkud je sad to Vama toliki problem?

И ја се питам? До јуче је хвалио римски папизам. :) Мислим, ја сам против папизма, и источног и западног, али не бих рекао да је Ава овако нападао римски папизам. Напротив, увек све најбоље о РКЦ.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Александар Милојков рече

И ја се питам? До јуче је хвалио римски папизам. :) Мисли, ја сам против папизма, и источног и западног, али не бих рекао да је Ава овако нападао римски папизам. Напротив, увек све најбоље о РКЦ.

Римски папизам данас не може да се препозна. Овај наш ће доћи на позиције Григорија Манијака VII! 

Подели на овим сајтовима

пре 55 минута, ana čarnojević рече

Atanasije Jeftic? Amfilohije Radovic? iz svoje mucenicke tisine na KiM episkop Teodosije?

Да, да против Цркве су епископи са осведочених мученичких простора и осведочени борци за народ и Цркву. У то ћу да поверујем кад флипнем. Хвала Богу још нисам. Ужас је нешто овако и помислити. Испада заиста - против AV - против Цркве.

Подели на овим сајтовима

Не само да нису против Цркве већ су ови епископи, међу њима свети Старци, понос и дика наше Цркве. На многаја љета!

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Zoran Đurović рече

Римски папизам данас не може да се препозна. Овај наш ће доћи на позиције Григорија Манијака VII! 

Па добро, можда еволуира у римокатолички модел који си хвалио. :) Шалим се. Ја нисам ни за какав модел папизма. Само кажем да си ти у овој идеји неконзистентан. Рекао би човек - сада нападаш папизам јер ти тако треба, тактички.

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Александар Милојков рече

Ма то су глупости. Не верујем у ове теорије. Ведран пише острашћено, "клановски".

Od tebe očekujem da kao što se trudiš da se argumentovano govori o Maksimu da sada argumentovano dokažeš da ovo što Vedran piše je ostrašćeno i klanovski. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Trifke рече

Od tebe očekujem da kao što se trudiš da se argumentovano govori o Maksimu da sada argumentovano dokažeš da ovo što Vedran piše je ostrašćeno i klanovski. 

Зато што су то само таксативне тврдње, без икаквих доказа. Напишем: Митрополит Амфилохије жели то и то и онда на тој тврдњи ширим анализу. А тврдња везе са животом нема.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, ana čarnojević рече

gde je AV tu je i blagodat. gde je Atanasije Jeftic, tu nema blagodati.

Изгледа да је тако.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Александар Милојков рече

Зато што су то само таксативне тврдње, без икаквих доказа. Напишем: Митрополит Амфилохије жели то и то и онда на тој тврдњи ширим анализу. А тврдња везе са животом нема.

Dokaži molim te suprotno od makar jedne njegove tvrdnje , npr ove: 2. У СПЦ су почели потреси и препирања када је владика Максим дао свој чувени интервју у јануару ове године.

Pošto su to , kako ti kažeš, samo taksativne tvrdnje biće ti još lakše da ih pobiješ. 

Žalosno Aco, jako žalosno od tebe! 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...