Jump to content

Još jedna tragedija! Iznad Aleksinca se srušila vojna Gazela

Оцени ову тему


Препоручена порука

Nakon jutrošnjeg incidenta na aerodromu Ečka kada je tokom izvođenja leta smrtno nastradao Vladimir Bulat, kako saopštava Ministarstvo odbrane, došlo je do udesa helikoptera Gazela u rejonu sela Rutevac kod Aleksinca.

1120395776.jpg

Prilikom redovne letačke obuke i vežbe „vanaerodromsko sletanje“ došlo je do oštećenja helikoptera gazela Ho-42 iz 98. vazduhoplovne brigade Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, oko 19.10 časova, u rejonu sela Rutevac u opštini Aleksinac.
 
U helikopteru su bila dva člana posade koji prema prvim pregledima nemaju težih povreda i koji su van životne opasnosti.
logo_mod.png
Link to comment
Подели на овим сајтовима

Уф, Милане, испресеца ме - "још једна трагедија"...

Кад оно пилоти, Богу хвала, немају тежих повреда.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Родољуб Лазић рече

Уф, Милане, испресеца ме - "још једна трагедија"...

Кад оно пилоти, Богу хвала, немају тежих повреда.

Срећом, мало су и медији напумпали. (Да не говорим о насловним фотографијама режимских таблоида који су се просто утркивали у незнању опремајући текст фотографијама најчешће новог Ербаса, а било је слика и Mи-28, Ми-35, Ка-50, Бел-а и проче).

Како год, посада је из нишке ескадриле, а радили су уобичајену вежбу ВАСиП (ванаеродромско полетање и слетање). Судећи према фотографијама, до удеса је дошло или тик при додиру са земљом или пак на самој земљи. Врв. отказ репног ротора који је условио неконтролисани моменат силе главног ротора што је довело до нестабилности и превртања. Кажем вреоватно. Док не буде званично саопштење. Иначе, посада је само благо угрувана. А као што се може вудети по сликама, чак ни структура летелице није пуно оштећена. 

Воолин је нешто уопштено јутрос причао на РТС, али свакако биће званично саопштење.

Ово је иначе та Газела евиденцијског броја 12836, усликана у Ниш пре 7 година. Фото: Димитрије Остојић

gayela.jpg

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Bas me zanima tacan uzrok, kad bude objavljeno prenesi nam ovde ako moze.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, obi-wan рече

Bas me zanima tacan uzrok, kad bude objavljeno prenesi nam ovde ako moze.

Svakako

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Пилоти су добро, ускоро иду кући

Здравствено стање двојице пилота из 98. ваздухопловне бригаде РВ и ПВО који се у Војној болници Ниш опорављају од лакших повреда задобијених након што је пре два дана дошло до оштећења хеликоптера газела Хо-42 приликом редовне летачке обуке и вежбе „ванаеродромско слетање“ у рејону села Рутевац у општини Алексинац, добро је и они ће за неколико дана бити пуштени на кућно лечење. Њих је данас обишао министар одбране Александар Вулин.

ban_0321_1563624659.JPG

Према речима начелника Сектора хируршких грана Војне болнице Ниш пуковника др сци. мед Небојше Ђенића, стање пацијената, који су задобили лакше телесне повреде контузионе природе, је стабилно.

ban_0388_1563624660.JPG
 
Пуковник Ђенић је истакао да је урађено све што подразумева протокол за трауме, од клиничког прегледа до свих метода ултразвука, скенера и лабораторијских анализа и да је установљено да нема знакова повреда унутрашњих органа. Он очекује да ће пацијенти за неколико дана бити пуштени на кућно лечење.

ban_0457_1563624666.JPG
 
Током обиласка пилота, у пратњи министра Вулина били су и начелник Штаба РВ и ПВО бригадни генерал Александар Бјелић и заменик помоћника управника за лечење Војне болнице Ниш потпуковник др Горан Крстић.

logo_mod.png

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...