Jump to content

ЕКСЛУЗИВНО НА ПОУКЕ.орг (ВИДЕО): Заев спреман да приватно (испод руке), плати 100 хиљада евра п. Вартоломеју за расколничку МПЦ и истовремено вређа Српску Цркву тврдећи да њоме управља Москва

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 11. 7. 2019. at 9:02, MKD13 рече

Mozete sutra i vi da odete, ne daj Boze, u<raskol>, al hramovi nece prestati da budu vashi, odnosno tim ljudima koji zive tamo i pohagaju. Nemoze sad grci ili rusi ili mi (kao juzno srbijanci:)) da kazemo to su nashi hramovi po Srbiji. I ko ce da ide u te hramove po Beogradu ako ne vi, ja iz Ohrida ili Vladislav iz Moskve.

Expand  

Мајсторе, кад одеш у раскол расколио си се и физички и духовно. Користиш туђе и лажним именом се представљаш. Храмови припадају Цркви. Кад неко престане да буде Црква нема правно на храмове. Ја мислим да би било боље да се само расколичком свештенству из Северне Македоније не дозвољава општење са Црквом а народу да. Много је побожног народа у Северној Македонији.

Подели на овим сајтовима

On 11. 7. 2019. at 9:08, Вилер Текс рече

Мајсторе, кад одеш у раскол расколио си се и физички и духовно. Користиш туђе и лажним именом се представљаш. Храмови припадају Цркви. Кад неко престане да буде Црква нема правно на храмове. Ја мислим да би било боље да се само расколичком свештенству из Северне Македоније не дозвољава општење са Црквом а народу да. Много је побожног народа у Северној Македонији.

Expand  

Ode sad RPC u raskol... i shta? tvrdices da hramovi po Rusiji pripadaju SPC?

Подели на овим сајтовима

On 11. 7. 2019. at 8:22, MKD13 рече

Naravno da ne pripadaju i nikad nisu pripadale hramovi u Makedoniji SPC. Jeste da su mnostvo podignuti u srednjem veku od srpskih vladrara, al to nema veze sa SPC. SPC je formirana 1923. A Ako mislis na Pecku Patriarsiju, opet si promasila. Kad su se gradili hramovi i manastiri za vreme srpskih vladara u Makedoniji to je bila crkovna teritorija Ohridske Arhiepiskopije, a ne Pecke Patriarsije. I Gradili su se za narod i zajedno sa narodom koji je ziveo na tu teritorija. Smesno je traziti nekakva prava na Hramove u MK iz Beograda.

Expand  

I meni da je ustaša pisao ustav crkve i ja bih možda ovako govorio kao i ti

Подели на овим сајтовима

On 10. 7. 2019. at 20:39, Милан Ракић рече

Povuci ručnu!

Expand  

To nije nešto što se ne može proveriti. 

Ako ti smetam na forumu, banuj me. 

Ali ne možeš zbog toga negirati istorijske činjenice. 

http://www.politika.rs/scc/clanak/116863/Hrvatski-pravoslavci-na-temeljima-endehazije

"Устав тадашње Хрватске православне цркве писао је Антонио Јерков, активни члан Усташке младежи. Јерков је касније писао и устав још увек канонски непризнате Македонске православне цркве која се средином шездесетих година прошлог века одвојила од СПЦ."

Подели на овим сајтовима

On 11. 7. 2019. at 9:11, MKD13 рече

Ode sad RPC u raskol... i shta? tvrdices da hramovi po Rusiji pripadaju SPC?

Expand  

Ти све видиш наопако и јеси за жаљење. Сам па сам се убио.

Подели на овим сајтовима

On 11. 7. 2019. at 15:56, ana čarnojević рече

možda je učestvovao u pisanju ali Ustav se menjao..evo Viki kaže često..

Expand  

Вики није често меродаван извор.

Довољно је и да је учествовао.

Подели на овим сајтовима

Jeste. Politika je merodavan izvor.

Eto Hitler se dogovorio sa Titom pa dali ovome da napise ustav MPC. Ustavari sve je to bio dugorocan plan CIA, pa je danas Nato uzeo stvar u svoje ruke preko velikobugarskih sovinista iz MPC i agenta patrijarha Vartolomeja kako bi unistili SPC u Makedoniji. 

Подели на овим сајтовима

Македонац има логику по којој смо сви у расколу, осим римокатолика.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

On 11. 7. 2019. at 20:23, MKD13 рече

Jeste. Politika je merodavan izvor.

Eto Hitler se dogovorio sa Titom pa dali ovome da napise ustav MPC. Ustavari sve je to bio dugorocan plan CIA, pa je danas Nato uzeo stvar u svoje ruke preko velikobugarskih sovinista iz MPC i agenta patrijarha Vartolomeja kako bi unistili SPC u Makedoniji. 

Expand  

Politiku sam ovde naveo kao jedan izvor, a o ovom istorijskom faktu imaš nebrojena svedočanstva(izvore), niko ozbiljan to neće osporiti, sasvim je druga stvar to što vam takva činjenica ne ide u prilog . Ustaša vam je pisao crkveni ustav i kraj priče. 

Подели на овим сајтовима

On 12. 7. 2019. at 15:34, Goran Likić рече

Politiku sam ovde naveo kao jedan izvor, a o ovom istorijskom faktu imaš nebrojena svedočanstva(izvore), niko ozbiljan to neće osporiti, sasvim je druga stvar to što vam takva činjenica ne ide u prilog . Ustaša vam je pisao crkveni ustav i kraj priče. 

Expand  

Pa aj pokazi te izvore. Uopste je nelogicno da ustasa u Yu saraguje sa komunistima oko sazdavanja MPC. Mozda nekako tajno. 

VMRO je saragivala sa ustasima al ne u YU posle 45' kad se stvara MPC. Italija je bila zasolniste kao i ustasima tako i VMRO. I Jerkov i Mihajlov su boravili tamu, al je suludo da bi Mihajlov pomagao da se pravi MPC, jedno sto nije priznavao makedonsku naciju, drugo shto su mrzeli komuniste. Tako da Jerkov bi sigurno posradao ili od VMRO ako je pomagao oko stvaranja makedonskog identiteta, Ili u suprotnom slucaju komunisti bi ga zveknuli zato shto je ustasa. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...