Natasa. Написано Јул 4, 2019 Пријави Подели Написано Јул 4, 2019 пре 2 часа, grigorije22 рече Problem je u tome sto oni nisu krsteni i ne pricescju se. Muslimani, protestanti,adventist ispovedaju jersi a apostol Pavle nabrajajuci ko se nece da nasledi carstvo navodi i jeretike. Plus nisu u Crkvi. Mojne . http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јул 4, 2019 Пријави Подели Написано Јул 4, 2019 On 2.7.2019. at 4:32, Неко тамо рече Православље је једина светост у тами овога света. On 2.7.2019. at 9:51, Богомислић рече Мораш да будеш православан ако не желиш да завршиш у Гени огњеној, где црв не умире и где се ватра не гаси. пре 5 часа, grigorije22 рече Problem je u tome sto oni nisu krsteni i ne pricescju se. Muslimani, protestanti,adventist ispovedaju jersi a apostol Pavle nabrajajuci ko se nece da nasledi carstvo navodi i jeretike. Plus nisu u Crkvi. @JESSY je otvorila zaista divnu temu, preporučio bi vam da iščitate sve tekstove, siguran sam da će te primiti suštinu. a ukoliko nemate vremena pročitajte makar ovo: sanja84 and JESSY је реаговао/ла на ово 1 1 Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јул 4, 2019 Пријави Подели Написано Јул 4, 2019 1 hour ago, JESSY рече Зато, чеда моја, као православни хришћани, ми одбацујемо ове указане крајности које су јереси. Одбацујемо екуменизам, одбацујемо и зилотизам. Нисмо фундаменталисти, нити екуменисти. Ми смо православни хришћани, уравнотежени људи, љубимо цео свет и молимо се за цео свет на Литургији. Ми не желимо да ни један једини човек нестане од лица Божијег. Ми љубимо све људе. Ви знате да су Светогорци потпуно предани догматима вере и Предању, да се Атос сматра местом са најстрожим правилима. Постоје ствари са којима на Светој Гори никада неће бити компромиса – вера, љубав према Пресветој Богородици и забрана уласка жена на Свету Гору. Монаси су спремни да умру али да не одступе од тога. Они су јако строги по питањима вере. Међутим, истовремено указујемо гостопримство Јеврејима, муслиманима и свим другим људима. И иако неки мисле да ће на тако строгом месту људи бити увређени строгим правилима, догађа се обрнуто. Људи се радују тој љубави као нечем предивном 1 hour ago, JESSY рече Дакле, дилема коју разматрамо – екуменизам или зилотизам – јесте лажна дилема. Није главна ствар то што око нас постоје јереси и глобализација. Оно што је главно је да смо ми дужни да будемо здрави, истински православни, да бисмо стекли дух Христов и заволели Бога свим својим бићем. Онда нас нико неће моћи поставити у тежак положај и ми никада нећемо осетити да је наша вера у опасности, јер „Бог је светлост“ (1 Јн. 1:5). Јел можеш да угасиш сунце? Пробај, ради шта хоћеш, сунце се неће угасити. Ето зашто је потребно да стекнемо ту везу са Богом, постанемо радосни људи, крећемо се слободно, лепо, молимо се да сви људе заволе Бога и нико се не одвоји од Њега. sanja84 је реаговао/ла на ово 1 Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Јул 4, 2019 Пријави Подели Написано Јул 4, 2019 On 3.7.2019. at 13:47, sanja84 рече Arsenije je imao lepa predavanja, šteta što su ga "ućutkali". Молим те кажи ми нешто о овоме, зашто би га ућуткали и ко? Мислила сам да се сам повукао да обнови Рибницу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јул 4, 2019 Пријави Подели Написано Јул 4, 2019 Je li on iguman/svestenik ili obican monah? Mislim da jos nije svestenik a cudno mi da kao monah ulazi u podvig obnove. Mislim, treba da bude i svestenik, duhovnik a ne samo neimar. Totalno mi je cudna kompletna njegova pojava ili da kazem misija. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Јул 5, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Јул 5, 2019 пре 12 часа, Milica Bajic рече Молим те кажи ми нешто о овоме, зашто би га ућуткали и ко? Мислила сам да се сам повукао да обнови Рибницу. To je moj zakljucak, zato jer je u svom poslednjem predavanju udario po vlasti u crnoj gori, onako bas... i posle toga pauza, muk, i onda preseljenje u Srbiju. Ja mislim da su crnogorske vlasti vrsili pritisak i na njega i na mitropolita, toliko da je na kraju sam napustio crnu goru, sa blagoslovom i po dogovoru sa mitropolitom. Toliko sam iz njegovim reci zakljucila. ali.. sad je hvala Bogu u Srbiji, gradi i obnavlja manastir... bice mu i tu dobro. ... , jer je spominjao neki pritisak na miteipolita kad je govorio o preseljenju.i tako, moj zakljucak, ali koga zanima u Ribnicu pa pitajte coveka.. mada to vise i nije toliko bitno. Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Јул 5, 2019 Пријави Подели Написано Јул 5, 2019 U redu pravoslavlje, ali zašto neki ljudi odu predaleko u veri, uzmu preveliki krst i pogube se... Благовесник, Aleksandra_A, Natasa. and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Јул 5, 2019 Пријави Подели Написано Јул 5, 2019 @sanja84 извини, довела сам те у непријатну ситуацију да објашњаваш нешто што није твоје.. #тешкоскидамружичастенаочаре#нисамлепаалсамглупа#црнобелисвет sanja84 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Јул 5, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Јул 5, 2019 1 hour ago, Milica Bajic рече @sanja84 извини, довела сам те у непријатну ситуацију да објашњаваш нешто што није твоје.. #тешкоскидамружичастенаочаре#нисамлепаалсамглупа#црнобелисвет E baš to... Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јул 5, 2019 Пријави Подели Написано Јул 5, 2019 Помињали сте исповедање без осећаја кајања. Тога има увек бар код мене. Но, дешава да тек после пар дана осетим тежину грехова и своју немоћ. Ево једне поучне приче: Старца Висарион +++ Госпођа Димитра Христодулу, васпитачица у пензији која се исповедала код овог старца и познавала га дуги низ година, тј. око 18 година, изјавила је да га је једном приликом затекла како горко плаче. На питање зашто тако плаче, одговорио је: «Пази да се не одрекнеш своје вере». То је поновио три пута и на питање да ли ће таква времена доћи, рекао је: «Да, доћи ће». Старац Висарион кренуо је једном пешице на дужи пут са искушеником који се звао Дулас. Пешачили су дуго. Сунце их је пекло и зној се сливао, попили су били сву воду коју су имали. Једна мисао престравила је искушеника: «Немамо воду, шта ћемо сада да радимо?,» и рекао је молећиво: -Старче, жедан сам, а воде више немамо. Шта ће бити? Пут нас само води поред мора, а оно је пуно сумпора и соли. Никаквог извора нема у близини? Старче помоли се Господу, умрећемо!- глас му је био пун очаја. На то је старац онако знојав рекао: -Господе, дај прилику свом рабу Дуласу да види Твоју моћ. Видиш његов труд и добре намере. Као што си некада са Твојим Светим Мојсијем претворио горку воду у Мери у слатку због твог народа, као што си извео на Хориву воду из камена, тако и овде учини чудо! Приближио се мору и пао на колена, исто то је урадио и искушеник. Шапутао је молитве, уперио је поглед према небу и устао. Узео је свој прут и прекрстио један део воде (плићака): «У име Оца и Сина и Светога Духа,» рекао је с вером и сигурношћу: -Ти Господе си нам обећао да све што тражимо у име Твоје, да ћеш нам дати. Заслади нам Господе мало воде!- умочио је прут у воду и наредио искушенику да пије. Дулас није могао да верује, знао је за светост старчеву, али ово превазилази сваку машту. -Попиј дете моје, то је Божији дар, попиј да утолиш жеђ. - рекао је старац као да се десило нешто потпуно нормално, свакидашње. Искушеник је почео са неповерењем да пије, држећи у устима воду и окрећући је да би осетио њен укус. -Па, ова вода је чиста и питка као са најчистијег планинског извора! – узвикнуо је изненађен. Пио је поново и поново, то исто је урадио и старац утоливши своју жеђ. -Благословено Име Твоје Господе, слава Теби! - прошапутао је -Ма шта радиш ту?- узвикнуо је изненада искушенику. -Старче, пуним наше флаше, дугачак пут је пред нама, требаће нам воде, можда и ово неће бити довољно. - рекао је изненађен. -Дете моје, зар ниси ништа разумео, зашто си маловеран? - осетило се разочарење у старчевом гласу: -Зар ниси видео својим очима да нас прати Промисао Божији? Господ је овде присутан, са нама је, Дуласе. Он брине о нама и тако постојимо јер нас Он држи. Ако, као што је и Он сам рекао, храни и најмању птичицу и најмању травчицу, колико ће више нас, које је по свом лику саздао. Господ који је овде засладио слано море, Он ће бити и убудуће када нам затреба. Господ овде, Господ и тамо. Први пут у животу искушеник Дулас је разумео шта значи истинска, права вера у Бога. Djon Vejn and sanja84 је реаговао/ла на ово 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Јул 5, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Јул 5, 2019 пре 4 часа, Ana B. рече U redu pravoslavlje, ali zašto neki ljudi odu predaleko u veri, uzmu preveliki krst i pogube se... zaradi prevelike ljubavi, revnosti i gluposti ... jer su neiskusni, pa misle da su dovoljno jaki...? Ana B. and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јул 5, 2019 Пријави Подели Написано Јул 5, 2019 Почетнички залет неофита .... после кад схвате тежину борбе хватају "кривине". Рапсоди and Natasa. је реаговао/ла на ово 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Јул 9, 2019 Пријави Подели Написано Јул 9, 2019 Zašto pravoslavna vera? Zato što je to vera za najjače!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Violetta Valery Написано Септембар 13, 2023 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2023 Ne bih mu pominjala druge vere, ekumenizam, sekte, prelesti... niti bilo kakvu opasnost. Pokušala bih da ga navedem da se zamisli kakav je ovaj život kada se odbace ili ostvare svi prohtevi, zadovoljstva, površni odnosi i sve ostalo što ne ispunjava. Da li ljudska duša teži nečemu što joj ovaj svet ne može pružiti? Šta može ispuniti njenu prazninu? è un fior che nasce e muore, né più si può goder. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Септембар 13, 2023 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2023 On 30. 6. 2019. at 15:13, sanja84 рече Šta biste odgovorili čoveku koji bi vas pitao zašto bih bio pravoslavan i šta to druge religije ne mogu da mi pruže i zašto je opasno biti van pravoslavlja...i da zašto je opasan ekumenizam? ALi onako od srca, zdravom pameti, bez nekih floskula. Хм...има 3 начина да му одговориш: Ако сте често у контакту да му покажеш своим примером - то је јако тешко јер смо на ниском нивоу. Неки рационалан пдговор - па није то кремпита да понудиш и кашеш "пробај". Тешко то иде, јер православље је предубоко, оно није "сладуњаво" да мами, него изискује целог човека...или да га Господ некако призове или да га "заголица" да истражује. Најбоље му је ненавалентно неке ствари у разговору појаснити - рецимо: нико ниј епобедио смрт осим Христа. Зато је једини одговор "дођи и види". Поклониш му књижицу на слици и помолиш се и то је то. Мало је претенциозно умишљати "језик рече и неверу одсече"! Неће то баш тако ићи... ПС Најбоље ј епоклонити неку књижицу од Вл. Николаја...а питање је коју...или беседу....треба познавати Свечево дело да можеш изабрати, и познавати даропримца, тог коме дајеш....којег је он "калибра", какав је човек, шта га мучи да би му штиво било пријемчиво. Генерално Св. Владика Николај обраћа данас више људи вери него можда цео клир православни. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука