Jump to content

Kako ziveti bez posla?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ako covek nema posao i ne moze nigde da ga dobije kako sebi da organizuje zivot? Da placa racune da kupuje hranu i ostalo. Da li postoje zitija svetih u kome je opisano kako su pre sto i vise godina ziveli svetitelji koji nisu imali posao kao mirijani? Sta su jeli i kako su prezivljavali?

Подели на овим сајтовима

Ja da sam baš u takvoj situaciji...radila bih u naturi, za smeštaj i hranu.  Ako čovek nema neko znanje, može da počisti, ode u prodavnicu nekome ili slično...za dalje pogledati da nauči neki zanat..makar pletenje korpi...to je poznata fora.

Inače 90-ih moja baka je recimo brala divlje zelje u prirodi i prodavala na pijaci, onako na kartonu. :) Bila joj je penzija marku ili dve. Ili je kupila sir na jednoj pijaci za manje para,, a prodala na drugoj pijaci za malo više... ALi to je sad sve rad na crno :))))

Zapravo priča za svakoga je različita, u odnosu na mesto gde živi, znanja koje ima, zdravlja...porodicu d ali ima ili je sam...

Sveci su živeli sami, nisu ni jeli  ni pili puno, uglavnom se molili, anđeli ih hranili..itd. Nismo mi sveci :)

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

постоји она реченица да увек има посла за оног ко хоће да ради...ја сам,нпр.баш тешко подносио период од завршетка школе до првог посла,али хвала Богу што није дозволио да клонем духом и да утувим себи у главу да не морам радити посао за који сам се школовао већ било шта,што је поштено...врло је битна комуникација са људима,јер никад не знаш одакле и преко кога ти Бог шаље одговор на твоје молитве...почео сам да чистим улазе у згради (најбољи посао за лечење гордости) па потом код пријатеља из цркве у његовој радиности,убрзо затим понуђен ми је посао у манастиру (где сам радио све,од кухиње до штале) и најзад се скрасио на садашњем послу...елем,мишљења сам да је рад врло битан,чак сам у неким размишљањима пристајао да радим и бесплатно,само да не седим кући беспослен...немој упоређивати житија светаца са нашом свакодневницом,добро је извући поуке из њихових житија и храбрити се...неће Бог оставити свако своје створење без помоћи,никада :)

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, шпиља рече

постоји она реченица да увек има посла за оног ко хоће да ради...ја сам,нпр.баш тешко подносио период од завршетка школе до првог посла,али хвала Богу што није дозволио да клонем духом и да утувим себи у главу да не морам радити посао за који сам се школовао већ било шта,што је поштено...врло је битна комуникација са људима,јер никад не знаш одакле и преко кога ти Бог шаље одговор на твоје молитве...почео сам да чистим улазе у згради (најбољи посао за лечење гордости) па потом код пријатеља из цркве у његовој радиности,убрзо затим понуђен ми је посао у манастиру (где сам радио све,од кухиње до штале) и најзад се скрасио на садашњем послу...елем,мишљења сам да је рад врло битан,чак сам у неким размишљањима пристајао да радим и бесплатно,само да не седим кући беспослен...немој упоређивати житија светаца са нашом свакодневницом,добро је извући поуке из њихових житија и храбрити се...неће Бог оставити свако своје створење без помоћи,никада :)

Amin Boze daj! Hvala Ti za ove mudre I ohrabrujuce reci!

Подели на овим сајтовима

Како без посла ???? У данашње време никако - капитализам само меље обичног човека и захтева некакав рад. Дакле, (иако је реч о тешкој ситуацији) без посла - никако ! :mahmah::osmeh:

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, sanja84 рече

Prosto zaposliš se kako znaš i umeš...

Ево овако решиш ситуацију. Само да посао не буде неморалан или противзаконит и ето... Свако нешто нађе под плавом капом небеском...

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Видим да пишете озбиљно....а ја мислила Григорије се шали...тек видим није у подфоруму (разбибрига)

Ма све мислим то се Григорије само шали...:D

• Свиђа ми се 1

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, sanja84 рече
пре 34 минута, "Tamo daleko" рече

@grigorije22 predlazem da pitas @Avocado ; na drugoj temi je ubedljivo postavio resenje.

možeš li da daš link do posta

Pogledaj na temi: Отићи или остати у оваквој Србији? 0d recimo 26str. ili tako nesto - bice jasnije

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, sanja84 рече

Ja da sam baš u takvoj situaciji...radila bih u naturi, za smeštaj i hranu.  Ako čovek nema neko znanje, može da počisti, ode u prodavnicu nekome ili slično...za dalje pogledati da nauči neki zanat..makar pletenje korpi...to je poznata fora.

Inače 90-ih moja baka je recimo brala divlje zelje u prirodi i prodavala na pijaci, onako na kartonu. :) Bila joj je penzija marku ili dve. Ili je kupila sir na jednoj pijaci za manje para,, a prodala na drugoj pijaci za malo više... ALi to je sad sve rad na crno :))))

Zapravo priča za svakoga je različita, u odnosu na mesto gde živi, znanja koje ima, zdravlja...porodicu d ali ima ili je sam...

Sveci su živeli sami, nisu ni jeli  ni pili puno, uglavnom se molili, anđeli ih hranili..itd. Nismo mi sveci :)

Lakse je u vecim gradovima nego malim sredinama. U mojoj opstini je gotovo cela opstinska uprava SNS. Razmisljao sam i ja udjem u tu mafiju ali moraju da mi daju garancije da cu da dobijem poso. 

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, шпиља рече

U danasnje vreme treba razmisljati da se ode i na Karulju. Samo ne znam sta bi rekao na Svetoj Gori po kom osnovu da ostanem jer bas nisam za monaha. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, grigorije22 рече

U danasnje vreme treba razmisljati da se ode i na Karulju. Samo ne znam sta bi rekao na Svetoj Gori po kom osnovu da ostanem jer bas nisam za monaha. 

E, da, setio sam se, mozes da radis na Svetoj Gori, ja sam par puta radio u Hilandaru po 3.meseca, moze da se zaradi, vidi raspitaj se.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...