Ведран* Написано Мај 6, 2019 Пријави Подели Написано Мај 6, 2019 пре 11 минута, Vladan :::. рече Мислиш да идем на Голеш планину и да се молим док читам Максимову реченицу? Ко тамо оде не врће се. П.С. Поп Зоран није отишао за Голеш. Он је на неком свемирском ("васељенском" исто му дође) путовању. Са фејсбука: Bokisd, Trifke, Zoran Đurović and 3 осталих је реаговао/ла на ово 3 3 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Мај 6, 2019 Пријави Подели Написано Мај 6, 2019 1 hour ago, Ведран* рече ИСХИТРЕНИМ реаговањем Епископа бачког Иринеја Владика бачки наводно потпуно промашио ствар Опет, Епископ бачки није добро обавештен и потребује исправљања, итд. Као да је Епископ Иринеј "директно" нападао Епископа Максима, као да се једно јутро пробудио, устао на леву ногу, ... Као да нема паметнија посла. Питања Владике Иринеја, која су уследила као реакција на Саопштење ... су била "унапред одговорена" у самом Саопштењу! Сада сам повезао у чему је проблем... е. Иринеј се није довољно молио док је читао саопштења е. Максима... и ништа није укапирао... цццц... Zoran Đurović, Ведран* and Предраг М је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 6, 2019 Пријави Подели Написано Мај 6, 2019 Владика Максим је био врло експлицитан и јасан, тако да ове ваше, господо, "психо-анализе" "подсвести" и "иза-свести" представљају "баба Јелицу" на делу - то јест, што је баби мило то јој се и снило и о томе наставља да тандрче док са бабама седи на гајбицама испред продавноце. Но, то више не говори о владици Максиму већ о "баба Јелицама". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аполоније Написано Мај 6, 2019 Пријави Подели Написано Мај 6, 2019 Има ли Преосвећени икаквих других обавеза, осим да се препуцава са својим старијим и мудријим братом? Епископа Максима "красе" бројне одлике које се никако не могу окарактерисати као врлине, а у случају једног епископа, јасно је да је реч о опасним манама. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 6, 2019 Пријави Подели Написано Мај 6, 2019 пре 6 минута, Александар Милојков рече Владика Максим је био врло експлицитан и јасан, тако да ове ваше, господо, "психо-анализе" "подсвести" и "иза-свести" представљају "баба Јелицу" на делу - то јест, што је баби мило то јој се и снило и о томе наставља да тандрче док са бабама седи на гајбицама испред продавноце. Но, то више не говори о владици Максиму већ о "баба Јелицама". ja sam se izgubio u ovom njihovom dopisivanju, koja je suština? александар живаљев, Trifke and Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аполоније Написано Мај 6, 2019 Пријави Подели Написано Мај 6, 2019 пре 6 минута, w.a.mozart рече ja sam se izgubio u ovom njihovom dopisivanju, koja je suština? Суштина је да је при избору једног младог епископа направљена једна озбиљна грешка. Епископ Максим је доказани неистинозборитељ, лисица (бар у покушају) и присталица фанариотских неопаписта. Vladan :::., Zoran Đurović and arhangeli је реаговао/ла на ово 1 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojš.a Написано Мај 6, 2019 Пријави Подели Написано Мај 6, 2019 пре 19 минута, Хаеул рече Има ли Преосвећени икаквих других обавеза, осим да се препуцава са својим старијим и мудријим братом? Što i si i ti sad na kraj srca. Posle mesec dana čovek napiše pet rečenica i ti odmah - ima li drugih obaveza. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аполоније Написано Мај 6, 2019 Пријави Подели Написано Мај 6, 2019 пре 15 минута, Nebojš.a рече Što i si i ti sad na kraj srca. Posle mesec dana čovek napiše pet rečenica i ti odmah ima li drugih obaveza. Четири дана. Па, наравно да сам на крај срца кад је дотични у криву, и без икакве потребе се јавно препуцава с Преосвећеним владиком Иринејом, затрпавајући свог старијег брата овим безвредним инстант-текстовима, које он склепа за пола сата, док владика Иринеј потроши дане на своје пажљиво састављене и врло поучне трактате. Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojš.a Написано Мај 6, 2019 Пријави Подели Написано Мај 6, 2019 пре 1 минут, Хаеул рече Четири дана. neto. Mesec i nešto - bruto Аполоније је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Мај 6, 2019 Пријави Подели Написано Мај 6, 2019 пре 46 минута, Александар Милојков рече Владика Максим је био врло експлицитан и јасан ... - то јест, што је баби мило то јој се и снило и о томе ... не говори ... већ о "баба Јелицама". А Епимафије? Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Мај 6, 2019 Пријави Подели Написано Мај 6, 2019 пре 47 минута, Александар Милојков рече Владика Максим је био врло експлицитан и јасан, тако да ове ваше, господо, "психо-анализе" "подсвести" и "иза-свести" представљају "баба Јелицу" на делу - то јест, што је баби мило то јој се и снило и о томе наставља да тандрче док са бабама седи на гајбицама испред продавноце. Но, то више не говори о владици Максиму већ о "баба Јелицама". Laki je malo nervozan... Ведран*, Trifke, Tristatri and 3 осталих је реаговао/ла на ово 2 1 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Мај 6, 2019 Пријави Подели Написано Мај 6, 2019 пре 27 минута, Sofija_ рече Laki je malo nervozan... Sve Lakije cemo da ... Ведран*, Sofija_ and Trifke је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Мај 6, 2019 Пријави Подели Написано Мај 6, 2019 пре 1 минут, Zoran Đurović рече Sve Lakije cemo da ... Bacicemo cini, da se Laki rascini, magije magije..ciribu ciriba....anatema da te nema! Laki sine, jel te ucila baba Jelica da nije lepo lagati Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Мај 6, 2019 Пријави Подели Написано Мај 6, 2019 Malo kasnim sa ovim tekstom kako u čitanju tako i u komentarima. Evo, nešto bih da podelim sa svima vama. IMAM UTISAK DA BI OVDE NEKO HTEO DA NAS SVE PREVEDE ŽEDNE PREKO VODE. Meni je interesantno da se Maxim čak nije ni osvrnuo na potpise ai na neke druge teme koje je Irinej pomenuo. Sve mi je ovo jako čudno. Počinjem da se osećam kao Alisa u zemlji čuda. Vladan :::., Zoran Đurović, Ведран* and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аполоније Написано Мај 6, 2019 Пријави Подели Написано Мај 6, 2019 Епископ Максим је крајње провидан. Тактика којом се служи неће заварати никога иоле интелигентног. Trifke, Vladan :::., Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука