Рапсоди Написано Мај 4, 2019 Пријави Подели Написано Мај 4, 2019 пре 9 минута, Рапсоди рече Samar Badawi je 2012. dobila nagradu za ljudska prava američkog Ministarstva spoljnih poslova https://www.dw.com/bs/hladna-proračunatost-saudijska-arabija-uhapsila-aktivistkinje-za-prava-žena/a-44943639 мени се уопште не свиђа слика ове жене у средини између ове две друге жене. Боље да се ништа не измени у С.Арабији, неко да за неких двадесетак година буде друга Америка. Мислим да средина напросто није могућа. Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Мај 4, 2019 Пријави Подели Написано Мај 4, 2019 пре 5 минута, Рапсоди рече мени се уопште не свиђа слика ове жене у средини између ове две друге жене. Боље да се ништа не измени у С.Арабији, неко да за неких двадесетак година буде друга Америка. Мислим да средина напросто није могућа. Postoje dve krajnosti za koje neznam koje su gore od koje. Ponešto i nij tako loše u SA ali nekako mi je to suviše veštački i nasilno nametnuto. Ne sviđa mi se ni USA društvo u kome su žene odavno zaboravile na ulogu koji im je Bog dao. Рапсоди, Ana B. and Milica Bajic је реаговао/ла на ово 3 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Мај 4, 2019 Пријави Подели Написано Мај 4, 2019 пре 32 минута, Trifke рече Nisam ja ni pričao orazlikama u jeziku i naciji već u religiji. Bog je dopustio i da Satana postoji pa to ne znači da je to dobro. Zašto đavo ne zavidi đavolu nego čoveku, zato što sličan sličnom zavidi... Čovek je sličan đavolu, kad mu sve pružiš odma se nadima... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 4, 2019 Пријави Подели Написано Мај 4, 2019 пре 4 часа, Trifke рече U najvećem broju slučajeva, oni su tolerantni samo kada su u manjini. Kada su u većini tolerancija ne postoji, ni ovde kod nas ni u inostranstvu. Ako budeš imala priliku da sa njima pričaš o veri videćeš koliko su slepi i tvrdoglavi. Vrlo često će se vrteti u krug. Ono što hoće da vide videće a ono što neće neče bez obzira koliko se to sukobilo sa bilo kakvom logikom. Fanatični su do maksimuma. Imas ovde neke razgovore koji su vođeni sa njima pa pročitaj. Bili su tu , svojevremeno , dva njihova teočoga. Interesantno je da im je Bog koji je ljubav stran pojam i da u Kuranu o ljubavi nema ništa. Ako ih pitaš o tome citiraće ti telstove koji ne govore o Bogu kao ljubavi već o ljubavi u međuljutskim odnosima. Sami ti tekstovi će biti vrlo površni u opisu ljubavi. Nedavno sam čuo da su pobijedili na izborima u lokalnoj samoupravi u Briselu u jednom briselskom kvartu gdje su većina, tamo su postali vlast u nekoj mjesnoj zajednici. A pogodite koja im je bila prva odluka poslije izbora! Zabranili su odmah isti dan kad su stupili na vlast kićenje božićne jelke na trgu u tom kvartu jer navodno to diskriminira njih kao muslimane! Trifke је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Мај 4, 2019 Пријави Подели Написано Мај 4, 2019 пре 5 часа, ana čarnojević рече .... šta mi koje nemamo muža? I vi ćete u raj, ali kao - пре 5 часа, Trifke рече - 12 devica koje će služiti pilav. ana čarnojević, Trifke, emilija and 2 осталих је реаговао/ла на ово 1 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Мај 4, 2019 Пријави Подели Написано Мај 4, 2019 пре 2 часа, Ana B. рече Zašto đavo ne zavidi đavolu nego čoveku, zato što sličan sličnom zavidi... Čovek je sličan đavolu, kad mu sve pružiš odma se nadima... Đavo zavidi svima i Bogu i anđelima i svojim kolegama. Opet te ne razuem kakve ovo ima veze sa onim o čemu smo pričali. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Мај 4, 2019 Пријави Подели Написано Мај 4, 2019 пре 21 минута, Trifke рече Đavo zavidi svima i Bogu i anđelima i svojim kolegama. Opet te ne razuem kakve ovo ima veze sa onim o čemu smo pričali. Nismo ni mi anđeli... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аполоније Написано Мај 4, 2019 Пријави Подели Написано Мај 4, 2019 пре 10 часа, Ana B. рече U kontaktu sam s nekim Muslimanima i imam baš pozitivno mišljenje o njima Ништа спроно с тим, ако не поистовећујете муслимане и ислам, и појединачне познанике са муслиманима уопште. Ја имам муслимане међу пријатељима. То не мења мој негативан став о исламу. Ana B. and ИгорМ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Мај 4, 2019 Пријави Подели Написано Мај 4, 2019 Ja ne podnosim ni nase poturice ni ostale muslimane. Vecina su licemerni, i lazno ti se smeju, pogotovo ako su u manjini. Kad su u vecini, onda ti ne smes da pisnes. Moze da mi se smeje ko Mona Liza, nikad im necu verovati, a u muslimansku zemlju ne bih otisla ni leba da nemam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аполоније Написано Мај 4, 2019 Пријави Подели Написано Мај 4, 2019 Не треба поистовећивати муслимане, и ислам. Сретао сам међу муслиманима и оне који су истински честити и побожни људи, али и оне који свакога петка висе у џамији, и важе за велике муслимане, а заправо су моралне наказе. Нажалост, иако је @Sofija_ помало нахопака и нехотесана ханума (), и ово што говори може да нам звучи грубо, има у томе доста истине. Мухамед - или пак један од његових следбеника, јер процес настанка Курана није баш јасан - поделио је свет на dar al-islam ("дом ислама", познат и као "дом мира") и dar al-harb ("дом рата"). Постоји и прелазни "дом повеље", који се односи на оне који су потписали примирје с исламским светом, али та категорија је тек прелазна, јер пре или касније, сви морају ући у оквире исламског света - били као муслимани, или вечно подређени грађани другог реда (ово друго је та фамозна куранска "толеранција", која се у средњем веку чинила као још напредна, а данас нам је јасно неприхватљива). Штавише, Мухамед јасно заповеда својим следбеницима да у свом односи с немуслиманима буди неискрени и дволични. Тога сви хришћани морају бити свесни. Зато, да, међу муслиманима има на претек људи који су савршено честити - на крају крајева, нико од нас није само припадник ове или оне религије, већ и много тога друго - али то не мења природу самог ислама. emilija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SerbCro Написано Мај 12, 2019 Пријави Подели Написано Мај 12, 2019 Ali zato gdje god dodju u Europu, nije ih sramota da traze svoja prava, i sire svoju religiju, i prave dzamije, i oblace se kako zele, a mi kod njih imamo nula tolerancije. Posteno bi bilo koliko oni prava daju tamo krscanima, ili ti, Europljanima, isto toliko mogu da dobiju ovdje u EU, bar kaj se tice sirenja religije. Ali se iz jasne prakse vidi da oni nisu religija postenja, ravnopravnosti i mira. Svaka cast pojedincima, znam da ima puno postenih pojedinaca, ali kao i svugdje, takvi se izgube u bučnoj masi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Мај 12, 2019 Пријави Подели Написано Мај 12, 2019 Ako si religiozan covek , a temelj tvoje religije cini netrpeljivost prema svima koji ne spadaju u tvoj tabor, jedan Musliman moze samo manje ili vishe da zmuri na ono sto je u njegovom temelju, otuda i vise ili manje dobri Muslimani. Ta religija je zasnovana na strahu i odmazdi, uostalim keo i istocnjacke religije . Samo pojedinci uspevaju kroz tu debelu zavesu da nazru svetlost i tada cine podvige dostojne pravog hriscana. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Мај 12, 2019 Пријави Подели Написано Мај 12, 2019 Uopste, to su religije apsurda, gde se zahteva da budes "dobar" a istovremeno da satres sve neprijatelje svoje religije. Nije ni njima lako. SerbCro је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Мај 12, 2019 Пријави Подели Написано Мај 12, 2019 U Belgiji su se Muslimani inkorporisali u drzavni i drustveni zivot. Ako su procene da ce za 50 godina biti u vecini u odnosu na Belgijance, taj proces kosovizacije tece mirno i onako kako je zamisljeno........... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука