Jump to content

Marko Vidojković: ŠTA ĆE BITI POSLE TRINAESTOG APRILA

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 17 минута, АлександраВ рече

не знам када је ово сликано, али са леве стране где смо ми били (потез са Теразија), било је далеко више људи него на слици

Jedan od komentara:

Цитат

Ovo je slikano malo pre 15h ili posle...oko 16h je bilo duplo vise ljudi...vidim mesto na fotki gde smo stajali polu prazno i tako jeste bilo oko 15h a posle je tu oko nas bilo skroz krcato...a bilo je puno skoro do Jata a na drugoj strano skoro do Doma Sindikata...

Подели на овим сајтовима

Jos mnogo davno su Grci govorili o Bogu Hronosu koji je jeo svoju decu. Istorijsko iskustvo je dovelo do one cuvene recenice da revolucija jede svoju decu. Nazovite me kako hocete ali mi se nemozrmo osloboditi onoga sto je pte 30 ili 40 godina bila javno vikana parola: Posle TitaTito! To se pokazalokao istina u svim tim tzv plisanim revolucijam na ovim terenima. Tako da i posle oktobra bice oktobar i posle aprila bice april. Za mene je jedino resenje svih nasih narodnih muka i neovlja sadrzano u ovoj misli vladike Nikolaja: 

Vladika Nikolaj o narodu.jpg

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Треба на темељу те идеје да градиш, расуђујеш, делаш. А не да седнеш на темељ и да гледаш у звезде. И да измишљаш ствари које ће ти успокојити савест.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Nebojš.a рече

Треба на темељу те идеје да градиш, расуђујеш, делаш. А не да седнеш на темељ и да гледаш у звезде. И да измишљаш ствари које ће ти успокојити савест.

Dobro bi bilo kada bi ti znao sta si hteo da napises. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

На снимцима које сам овде видео испада да је јуче било више људи негу у Новом Саду ономад? Тамошњи трг је бар неколико пута мањи него простор који је јуче попуњен испред Скупштине Србије, а знамо колико су се Напредњаци потрудили да довуку људе у Н. Сад. У петак 20. априла неће успети да доведу ни дупло више људи у Београд (то је отприлике 50.000), а камоли да направе митинг какав није виђен 50 година, како је најавио Вучић.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Trifke рече

Dobro bi bilo kada bi ti znao sta si hteo da napises. 

V. Nikolaj nije hteo da te učini apatičnim. Hteo je da te obrazuje, da te nauči. Nije hteo da ti kaže da treba da budeš budista, već odgovorni hrišćanin. Pa ti je dao temelj. Da ti pomogne. I tebi i meni.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Протомајстор рече

а камоли да направе митинг какав није виђен 50 година, како је најавио Вучић.

Mislim da Vucko nece propustiti ovu priliku, (jos kad onaj ruzicasti dj zeks 0503_music  bude snimao iz vazduha ... :takeoff:) kaze mi jedan rodja iz Krusevca da se spremaju oko 100 autobusa, teraju i njega (EPS) ali nece, prvo nije za njih i ima porodicne obaveze.

Подели на овим сајтовима

Исту грешку коју је направио Милошевић, исту грешку су сви који су касније били на власти редом понављали, закључно са овим садашњим. Нико да се научи.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Nebojš.a рече

V. Nikolaj nije hteo da te učini apatičnim. Hteo je da te obrazuje, da te nauči. Nije hteo da ti kaže da treba da budeš budista, već odgovorni hrišćanin. Pa ti je dao temelj. Da ti pomogne. I tebi i meni.

Vladika Nikolaj je jednostvano pozvano na pokajanje i ukazao na to da bez pokajanja sve te revolucije ne vrede nista. Niko nije govorio nista apaticno niti ranodusno. Niti je bilo ko sta apaticno ili u stilu nirvane pricao. No sta tebi vredi pricati kada ti uvek gledas ono sto gledas onako kako se tebi svidja. 

Moja ti je preporuka da proucis malo sta znaci pokajanje i kako se svet menja po apostolima i prorocima. 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...