Jump to content

Интервју са Владиком Максимом: Аутокефалност као благослов јединства у различитости

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 14 минута, Bokisd рече

:945729:

Pa, to je ono sto nam od spolja (od Boga ) dolazi u srce, pa ne bi trebalo da imamo srca tvrda u primanju i (po)slusanju i spunjavanju glasa Gospodnjeg, tj. Njegovih zapovesti.

A, to je ono sto je Avgustin   nasznak   :D,......i rekao, mi mozemo da vidimo covekova dela i reci i na osnovu toga zakljucujemo ko' sta sta misli o odredjenim stvarima. (u vezi e.Maksima se poteglo ovo pitanjce..)

A, Isus je dao ovakav smer :

44  Јер се свако дрво по роду свом познаје: јер се смокве не беру с трња, нити се грожђе бере с купине,

45  Добар човек из добре клети срца свог износи добро, а зао човек из зле клети срца свог износи зло, јер уста његова говоре од сувишка срца.

De bolan odgovori jel dolaze djela iz srca il' ne dolaze??

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

• Одговори 265
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 43 минута, Bokisd рече

Yep,... gore i pise, :!:...  samo ti ostaje onda da pogledas kako je pocela cela prica oko srca i reci i dela i da izvedes odgovarajuci zakljucak... :POPOcorn1:

Šta to jedeš u korizmi,zar ne postiš??

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Zoran Đurović рече

Освежићу вас вечерас...:)))

(sto nekada ne vidim u porukama koji je emoticons .. ?... ozbiljno pitam :scratch_head:.. ne znam Zoki na ovu sada poruku tvoju da se smejem ili placem...:smeh1: )

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Bokisd рече

(sto nekada ne vidim u porukama koji je emoticons .. ?... ozbiljno pitam :scratch_head:.. ne znam Zoki na ovu sada poruku tvoju da se smejem ili placem...:smeh1: )

да се радујеш!:))

Подели на овим сајтовима

пре 58 минута, Bokisd рече

ne znam Zoki na ovu sada poruku tvoju da se smejem ili placem...:smeh1: 

Заиста, заиста вам кажем да ћете ви заплакати и заридати, а свијет ће се радовати; и ви ћете жалосни бити, али ће се ваша жалост окренути на радост.

:)))

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Bokisd рече

Znači jede a ne vidi ni šta jede..oslobodi nas Gospodine..:pop:

Подели на овим сајтовима

Закључавање токсичних политичких тема, посебно у ово време поста, је била одлична одлука. Свака част особљу форума.

Ипак, не треба губити из вида да је циљ напредњачких ботова управо то да надгласе и угуше гласове критике, што подразумева саботирање тема у којима се критикује ова велеиздајничко-штеточинска власт или низ сличних метода.

Сматрам да је одлука добра, јер је ово црквени форум на коме политика - у оном савременом значењу - не може и не сме бити главна тема, али чињеница је да су овим ботови постигли успех, јер смо ускраћени за једно од малог броја места на којима се издајници на власту могу критиковати отворено и без страха.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Хаеул рече

Закључавање токсичних политичких тема, посебно у ово време поста, је била одлична одлука. Свака част особљу форума.

То шта је за кога токсично је релативан појам и јако је ризично у име других одлучивати шта је њима токсично, мислим када говоримо о одраслим људима. Јер, ето, за в. Максима је цео овај форум токсичан, икона пакла, да ли треба да га послушамо и затворимо цео форум? А ако не зашто би послушали тебе или било кога другог? Чиме се одређује ко је тај који има праву меру да за све друге одреди меру токсичности неког разговора?

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Vladan :::. рече

То шта је за кога токсично је релативан појам и јако је ризично у име других одлучивати шта је њима токсично, мислим када говоримо о одраслим људима. Јер, ето, за в. Максима је цео овај форум токсичан, икона пакла, да ли треба да га послушамо и затворимо цео форум? А ако не зашто би послушали тебе или било кога другог? Чиме се одређује ко је тај који има праву меру да за све друге одреди меру токсичности неког разговора?

Ја сам износио сопствени вредносни суд о овој конкретној одлуци особља, на коју сам нисам ни утицао ни апеловао.

У међувремену сам изменио коментар, па прочитај га опет ако желиш. 

То што наводиш наравно стоји, али мора се направити разлика између тема које се тичу Цркве, и оних које је се (бар непосредно) не тичу, јер је ово ипак црквени форум. Неке ствари овде просто нису прихватљиве, а у случају неких других, које су у "сивој зони", на особљу је да одлучи. Сасвим је могуће да је и ова тема "токсична", али у оквирима ње ми говорима о црквеним стварима о којима се мора говорити. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Хаеул рече

али мора се направити разлика између тема које се тичу Цркве, и оних које је се (бар непосредно) не тичу, јер је ово ипак црквени форум

Само кишне глисте не могу да уоче ту разлику ако ни по чему другом онда по насловима тема...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...