Jump to content

Наташа Пејин: Понижење Србије у Српском културном центру у Паризу - без мене !

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 4 минута, Avocado рече

Fora je da se družiš sa njima, ideš tamo da živiš i radiš, trguješ sa njima, kumiš i moliš da otvaraju ovde fabrike, daješ sve od sebe da uđeš u uniju sa njima, imaš zajedničke vojne vežbe sa njima, održavaš prisne diplomatske odnose, napraviš kulturne centre u njihovim prestonicama, ugošćavaš ih... i onda im saspeš sve u lice slikom sa kukastim krstom na nekom diplomatskom prijemu i tako im jasno pokažeš gde im je mesto... nije to uopšte šizofreno, samo ti se čini...   ;)

Ти баш слабо познајеш западњаке... Сасуће и они теби све у лице, не брини. А радиће с тобом ако имају интерес, а не ако им се улизујеш.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

Наравно. Пристојне, лицемерне и фолирантске убице, са финим речником губе од неотесаних. Више не пролази та финоћа. Изгледа да у очима јавности фини и пристојни убица не може више да прође као бољи од неотесаног који том истом убици све саспе у лице мимо протокола. 

A pošto si to u prethodnoj poruci to napisao i meni u množini (А ви их и даље поштујте формалне протоколе, игноришите суштину, па после плачите и питајте се шта би кад разни наранџастокоси освоје власт), jel to znači da ja spadam u pristojne, licemerne i folirantske ubice?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Juanito рече

Ти баш слабо познајеш западњаке... Сасуће и они теби све у лице, не брини. А радиће с тобом ако имају интерес, а не ако им се улизујеш.

Ko je pominjao ulizivanje?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Avocado рече

Ko je pominjao ulizivanje?

Скривати од госта масовно убиство почиењно од стране његових, да се не увреди, је у мом речнику улизивање.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Avocado рече

A pošto si to u prethodnoj poruci to napisao i meni u množini (А ви их и даље поштујте формалне протоколе, игноришите суштину, па после плачите и питајте се шта би кад разни наранџастокоси освоје власт), jel to znači da ja spadam u pristojne, licemerne i folirantske ubice?

Јок. Ти спадаш у оне гласаче и грађане који још увек мисле да су те убице некако боље од наранџастих неотесаних и да свет баш треба да функционише на принципима које су успоставиле те убице. Вреднујеш финоћу више од онога што се испод крије јер мешаш финоћу у свакодневном животу, међу обичним светом (која јесте по мени веома пожељна и чини живот пријатнијим), и квази финоћу у политици чија је морална вредност равна нули. Мени то никако не иде у главу, ал хеби га, свет је слободан, морам то да прихватим.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Juanito рече

Скривати од госта масовно убиство почиењно од стране његових, да се не увреди, је у мом речнику улизивање.

U mom rečniku nije... ulizivanje bi bilo da im neko priča da je bilo baš sjajno što su nas bombardovali i da je to bilo skroz legalno i prošlo bez ikakvih zločina i slično i kako su oni divni... sklanjanje na stranu i nepominjanje te priče na skupu na kojeg si ih sam pozvao u goste nije ulizivanje...

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Juanito рече

Јок. Ти спадаш у оне гласаче и грађане који још увек мисле да су те убице некако боље од наранџастих неотесаних и да свет баш треба да функционише на принципима које су успоставиле те убице.

Nikad ništa slično tome nisam ni napisao ni pomislio. Moj poseban prezir prema neotesanim ubicama ne znači da volim pristojne ubice.

пре 11 минута, Juanito рече

Вреднујеш финоћу више од онога што се испод крије

Ni blizu...

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Avocado рече

U mom rečniku nije... ulizivanje bi bilo da im neko priča da je bilo baš sjajno što su nas bombardovali i da je to bilo skroz legalno i prošlo bez ikakvih zločina i slično i kako su oni divni... sklanjanje na stranu i nepominjanje te priče na skupu na kojeg si ih pozvao nije ulizivanje...

Па добро, различити смо. Лично немам немам снаге да тако нешто сакривам зарад краткоточне добити. Једноставно немам. И увек стављам истину оволике важности (убиство хиљада невиних) испред бон тона. Увек ћу им отворено рећи ствари попут ових. Ако некога увреди истина, онда је то његов проблем, а не мој. Ако после неће са мном да сарађују (мада, понављам, чисто сумњам да ће због личне увређености занемарити добит ако је имају), ни не морају.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Juanito рече

Па добро, различити смо. Лично немам немам снаге да тако нешто сакривам зарад краткоточне добити. Једноставно немам. И увек стављам истину оволике важности (убиство хиљада невиних) испред бон тона. Увек ћу им отворено рећи ствари попут ових. Ако некога увреди истина, онда је то његов проблем, а не мој. Ако после неће са мном да сарађују (мада, понављам, чисто сумњам да ће због личне увређености занемарити добит ако је имају), ни не морају.

A što bi se uopšte družio i sarađivao sa nekim prema kome imaš takvo mišljenje da ne možeš ni da se uzdržiš da mu ne kažeš da je govno? Ja sa takvima ne sarađujem poslovno niti se družim... ako je neko takav, neću ga ni zvati u goste... a onog kojeg pozovem u goste moram da bar minimalno ispoštujem dok mi je gost...

Takođe, ne znam odakle ta ideja da će ljudi da pređu preko svake lične uvređenosti zarad dobiti... ja prvi neću... mogu preko nekih stvari, ali postoji granica posle koje kakav god da si klijent i koliko god da imaš para, neću te zastupati... a to se i dešavalo i čak ne znam ni jednog advokata koji misli drugačije samo granica nije svima ista... takođe, iako svojim klijentima ne titram nešto posebno kao što kolege umeju i umem da im kažem i ono što im se ne dopada, apsolutno sam siguran da bi svakog od njih, pa i najzadovoljnijeg klijenta, mogao da oteram za sekund bilo kojom ozbiljnom uvredom... uključujući i klijente zapadnjake, sa kojima radim godinama, ali ih po tebi izgleda ne poznajem...

Подели на овим сајтовима

Да, да... ''Срби треба да доживе катарзу, Срби треба да промене свест'' те да промене историју, да прихвате шиптарске убице и криминалце као равноправне партнере... итд итд чујемо са тог бајног запада којем хрлимо у самртнички заграљај... 

Срби су некултурни јер неће да прихвате да су деца, старци и жене убијени у злочиначком бомбардовњу само колатерална штета, а српски војници легална мета!

Кад нам неки Немац дође у госте требали би и споменике побијеним Србима у другом светском рату да склономо да се не увреде? није лепо подсећати на злочине ... 

Због оваквих ставова данас у Загребу немају појма шта је било у Јасеновцу, а и више од 70% средњошколца у Београду је недавно изјавило да је Јасеновац туристичко место... Због чега се не зна за немачке и усташке злочине над Србима? 

Због чега, дакле, Герника, Ротердам и Ковентри треба да уђу у све енциклопедије света, а бомбардовање, рецимо, Београда не спомиње се нигде, па ни у немачким енциклопедијама, а нити их бележи штампа Запада? А број жртава у бомбардовању Београда 1941. далеко премашује број погинулих у Герники, Ротердаму и Ковентрију. Која је то последња, најутицајнија инстанца света која решава да ће, рецимо, Сребреница да уђе у све приручнике света као „најстрашнији геноцид у послератној Европи“, а неки други догађај, у коме је страдало исто толико људи, или чак и више, да се потпуно прећути?

(да није овакво српско удворничко понашање одвећ тужно, било би смешно!)

Зашто се, рецимо, нигде не спомиње Крагујевац и Краљево, за разлику од Сребренице?

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 45 минута, Avocado рече

A što bi se uopšte družio i sarađivao sa nekim prema kome imaš takvo mišljenje da ne možeš ni da se uzdržiš da mu ne kažeš da je govno? Ja sa takvima ne sarađujem poslovno niti se družim... ako je neko takav, neću ga ni zvati u goste... a onog kojeg pozovem u goste moram da bar minimalno ispoštujem dok mi je gost...

Takođe, ne znam odakle ta ideja da će ljudi da pređu preko svake lične uvređenosti zarad dobiti... ja prvi neću... mogu preko nekih stvari, ali postoji granica posle koje kakav god da si klijent i koliko god da imaš para, neću te zastupati... a to se i dešavalo i čak ne znam ni jednog advokata koji misli drugačije samo granica nije svima ista... takođe, iako svojim klijentima ne titram nešto posebno kao što kolege umeju i umem da im kažem i ono što im se ne dopada, apsolutno sam siguran da bi svakog od njih, pa i najzadovoljnijeg klijenta, mogao da oteram za sekund bilo kojom ozbiljnom uvredom... uključujući i klijente zapadnjake, sa kojima radim godinama, ali ih po tebi izgleda ne poznajem...

У случају држава и немаш баш опцију да не сарађујеш уопште (тј. имаш, ако ћеш да постанеш Венецуела или нешто слично), имаш само мањи или већи маневарски простор. 

Друго, ти овде ником не говориш да је говно и не вређаш га лично. Више је као да је твој клијент пребио скоро на смрт своју жену плавушу, па ти онда шаљеш кући колегиницу плавушу сваки пут кад овај долази, да се случајно не подсети шта је урадио. И при том је његова жена твоја сестра. 

Подели на овим сајтовима

Рецимо да удворнички Срби нису сакрили слике настале због бомбардовања и да је неки од НАТО официра приупитао: чије је ово дело,

требало би да му се попут Пикаса, кад су га Немци питали за Гернику, без размишљања одговори: ''Ово је ваше дело''!

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 47 минута, Avocado рече

Да, то је проблем. називати их јавно злочинцима једном годишње, а остало време ни не помињати. Ако ниси тражио да се испита легитимност интервенције НАТО у Србији, ниси тражио извињење, ниси позивао на одговорност, с којим правом их ти називаш злочинцима и тај један дан годишње. Онда противречиш сам себи, једно говориш, друго радиш.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Цитат
  • Згрожен, згранут, шокиран и осрамоћен – речи су које је највећи живи српски сликар Влада Величковић у једном даху поређао, осликавајући сопствене емоције поводом невероватног догађаја под кровом KИЦ-а у Паризу.
  • То што се догодило, то је незамисливо и неприхватљиво. Питам се ко је налогодавац те одвратне цензорске акције? И све то да се не би повредили војни аташеи земаља које су нас засипале бомбама, убијале децу, тровале осиромашеним уранијумом! Да ми њих поштедимо да се сувише не узбуде! Срамота! Осећам се веома тужно и осакаћено – каже у изјави за „Вести“ чувени сликар и најпознатији српски уметник са адресом у Паризу.

И Биљана Вилимон не крије да је запањена.

• Зашто би слике неког вређале!? То нису наручене слике, већ аутентичне, настале у време бомбардовања. Ништа није фризирано, радила сам их у мом својеврсном Бермудском троуглу, на потезу између зграде Владе, Генералштаба и Немањине 9. Kров зграде у којој живим био је сав избушен од гелера. Ту страхоту никада не можете да заборавите. Није ми јасно зашто се ми у сопственој кући повијамо, не показујемо ни зрнце самопоштовања. Уосталом, шта ће војни аташеи у Kултурном центру, зар амбасада нема своју резиденцију за такву врсту скупа?! – пита се сликарка, уз констатацију да смо „ми сами себи највећи непријатељи“.

https://www.srbijadanas.net/odjeci-skandala-u-parizu-okupacija-pa-kapitulacija/

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Avocado рече

Fora je da se družiš sa njima, ideš tamo da živiš i radiš, trguješ sa njima, kumiš i moliš da otvaraju ovde fabrike, daješ sve od sebe da uđeš u uniju sa njima, imaš zajedničke vojne vežbe sa njima, održavaš prisne diplomatske odnose, napraviš kulturne centre u njihovim prestonicama, ugošćavaš ih... i onda im saspeš sve u lice slikom sa kukastim krstom na nekom diplomatskom prijemu i tako im jasno pokažeš gde im je mesto... nije to uopšte šizofreno, samo ti se čini...   ;)

I kako je onda trebalo npr. kad su uoči Vidovdana 2006. godine, pripadnici 555. lovačkog skvadrona USAF posetili aerodrom Batajnica?

Da podsetim da ruševine na batajničkom aerodromu stoje i dan danas i nije sve obnovljeno.

A 2006. godine je stanje bilo još gore glede toga. 

A 31. operativna grupa u čijem je sastavu pomenuti skvdaron je bila i te kako angažovana tokom operacije "Zajednička sila".

Jel trebalo možda ruševine prekriti nekim platnima e da letače iz američanske delegacije ne povredi pogled na devastirane hangare i ruševine. Možda su im ostali u lepšem sećanju trenutak pre no što će ih srušiti.

Bivši američanski vojni ataše, ppuk Džon Kapelo, inače pilot, baš je raja od čoveka. Spreman i za neformalna druženja, voli pojesti i popiti. Kad je dolazio u Komandu RV u Zemunu, nije se mogla sakriti ruševna zgrada. Il da ga nismo ni zvali uopšte. Ili na izložbe sa tematikom NATO agresije. Dolazio je. Možda zato što je dobar čovek... Il u Muzej kad je išao, niko nije sklanjao eksponate sa tematikom 99-te. 

Šta misliš, hipotetički. Dođe u zvaničnu posetu našem RV, komandant američkog. Dejvid Goldfejn. General sa 4 zvezdice. Pre 20 godina je bio kao i Kapelo. Potpukovnik. I bio je komandir eskadrile 555., ove sa početka priče. I roknut je maja 1999. godine nad Sremom. Srušio se na Cer. U Nakučane. 

I izrazi Goldfejn želju da poseti MJV.  Koji kakav god da je, zbog bede i gologuzije koja smo, po sadržajnosti i bogatstvu eksponata, jedan je od boljih sveckih zrakoplovnih muzeja. A tamo među eksponatima i rep i poklopac kabine Goldfejnovog F-16. I delovi motora i proče. Da li treba to skloniti, da ga kao domaćini ne dovedemo u neprijatnu situaciju?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...