Jump to content

У шта смо се то претворили? Где су нам част и достојанство?

Оцени ову тему


Препоручена порука

 

Преносим овај текст у целости и нећу сада ништа коментарисати, стидим се. :blush:

МАНЕ ТАКОЗВАНЕ "ГРАЂАНСКЕ ДРЖАВЕ", А У ОКОЛНОСТИМА ПОПУТ НАШИХ 

Ето, група младих Албанаца, ”спортиста”, је, без пардона, развила своју џиновску заставу НА ДАН ПОЧЕТКА НАТО АГРЕСИЈЕ на Србију и Југославију. Све то кроз трик учешћа на новосадском полумаратону, одржаном истог дана. 
То су урадили, све смејући се и без скривања, на сред Варадинског моста, једног од три које су срушили непријатељски бомбардери пре тачно двадесет година. Пред стотинама ту присутних Срба, такође присутних, али без икакве реакције. 
Само један је како-тако одреаговао, али и он не директно, већ зовући полицију, која је, затим, нешто и пробала да уради - али је став нашег тужилаштва да овде ”нема елемената кривичног дела”, па су шесторица обесних Албанаца пуштени на слободу! 

Као да нас нема; као да немамо част, ни образ; као да се нама може радити ма шта (без икаквих последица), за разлику од третмана било каквих наших акција. И због тога више нема никкавог смисла понављати оно: Како би реаговали Шиптари (Хрвати, ”Бошњаци”...) да смо ми урадили исто што и они, рецимо - у Приштини (Загребу, Сплиту, Сарајеву...)?  Јер је разлика између њих и нас, њихове осетљивости на оно што сматрају повредом њихове суверености и недопустивом провокацијом и наше млитаве о кукавичке попустљивости (шта год се десило, шта год нас урадили) толико велика да се, одавно још, не може поредити.

Туга. И ужас, у сред ове овдашње, вишегодишње мазохистичке праксе, која се још дичи таквим својим ставом - аутодеструктивном логиком како смо ми, наводно, ”много хуманији (бољи, грађански освешћенији, мање националистички) од њих” кад се понашамо на самопоричући начин, и да, тобоже, ”прво треба 'чистити у свом дворишту', а нека се они сами позабаве својим екстремистима и инцидентним ситуацијама" (што они, наравно, никада неће да ураде, ни под разно, па онда испада да се њиховим нескривеним и непокајаним злочинима не бави нико, чак ни ми, као жртве, а нашим и најситнијим преступима - сви, од реда, до нивоа пребацивања ”стопроцентне кривице” искључиво на наш рачун)... 
Па онда Јасеновац (са СТОТИНАМА ХИЉАДА побијених српских цивила) добија мањи значај у оваквој дегенеричној, наметнутој нам пропорцији од (намештеног) стрељања НЕКОЛИКО МУШКАРАЦА, БОШЊАКА, У УНИФОРМАМА од стране групе српских диверзаната (под називом ”Шкорпиони”), а планетарно оплакана Сребреница (са искључиво мушким, пунолетним жргвама, без убијених цивила, а камоли жена и деце) лицемерно прекрива ужасе које су над Србима у том истом крају чинили баш ти у Сребреници побијени муслимански војници (и то ужасе почињене и над српском децом, па чак и нашим псима и домаћим животињама, у крвавом процесу геноцидног истребљења свих наших сународника - до бебеће колевке, али и последње животиње у некој српској штали у општинама Сребреница, Скелани и Братунац).   

Ми не бранимо жустро и са потребном озбиљношћи и непопустљивошћу своје страдале, за разлику од наших непријатеља, и још се, приде, тиме поносимо и бестидно хвалимо пред читавим светом. Просто призивамо нове некажњене покоље над нама, јер ће и они убрзо постајати прошлост (мало се сачека и - ето), а зна се, политички, другосрбијански оријентисани овдашњи политичари, говоре да треба заборавити прошлост и ”бавити се будућношћу”. Будућношћу која ће собом опет донети нова српска страдања, која ће, онда, поново постати прошлост (након неколико деценија, рецимо) и тиме нестати из програма и агенди наших према новој будућности опет окренутих политичких елита. И тако у круг, док не нестанемо. 

Све то зато што о страдању и неподношљивим боловима и језивим мучењима Срба, Српкиња и Српчади говоре њихови заштићени сународници из својих кабинета, фотеља и луксузних хотела, као о ликовима из романа или филма, нечем што више не постоји, него што постоји (поготово када је овај срамни процес подмазан новцем, наградама и привилегијама моћних заштитника наших џелата и непријатеља).    

И сад, ево, догађа нам се и ова шиптарско-албанска проба докле може да се иде у овој и оваквој држави. То су, пре њих, увежбавали и сплитски хулигани (са безболкама, гвозденим штанглама и ножевима) на једној бензинској пумпи у сред Србије, и ко зна ко све још. Пре пар дана су се тако играле и ”шиптарске делије” крај Панчева у својој пекарској (!!!) радњи, све сликајући се са пумпарицама и рукама у положају нацистичког орла са раширеним крилима. И све то - без казне, самим тим и без превентивног укидања сличних ситуација у непосредној будућности. 
Полако схватају да овде може све шта год хоће, како хоће и колико хоће, јер наше целокупно друштво (и његова режимска и она опозициона половина) даје сигнале ненормалне попустљивости, до аутошовинизма и уживања у томе да смо само ми - жртве, а сви други неваљали дерани који се понашају дивљачки и екстремно. 
Почињемо да забављамо своје противнике оваквим дизнијевским реакцијама на насиље и иживљавања свих врста. 

Ускоро, изгледа, можемо да очекујемо и организоване сафарије из суседних држава, за ”лов на људе” и некажњено малтретирање ”небрањених Срба”. А има и згодних Српкиња, приде. 
Ма, уживанција за сваког србождера из региона (и шире).

Морамо да почнемо да се бранимо, сами ако треба, јер овако више не може и не сме.
Постајемо народ за исмевање и шегу, као циркуски кловнови који урнебесно забављају своје гледаоце у овој балканској шатри (у коју свет не гледа, нити га интерсује шта се под њом збива - осим ако је реч о српским реакцијама и отпору безочним нападима). 

На путу смо ка националној држави или коначном нестанку! 
Још увек можемо да бирамо један од та два пута. 

Драгослав Бокан

 

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/3225756/bezobzirna-provokacija-u-novom-sadu-rasirili-albansku-zastavu-na-mostu-gde-je-nato-ubio-mladog-olega-nasova-29-prvu-zrtvu-agresije?utm_medium=push&utm_source=pushpushgo&utm_campaign=CampaignName

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Предраг М рече

Преносим овај текст у целости и нећу сада ништа коментарисати, стидим се. :blush:

И ја се стварно стидим. Овог текста, иако немам никакве везе са њим...

пре 30 минута, Предраг М рече

Па онда Јасеновац (са СТОТИНАМА ХИЉАДА побијених српских цивила) добија мањи значај у оваквој дегенеричној, наметнутој нам пропорцији од (намештеног) стрељања НЕКОЛИКО МУШКАРАЦА, БОШЊАКА, У УНИФОРМАМА од стране групе српских диверзаната (под називом ”Шкорпиони”), а планетарно оплакана Сребреница (са искључиво мушким, пунолетним жргвама, без убијених цивила, а камоли жена и деце) лицемерно прекрива ужасе које су над Србима у том истом крају чинили баш ти у Сребреници побијени муслимански војници (и то ужасе почињене и над српском децом, па чак и нашим псима и домаћим животињама, у крвавом процесу геноцидног истребљења свих наших сународника - до бебеће колевке, али и последње животиње у некој српској штали у општинама Сребреница, Скелани и Братунац).   

Пре неки дан сам се расправљао са једним Хрватом на фејсу. Човек ми мртав ладан прича да је Јасеновац био радни логор у коме је за цело време рата страдало мање од 500 људи. Сад разумем где је епицентар свог тог зла и мржње који су уништили цео овај регион. У људима као што је аутор овог текста.

За њега је скоро седам хиљада стрељаних ратних заробљеника "неколико мушкараца, Бошњака, у униформама" (и још све то онако лепо великим словима, за истицање; а после опет потенцирање да су убијани само пунолетни мушкарци као да је то неки хуманитарни чин), а у истој реченици се пита како то Јасеновац добија мањи значај? Па управо због таквих дебилних, варварских сподоба као што је он на свим странама на овом проклетом Балкану. Управо због тог злочина који дотични тврди да се никада није десио нас читав свет гледа као злотворе и српске жртве више никоме нису битне. Или су мање битне од других. А чисто ме занима да ли се Бокан можда буни када Хрвати, ето, тврде да у Јасеновцу нико није страдао? Пошто раде потпуно исто што и он ради. Кад из туђег племена страдају, то је добро. Кад из мог, то је  лоше.

А остатак текста не разумем шта он хоће тачно. Да се понашамо као дебили из комшилука, да јуримо људе док не скоче у реку, као у Сплиту што скочише у море да спасу главе?  Да их млатимо као јуче хрватски навијачи оног са српском заставом у Будимпешти? Стварно генијално решење, ајде да се понашамо као болесници а после да кукамо како су само други болесни према нама. Јесте, треба да постоје санкције према онима који се намерно ругају српским жртвама у Србији, то нико не треба и не сме да игнорише. Као што нико није игнорисао оне Шиптаре поред Панчева који су млатили заставама. Приведени, тражи се оружје са којим су се сликали и затворили су пекаре које су држали. Тако то ради било која нормална држава, а не да испуњава фантазије сваког дебила о одговору на "сафарије из суседства".

Link to comment
Подели на овим сајтовима

ти и ја смо две димензије са ставовима који се тешко могу ускладити. ја не разумем где си ти у тексту видео позив на линч или било који вид агресије? ја једино што сам схватио из текста горе је позив на отрежњење да повратимо част и достојанство и да не дозвољавамо да "пишају" по нама, ко стигне и где стигне. ал џаба кад смо крцати другосрбијанцима који то исто раде боље и јаче од свих. 

  • Свиђа ми се 1
Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 48 минута, Предраг М рече

 ја не разумем где си ти у тексту видео позив на линч или било који вид агресије? ја једино што сам схватио из текста горе је позив на отрежњење да повратимо част и достојанство и да не дозвољавамо да "пишају" по нама, ко стигне и где стигне. ал џаба кад смо крцати другосрбијанцима који то исто раде боље и јаче од свих. 

Jasno ko' dan, ...

i sta sad .... ako neko dodje u tvoju kucu i pravi se huligan, pa naci ce se i sa druge strane huligan koji ce odgovoriti,... sta su mislili oni nasi tamo u centru Splita, da ce da im daju cvece i bombonjeru dobardecko kada ih vide u dresovima zvezde i Srbije, svasta, potpuno odsustvo realnosti,.... zato' i sada imamo da su nas Hrvatske firme okupirale i lepo kupe profit za sebe, dok mi tamo ne mozemo ni srpske cokoladice nekako skriveno da prodamo .... http://www.nedeljnik.rs/vesti/portalnews/hrvatska-predsednica-se-izvinila-zbog-srpskih-cokolada/...

samodestrukcija neverovatna, :1314_womens:

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Bokisd рече

 

пре 2 дана екстремисти провоцирају у сред бела дана у центру Н. Сада ширећи џамбо албанску заставу, пре 4 дана у Долову екстремисти провоцирају сликајући се са тзв симболом велике албаније, са пушкама, са двогодишњом  децом која такође показују симбол в албаније, пре месец дана шиптари у Суботици шенлуче уз пушке певајући и величајући велику албанију. то не може да се пореди са спортистима у сплиту који су тамо отишли да играју  званичну утакмицу. они су тамо представљали свој клуб и сасвим је нормално што су били униформисани. ту нема ништа спорно, нема провокације и ван сваке памети је ово поређење. шта се бре то дешава нама? откуд та болесна потреба да пљујемо себе и своје а правдамо туђе? 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, GeniusAtWork рече

А чисто ме занима да ли се Бокан можда буни када Хрвати, ето, тврде да у Јасеновцу нико није страдао? Пошто раде потпуно исто што и он ради. Кад из туђег племена страдају, то је добро. Кад из мог, то је  лоше.

Ja sam shvatila da se on zapravo I buni protiv te nepravde I od samozaborava; zasto mislis da su stavovi istovetni? Za Hriscanina, na stradanje se gleda sa empatijom a ne kao nesto dobro, sa odobravanjem; prosto ne ucitavam takav stav kod Bokana; da je covek ogorcen sa celokupnim stanjem naseg naroda, svakako nije jedini I ne smatra da treba odlaziti u krajnosti kada su u pitanju odnosi izmedju razlicitih nacija. To sto naziva stvari pravim imenom, pa valjda bismo svi trebali barem da nastojimo ici u tom smeru, bez kojekakvih projekcija, zabluda I sl. 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...