Jump to content

STIŽE BEBA Ana Brnabić i njena partnerka Milica USKORO POSTAJU RODITELJI

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 6 минута, Natasa. рече

Ne moramo baš sa prvom menstruacijom da razmišljamo o potomstvu.

Ко то и каже? То је уврнуто. Мада, данашње време је такво. Деца мала, први, други основне знају о тим стварима. Причала ми једна жена и остао сам затечен. 

А за ово друго, ја, ја, друга времена. Што каже мој један брат од стрица, родитељи се договоре, млади се мало мрште, док се не СКРДЕ, и онда се смире. Нема жртвовања данас, лудило потрошачког друштва, увек се тражи боље и то је то. Тако је, како је. Ко се снађе, снашао се. 

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, БанеЛ рече

Што каже мој један брат од стрица, родитељи се договоре, млади се мало мрште, док се не СКРДЕ, и онда се смире. 

Pa ajde oženi se tako...malo se buni pa ćeš da se smiriš. 

пре 6 минута, БанеЛ рече

Нема жртвовања данас, лудило потрошачког друштва, увек се тражи боље и то је то.

Pusti te priče. Ranije ljudi samo nisu imali kud. Nisu bili ni bolji ni gori samo su se prilagodili svom vremenu. Čuj nema žrtvovanja, zemlja opustela u potrazi za normalnijim životom, ajde da se razapnemo da pokažemo koliko smo požrtvovani. Ljudi rade kao konji za nešto normalno, nema to veze sa luksuzom ni hedonizmom.

Подели на овим сајтовима

пре 53 минута, Natasa. рече

Pa ajde oženi se tako...malo se buni pa ćeš da se smiriš. 

Тако ће и бити, јер у своје процене више не верујем. 

пре 53 минута, Natasa. рече

Ljudi rade kao konji za nešto normalno, nema to veze sa luksuzom ni hedonizmom.

Мало и претерују, боље би било да су више са децом. 

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, БанеЛ рече

Мало и претерују, боље би било да су више са децом. 

Eh, lako je to reći, možda ne mogu :(. Neki odu na posao ne znaju kad će da se vrate kući, ne zato što vole već moraju. Ne mogu svi da se uvale na državne jasle i izađu ranije zbog porodičnih obaveza. Meni ih žao više. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Natasa. рече

Eh, lako je to reći, možda ne mogu :(. Neki odu na posao ne znaju kad će da se vrate kući, ne zato što vole već moraju. Ne mogu svi da se uvale na državne jasle i izađu ranije zbog porodičnih obaveza. Meni ih žao više. 

Има и таквих, али има и оних који су сами своје газде, па не користе то како треба. А ни у државном не можеш да изађеш кад хоћеш. У просвети ретко да можеш и болестан да будеш. Нема замене, иде боловање. 

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

S obzirom da sam nova na ovom forumu, pa ne znam ko od vas jeste ostvaren kao roditelj, a ko ne!

Ja sam radila sa decom, njima samo treba ljubavi, ali roditelji kao sto rece neko ovde zatrpani reklamama ...valjda zbog nedostatka vremena s njima, kompenzuju to poklonima, ali to je deci nista koliko su zeljni vas kao roditelja. 

Novi trend koliko vidim kod nas je i kad imaju vreme, roditelji decu vode u shoping centre, rodjendaonice i da ne pominjem.

Potrosacko drustvo kao hipnotisano jede sa tanjira sta mu se plasira.Na zalost ljudi kod nas ne sire svoje vidike.

Deci treba vasa roditeljska paznja i ljubav i tacka.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, БанеЛ рече

Нема замене, иде боловање. 

Pa ajde sad na prosvetarsku platu uzmi bolovanje zbog porodičnih obaveza...a kamoli kod privatnika. Nije lako, ali to nema veze sa hedonizmom. Retki su ti slučajevi. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Natasa. рече

Pa ajde sad na prosvetarsku platu uzmi bolovanje zbog porodičnih obaveza...a kamoli kod privatnika. Nije lako, ali to nema veze sa hedonizmom. Retki su ti slučajevi. 

Овде 90% људи ради пољопривреду, махом воћарство, од доктора, професора, адвоката до сељана. Крпимо се. Сналажљиви смо. 

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, БанеЛ рече

Овде 90% људи ради пољопривреду, махом воћарство, од доктора, професора, адвоката до сељана. Крпимо се. Сналажљиви смо. 

Super. Znači, radite dva posla. Imaju li ljudi vremena za decu?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Natasa. рече

Super. Znači, radite dva posla. Imaju li ljudi vremena za decu?

Неки и више од два. За децу неки имају, неки немају. 

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Gogić рече

Novi trend koliko vidim kod nas je i kad imaju vreme, roditelji decu vode u shoping centre, rodjendaonice i da ne pominjem.

Mene ovo užasava. Bebu šetam svaki dan bez obzira na vremenske uslove. Kad izađemo po snegu ili kiši ljudi me gledaju kao da sam pala sa Marsa. Dece nema, kao da se život odvija samo na 25 stepeni bez vetra i oblaka.

Hladno, pa će da se razboli!!! Pa pre će da se razboli u toploj prostoriji punoj ljudi nego na svežem vazduhu kad je toplo obučen! 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, БанеЛ рече

Неки и више од два. За децу неки имају, неки немају. 

I ti što nemaju je l su sebični i šetaju obučeni po poslednjoj modi dok im decu vaspitavaju dadilje i babe ili se trude da im obezbede koliko toliko normalan život u ovim vremenima?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Natasa. рече

I ti što nemaju je l su sebični i šetaju obučeni po poslednjoj modi dok im decu vaspitavaju dadilje i babe ili se trude da im obezbede koliko toliko normalan život u ovim vremenima?

Има и тешких прича, али има и оних контра примера. Неки мисле да би парама могло све да се обезбеди, а не може. Не умем да извучем неку генералну слику. Тврдим да су ускраћени за много мање ствари него у време кад сам ја био дете. Мени је био доживљај да одем до Прокупља, које није ни на 30 км од мене, а за већину ни Београд данас није неки појам(а то ти је око 260км). Стварно је тако. 

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, БанеЛ рече

Не умем да извучем неку генералну слику. 

Ni ja. Ali ne bih tako olako osuđivala ljude. Teško vreme, trude se da obezbede decu. Ne može se tu pričati o nekom hedonizmu i bogzna kakvim karijerama.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Nebojš.a рече

O očiglednoj. A koju ti iz nekog razloga nećeš ili ne možeš da vidiš.

Ako nećeš to je tvoj izbor, a ako ne možeš mislim da ja tu ne mogu pomoći.

Kao što sam i očekivao, :smeh1:

P.S.

hrišćanski je makar pokušati pomoći čpveku.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...