Jump to content

Зоран Ђуровић: О причешћу

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 8 минута, Zoran Đurović рече

Мт 19, 20-23:  "Рече му младић: Све ово сачувах од младости своје; шта ми још недостаје? Рече му Исус: Ако хоћеш савршен да будеш, иди продај све што имаш и подај сиромасима, и имаћеш благо на небу, па хајде за мном. А када чу младић ријеч, отиде жалостан; јер имађаше многа имања. А Исус рече ученицима својим: Заиста вам кажем да је тешко богатоме ући у Царство небеско". 

Свакако да ти моји савети не би били на корист. Упропастили би те. Ти си као овај младић. Богат си. Везан си за то што мислиш да је твоје богатство и из твоје ризнице износиш савете другима, а за које ти рекох да су погрешни. Откр 3, 14-22: "И анђелу Цркве у Лаодикији напиши: Тако говори Амин, Свједок вјерни и истинити, Зачетник творвине Божије: Знам дјела твоја, да ниси ни студен ни врућ. О, да си студен или врућ! Тако, пошто си млак, и ниси ни студен ни врућ, избљуваћу те из уста својих. Јер говориш: Богат сам, и обогатио сам се, и ништа ми не треба; а не знаш да си несрећан, и јадан, и сиромашан, и слијеп, и наг. Савјетујем ти да купиш од мене злата огњем жеженога, да се обогатиш; и бијеле хаљине, да се обучеш, те да се не покаже срамота голотиње твоје; и масти да помажеш очи своје, да видиш. Ја оне које љубим карам и поправљам; зато ревнуј, и покај се. Ево стојим на вратима и куцам; ако ко чује глас мој и отвори врата, ући ћу к њему и вечераћу с њим, и он са мном. Ономе који побиједи даћу да сједи са мном на пријестолу моме, као и ја што побиједих и сједох са Оцем мојим на пријестолу његовом. Ко има ухо нека чује шта Дух говори Црквама".

Но, на тебе не може да се примени паралела са црквом у Лаодикији, јер си ти савршенији од ње. Не би се теби могло десити да нешто умислиш. Зато си и одбио да читаш Лукино Јеванђеље. Зато одбијаш Симеона Новог Богослова или Бенедикта Нурсијског. Шта ће то теби? Да је нешто вредео овај Симеон, не би га назвали Новотарцем!:))

A sta cu tvrdoglav sam ko mazga. ?

Nema od mene vajde vidim ja to vec odavno samo nikako da prihvatim cinjenicni stanje. ?Al sto sam stariji sve nekako mislim da covek ne treba mnogo gubiti vreme sa vezama nego izaci sa nekim nedelju dve ili mesec dana i pred oltar i gotovo, pa ko hoce hoce ko nece ides dalje. Nisam vise ni sam pametan.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 358
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 32 минута, Liga Džentlmena рече

A sta cu tvrdoglav sam ko mazga. ?

Nema od mene vajde vidim ja to vec odavno samo nikako da prihvatim cinjenicni stanje. ?Al sto sam stariji sve nekako mislim da covek ne treba mnogo gubiti vreme sa vezama nego izaci sa nekim nedelju dve ili mesec dana i pred oltar i gotovo, pa ko hoce hoce ko nece ides dalje. Nisam vise ni sam pametan.

Најбоље је кад се родитељи договоре... Ево, ти ми пошаљи опис твоје персоне, имовинско стање, па да ти Ава нађе младу...:)) 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Zoran Đurović рече

Најбоље је кад се родитељи договоре... Ево, ти ми пошаљи опис твоје персоне, имовинско стање, па да ти Ава нађе младу...:)) 

Haha moze. Ne bi se ljutio, vala kad nisam znao da se sam ozenim svih ovih godina vala mi ne bi smetala mala pomoc. ?

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

Al sam zagoreo. ?

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Zoran Đurović рече

пре 14 минута, Liga Džentlmena рече

Al sam zagoreo. ?

ти зоране два дана трошиш тастатуру силним поукама а човек има идола, еј, и то којег... :)) 

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Vladan :::. рече

ти зоране два дана трошиш тастатуру силним поукама а човек има идола, еј, и то којег... :)) 

мени ништа није јасно јер не познајем протагонисте. Ко је та Ана?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

нађи неки њен клип на јутјубу... њу ејџ спиритуализам, доводи космичке силе и вортексе, учи људе да разговарају са анђелима чуварима и другим космичким бићимааа и небићимааа... :)) 

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Zoran Đurović рече

Miroljub Petrović sa matericom

https://www.vecernji.hr/premium/moje-su-metode-uspjesne-mladic-je-dobio-posao-koji-je-zelio-a-djevojcica-se-cudesno-izlijecila-1001799

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Vladan :::. рече

нађи неки њен клип на јутјубу... њу ејџ спиритуализам, доводи космичке силе и вортексе, учи људе да разговарају са анђелима чуварима и другим космичким бићимааа и небићимааа... :)) 

брт, блажен сам што неке ствари не знам... 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

брт ко је читао м/ж теме на форуму њему ни тема о стварању не пада тешко... :)) 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Zoran Đurović рече

:dobro:

Ја мислим да су најблаженији они што НИШТА не знају. 

:D

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, dilic рече

Сме ли дете да се причести ако је пре литургије помирисало цвет?

Питај оца Симеона рукумијског. Он зна те ствари, око тога шта бебе смеју шта не смеју. 

:D

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, dilic рече

Сме ли дете да се причести ако је пре литургије помирисало цвет?

Да ли си ти озбиљан или се шалиш?:unbelieveble:

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...