Lady Godiva Написано Октобар 24, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2018 пре 6 минута, Branka62 рече Šta znam, zaposle lekara/farmaceuta, pa imaju pokriće. Знам специјалисту која се приватно бави хомеопатијом, далеко од тога да је необразована, само је лујка. Чак сам једном ишла код ње, мама ме кљуцала у мозак.. Занимљиво искуство. Нема потребе да наглашавам да апсолутно не делује, поготову код нас које слабо ради плецебо. Branka62 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Октобар 24, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2018 пре 20 минута, Branka62 рече Ni ovo mi ništa nije jasno. Zna se šta je lek - koju proceduru mora proći da bi bio odobren. Ništa od tih bućkuriša nije prošlo ni nalik nekoj proveri. Da li to znači da se kažnjava osoba ako bez odgovarajuće stručne spreme spravlja ili izdaje odobreni lek, ali ako spravlja tinkturu od gušterovog repa, onda je sve OK? Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Branka62 Написано Октобар 24, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2018 @drvce Za homeopatiju znam al za kvantnu med. nisam znala Sve iz teksta je da se čovek samoubije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Октобар 24, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 24, 2018 пре 1 сат, Avocado рече Krenula u jednoj grupi na fejsu priča oko ovog Garajeva, pa je Miloš Babić napisao nešto sjajno što bih podelio sa ekipom: Da te pitam ovako: imaš gomilu ljudi na internetu koji tvrde da su našli način da se brzo obogatiš trgujući akcijama. Svi imaju svedočanstva, ljude koji su spremni da potvrde da eto, ako kupiš taj "tajni plan" od tog "berzanskog savetnika," možeš da zaradiš ogromne pare. I eto, ti sad možeš da kažeš "meni svi finansijski savetnici i ljudi koji znaju o berzi tvrde da su ovi prevaranti, ali kada ti neko kaže da to radi, očigledno u nekom procentu slučajeva uspeva." Prema tome, hajde uloži svu svoju ušteđevinu i kupi taj "tajni savet," pošto eto, po toj logici nije prevara?Ja sam nekoliko godina radio u centru za lečenje raka (University of Arizona Cancer Center), i i danas radim dosta u onkologiji. Bio sam u Tusonu (Arizona), sad sam u San Dijegu (južna Kalifornija). Oba mesta su sat vremena vožnje od granice sa Meksikom, gde imaš masu alternativnih klinika, uključujući i Simončinijeve. Mogu da ti direktno kažem kako ovo "lečenje" izgleda.Imaš ljude koji imaju rak. Neki imaju jako teške oblike, neki imaju jako izlečive (to su oni najtragičniji, oni koji su počeli od nečega što je recimo 95% izlečivo). Uplaše se hemoterapije, ili počnu pa im bude teško, pa traže druge pristupe. I onda odu u Meksiko, i oduševe se. Tamo im kažu da je sve super, i jako mnogo pomažu terapije multivitaminima ili sodom bikarbonom ili već čime (obično neka kombinacija, pošto onda mogu svaku terapiju da posebno naplate). Ljudi se vrate puni nade, pričaju kako im je mnogo bolje, kako je sve to daleko lepše nego moderna medicina, i kako eto ti ljudi tamo u Meksiku zaista znaju šta rade, ne kao ti glupi, slepi lekari u Americi koji samo prate šta im "farmakomafija" kaže. I onda, tri do devet meseci kasnije, kada njihov rak napreduje do tačke na kojoj više ne može da se ignoriše (ili izleči), dođu kod nas u bolnicu da umru. Tešku smrt, koji možemo donekle da olakšamo opijatima. Tu smrt niko ne vidi. Nigde ne razglašavaju kako su prevareni i kako su dali pare na gluposti. Ako pogledaš njihove Facebook strane, nađeš ovim redom: tužan post o dijagnozi; radostan post kako su našli terapiju koja će ih izlečiti; izveštaje iz klinika sa slikama čaša vina i hrane koju jedu tamo; hvalospeve za alternativne lekare i medicinske sestre u tim klinikama; onda podužu tišinu; i onda post koga na njihovoj strani postavi neko iz porodice da obavesti prijatelje da "nebo ima novog anđela."Imaš i komplikovanije slučajeve. Recimo, žena ima rak dojke, HER2-pozitivan, stadijum 2 (proširen na lokalne limfne čvorove). Bez lečenja, umreće u roku od jedne do tri godine. Ode na operaciju koja ukloni rak. Sama operacija joj daje oko 40% šansu da preživi dugoročno; ako posle operacije uzme hemoterapiju i dugu terapiju Herceptinom, ovo postaje preko 80%. Žena neće hemoterapiju, već umesto toga ode kod ovih klinika. Oko 40% takvih preživi (umesto 80% žena koje prežive kada uzmu i operaciju i hemoterapiju). Te koje prežive svima pričaju kako ih je ta alternativna terapija izlečila od raka. Hirurški zahvat ne pominju osim ako ne kopaš. Što se njih tiče, njih su lekari eto hteli da otruju hemoterapijom, ali one su našle bolji put - i pošto su preživele, ne možeš da im dokažeš da to nije bio pravi put, i da njihovi saveti doslovno koštaju druge žene života. Imaš i potpuno nerazumljive slučajeve. Imao sam prilike da pričam se ženom koja je eto izlečila rak pluća u jednoj alternativnoj klinici. Nikad nije išla ni na hirurgiju, ni na hemoterapiju, samo na neku multivitaminsku/dijetetsku intervenciju. Neverovatno! Par godina kasnije upoznam njenog bivšeg muža, i saznam razlog zašto je on bivši: žena je hipohondar koji stalno izmišlja oboljenja. Odlučila je da neki kašalj koga je dobila znači da ima rak pluća, nije to potvrdila ni kod jednog lekara, otišla je u Meksiko na terapiju, tamo je prošao kašalj, i eto - "izlečena od raka!" Magično. I sada ide okolo i savetuje ljude koji stvarno imaju rak da idu u istu kliniku. I ako nekog ubedi, to tog košta života, ali njoj daje osećaj moći i delotvornosti. Apsolutno je ubeđena da je stvarno imala rak, i apsolutno je ubeđena da je taj rak izlečen u Meksiku. :/Između gomile takvih stvari, čemu verovati? Jedino epidemiološkim studijama koje dokumentuju bolesti i tačno broje kakvi su rezultati koje terapije. Ništa drugo.I za kraj, Simončini nije nikoga nikada izlečio od raka sodom bikarbonom. Ni povremeno. Taj čovek je masovni ubica koji se obogatio doslovno sprečavajući ljude da nađu lek, i prodajući im laži dok ne umru. Ostavio je iza sebe gomilu mrtvih ljudi i finansijski uništenih porodica. Nakon dve decenije takvog ponašanja, KONAČNO je uhapšen, i ove godine je osuđen na pet godina zatvora za ubistvo jednog pacijenta. Druge porodice su pokrenule sudske procese protiv njega, i videćemo kako će to proći. Ako ima pravde, nikada više neće izaći na svetlo dana, i provešće ostatak svog bednog života u zatvoru. ? Ево имамо и случај као мој, наш. Када смо сазнали да је супруг болестан имао је тумор 5х5 цм на десном главном бронху, на самом рачвању, у висини са трахејом. Хемоглобин и тромбоцити су били нестварни у анализама. Већ су кренуле и константне температуре, знојење и остало. Одмах сам те прве налазе однела на руке једном од наших најбољих лекара. Уз сву могућу жељу да нам помогне, што из разлога да је рођак мог деде, што онако људски, просто, имали смо бебу од два месеца тада, млад је човек у питању - једноставно је морао да ми каже да ту помоћи нема. Нема. Никакве. Ни хемотерапија? Ни хемотерапија. Наравно, то сам углавном чувала за себе свих наредних 7 дугих месеци колико је наша борба трајала. Испоштовали смо све болничке протоколе. Притом сам нас све породично гледала како, свако на свој начин, довлачи у гаражу понеког новог змаја, јер овај је сигурно прави, он ће помоћи! А тек шта бих дала да смо тада имали овакве приче о квантној генетици или каквој год научној фантастици, са макар промилом истине и наде. Шта бих дала да сам тако нешто могла тада да испричам његовој мајци? Свеједно, има и ситуација када људи немају шта друго осим да се ослоне на овако нешто, да верују да ће Господ учинити чудо баш са њима, неким чаробним штапићем, како год се звао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Октобар 24, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2018 пре 10 минута, Milica Bajic рече Свеједно, има и ситуација када људи немају шта друго осим да се ослоне на овако нешто, да верују да ће Господ учинити чудо баш са њима, неким чаробним штапићем, како год се звао Ok, ocajanje je zajebano, ali zar bas zato ne bi trebalo da imamo dodatnu pomoc od drustva da se izborimo protiv ovakvih likova koji su poremeceni, pa stvarno veruju u svoje bulsite, ili su nistarije koje lazu ocajne ljude (ili oboje - poremecene nistarije)? Ovi pored sigurnih x% terminalnih bolesnika i njihovih porodica i imaju i pravnu regulativu koja im ide na ruku. Branka62 је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Октобар 24, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 24, 2018 пре 1 минут, drvce рече Ok, ocajanje je zajebano, ali zar bas zato ne bi trebalo da imamo dodatnu pomoc od drustva da se izborimo protiv ovakvih likova koji su poremeceni, pa stvarno veruju u svoje bulsite, ili su nistarije koje lazu ocajne ljude (ili oboje - poremecene nistarije)? Ovi pored sigurnih x% terminalnih bolesnika i njihovih porodica i imaju i pravnu regulativu koja im ide na ruku. Не знам за овог, али неки други су нам управо том својом лажном надом спасли колико толико живе главе и омогућили да тог човека испратимо достојанствено. Зар мислиш да би било боље да смо одмах почели да жалимо за њим док је још жив? Да ли би њему било лакше? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Октобар 24, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2018 пре 1 минут, Milica Bajic рече Не знам за овог, али неки други су нам управо том својом лажном надом спасли колико толико живе главе и омогућили да тог човека испратимо достојанствено. Зар мислиш да би било боље да смо одмах почели да жалимо за њим док је још жив? Да ли би њему било лакше? Ne zelim da kvalifikujem tvoje postupke i emocije. Umesto toga, u mojoj borbi bilo je ovako: Krenulo sranje ko grom iz vedra neba, potom stigli rezultati koji kazu jako lose, jos nekoliko meseci. Posto to menja celokupan zivot znacajno, onda sam zaokupljen operativnim koracima koji resavaju svakodnevne (svakosatne) probleme. Svi moramo da umremo, a rak ti jos napravi rusvaj od zivota i pokusa da oduzme i dosta dostojanstva. Posto besmrtnost nije u mojoj moci, hajde da se uz ocajanje usredsredim na ono sto jeste u mojoj moci, a to je pruzanje sto boljih uslova za dato stanje - kontakti, bolnice, transport, nega, razgovor... i odradjivanje mog posla, necemo svi da pomremo odjednom, a u medjuvremenu moraju da se plate i racuni. Kako da sada i ovde bude sto je moguce bolje (ne idealno), sto nije los recept ni za regularnu svakodnevicu. Neki fini ljudi su mi ponudili kontakt za babu u brdu koja pravi cajeve koji satro mogu da pomognu. Nisam im objasnjavao koliko je to pogresno, jer su ljudi iz najbolje namere to nudili, to im je u tom trenutku delovalo kao nekakvo resenje, iako nisu imali ni blagu predstavu koliko je situacija komplikovana. U soku je jako tesko sacuvati pribranost. Nisu ni pitali kakva je tacno situacija, samo znaju da ima baba koja cajem resava svaku situaciju. Ne trebaju mi lazi i bulsiti u takvom stanju, ali me je porazilo koliko je lako i primamljivo posegnuti za bilo cime sto nudi nadu. Imao sam srecu da mogu da vidim kako izgleda kad rak snadje licnost od celika, pa mi je to davalo dodatnu snagu (iako je tesko gledati kako se i celik mrvi i raspada). Od naizgled sasvim zdrave osobe do smrti za mesec dana (i sve sto ide uz to) je prilicno snazno iskustvo i na osnovu toga zelim da ove spodobe imaju sto manje publike. Iz mog iskustva saznanje o bliskoj smrti nije smrt sama, naprotiv, otkriva zivot u najmanjim sitnicama. Ukrtako: Ne zaliti osobu dok je ziva (mada je normalno da potajno to radimo u takvoj situaciji) jer ni osobi to nije prijatno.Na kraju, Crkva vec milenijumima brusi zvaku koja je mnogo kvalitetnija od salabajzera koji prodaju muda za bubrege. Danijela and Lady Godiva је реаговао/ла на ово 2 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Branka62 Написано Октобар 24, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2018 пре 24 минута, drvce рече Ne zelim da kvalifikujem tvoje postupke i emocije. Umesto toga, u mojoj borbi bilo je ovako: Krenulo sranje ko grom iz vedra neba, potom stigli rezultati koji kazu jako lose, jos nekoliko meseci. Posto to menja celokupan zivot znacajno, onda sam zaokupljen operativnim koracima koji resavaju svakodnevne (svakosatne) probleme. Svi moramo da umremo, a rak ti jos napravi rusvaj od zivota i pokusa da oduzme i dosta dostojanstva. Posto besmrtnost nije u mojoj moci, hajde da se uz ocajanje usredsredim na ono sto jeste u mojoj moci, a to je pruzanje sto boljih uslova za dato stanje - kontakti, bolnice, transport, nega, razgovor... i odradjivanje mog posla, necemo svi da pomremo odjednom, a u medjuvremenu moraju da se plate i racuni. Kako da sada i ovde bude sto je moguce bolje (ne idealno), sto nije los recept ni za regularnu svakodnevicu. Neki fini ljudi su mi ponudili kontakt za babu u brdu koja pravi cajeve koji satro mogu da pomognu. Nisam im objasnjavao koliko je to pogresno, jer su ljudi iz najbolje namere to nudili, to im je u tom trenutku delovalo kao nekakvo resenje, iako nisu imali ni blagu predstavu koliko je situacija komplikovana. U soku je jako tesko sacuvati pribranost. Nisu ni pitali kakva je tacno situacija, samo znaju da ima baba koja cajem resava svaku situaciju. Ne trebaju mi lazi i bulsiti u takvom stanju, ali me je porazilo koliko je lako i primamljivo posegnuti za bilo cime sto nudi nadu. Imao sam srecu da mogu da vidim kako izgleda kad rak snadje licnost od celika, pa mi je to davalo dodatnu snagu (iako je tesko gledati kako se i celik mrvi i raspada). Od naizgled sasvim zdrave osobe do smrti za mesec dana (i sve sto ide uz to) je prilicno snazno iskustvo i na osnovu toga zelim da ove spodobe imaju sto manje publike. Iz mog iskustva saznanje o bliskoj smrti nije smrt sama, naprotiv, otkriva zivot u najmanjim sitnicama. Ukrtako: Ne zaliti osobu dok je ziva (mada je normalno da potajno to radimo u takvoj situaciji) jer ni osobi to nije prijatno.Na kraju, Crkva vec milenijumima brusi zvaku koja je mnogo kvalitetnija od salabajzera koji prodaju muda za bubrege. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Октобар 25, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 25, 2018 Није ни мене заобишла свакодневница у смислу плаћања рачуна, болнице, лекови, мала беба, живели смо малтене у једној соби. Ипак, у целој тој јако комплексној ситуацији и данас мислим да је најважније емотивно стање самог болесника, да он не клоне духом. Што време више одмиче, теже је то одржати, поготово што се преплиће са помућеном перцепцијом чланова породице. А кад смо већ код личног и емотивног, што се лично мене тиче, истину сам, то сам већ рекла, знала од почетка. Ја сам верница и прихватила сам то као Божију вољу. Бојим се да бих била баш исмејана ако бих пробала да објасним своје лично убеђење да се он у ствари - излечио. То што сам подржала чланове породице да верују у чаробне напитке било је делом због њихове немогућности да се суоче са истином, делом по савету свих лекара са којим сам се сретала, с' обзиром да медицина није могла ништа да нам понуди осим донекле олакшања симптома. Осим тога он сам је то прихватао и давало му је неку наду до самог краја. Искуство ми не дозвољава да на ову тему причам мудро и опште. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 25, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2018 пре 2 часа, Milica Bajic рече То што сам подржала чланове породице да верују у чаробне напитке било је делом због њихове немогућности да се суоче са истином, делом по савету свих лекара са којим сам се сретала, с' обзиром да медицина није могла ништа да нам понуди осим донекле олакшања симптома. Осим тога он сам је то прихватао и давало му је неку наду до самог краја. Искуство ми не дозвољава да на ову тему причам мудро и опште. Naravno da je za takvog pacijenta najbolje da veruje u čarobni napitak. U nekim situacijama čak i lekari kažu porodici da je najbolje da pacijentu niko i ne kaže da nema nikakve šanse za izlečenje jer psihičko stanje koje nastupa sa takvim saznanjem može drastično da mu skrati život. Problem je (manji) što se neko bogati varajući ljude tim čarobnim napitkom, a zapravo najveći problem je što imaš pacijente koje medicina može da izleči, a koji se ne leče zato što poveruju u čarobni napitak... Tebe koja si podržala nekog da veruje u čarobni napitak jer medicina njemu nije ni mogla da pomogne, apsolutno niko ne osuđuje. Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Октобар 25, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 25, 2018 @Avocado хвала Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Октобар 25, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 25, 2018 @ana čarnojević код нас је додатно компликовало ситуацију то што је он био из атеистичке породице... Зато и кажем да је свако свог змаја довлачио, како је ко могао и умео. А наравно - уље св. Нектарија, конац св. Јована Руса, јелеосвећење, козлац са Хиландара и молитва на првом месту, све нам је то много помогло да се носимо са целом ситуацијом. Нека се твоје наде остваре! Где ја ту видим везу са квантном медицином? Можда грешим али привлачи ме управо то што се научно објашњава на који начин човек може молитвом усмерити и сам своју енергију на самоизлечење, духа првенствено, јер када до тога дође, онда више није ни битно да ли ће тело преживети. А опет...свесна сам и да сам недорасла и теми и науци, само не могу да се одрекнем наде за све нас. Никако. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Branka62 Написано Октобар 25, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2018 пре 5 часа, Avocado рече Problem je (manji) što se neko bogati varajući ljude tim čarobnim napitkom, a zapravo najveći problem je što imaš pacijente koje medicina može da izleči, a koji se ne leče zato što poveruju u čarobni napitak... Sve se slažem. Ali, kada lekari kažu da medicina više ništa ne može da učini, postoji još jedan problem. Svi se mi, u takvim momentima, nadamo nekom čudu. Ali smo i, makar u nekom najudaljenijem kutku mozga, svesni situacije . Tada treba učiniti sve što je u našoj moći da se život bolesniku učini što kvalitetnijim a to osim puno ljubavi i truda iziskuje i novčana sredstva (odgovarajući ležaj; sva neophodna pomagala; obučeno osoblje koje će svakodnevno, ako trebe i više puta na dan, doći i okupati/presvući... bolesnika; okružiti ga njemu/njoj dragim osobama; ako treba platiti put nekoj osobi, bliskoj bolesniku, da dodje i poseti ga... ). Ako bolesnik misli da mu nešto od te alternative čini dobro, ako vidimo da mu ne pogoršava stanje (a ima i toga) i još ako alternativno » lečenje« podrazumeva čajčiće i sl. što se plaća dve žute banke, nema šta da se razmišlja. Medjutim, ima alternativnih terapije koje ne da koštaju nego.... Košta i najkvalitetnija moguća nega a malo je porodica koje su finansijski u stanju da obezbede i jedno i drugo. Posebno ako to traje godinama. Neki se opredele za te skupe alternative, i em što od izlečenja nema ništa, em što se bolesniku ne obezbedi najkvalitetniji mogući život. A to je najbolje a i jedino što se za njega/nju, u toj situaciji, može učiniti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Branka62 Написано Октобар 25, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2018 Da se pridružim Drvcetu i Avokadu - nikada mi nije bilo ni na kraj pameti da osudjujem ljude koji su u očaju pribegli ovim sredstvima. I sama sam više puta bila u iskušenju, tako da ih potpuno razumem. No nakon iskustva sa negom takva dva bolesnika, ne bih imala dilemu – nikakve alternative. Sva sredstva kojima raspolažem ( ne mislim samo na novac) bih usmerila na to da im olakšam i, koliko je moguće, ulepšam poslednje dane. E sad, da su oni tražili .... slažem se пре 9 часа, Milica Bajic рече Искуство ми не дозвољава да на ову тему причам мудро Ali osudjujem* ljude koji prodaju nevidljive zmajeve. Bez obzira da li to rade svesno -znajući da je to prevara, ili puštaju da im Daning - Kruger slobodno vršlja po neuronima. Ne znam u koju grupu spada Garjajev ali nije ni bitno. Ružno je to šta on i ostali prodavci magle rade. *U molekularnu biologiju, genetiku, pa i u biologiju uopšte, slabo se razumem. No ne treba biti nešto posebno upućen pa videti da on o tome ni ne priča. To što pominje DNK...pa isto tako bi tekla priča i da je tvrdio kako svojom metodom popravlja oštećene naslone stolica. Nema u njegovoj priči ni fizike a u fiziku se ponešto razumem. Priča mu je bukvalno besmislica - galimatijas termina koji se koriste u fizici. Avocado је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука