Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

Дохијар одбио да прими "ПЦУ", Симонопетра "уздржана"

51421339_2142929599063789_2504488927440666624_n.jpg

делегација "ПЦУ", други здесна "Епископ Павле"

Према наводима руске новинске агенције "Интерфакс", после Пантелејмона и Зографа, и манастир Дохијар одбио да угости делегацију "ПЦУ". Дохијар је иначе познат по својим пријатељским везама са Митрополитом кијевским Онуфријем и његовим Архијерејима.
Са друге стране, делагација "ПЦУ" је ушла у манастир Симонопетру где су третирани као обични поклоници а не као црквени великодостојници. Дакле, поклонили су се манастирским светињама и послужили у гостопримници, али без неког посебног третмана.
Данас је иначе дан када редовно заседа Свештена општина, видећемо да ли ће питање "ПЦУ" бити на дневном реду.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Зографска досетљивост

51658124_1953868981405866_2571758878484070400_n.jpg

Пошто је речено да ће делегација "ПЦУ" ових дана покушати да посети све светогорске манастире, бугарски манастир Зограф је прогласио карантин, услед чега није у могућности да прима госте, нарочито непозване.

https://svetogorskestaze.blogspot.com/2019/02/blog-post_99.html?m=1

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, MKD13 рече

Ja nisam izneo laz nego ono sto je izaslo u javnost. Ijako smatram da informacije koje prenose proukrainske novine na osnovu sluzbe bezopasnosti te drzave su tacne, ja nisam siguran u to na 100% i samo prenosim te informacije, nek svako odluci za sebe shta je tacno.

Naprotiv ti tvrdis (da ne kazem kleveces) :" Још једно у низу злодела расколнка и разбојника охрабрених благословом патријаха Вартоломеја". Znaci ukrainska policija je doshla do podataka da iza potpalivanje stoi ruska spec sluzba a ti odavde si suguran da su to uradili raskolnici ohrabreni blagoslovom Vartolomeja. I opet cu da ponovim i Mitropolit Epifanije i Porosenko javno prizivaju da nema nasilja i sve da se odvija mirnim putem.

Да ли си Ти нормалан.Срам те било подржаваш нацизам и злочине.Позиваш се на украјинску полицију дабогда Ти она судила.Дабогда прошао као они из Дома синдиката који су у Одеси укронацисти запалили па су још пуцали на људе који су искакали.Крв невиних мученика на Твоју главу.

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Августин рече

Да ли си Ти нормалан.Срам те било подржаваш нацизам и злочине.Позиваш се на украјинску полицију дабогда Ти она судила.Дабогда прошао као они из Дома синдиката који су у Одеси укронацисти запалили па су још пуцали на људе који су искакали.Крв невиних мученика на Твоју главу.

Zna se koje klevetnik iz pocetka.

Ipak nek te Bog prosvetli i blagoslovi svakim dobrom!

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, MKD13 рече

Zna se koje klevetnik iz pocetka.

Ipak nek te Bog prosvetli i blagoslovi svakim dobrom!

Клеветник је онај који износи клевете то јест лажи као ти.Клетва је нешто друго.

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Августин рече

Брате, без тих речи "дабогда"! Ипак је то клетва!

Немој да се хваташ у то коло. Расправљање са расколницима никоме није добро донело. Ни теби ни њему. Само себе уваљујеш у блато.

Више пута им је речено, али они неће да чују. Оправдавање зла и (злу)радост због цепања Ризе Христове... 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Августин рече

Клеветник је онај који износи клевете то јест лажи као ти.Клетва је нешто друго.

Ma ja te potpuno razumem. Sercevidac zna shta je u svakom coveku unutra. Zato ni klevete ni kletve nas ne plase. Da nam da samo Bog snage da sve primamo kao iz njegove ruke i dobro i zlo.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ромејац рече

Брате, без тих речи "дабогда"! Ипак је то клетва!

Немој да се хваташ у то коло. Расправљање са расколницима никоме није добро донело. Ни теби ни њему. Само себе уваљујеш у блато.

Више пута им је речено, али они неће да чују. Оправдавање зла и (злу)радост због цепања Ризе Христове... 

Вероватно си у праву али толико зло је неподношљиво.Док тамо наши страдају овај лупета.Али у праву си у ствари треба их игнорисати.

Подели на овим сајтовима

Мени је ово јако занимљиво.

Ципрас и Вартоломеј другују:

patriarhul-ecumenic-alex-tsipras-1.jpg

http://www.spc.rs/sr/patrijarh_vartolomej_grchki_premijer_apeluju_na_ponovno_otvaranje_halke

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, MKD13 рече

Znaci ukrainska policija je doshla do podataka da iza potpalivanje stoi ruska spec sluzba

Теби није добро. 

Човече ти ниси свестан своје несвести. Види, чак и да је тачна та безочна лаж. Чак и да Цркве пале Руси. То се није дешавало на овај и овакав начин, и у овом обиму, пре него што се Вартоломеј умешао. 

А да не говоримо о томе колико су кредибилне украјинске власти, које не само да су илегално узурпирале власт у земљи, него су до сада више пута ухваћени како пласирају лажне информације. Овде смо више пута то и показивали. 

Треба се само сетити како су малтене прогласили патријарха јерусалимског непокретним и у болници, када их није примио. А он здрав и прав. Или кипарски архиепископ који је морао да их демантује. И стотине дугих примера. 

Лажљивцима се не верује ништа. 

пре 5 часа, MKD13 рече

a ti odavde si suguran da su to uradili raskolnici

Јесам сигуан да су расколници или њихови симпатизери.А ти можеш да свираш заједно са лажљивцима. 

пре 5 часа, MKD13 рече

I opet cu da ponovim i Mitropolit Epifanije i Porosenko javno prizivaju da nema nasilja i sve da se odvija mirnim putem.

Не "призивају" него тврде. Исто као што и ти тврдиш да је 'црно' у ствари 'бело'. Или исто као што ти тврдиш да "руси" и нормални украјинци, сами себе прогоне, сами себе бију, сами себе пале итд. Није лако достићи тај ниво помрачења. 

пре 5 часа, MKD13 рече

samo prenosim te informacije

Ти не преносиш никакве информације него подваљујеш лажи. Али вероватно ниси потпуно свестан, јер те злурадост заслепљује. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Milan Nikolic рече

био тамо, дивно место, али ако ће да школују нео-паписте онда...

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, MKD13 рече

Ma ja

Да те питам, да ли ти стварно желиш добро своме народу и Цркви? Хајде размисли добро, преиспитај се пар минута, не жури, па лепо одговори.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, o. Miroljub рече

Можете ли да ги наведете оригиналните извори, молам?

Па испаде да су ипак монаси напустили Ватопед. :stadaradim:

Северномакедонац је рекао да Ромфеа пише, а у свари је јасно да Ромфеа само преноси ватопедско саопштење. 

Тако да, бла трућ, на исто му дође. Седам монаха који су већ ДУГО боравили у Ватопеду је отишло из Ватопеда због ватопедског приклањања расколницима. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Ромејац рече

Пошто је речено

Ромјац, већ је постављено ово.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...