Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 3 минута, Vladan :::. рече

Денисенко је "патрирајх" и поглавар а овај је обичан митрополит и то као задужен за вањске послове ваљда...

и ето на првом вањском послу, у разговору са "послаником Европског парламента", он се саплео и пао у бару... цццц...

ИМају они неку шодер конструкцију.Као према унутра је Денисенко патријарх,а овај није за спољње послове него је он шеф према споља и у односима са другима например Мирашем.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 2 минута, Ведран* рече

Владане, не разумеш се у финесе око поглавица. 

Денисенко сам каже је Епипање поглавица, а за себе да је доживотни партијарх.

:))

њима је Барт поглавица а ови су неки шамани који бају нешто по шаторима и разговарају са дрвећем...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Vladan :::. рече

њима је Барт поглавица а ови су неки шамани који бају нешто по шаторима и разговарају са дрвећем...

Немој тако о законитом патријарху. 

:dedica:

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

Управо сада, farisejski.bukvojed рече

Gotovo sam siguran da je patka. Dok im Bart ne da (lze)Tomos, ni on ih ne pominje, jer pre (lze)Tomosa nisu autokefalni.

Moguce je da je snimak delo mirasevaca.

Поменуо их је Барт већ. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ведран* рече

Немој тако о законитом патријарху. 

:dedica:

уф јесте, извињавам се, ја то само илустративно кроз индијанску хијерархију денисенка и епифанија :) 

а надам се да ће и да се покаје за ова недела и да остане законити, да не морамо после и @Zoran Đurovića да збрињавамо :) 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Августин рече

@Ведран* И ја их стално помињем али није лепо да се цитирам на верском форуму.

Па ви сви знате да се ја молим особито за Денисенка још пре него што га је Барт почео помињати. :)))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, farisejski.bukvojed рече

Ako jeste, onda je moguce.

Grcka crkva ima ograniceni "suverenitet" (autokefaliju), jer im trecinu Sabora imenuje Istanbul. Ocekujem da ih ubrzo priznaju i Krit i Rumunija. Jeruselim ce to isto, ali tiho. Cekamo jos Cehe i Slovake i Poljake, a i Gruzijce.

Bugari ce biti zanimljivi, a nije nemoguce da i u SPC isplivaju profanariotski glasovi, kojih za sada, hvala Bogu, nema.

Ako bude bilo glasanje ( :D ), ja sam za anatemu na Barta, Zizija, Elpidoporosa iz Burse i Jova Gedzu. I sve koji su sa njima u opstenju...

Неће их нико признати.Јерусалим је рекао да неће Пољаци су рекли да неће.Па човече какви Бугари они су у НАТО пакту а када биу био рат окренули би се одмах.Што се тиче Румуна тамо има 2 милиона старокалендараца који су сигурно сви пасионирани верници.Па неће Румуни да им пола народа пређе у старокалендарце.Па клирици цариградске патријаршије причају да их нико неће признати јер се сви плаше народа.Размисли мало.А немој да занемариш ни теренски рад Руса и Анртиохије који не могу очима да их виде.

Подели на овим сајтовима

Па то се мора учинити.Јер ово као непризнавање расколника је бесмислено.Рекао сам негде да су они само предмет извршења злочина.Злочинце треба проклети.Ко је тај Епидопорос.Пази може и у Грчкој да пукне.Овде старокалендарци могу да профитирају.

Подели на овим сајтовима

ја се надам да Барту нико неће дати подршку ако ни због чега другог онда макар зато што свакоме може на исти начин да запржи чорбу...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Августин рече

Него да ли је могуће за онај снимак да су то неки фанариоти из Америке.Али опет оне као новине позивају се на фејсбук што је смешно.Када пишу о Украјини сви пишу о сукобу између неког Михаила не Мелетића И Денисенка и да одлажу сукоб за први Сабор.

Подели на овим сајтовима

@farisejski.bukvojed ко ти је тај елпидопорос.А Барт није никакв главни ничега то је један јадник који се стварно сурвао са велике висине.Мислим да ће се у Грчкој ако признају нацисте неки епископи сигурно побунити.

Подели на овим сајтовима

То је неки кретен као Зизиулас.А још митрополит Бурсе.Бурса је код Гогоља и тако се тад говорило у Украјини богословија оно што кажу семинарија.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Августин рече

Неће их нико признати

Ја нећу бити превше шокиран ако почне да се гура признање на мала врата. На пример, да поједини поглавари без одлука својих Сабора и Синода почну да помињу расколнике. 

Видећемо.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...