Кратос Написано Август 14, 2018 Пријави Подели Написано Август 14, 2018 пре 9 минута, todor рече Заповестима. Ено у Библији све услов до услова, па ко жели да вечно пребива у Божијој љубави, нек испуњава. Мораш да волиш да би био вољен. To je tvoj(naš) izraz a ali nije Božiji..ili ti misliš da Bog nije voleo Adam i Evu nakon što te zapovesti prekršiše?Otkud ono Hristovo oprosti im Oče ako ne iz te ljubavi?Čim kreneš da tražiš zašto ti si izgubio ljubav čak iako si je ikada i imao.... Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Август 14, 2018 Пријави Подели Написано Август 14, 2018 On 13.8.2018. at 15:04, Маријана91 рече Ти то хоћеш да кажеш да сам ја била са црнцем? Лубеница је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Август 14, 2018 Пријави Подели Написано Август 14, 2018 пре 10 минута, Bokisd рече Pa, jeste, u pravu si. Ко има заповести моје и држи их, он је онај што има љубав к мени; а који има љубав к мени имаће к њему љубав Отац мој; и ја ћу имати љубав к њему, и јавићу му се сам. Mislim, ono, da ne ispadne, da imamo neku 'apstraktnu' ljubav,....ili, kako se kaze danas,...virtualnu ljubav.. Јесте добри мој Смедеревац, али видиш да данашњим верним чедима мора да се мења терминологија, јер како њиховим величанствима да неко даје заповести и да они нешто морају. Не, то су препоруке, па ако желе-желе, а ако не, нема везе, љуби их тата. Лубеница, Bokisd and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Август 14, 2018 Пријави Подели Написано Август 14, 2018 @todor samo ti "moraj" sine i uživaj Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Август 14, 2018 Пријави Подели Написано Август 14, 2018 пре 4 минута, todor рече Јесте добри мој Смедеревац, али видиш да данашњим верним чедима мора да се мења терминологија, јер како њиховим величанствима да неко даје заповести и да они нешто морају. Не, то су препоруке, па ако желе-желе, а ако не, нема везе, љуби их тата. Preporuke,.... Moze i ono,....blag jaram i breme je lako,.... Натан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Август 14, 2018 Пријави Подели Написано Август 14, 2018 Ljubav koja bi bila kroz razlog objašnjena bila bi definisana i samim tim bi ,,prestala ,, da bude jer nikada nije ni bila,bila je jedna kalkulacija u kojoj je račun bio pozitivan na našoj strani knjigovodstva.... Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Август 14, 2018 Пријави Подели Написано Август 14, 2018 пре 9 минута, Кратос рече To je tvoj(naš) izraz a ali nije Božiji..ili ti misliš da Bog nije voleo Adam i Evu nakon što te zapovesti prekršiše?Otkud ono Hristovo oprosti im Oče ako ne iz te ljubavi?Čim kreneš da tražiš zašto ti si izgubio ljubav čak iako si je ikada i imao.... Па не можемо ни тако кроз примере да дефинишемо љубав, мада не може никако, ал ајде. Њима је, а заједно са њима и нама, дао другу шансу. Мислиш ли ти онда да је Бог из љубави потопио сав онај народ у време Ноја и спалио оне у Содому и Гомору и још по неким градовима?; или да ће из љубави у последњим данима да пошаље седам анђела са по чашом гнева Божијег да просипају по људима?; па се и ту неко пржење помиње, скакавци са људским ликом који ће да гањају људе и тсл. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Август 14, 2018 Пријави Подели Написано Август 14, 2018 Управо сада, todor рече Па не можемо ни тако кроз примере да дефинишемо љубав, мада не може никако, ал ајде. Њима је, а заједно са њима и нама, дао другу шансу. Мислиш ли ти онда да је Бог из љубави потопио сав онај народ у време Ноја и спалио оне у Содому и Гомору и још по неким градовима?; или да ће из љубави у последњим данима да пошаље седам анђела са по чашом гнева Божијег да просипају по људима?; па се и ту неко пржење помиње, скакавци са људским ликом који ће да гањају људе и тсл. Ja potop vidim kao suze Božije...ali ne misliš li to kada tako tumačiš da je nekako isuviše ljudski?Ne liči li ti to na ljudsko poimanje ljubavi?Iskreno pričamo... Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Август 14, 2018 Пријави Подели Написано Август 14, 2018 пре 10 минута, Снежана рече @todor samo ti "moraj" sine i uživaj Сад ме подсети да кад смо били деца, без икаквих обавеза, да су нам старији који су ишли да раде нешто корисно говорили у шали: ''Благо вама кад ништа не знате''. Јер најлакше је кад не знаш, онда и немаш никакву обавезу, али дође време кад мораш да сазнаш и коначно преузмеш обевезе које ти следују. У овом случају би могла да се искористи иста изрека уз малу измену: ''Благо вама кад ништа не морате''. Ал кад-тад ћете морати. (-.-) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Август 14, 2018 Пријави Подели Написано Август 14, 2018 пре 11 минута, Кратос рече Ja potop vidim kao suze Božije...ali ne misliš li to kada tako tumačiš da je nekako isuviše ljudski?Ne liči li ti to na ljudsko poimanje ljubavi?Iskreno pričamo... Како човек да поима љубав ако не људски, а из Божјег угла можемо само колико нам је открио, суштински не. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Август 15, 2018 Пријави Подели Написано Август 15, 2018 1 hour ago, todor рече Како човек да поима љубав ако не људски, а из Божјег угла можемо само колико нам је открио, суштински не. Nisi li pozvan na više od ljudskog? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Август 15, 2018 Пријави Подели Написано Август 15, 2018 пре 10 часа, Кратос рече Nisi li pozvan na više od ljudskog? Јесам, али право да ти кажем, не могу дотле да добацим, још увек. Лубеница је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 20, 2019 Пријави Подели Написано Јун 20, 2019 "Tamo daleko" and Поет је реаговао/ла на ово 1 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aleksandra_A Написано Јун 20, 2019 Пријави Подели Написано Јун 20, 2019 Iskreno, kao neofit, često moram da pazim da ne padnme u očajanje kad pročitam ovo: On 15.8.2018. at 0:30, Натан рече Ко има заповести моје и држи их, он је онај што има љубав к мени; а који има љубав к мени имаће к њему љубав Отац мој; и ја ћу имати љубав к њему, и јавићу му се сам. .. Iz prostog razloga što mislim, tj, uviđam, da te iste zapovesti skoro svakodnevno kršim. Ipak, to ne znači da je moja vera ili ljubav prema Bogu nepostojeća, to znači da sam slaba i da imam još mnogo da radim, učim, shvatam o ljubavi. Ali nisam uvek ovako razumna, naprotiv.. s tim u vezi, zasigurno znam šta ubija ljubav u čoveku: nezdravi perfekcionizam! U tom kontekstu, i samu ljubav vidim kao nešto čemu se vraćaš, čak i nakon pada, grešaka, loših raspoloženja, osećanja, i tako dalje, dakle više kao jednu postojanost srca a ne njegove zanose na ovamo ili na onamo. Kako znaš da ti je srce postojano? Tako što mu daš izbor da se zanosi, tj, slobodu. Mislim da je sve što ima veze sa ljubavlju izrazito sklono paradoksima s jedne strane, a jednostavnosti s druge, baš iz tog razloga. Vladan :::., "Tamo daleko" and Bokisd је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
"Tamo daleko" Написано Јун 20, 2019 Пријави Подели Написано Јун 20, 2019 пре 8 минута, Aleksandra_A рече Iskreno, kao neofit, često moram da pazim da ne padnme u očajanje kad pročitam ovo: .. Iz prostog razloga što mislim, tj, uviđam, da te iste zapovesti skoro svakodnevno kršim. Ipak, to ne znači da je moja vera ili ljubav prema Bogu nepostojeća, to znači da sam slaba i da imam još mnogo da radim, učim, shvatam o ljubavi. Ali nisam uvek ovako razumna, naprotiv.. s tim u vezi, zasigurno znam šta ubija ljubav u čoveku: nezdravi perfekcionizam! U tom kontekstu, i samu ljubav vidim kao nešto čemu se vraćaš, čak i nakon pada, grešaka, loših raspoloženja, osećanja, i tako dalje, dakle više kao jednu postojanost srca a ne njegove zanose na ovamo ili na onamo. Kako znaš da ti je srce postojano? Tako što mu daš izbor da se zanosi, tj, slobodu. Mislim da je sve što ima veze sa ljubavlju izrazito sklono paradoksima s jedne strane, a jednostavnosti s druge, baš iz tog razloga. Upravo tako! I jos da dodam: ljubav prema Bogu ne dozivljavamo kao objekat sam po sebi, vec dinamicni odnos, te za hriscane, nedostatak ljubavi je svesno ili nesvesno odvajanje od Ljubo-Davaoca; a "nezdravi perfekcionizam" je gordost… kada izemdju ostalog zaboravljamo da sami ne mozemo nista ciniti Bokisd, Aleksandra_A and Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука