Jump to content

Monah Arsenije - verovati mu ili ne?

Оцени ову тему

micro

Препоручена порука

пре 30 минута, obi-wan рече

Za igranje djonom u jednoj trivijalnoj stvari kao sto je fudbal odma` dobijes crveni karton. A ti si (valjda?) covek Crkve - sad vidi kakav nastup treba da imas prema neverujucim.

Hriscani su samim svojim zvanjem duhovna vlastela, tj. trebali bi da budemo, a ovakav nivo razgovora nije ni blizu toga.

on je plaćenik :))))))) Mozda nam meri inteligenciju :))))

Подели на овим сајтовима

20  И упаљиваше се за својим милосницима, у којих је тијело као у магарца, и течење као у коња.

Prenosni smisao...( zene Jevrejke, koje se,...upaljivase - zelja, strast, za muskarcima,.... slicne su bile, kao ovim danasnjim damama sa plocnika ) 

Drugi deo ( recenice ), prenosni smisao, ....pa, kako se kaze danas, muskarac - zigolo,... 

I, tako, kada strast keksualna udari u glavudju, zena i muskaraca u starih Jevreja,....prsti na sve strane od ljubavnih strasti,..... ( :smeh1: )...

Ali, problem je sto prorok opisuje kurvarluk,....Јер умножи курварства своја опомињући се дана младости своје кад се курваше у земљи Мисирској....

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Ambasador рече

mnogi koji su doživeli kliničku smrt su ispricali isto,pazi nije to od morfina,halucinacije kako neki ljudi objašnjavaju...

Ako usled klinicke smrti poverujem u Boga tebi cu prvom da javim.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Avocado рече

a nisam imao nikakva spiritualna iskustva koja bi me (sa one druge strane) uverila u njegovo postojanje...

Док сам био атеиста ја сам имао таква искуства, чак и очигледно наптриродна, и опет нисам поверовао, тако да ми ни сад није потпуно јасно какав је још услов ту потребан; али мислим да и директно суочење са чудом може бити недовољно ако нешто у човеку није спремно да поверује. То је било нешто скоро неприметно. Мени је ту филозофија доста помогла, почео сам као натуралиста и тражио сам најбоље аргументе за непостојање апсолутног морала, апсолутног добра, апсолутног зла или било каквих апсолута, али уместо тога било ми је све теже правдати моје аргументе. Ниче ми више није био све и сва, што сам више читао и мислио све неподношљивије сам се осећао, све дубља је била рупчага нихилизма.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Вукашин Ковачевић рече

Док сам био атеиста ја сам имао таква искуства, чак и очигледно наптриродна, и опет нисам поверовао, тако да ми ни сад није потпуно јасно какав је још услов ту потребан;

Nisam to postavio kao uslov... već kao (manje verovatnu) opciju... u smislu može i to da mi se desi i ako ne nađem neki racionalan razlog... ne_shvata

Цитат

Мени је ту филозофија доста помогла, почео сам као натуралиста и тражио сам најбоље аргументе за непостојање апсолутног морала, апсолутног добра, апсолутног зла или било каквих апсолута, али уместо тога било ми је све теже правдати моје аргументе. Ниче ми више није био све и сва, што сам више читао и мислио све неподношљивије сам се осећао, све дубља је била рупчага нихилизма.

Da, to jeste zanimljiv i relativno čest put... ali nije moj put... nemam nikakav problem ili tegobu sa nepostojanjem apsolutnog morala...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Ambasador рече

mnogi koji su doživeli kliničku smrt su ispricali isto,pazi nije to od morfina,halucinacije kako neki ljudi objašnjavaju...

Молим те прекини да га убеђујеш, ја сам био атеиста и ништа ми није било смешније од тих сведочанстава. Постизала су у мени само супротно од жељеног.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Avocado рече

Nisam to postavio kao uslov... već kao (manje verovatnu) opciju... u smislu može i to da mi se desi i ako ne nađem neki racionalan razlog... ne_shvata

Da, to jeste zanimljiv i relativno čest put... ali nije moj put... nemam nikakav problem ili tegobu sa nepostojanjem apsolutnog morala...

osluškuj sebe

mislim da je to dovoljno

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Avocado рече

nemam nikakav problem ili tegobu sa nepostojanjem apsolutnog morala... 

Мене је то невероватно нервирало, апсолутизам било какве врсте :lupaglavu:

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Вукашин Ковачевић рече

Док сам био атеиста ја сам имао таква искуства, чак и очигледно наптриродна, и опет нисам поверовао

Mind sharing with us..? :stidljiv: 

Подели на овим сајтовима

Otac Arsenije je odličan. On ima Blagoslov za svoja predavanja i treba da ima takvih monaha, on ima svoju misiju. Ima raznih monaha, od onih koji neće ni da se fotografišu a kamoli da imaju javni nastup..ali Otac Arsenije ima svoju misiju i zna šta radi i zašto. Meni su njegova predavanja pomogla, jer se lako razumeju. A to je, valjda i potrebno. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Lady Godiva рече

Mind sharing with us..? :stidljiv:

Не желим на овој теми, нешто од тога сам рекао на теми коју је отворила Лапис неки дан.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Вукашин Ковачевић рече

Не желим на овој теми, нешто од тога сам рекао на теми коју је отворила Лапис неки дан.

Наравно. Нећемо да идемо у офф.

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

пре 55 минута, Avocado рече

Pa vidi, ako imas porodicu. Verujem da bi to mozda i bio najbolji razlog za poverovati. :) 

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Liga Džentlmena рече

Pa vidi, ako imas porodicu. Verujem da bi to mozda i bio najbolji razlog za poverovati. :) 

Imam ali cak i ne razumem sto bi to bio razlog za poverovati.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Avocado рече

Imam ali cak i ne razumem sto bi to bio razlog za poverovati.

Znas da postoji neko ko ih cuva.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...