Jump to content

Зоран Ђуровић: Ухватите Вука!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Зоран Ђуровић: Ухватите Вука!

Протојереј ставрофор, проф. др Владимир Вукашиновић и старешине цркве Ружице и капеле Свете Петке у Београду је пре два дана доживео најновији брутални напад од добро познатог по истинољубивости и непристрасности Блица.[1]

Не треба бити интелигентан и разумети да је Блиц медиј који настоји да објави сваку ствар која није у корист СПЦ и да подгрева или фабрикује и надувава скандале. Такође, свакоме ко је упућен, намеће се да су исти текстови наручени и да подржавају одређену политику, али која није у корист СПЦ, као ни њених припадника. Сам пак Блиц вели да има своје инсајдере, илити „мантијаше“ који им дотурају „информације“. Јасно је да припадају једној од сукобљених струја у СПЦ.

Проблем не би био велик када би се навијало за Петра или Павла. Овде је проблем што се навија за деструктивну по СПЦ струју. Политика је: што црње, то боље! Ставимо у хронику да се поп опио на опелу… да је убијен сестрић Владике Иринеја… да се бахати попови возе у пешачкој зони итд. Овај медиј систематски објављује текстове против Иринеја бачког. Какве везе има Иринеј са својим сестрићем? Какве ја везе имам са мојим сестрићем који је тренутно у затвору? Никакве. Никад нисам имао прилике да утичем на њега, а поготово не да га учим криминалу. Но, овај „добронамерни“ медиј мора да увек помене како су то наши сестрићи. Митрополит Амфилохије се шалио једном са својом мајком како је она успела да роди двојицу синова различите народности: Ристо који се изјашњава као Србин и други који вели да је Црногорац! Близанци, па могу да буду сасвим супротни…

Свакако се не могу у 2 речи описати методи Блица, а изгледа као да имају неке тајне Гебелсове записе под руком. Тајминг је симптоматичан: денигративни текст се објављује дан пред избор декана за Богословски факултет у Бг. Да ствар буде најлуђа, овде није био никакав проблем између Владике Игњатија, који је изабран за декана БФ, и Вукашиновића, те Игњатије нема никакве везе са онима који су наручили текст против ВВ, јер су сами кандидати пријатељи из старих времена. Владика Игњатије је још као Добривоје био мој професор, стално сам ишао код њега на предавања, јер су ми била најинтересантнија, па сам ишао иако нисам био година којој је предавао, а после ме је примио и поставио за свештеника у својој епархији, у Смедереву. Он ми је и дао благослов за моје докторске студије. Имамо однос који се може описати само са пријатељски. Артемити су писали како ме је Игњатије поставио за професора на Академији СПЦ за Уметност и конзервацију. Самог Игњатија краси добродушност и широкогрудност, завидан интелектуални капацитет, свест о Цркви и слично. Но, Вукашиновић је једнако био добро решење, ако не и боље, јер је млађи, а сам Игњатије, сећам се, када му је Патријарх Павле приговарао како је потрошио много пара за епархијски двор и направио много тога, одговорио: Млад сам, па могу да радим!

Пишем post festum, јер је мој бивши Владика, код кога су ми врата увек отворена, изабран за декана. Могу само да се радујем. Оно што сам хтео да кажем је да Игњатије нема никакве везе са кампањом против Вукашиновића (напротив), за кога могу одговорно да тврдим, јер сам доктор са првог папског универзитета, Латеранума, да је наш најбољи и најстручнији теолог у мантији, који је објавио мноштво научних студија. Да, Вукашиновић је најбољи, а ми, Срби, смо познати по томе да најбољима међу нама скидамо главе. Погледајте шта битанге пишу против Ђоковића. Фрустриране ништице мрзе квалитетне људе који су се доказали својим радом.

Gregory_I_-_Antiphonary_of_Hartker_of_Sa

Не треба Блиц in primis да се стиди ових срамних натписа, који у некој од демократских западних земаља никада се не би могли појавити, а када би се појавили, сами аутори би завршили у затвору, јер се не могу писати бљувотине на нечији рачун без да је исти био суђен – а овде немамо никаквог процеса који је покренут против ВВ – него треба да се стиде људи из сама СПЦ, који су изгубили сваки морални компас, па су инструисали новинаре Блица. Биће и грађанских и црквених тужби.

Подели на овим сајтовима

Авво, `ел се у "твоје" време Догматика полагала усмено ил` писмено? Иначе, свака час` за текст. Јел` си посл`о Жељки Јевтић?

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, Zoran Đurović рече

Какве ја везе имам са мојим сестрићем који је тренутно у затвору?

Надам се да ће брзо изаћи

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Zoran Đurović рече

него треба да се стиде људи из сама СПЦ, који су изгубили сваки морални компас, па су инструисали новинаре Блица. Биће и грађанских и црквених тужби.

Nije ovo ni prvina, a ni poslednji put. Godinama je ova taktika u opticaju, da ne ponavljam svoja ranija pisanija.
Ništa tu nema skriveno, samo pošteni i časni treba da smognu hrabrosti (jaca) i da potegnu to pitanje, pa šta košta da košta, jer ovako ne ide  dalje, pa bio to djakon, pop ili vladika. 
Ne priznajem "poslušanje" jer poslušanje ne znači "despotizam" i nedodirljivost, a mnogi su navikli na...  dobardecko0122_tuk

Подели на овим сајтовима

@Zoran Đurović 

Pa `de si bre ti avvo, nema te k`o da ces da poskupis! :pivo:

...

Odlicno sroceno. Samo da ti dodam jedan zarez, ako je komocija - jedan deo tih pljuvacina ipak ima direktan povod u samim vladikama i popovima, tako da tu nema ljutnje i kukanja. Pricasmo malocas na onoj temi o limuzinama i procem, znas vec i sam. Za ovo drugo neznaveno ludilo sa sestricima i kojeslicno tome si potpuno u pravu. Naravno, balegari ostaju balegari, to niko ne spori, ali zasto da im dajemo materijala i povoda ako ne moramo.

Narod je u svakom pogledu potpuno sludjen. Sto `nomad rece blazenopocivsi vladika Sava - "nas narod ne cita mnogo Sveto Pismo, ali stalno cita popove", i onu njegovu cuvenu "ne ulazi se Merdzom u Carstvo nebesko".

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Давно нисам пробала да оставим коментар на тако тим сплачина порталима попут Блица. Раније су, колико се сећам, све објављивали па уклоне ако је кршење правилника. Сада ништа не пусте док не прође (а неће ни да прође) њихов филтер.

Подели на овим сајтовима

пре 54 минута, Милан Ракић рече

Авво, `ел се у "твоје" време Догматика полагала усмено ил` писмено? Иначе, свака час` за текст. Јел` си посл`о Жељки Јевтић?

Усмено. 

Хвала!

То сам хтео да питам неког од вас: Како да контактитрам овај Бљуц па да објаве овај одговор?

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, obi-wan рече

Pa `de si bre ti avvo, nema te k`o da ces da poskupis! :pivo:

Много послова... А знам да вам недостајем, иако вас често нервирам. Али сам "наш", па морате да ме трпите. :))

Подели на овим сајтовима

пре 58 минута, Милан Ракић рече

Надам се да ће брзо изаћи

За неки месец. Било касно кад је мене питао. Добар је по души, али тврдоврат. Ја не могу да га бијем, јачи је од мене 10 пута. Рационално не могу да га убедим, али сам се потрудио колико сам могао. Вирус врлине сам посејао, сада је до Господа и до њега. 

То ти је живот. Једноставно немамо контролу над стварима које се догађају. Стално га помињем на проскомидији, али и приватно у молитвама. Многи ме после замоле да их не помињем, јер их Бог ошклапи. Но, ја сам поп па се молим за људе. Молитва је чудна и ефикасна ствар. Преко ње се прелама све.  

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Zoran Đurović рече

То сам хтео да питам неког од вас: Како да контактитрам овај Бљуц па да објаве овај одговор?

Sumnjam da će da objave. Ipak, evo mejla redakcije iz impressuma [email protected] odnosno internet izdanja [email protected]

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Zoran Đurović рече

Најбоље као демант. он се по Закону мора објавити, али га ставе негдје по страни да нико не види!

Хроничар свакодневнице

Подели на овим сајтовима

пре 47 минута, Милан Ракић рече

Sumnjam da će da objave. Ipak, evo mejla redakcije iz impressuma [email protected] odnosno internet izdanja [email protected]

Шаљем им ујутро... 

Подели на овим сајтовима

Мислим да би требало реаговати на текстове новинара Блица које очигледно неко смишља врло тендециозно.Потребно је да се профилише нешто што бисмо назвали црквено јавно мњење.

У том тексту прочитах да су сви редовно професори били кандидати за декана.Не знам да ли је била  и нека од девојака или жена међу редовним професорима,било би лепо да видимо и жену на месту декана ПБФ,ма како то феминистички звучало  :) 

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Нифада рече

било би лепо да видимо и жену на месту декана ПБФ

Ksenija bi bila odlican direktor... :)))

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, obi-wan рече

Ksenija bi bila odlican direktor... :)))

Misliš dekan?

Čini mi se da videh pored Ksenije još jednu profesorku na listi redovnih profesora,mislim da predaje neki strani jezik.Ksenija? Može,što da ne  :aplauz:

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...