Jump to content

Је ли ово исто као када неко истетовира св. Николу на леђима или није?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 4 минута, obi-wan рече

Ja nisam nista rekao o "zvrljanju", ovo je Vladanov text, njega treba da pitas. :smeh1:

Ispricavam se! :D

Hvala na odgovoru, iako mi nije bila namera da te pitam! :D

• Радостан 1

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Vladan ::: рече

Али и човек са слике може да нема никакву литургијску свет нити зна ишта о иконама осим рецимо неке предрасуде око везе са Богом или Црквом у општем смислу (исто као што неке друге предрасуде око Цркве може да има и истетовирани лудак).

То значи и да његов мотив може да буде нешто десето од онога што нама изгледа. У његовој уврнутој перспективи он може чак да мисли да тиме добија неки благослов за своју родну-сексуалну причу исто као што и истетовирани лудак мисли да је иконом на леђима добио припадност (= благослов) групи која се насиљем бори за веру нацију итд.

Za ovo sto kazes verovatno postoji neka statisticka mogucnost, ali beznacajno mala. Jer ovde nije prosto rec o neprimerenoj upotrebi, nego o svesno naglasenoj i istaknutoj rugoti. Kad neko ustane i protiv one elementarne prirodne lepote i sklada, nije tesko da se zakljuci kol`ko tu ima sati.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Рапсоди рече

Ако овај што није твој :smeh1:  крије у себи бар и искру Логоса (што рече Оби) која није угашена, онда и он  самог себе нагрђује као икону Божију...

Јесте али сасвим је друга димензија када у то убаци и икону. Тако и са тетовирањем: једно су цртани филмови, караконџуле и орнаменти а друга димензија се добија када у то уђу и иконе. Бар што се мене тиче.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, obi-wan рече

Za ovo sto kazes verovatno postoji neka statisticka mogucnost, ali beznacajno mala.

Могуће да си добро проценио вероватноћу, али ипак, не знам, не могу да му "уђем у кожу", јер овај није мој :smeh1:

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Рапсоди рече

Па јеси ти видео Милешевског Белог анђела...очуван у целини вековима( као да је пре пар тренутака фрескописан), за разлику од осталих милешевских фрески.

Кажу да су пигменти са којима  је рађен били од драгог камења и злата. 

Pa video sam ga, ono, direktno, oci u oci :D. Ocuvan je kad je pola vremena bio zasticen drugim slojem. No i tako ocuvana freska ima ostecenja, ipak je vise stotina godina izlozena uticajima raznim.

Svakako smatram da je na ikoni (svakoj) moguca intervencija koja nije zvrljanje, za razliku od Vladana kojem je svaka intervencija ovako nesto:
9OzDN.jpg

Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, drvce рече

Pa video sam ga, ono, direktno, oci u oci :D. Ocuvan je kad je pola vremena bio zasticen drugim slojem. No i tako ocuvana ima ostecenja, ipak je vise stotina godina izlozena uticajima raznim.

Ок. Али имаш и фресака са огромним оштећењима, које су исто биле дуго  заштићене другим слојем.  

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Рапсоди рече

Ок. Али имаш и фресака са огромним оштећењима, које су исто биле дуго  заштићене другим слојем.  

Nemam objasnjenja. Cudo.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Vladan ::: рече

Јесте али сасвим је друга димензија када у то убаци и икону. Тако и са тетовирањем: једно су цртани филмови, караконџуле и орнаменти а друга димензија се добија када у то уђу и иконе. Бар што се мене тиче.

Пошто не можемо да решимо случај, јавио ми се премудри Соломон, и рекО ми да ти поставим питање и да ти речем , да није исто српски нациЈоналиста и српски( у овом случају грчки) педер :smeh1: А пита те, кога би бре пустио у стан да ти преноћи , грчког  овог, или српског нацијоналисту. Премудри Соломон питањем својим решава случај ...:smeh1: 

• Волим 1

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, drvce рече

Svakako smatram da je na ikoni (svakoj) moguca intervencija koja nije zvrljanje, za razliku od Vladana kojem je svaka intervencija ovako nesto:
9OzDN.jpg

Де де Дрвце! Ја то нигде нисам рекао :)  Али ако си овим хтео да испровоцираш реакцију или одговор на твоја питања око тетовирања онда ти опраштам ;) 

Иначе, ову "рестаурацију" сам испратио својевремено и било је урнебесно :) 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Рапсоди рече

Пошто не можемо да решимо случај, јавио ми се премудри Соломон, и рекО ми да ти поставим питање и да ти речем , да није исто српски нациЈоналиста и српски( у овом случају грчки) педер :smeh1: А пита те, кога би бре пустио у стан да ти преноћи , грчког  овог, или српског нацијоналисту. Премудри Соломон питањем својим решава случај ...:smeh1: 

Обојица би чинили велике метаније пред вратима до поноћи а ако не будем сигуран онда до првог часа и тако све до јутрења и литургије ако се не покају :) 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Vladan ::: рече

Де де Дрвце! Ја то нигде нисам рекао :)  Али ако си овим хтео да испровоцираш реакцију или одговор на твоја питања око тетовирања онда ти опраштам ;) 

Иначе, ову "рестаурацију" сам испратио својевремено и било је урнебесно :) 

Ama nisam ni tvrdio da si rekao. :) Samo uoblicavas envajronment u kojem je tet zvrljanje po budalama i agresivcima, zarad metafizickih izleta. :)

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, drvce рече

Samo uoblicavas envajronment u kojem je tet zvrljanje po budalama i agresivcima, zarad metafizickih izleta. :)

Немам потребе за уобличавањем јер доста људи мисли слично мада нисам ја тако тотално црно-белог суђења око тетоважа као што може да изгледа.

Него када рече метафизика... Није ли свако цртање (= култура или уметност на неком нивоу) по себи у ствари знак да је неко већ у некој метафизици (уметничкој, социјалној, психичкој, емотивној, егзистенцијалној, философској итд.) или би да уђе или да се искаже кроз неку такву своју "метафизику"? Ако је то тако некако онда ја немам потребе да правим метафизички излет него је то већ (индивидуална) реалност а ја само додајем и теолошки аспект.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Vladan ::: рече

Није ли свако цртање (= култура или уметност на неком нивоу) по себи у ствари знак да је неко већ у некој метафизици (уметничкој, социјалној, психичкој, емотивној, егзистенцијалној, философској итд.) или би да уђе или да се искаже кроз неку такву своју "метафизику"?

Zavisi od onog ko crta. Gomila crtaca ne bi mogla da ti kaze sta je metafizika, ali im crtanje iz raznih razloga prija.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, drvce рече

Zavisi od onog ko crta. Gomila crtaca ne bi mogla da ti kaze sta je metafizika, ali im crtanje iz raznih razloga prija.

ОК, мени то звучи као опште место, јер познавање, пријатност и смисленост нечега не морају за особу да буду узрочно повезани али и могу.

Када си већ тамо раније потегао педере па да препакујем тврдњу:

гомила педера не зна анатомију урогениталног и гастроинтестиналног тракта али им неке ствари из разних разлога пријају

али то не значи да нису педери, били тога свесни или не :) 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, ninaana рече

Užas. Kako surova kazna. Na trenutak sam pomislila da je Bog blag i da ga nepravedno vidim kao strogog sudiju.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...