Jump to content

Због примедаба лезбијске НВО "Лабрис" шест уџбеника за средње школе биће стопирано од септембра

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 16 минута, Zayron рече

U redu, u tom slučaju je i svaki sex koji nije u izričito i jedino samo u svrhu plodjenja potomstva apsolutno neprirodan i kao tako neprihvatljiv, od gubitka nasljednog materijala muškim onanijama i prilikom coitusa interruptusa pa do raznih kontraceptivnih metoda, fizičkih, hemijskih, bioloških, farmakoloških i hirurških pa sve do metoda abortivnih. Prirodan je samo takav sex koji konči rodjenjem potomka. Priroda je zaista jedna ili to nije?

Recimo, reprodukcija i ( reproduktivni ) organi, po prirodi stvari vrse svoj posao ( :osmeh: ). Sad, covek ili zena, sami izabiraju nacin kako ce' koristiti ono sto reproduktivni organi, samo po sebi donose.

Na dobro ili na lose. Oni su takvi po prirodi, ( kao nesto neutralno ),.... samo je nacin 'upotrebe' , ono, sto ih cini, pozitivnim ili negativnim.

Kao, recimo, noz, koji je sam po sebi 'neutralan', ali, kada se koristi, za secenje i za obradu ( raznih stvari ), za odbranu zivota, ...onda je pozitivan i dobra stvar i koristi se po 'prirodi' ( stvari ). Kada se koristi za napad na nekog, onda je negativno iskoriscen i sluzi za losu i nepravednu svrhu i neprirodna je stvar.

Ili, zar nije sex sam po sebi neutralan, pa, samo nacin njegovog koriscenja ga cini ili prirodnim ili neprirodnim ili pozitivnim ili negativnim ?

Iz te neke perspektive, priroda bi trebalo da je jedna. Jer, musko ili zensko se raspoznaju i po tim reproduktivnim organima. Pa, onda, nacin koriscenja, ( organa )  dovodi do , prirodne i pozitvne ili do neprirodne i negativne situacije.

Ovo mi lici na filosofsku i logicku stvar,  ( ne razumem se skoro nista u nauku ), valjda sam donekle bio jasan u svom stavu. 1306_womens

Sto se tice vere, mislim, da je situacija , jasna i da mi kao hriscani imamo jasne poglede i stavove o ovim hetero i homo stvarima.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Bokisd рече

Recimo, reprodukcija i ( reproduktivni ) organi, po prirodi stvari vrse svoj posao ( :osmeh: ). Sad, covek ili zena, sami izabiraju nacin kako ce' koristiti ono sto reproduktivni organi, samo po sebi donose.

Na dobro ili na lose. Oni su takvi po prirodi, ( kao nesto neutralno ),.... samo je nacin 'upotrebe' , ono, sto ih cini, pozitivnim ili negativnim.

Kao, recimo, noz, koji je sam po sebi 'neutralan', ali, kada se koristi, za secenje i za obradu ( raznih stvari ), za odbranu zivota, ...onda je pozitivan i dobra stvar i koristi se po 'prirodi' ( stvari ). Kada se koristi za napad na nekog, onda je negativno iskoriscen i sluzi za losu i nepravednu svrhu i neprirodna je stvar.

Ili, zar nije sex sam po sebi neutralan, pa, samo nacin njegovog koriscenja ga cini ili prirodnim ili neprirodnim ili pozitivnim ili negativnim ?

Iz te neke perspektive, priroda bi trebalo da je jedna. Jer, musko ili zensko se raspoznaju i po tim reproduktivnim organima. Pa, onda, nacin koriscenja, ( organa )  dovodi do , prirodne i pozitvne ili do neprirodne i negativne situacije.

Ovo mi lici na filosofsku i logicku stvar,  ( ne razumem se skoro nista u nauku ), valjda sam donekle bio jasan u svom stavu. 1306_womens

Sto se tice vere, mislim, da je situacija , jasna i da mi kao hriscani imamo jasne poglede i stavove o ovim hetero i homo stvarima.

O kakvoj je neutralnosti sad riječ? U prirodi postoji samo prirodnost i neprirodnost. Prirodno je kad stvar baciš a ona pada dole, neprirodno kad pada gore, prirodno je kad ptičica leti i cvrkuće a nilski konj izvaljuje drveće iz korijenja, nerprirodno je kad ptica sjedne na drvo i skrši ga ko da je nilski konj ili kad nilski konj leta pod oblake i pri tom još cvrkuće. :D  

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zayron рече

O kakvoj je neutralnosti sad riječ: U prirodi postoji samo prirodnost i neprirodnost. Prirodno je kad stvar baciš a ona pada dole, neprirodno kad pada gore, prirodno je kad ptičica leti i cvrkuće a nilski konj izvaljuje drveće iz korijenja, nerprirodno je kad ptica sjedne na drvo i skrši ga ko da je nilski konj ili kad nilski konj leta pod oblake i pri tom još cvrkuće. :D  

Pa, mislim, da je upravo ovo,....kako kazes, ... da u prirodi postoji ,....samo prirodno i neprirodno,....i, neka moja prica.

Da se malko' , ozbiljno - neozbiljno nasalim,....jer, onda, recimo,....neutralno je, ... ali, i prirodno,.....sto ptica leti, ....ali, opet, prirodno je kada ta' pticica, :pcelica:koristi letenje od cveta na cvet, a, neprirodno je i lose koristi letenje ( koje je neutralno stanje ) kada ova nasa pticica, sedne na drvo , ko' da je nilski konj. :945729:

Ajd, cujemo se , idem da spavam, nazalost, posle dve godine neke moje licne borbe, tek danas sam otkrio da imam neku, bas tesku upalu sinusa ( eh, pusti lekari ) i idem sutra kod doktora. ( valjda ce' na kraju da mi bude malo lakse ).

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, Bokisd рече

Ajd, cujemo se , idem da spavam, nazalost, posle dve godine neke moje licne borbe, tek danas sam otkrio da imam neku, bas tesku upalu sinusa ( eh, pusti lekari ) i idem sutra kod doktora. ( valjda ce' na kraju da mi bude malo lakse ).

Najbolje otići na CT, trebaš vidjeti je li to akutna ili hronična upala sinusa, s njima se čovjek dobro "zaposli" i utrapi. Daj Bože da ti to dobro dopadne.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Bokisd рече

Pa, mislim, da je upravo ovo,....kako kazes, ... da u prirodi postoji ,....samo prirodno i neprirodno,....i, neka moja prica.

Da se malko' , ozbiljno - neozbiljno nasalim,....jer, onda, recimo,....neutralno je, ... ali, i prirodno,.....sto ptica leti, ....ali, opet, prirodno je kada ta' pticica, :pcelica:koristi letenje od cveta na cvet, a, neprirodno je i lose koristi letenje ( koje je neutralno stanje ) kada ova nasa pticica, sedne na drvo , ko' da je nilski konj. :945729:

Da, u principu je to tako, postoje samo stvari prirodne i neprirodne. Tu je još ta treća vrsta stvari o kojima smo već govorili a koje nazivamo "poremećajima". A za njih smo rekli da su i oni prirodni u tom smislu što predstavljaju poremećenu prirodu. Inače cijela ova priroda je prema hrišćanskom učenju "poremećena" utoliko što više nije onakva kakva je bila kad ju je Bog stvorio i čim dalje tim više se udaljava od toga. A vanjskim projavom toga su poremećaji praktično svega što se poremetiti može. Sama smrt po sebi je jednim takvim poremećajem jer je plod, rezultat života u laži i obmani za koju mi nismo lično krivi ali smo spali u nju zaslugom naših praroditelja Adama i Eve. Istina je prirodna ali priroda ne mora biti istinita.

Подели на овим сајтовима

пре 20 часа, Avocado рече

namena je očigledna iako može i da se koristi za obično sedenje...

Дегенеративна, ненаменска употреба илити креација, нечега чија је основна намена зна се која.:0205_whistling:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Рапсоди рече

Дегенеративна, ненаменска употреба илити креација, нечега чија је основна намена зна се која.:0205_whistling:

Pa ako ćeš da tvrdiš da su inteligentni dizajneri ovakvih oblika namenjenih da pruže uživanje degenerični, ja tu ne moram ništa da dodam... :)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Avocado рече

Pa ako ćeš da tvrdiš da su inteligentni dizajneri ovakvih oblika namenjenih da pruže uživanje degenerični, ja tu ne moram ništa da dodam... :)

Ти можеш и панталоне покушати и можда успети навући  на горњи део тела и тако изгледати смешно да не кажем дегенерично, али при том не можеш кривити креатора за твоју дегенерисану  ненаменску употребу средстава :smeh1: у овом случају панталона.

Па можеш ићи на покретној траци која иде горе и надоле и бити смешан, али у сваком случају не можеш кривити креатора  за  чвркнутост у глави.

Све ти је то братац мој, скретање налево...:D   

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

Koliko ono nas bese trenutno?? 7 milijardi na zemlji?

7 milijardi razlicitih misljenja.

Razlicitih pogleda, moralnih normi, kriterijuma.

Ako je meni jedini kriterijum sam Gospod i sve sto je On rekao, onda ne vredi da diskutujem bilo s kim ko za vrhovni kriterijum postavi samog sebe ili slicne sebi autoritete.

To nas cuva i od osudjivanja a i od uzaludnog natezanja.

Jedni rasudjuju logikom i telesnim vidom, drugi duhovnim.

Kad udju u "diskusiju" neminovno je raznovrsno dzapanje. La vita e suvishe bella da bi se gubilo vreme, ono je dragoceno svima koji se drze ispravnog kriterijuma za sve:)

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Рапсоди рече

Ти можеш и панталоне покушати и можда успети навући  на горњи део тела и тако изгледати смешно да не кажем дегенерично, али при том не можеш кривити креатора за твоју дегенерисану  ненаменску употребу средстава :smeh1: у овом случају панталона.

Па можеш ићи на покретној траци која иде горе и надоле и бити смешан, али у сваком случају не можеш кривити креатора  за  чвркнутост у глави.

Све ти је то братац мој, скретање налево...:D   

Opet promašene analogije...

Kad vidim to poređenje seksa iz zadovoljstva sa skakanjem sa zgrade, nameštajem na kojem se ne sedi, pantalonama na gornjem delu tela, mogu samo da se zabrinem za seksualni život sagovornika...seks je većini ljudi zabavan, lep, fenomenalan, prijatan, ugodan, uzbudljiv i slično... nešto si pobrkala... a ako nas je neko kreirao, ja sam mu prilično zahvalan za sve što je smislio u vezi sa seksom, ne krivim ga uopšte...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

Kad vidim to poređenje seksa iz zadovoljstva sa skakanjem sa zgrade, nameštajem na kojem se ne sedi, pantalonama na gornjem delu tela, mogu samo da se zabrinem za seksualni život sagovornika...seks je većini ljudi zabavan, lep, fenomenalan, prijatan, ugodan, uzbudljiv i slično... nešto si pobrkala... a ako nas je neko kreirao, ja sam mu prilično zahvalan za sve što je smislio u vezi sa seksom, ne krivim ga uopšte...

Не ти си нешто побркао, и не знам зашто то све мени спочитаваш . Ужасно ме лоше интерпретираш. И наравно да се слажем са тобом...гле чуда :D од друге реченице почев од  секс па до слично...:smeh1:   

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Рапсоди рече

Не ти си нешто побркао, и не знам зашто то све мени спочитаваш . Ужасно ме лоше интерпретираш. И наравно да се слажем са тобом...гле чуда :D од друге реченице почев од  секс па до слично...:smeh1:   

Pa ne znam šta sam loše interpretirao i gde se ne razumemo... zar nisi ti u prethodnim analogijama poredila seks radi zadovoljstva (bez cilja reprodukcije) sa skakanjem sa višespratnice, nameštajem na kojem se ne sedi i pantalonama na gornjem delu tela?

Подели на овим сајтовима

Pa ne znam šta sam loše interpretirao i gde se ne razumemo... zar nisi ti u prethodnim analogijama poredila seks radi zadovoljstva (bez cilja reprodukcije) sa skakanjem sa višespratnice, nameštajem na kojem se ne sedi i pantalonama na gornjem delu tela?

Уопште не. Ја сам поредила  секс. изопачења.  

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Рапсоди рече

Уопште не. Ја сам поредила  секс. изопачења.  

Ajd vrati se stranicu unazad pa proveri... :)

Подели на овим сајтовима

Ajd vrati se stranicu unazad pa proveri... :)

Е вала не могу, ди ти нађи па да се ћерамо...:smeh1:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...