Jump to content

Albanci vozilima blokirali Srbima prilaz crkvi i posedali u dvorište, KPS NE MOŽE DA IH RASTERA

Оцени ову тему

Препоручена порука

Стварно вас волим, знане и незнане јер збиља мислим да сте добри људи, иначе не видим зашто бих био на форуму, искрено.
Оби-ван ми је као брат иако појма немам ни ко је ни шта је. Просто волим човека. То је све, то ми је довољно.

Али заиста морам да говорим практично али и из срца:
Никакве користи нема од "признавања туђих жртава" кад је све/сви већ против тебе а ни сам не знаш колико их заиста има. Дакле, остављаш другима/противницима да преброје твоја (не)дела. Велика грешка, зли, лењи слуго.

Бранити оне који сасвим свесно руше и затиру твоје корене је крајње неодговорно и ауто-шовинистички и ту не могу да учествујем. Жао ми је. Никад. Бог с вама.

Најважније, молити се за непријатеље је једно и потребује непојмљиву, искрену духовну снагу а толерисати зло из лењости/немоћи и релативизирати га је друго. Немам намеру. Не пада ми на памет. Нећу и никад. Убијену децу у Гораждевцу не пада ми на памет да правдам ичим, жетеоце и све друге страдалне којима су живима вађени органи. Никад. Ломљење крста на храму, никад. Моја савест просто крвари а нисам ја неки...уопште нисам. Нити поредим, нити рачунам нити ишта. Не могу. Просто се не слажем и крај. Нећу. Органски не трпим бесмисао под кровом "толеранције, разумевања, братства, хришћанске љубави" кад то нема икакву, никакву потпору у реалости. Напротив.

Дакле, луд је онај који написа: Сачувај град овај и сву земљу српску од глади, погибије, земљотреса, поплаве, пожара, мача, најезде туђинаца и међусобног рата — побогу, браћо и сестре?

Православан има један циљ, истину. Не љубав лицемерну.

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

• Одговори 247
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 2 часа, obi-wan рече

Obeleziti ceo narod kao djubre je nedolicno coveka, a narocito nekog ko sebe smatra Hriscaninom.

Наравно да не може читав један народ тако означити.

Али се може рећи да је НДХ имала већинску подршку као и да су Хрвати били радосни када смо ми страдали у Олуји 1995 године. Већина.

Исто тако и Шиптари 1999. година када смо страдали на Косову и Метохији.

То значи да је неки народ у прилично помраченом стању. 

Ми смо у помраченом стању и то изражавамо мазохизмом а нпр Шиптари и Хрвати садизмом.

Јер шта је оно у Гораждевцу било ако не садизам? Шта је каменовањ колоне избеглица у Олуји него садизам? А шта је српско негирање наших страдања и трчање у загрљај Хрватима и Шиптарима уз присећање на Опатију 1983. и друга Тита, шта је питање београђана 1995 и раније Крајишницима "Што сте дошли?" ако не мазохизам?

Ми смо свакако своје злочине призанали а на то су нам и додали. Чак је и епископ Григорије једном позвао Младића да се преда, што је био добар потез. А где су рејс ул улеме и биксупи да бекну против зла нанетог Србима? И нек прича ко шта хоће, ми себе не поштујемо. Ено теме коју сам поставио о томе како је запањена српска кућа у Хрватској 23 године после краја рата у европској унији-на нашем православном форуму тема оде у заборав. Ми сами о томе не причамо, а католици из Хрватске које сам конкретно питао да ми кажу говоре ли њихови свештеници нешто на ту тему се такође нису огласили (можда стварно нису видели) . Али увек сви виде неке "есхатолошке" теме, све је супер, Бог је добар а ми ћемо да будемо какви хоћемо. Е па није тако добро.

Господе просветли нашу таму.

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, gavrosaurus рече

Бранити оне који сасвим свесно руше и затиру твоје корене је крајње неодговорно и ауто-шовинистички и ту не могу да учествујем. Жао ми је. Никад. Бог с вама.

Најважније, молити се за непријатеље је једно и потребује непојмљиву, искрену духовну снагу а толерисати зло из лењости/немоћи и релативизирати га је друго. Немам намеру. Не пада ми на памет. Нећу и никад.

:dobro::skidamkapu:

• Свиђа ми се 1

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

Правдати мрак и мржњу у себи српским жртвама, и српским мученицима је грех. Боље се помолити њима, да развеју таму коју носимо у себи. Једини непријатељ који сваки човек има, је зло, и тама у њему самом. Непријатељ није споља, него је унутра, у срцу човека.

Како су православни побеђивали непријатеље, почев од римљана, који су их убијали и мучили на најгори начин? Да ли мржњом, осветом, ил молитвом, добротом, праштањем, незлобивошћу?

То да је неко правдао овде злочине албанаца је гнусна лаж. Многи, а и ја сам устао против мржње, позивање на "нетолеранцију", као и на вређање и омаловажавање једног народа. Основна подела међу људима је на људе и нељуде. А нељуди немају националност.

Колико вас, што овде причате о српским жртвама, и злочинцима је било у Гораждевцу, колико вас је било на Метохији, на Косову, на Газиместану? Колико вас је било у Јасеновцу, Доњој Градини, Јадовну? Да одате почаст мученицима, да дате подршку људима који и даље ту живе и опстају у тешким условима. Ево, 30. јуна се организовано, а бесплатно, из готово свих већих градова, организује, са благословом, одлазак на парастос у Јадовно, и обилазак неколико отворених гробница (јама). Велико је питање дал ће бити заинтересованих да се напуни 5 аутобуса. А за каменовање џамија, и продавница албанаца, не би требало два пута позвати, а већ би се гомила скупила.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Ђорђе Р рече

Правдати мрак и мржњу у себи српским жртвама, и српским мученицима је грех. Боље се помолити њима, да развеју таму коју носимо у себи. Једини непријатељ који сваки човек има, је зло, и тама у њему самом. Непријатељ није споља, него је унутра, у срцу човека.

Колико вас, што овде причате о српским жртвама, и злочинцима је било у Гораждевцу, колико вас је било на Метохији, на Косову, на Газиместану? Колико вас је било у Јасеновцу, Доњој Градини, Јадовну? Да одате почаст мученицима, да дате подршку људима који и даље ту живе и опстају у тешким условима. Ево, 30. јуна се организовано, а бесплатно, из готово свих већих градова, организује, са благословом, одлазак на парастос у Јадовно, и обилазак неколико отворених гробница (јама). Велико је питање дал ће бити заинтересованих да се напуни 5 аутобуса. А за каменовање џамија, и продавница албанаца, не би требало два пута позвати, а већ би се гомила скупила.

1.Тачно.

2.Пријатељу ја нисам а чини ми се ни Гавросаурс позивао ни на какво паљење џамија и шиптарских продавница. Не знам да ли је то мени упућено, ако јесте опет ниси добро схатио шта сам написао и погрешио си адресу. А на овај први део пасуса сам ти једном већ одговорио у сличној расправи.

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, gavrosaurus рече

Најважније, молити се за непријатеље је једно и потребује непојмљиву, искрену духовну снагу а толерисати зло из лењости/немоћи и релативизирати га је друго. Немам намеру. Не пада ми на памет. Нећу и никад. Убијену децу у Гораждевцу не пада ми на памет да правдам ичим, жетеоце и све друге страдалне којима су живима вађени органи. Никад. Ломљење крста на храму, никад. Моја савест просто крвари а нисам ја неки...уопште нисам. Нити поредим, нити рачунам нити ишта. Не могу. Просто се не слажем и крај. Нећу. Органски не трпим бесмисао под кровом "толеранције, разумевања, братства, хришћанске љубави" кад то нема икакву, никакву потпору у реалости. Напротив.

Дакле, луд је онај који написа: Сачувај град овај и сву земљу српску од глади, погибије, земљотреса, поплаве, пожара, мача, најезде туђинаца и међусобног рата — побогу, браћо и сестре?

Православан има један циљ, истину. Не љубав лицемерну.

пре 12 часа, gavrosaurus рече

Престаните да правдате своје џелате и непријатеље.

Амин.

Ово хтедох и ја јуче написати, али окренух главу.
Никада себи нећу дозволити да оправдавам оне што врше неправду над мојим народом, што их муче, силују, раскомадавају, убијају... То би била срамота пред душама мученика, пред очима живих тамо, коју себи нећу допустити, све док се човеком сматрам.
У најбољем случају ћу ћутати о њима.

Додатак: Ово око речи "стока" је толико јадно испало са стране администрације, да... Као нека недозрела деца сте. И истераште до краја вашу незрелост и ставиште је на бан или одобравање. Због речи "стока". Хеј! Засметала реч "стока" за ове овде што не дадоше да наш народ уђе у цркву. Па та реч је слаба, преслаба! Можда и неподесна, јер стока је чак и добра.
Додатак додатка: Ово што је Ана урадила и после вашег упозорења, опет написала, то је за похвалу, то треба ценити, човека који не савија врат, не савија врат јер осећа правду, терети му срце и хоће да је искаже, па по цену своје штете. То треба ценити, а не казнити. Лицемера и кукавица овде је не зна им се број. Како не видесте образ у човеку?!

Солидарност ће спасити свет.

Подели на овим сајтовима

Ово је црква Свете Тројице.
Минирана...
Албанци ни 2016. нису дали да се приђе, као ни сада.

https://kosovo.org.rs/photo-gallery-of-desecrated-churches-in-kosovo-2/

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Вилер Текс рече

Али се може рећи да је НДХ имала већинску подршку као и да су Хрвати били радосни када смо ми страдали у Олуји 1995 године. Већина.

Исто тако и Шиптари 1999. година када смо страдали на Косову и Метохији.

A kako ti znas da je to bila vecina? Gde si to brojao ili proverio? Upravo u tom maglovitom nagadjanju i jeste kljucni problem: necastivi potura nagadjanja i zavlaci nas u mrznju i netrpeljivost, i to niko da uvidi. Mi smo Hriscani. Hriscani. Treba li to da se ponovi i koliko puta da se osvestimo jednom konacno, i da se setimo kuda ide i kakav je put hriscanski?

Sto bi rekao prorok Isaija - " ljudi, dokle cete da `ramljete na obe noge?" Ako li je dobro, dobro je, ako li je zlo - zlo je. Ne mogu ta dva da se mesaju ni po kom osnovu.

Dakle, cak i da jeste tacno ovo sto si napisao - a to nikako ne mozes da proveris, niti imas na osnovu cega da tvrdis - sta mi treba da radimo? Da se svetimo? Da odbacujemo i mrzimo? Da nazivamo najskarednijim imenima druge ljude, kojima smo - avaj, i sto puta avaj! - mi pravoslavni postavljeni za ugled, a ne oni nama?

Kome se vise da, vise mu se i trazi. A mi kakvi smo, sve skupa odlicno prolazimo...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, Марина Савковић рече

Никада себи нећу дозволити да оправдавам оне што врше неправду над мојим народом, што их муче, силују, раскомадавају, убијају...

A ko to njih ovde opravdava??! Pokazi mi samo jedno mesto u jednom postu. Ko ih opravdava??

пре 38 минута, Марина Савковић рече

Додатак: Ово око речи "стока" је толико јадно испало са стране администрације, да... Као нека недозрела деца сте. И истераште до краја вашу незрелост и ставиште је на бан или одобравање. Због речи "стока". Хеј! Засметала реч "стока" за ове овде што не дадоше да наш народ уђе у цркву. Па та реч је слаба, преслаба! Можда и неподесна, јер стока је чак и добра.
Додатак додатка: Ово што је Ана урадила и после вашег упозорења, опет написала, то је за похвалу, то треба ценити, човека који не савија врат, не савија врат јер осећа правду, терети му срце и хоће да је искаже, па по цену своје штете. То треба ценити, а не казнити. Лицемера и кукавица овде је не зна им се број. Како не видесте образ у човеку?!

789663478966347896634

"А ја вам кажем: љубите непријатеље своје и молите се за гонитеље своје, да будете синови Оца свога који је на небесима, јер он чини да његово сунце гране злима и добрима и даје кишу праведнима и неправеднима. Јер ако љубите оне који вас љубе, какву награду имате? Зар не чине то исто и цариници? И ако поздрављате само своју браћу, шта особито чините? Зар не чине то исто и многобошци? Будите дакле савршени као што је савршен Отац ваш небески."

(Mt. 5, 44-48)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

@obi-wan, амин ти је за цитат, иако нема везе с везом са овим испод чега си га навео.
Кордун оправдава и поред њега на још неколико места, не могу да се сетим, а не бих сад да листам шест страна да бих њих тражила, извини.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Марина Савковић рече

@obi-wan, амин ти је за цитат, иако нема везе с везом са овим испод чега си га навео.
Кордун оправдава и поред њега на још неколико места, не могу да се сетим, а не бих сад да листам шест страна да бих њих тражила, извини.

Molim te pokazi mi tacno poruku gde on to opravdava zlocine i zlocince...

Подели на овим сајтовима

@Марина Савковић 

A sto se tice "amina" za citat - to velis da je malo reci "stoka" za nekog ko ti je nesto skrivio, a ja sam bas zato i postavio citat, da jasno vidimo svi sta Domacin kaze o tome. A On kaze ono sto sam citirao, i u tome je kristalno jasan - "molite se za one koji vas gone, blagosiljajte one koji vas kunu, ljubite neprijatelje svoje... da budete sinovi Oca vaseg".

Ne mozes nekog da nazivas djubretom i stokom, a da ga ljubis istovremeno. To je bila poenta, koja, gle cuda, nekako mnogima prilicno redovno promice.

Подели на овим сајтовима

пре 19 часа, kordun рече

nisu oni krivi, sami smo mi sebi krivi, kad je bilo da se brani nase drustvo i njegova tekovina onda nije bilo bas mnogo glasova i dignutih ruku, nego se cekalo na nekog drugoga, pa smo dosli u situaciju u kojoj se nalazimo, oni kao kolektiv se ponasaju kako smatraju da je ispravno, ne mozemo ih stokom nazivati i ja sam se bacao kamenjem na muslimane u banjaluci kad su dosli da osvestaju kamen za obnovu mehmedpasine dzamije pa ne smatram sebe sad nekom stokom, neg sam bio zelen.

@obi-wan

Немој ме више прозивати, не умем да се свађам, а нисам поткована теолошки као ти, па да ти кажем да ниси у праву што на ову тему позиваш нас на хришћанство итд, иако знам да ниси у праву и знала бих отприлике како да ти објасним, али бих се преко ових порука само заплела, те нећу ни покушавати. Мислим да није исправно то како овде судиш.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Марина Савковић рече

@obi-wan

Немој ме више прозивати, не умем да се свађам, а нисам поткована теолошки као ти, па да ти кажем да ниси у праву што на ову тему позиваш нас на хришћанство итд, иако знам да ниси у праву и знала бих отприлике како да ти објасним, али бих се преко ових порука само заплела, те нећу ни покушавати. Мислим да није исправно то како овде судиш.

Ne treba uopste nikakva teoloska potkovanost za ovo, ove reci se citaju u hramovima redovno, i te reci sve nas neprestano prozivaju, drmusaju, cupaju za kosu, stipaju, udaraju. One su tu da nas odvrate od klanjanja smrti, da nas odvoje od naseg tzv "mira", u kome, u svojoj neverovatnoj samodovoljnosti, dozvoljavamo sebi, iako Hriscani, da koristimo onakve reci za druge ljude.

A ja sam ti ucitelj, ostalo mi to da prozivam djake, narocito kad mnogo mase i grese. Nije to svadja, to je ispitivanje za ocenu.

Evo te i ovde, odlicno si postavile temu o velikom i izuzetnom Vukasinu...

Sta ono rece Vukasin svom dzelatu, dok ga je ovaj sek`o na komade (!) - "samo ti dijete radi svoj posao". Nije mu rekao ni "stoko", ni da je "djubre", a ovaj ga je sekao na komade.

Sv. Vukasin je izuzetan primer pravog u srzi Hriscanina, koji oprasta cak i takvom psihopati kao sto je bio njegov dzelat. Na Vukasina da se ugledamo.

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, obi-wan рече

A kako ti znas da je to bila vecina? Gde si to brojao ili proverio? Upravo u tom maglovitom nagadjanju i jeste kljucni problem: necastivi potura nagadjanja i zavlaci nas u mrznju i netrpeljivost, i to niko da uvidi. Mi smo Hriscani. Hriscani. Treba li to da se ponovi i koliko puta da se osvestimo jednom konacno, i da se setimo kuda ide i kakav je put hriscanski?

Sto bi rekao prorok Isaija - " ljudi, dokle cete da `ramljete na obe noge?" Ako li je dobro, dobro je, ako li je zlo - zlo je. Ne mogu ta dva da se mesaju ni po kom osnovu.

Dakle, cak i da jeste tacno ovo sto si napisao - a to nikako ne mozes da proveris, niti imas na osnovu cega da tvrdis - sta mi treba da radimo? Da se svetimo? Da odbacujemo i mrzimo? Da nazivamo najskarednijim imenima druge ljude, kojima smo - avaj, i sto puta avaj! - mi pravoslavni postavljeni za ugled, a ne oni nama?

Kome se vise da, vise mu se i trazi. A mi kakvi smo, sve skupa odlicno prolazimo...

Ја уопште нисам нетрпељив према Хрватима и Шиптарима. А доказе из свог живота немам намеру овде да наводим.

Погледај какву је подршку имао Фрањо Туђман 1991-1995 и биће ти јасно. Већина Хрвата је стало уз ХДЗ. Мањина против.

Погледај мало оне клипове кад их питају за Јасеновац. Немају појма, не занима их итд итд.

Како си дошао до тога да ја позивам на освету и мржњу?

Све што сам казао је да не будемо глупи, да признамо оно што смо грешили али да не дозволимо да нас ико прави лудима.

Глуп и православан није исто. Будимо мудри као змије и кротки ако голубови је све што сам рекао.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...