Jump to content

Русија или Америка или... ?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 59 минута, Милан Ракић рече

Добро. Ајд да "умекшамо" распру са чињеницом да је брат Православни Србин изузетно млад дечкоња и да већина са теме по календару може и родитељ да му буде. Негде "маша", негде је "на трагу", негде "погађа", али свакако није неки "талибан" и проче. 

Ako su godine problem, onda malo uzme pa ih stavi u dzep, to bar nije tesko. Ti si vojnik, znas kako to ide.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Одговори 968
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 20 минута, Вилер Текс рече

Ок око табле. Ал да ли то мења суштину. Човек помиње рат са Бугарима у контексту да смо ето и ми били крвници, јер сам ја Нато тако назвао. Као нико није без греха. Обесмишљавање.

Ако не налазиш у паралелу у томе да оправдавамо мучитеља( поређење треба схватити тако да се не мисли да су ствари које поредим исте, већ приступ) онда не знаш шта да ти кажем. Ја Нато не би оправдао тиме да су ето могли и јаче ал нису па су зато не знам шта, бољи, прихватљивији, не тако страшни...

Колико треба да се испише страна да се схвати једноставна ствар. Окупатори су, нек иду кући. Док не оду треба да гедамо да не изгубимо народ а ни душу. Па вози слалом Алберто Томба. Непотребно је објашњавање како Нато није страшан толико, јер јесте страшан и одвратна и далеко му лепа кућа.  Или ја не разумем шта је ови двадесет и кусур  страна приче?

Исписано на дестине страна. Само на овом Форуму. И још на стотине и хиљаде. Не само на форумима попут нашег у виду "лаке забаве", него и на блоговима озбиљних људи и аналитичара. Нико овде, барем нисам тако схватио, није "апотеизирао" НАТО, нити је ИКО довео у питање чињеницу да је НАТО агресија била ЗЛОЧИН. Али је неко и, али су неки, поменули да, управо због тих жртава које си поменуо или си помињао, треба бити поштен и рећи праву истину која се огледа у одговорности политичке елите у једном добу наше повијести-а то је: НИКАД и НИКАДА нисмо смели да "дозволимо" себи 1999. годину. ТАЧКА!

Подели на овим сајтовима

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Рапсоди рече

Од свих савезника из Првог светског рата, само су Руси битни! Мислим када би ишао и питао људе у Србији, само би њих навели.

Нико ти не би навео оне који су на крају заиста зауставили аустро-германску офанзиву (за разлику од Руса који су претрпели низ тешких пораза* и онда напустили рат): Енглези, Французи, Американци, Италијани... 

*Са изузетком Брусиловљеве офанзиве 1916, мада се ни аустријска ни руска војска нису опоравили од ње.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Милан Ракић рече

Причамо о 100 година касније

Није на одмет да се подсетимо. И на основу онога што је било, врло лако се да закључити и шта ће бити. И ко нам је једном био пријатељ, тај ће нам увек и бити.   

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Рапсоди рече

Није на одмет да се подсетимо. И на основу онога што је било, врло лако се да закључити и шта ће бити. И ко нам је једном био пријатељ, тај ће нам увек и бити.   

Одлично! Ајд онда да се присетимо и повијести пре тога и силних ратова и интереса на овим просторима који су руководили Аустријанце и Угаре и Турек и Русе и остале велике а на штету Срба

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Аурор рече

Од свих савезника из Првог светског рата, само су Руси битни! Мислим када би ишао и питао људе у Србији, само би њих навели.

Нико ти не би навео оне који су на крају заиста зауставили аустро-германску офанзиву (за разлику од Руса који су претрпели низ тешких пораза* и онда напустили рат): Енглези, Французи, Американци, Италијани... 

*Са изузетком Брусиловљеве офанзиве 1916, мада се ни аустријска ни руска војска нису опоравили од ње.

Оно што је битно, можда чак и најбитније је то да нас Русија нас није никада бомбардовала осиромашеним уранијумом.

Веома битан моменат...

Prema rečima istoričara Čedomira Antića, Rusija je ipak odigrala ključnu ulogu 1915. – kada se srpska vojska povlačila preko Albanije. Britanci i Francuzi su planirali da napuste balkanski front i posvete se odbrani Egipta i kolonija, što je snažnom intervencijom sprečio ruski car. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Рапсоди рече

Односи између држава нису као односи између људи. Ја нисам ваш пријатељ, ја нисам ваша невеста, ја нисам ваш муж... Ја сам председник Руске федерације - 146 милиона људи који имају одређени национални интерес. Мој посао је да штитим тај интерес.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Милан Ракић рече

Одлично! Ајд онда да се присетимо и повијести пре тога и силних ратова и интереса на овим просторима који су руководили Аустријанце и Угаре и Турек и Русе и остале велике а на штету Срба

Ипак је више доброчинстава које је Русија учинила за нес , него тих опречних политичких интереса који нису ишли на корист СРбима увек. И уосталом шта смо то ми велико и немерљиво икада учинили за Русе...?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Аурор рече

Односи између држава нису као односи између људи. Ја нисам ваш пријатељ, ја нисам ваша невеста, ја нисам ваш муж... Ја сам председник Руске федерације - 146 милиона људи који имају одређени национални интерес. Мој посао је да штитим тај интерес.

Ок, али  није ни наш непријатељ....

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Рапсоди рече

Ок, али  није ни наш непријатељ....

Нико нам није ни пријатељ ни непријатељ.

Човече... :)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

Па супер, са Америма смо увек били пријатељи. :)

Односи између држава нису као односи између људи  :D

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Аурор рече

Путин ми се свиђа што је искрен, а то је реткост.

Ко мисли да нам је Путин, и Русија пријатељ, нека прочита ове речи.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...