Jump to content

Породица или не

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 13. 4. 2018. at 18:12, Bokisd рече

Potpuno nepotrebno si napravio 'slucaj', koji ne postoji. ne_shvata

Expand  

O da pogledaj celu diskusiju koja je bila pre nego si ti uleteo i ono sto ste pisali. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

On 13. 4. 2018. at 18:16, Trifke рече

O da pogledaj celu diskusiju koja je bila pre nego si ti uleteo i ono sto ste pisali. 

Expand  

Nisam ispratio ( celu ) diskusiju, ali, recimo, zbog cega si strpao u kos i moje komentare ( u diskusiju za koju mislis da ide u pravcu nekog visokoumlja )

Licno, sto se tice sestre Rapsodi, nisam primetio neko veliko visokoumlje i pretecioznost u pisanju ( i ponasanju na forumu ). U svakom slucaju, pozdrav.

Подели на овим сајтовима

On 11. 4. 2018. at 15:41, Марина Савковић рече

Да.

Главни разлог зашто човек себи уопште и поставља то питање јесте сујета условљена наметнутим западним вредностима самосталног живота и превредновања самог себе, жељом за проживљавањем козначега, вођено максимом "један је живот". Хиперегоизам, једном речју. Из којег се ствара страх, а опет из страха ово питање "породица или не" - у преводу, "шта је боље за мене најбољег".
Исти разлог се налази и у питањима "деца или не" и "једно, двоје или више деце".

Expand  

U cemu tacno vidis egoizam? Budi konkretnija, ne uopsteno hedonizam, jer ovde o tome nije rec. Ne govorimo o zapostavljanju porodice, vec o promisljanju sta je bolje za svakoga licno, i pre porodice, i u porodici. Koja te to vera uci da zapostavis sebe? Hriscanstvo? Nece biti. Hriscanstvo kaze ljubi bliznjeg kao samoga sebe, dakle, ne vise od sebe, nego kao samoga sebe. Ako svoje vidjenje zivota postavljas kao jedino moguce, i druge koji se ne uklapaju u to nazoves ni manje ni vise nego hiperegoistima, onda svom misljenju dajes vaznost dogme, a to ti je egoizam. :P

Подели на овим сајтовима

On 13. 4. 2018. at 17:33, Trifke рече

@Bokisd @Рапсоди  Ah da ko kao vas dvoje? Visoko u duhovnim visinama. Kako li podnosite nas jadnike neporosvecene i ne obracene.

Expand  

Nisi mnogo bolji, samo da znas :)  Ali svi su manje vise ubedjeni u svoju ,,mudrost", tako da u istom smo problemu zajedno :)

Подели на овим сајтовима

On 13. 4. 2018. at 18:27, Иван ♪♫ рече

Nisi mnogo bolji, samo da znas :)  Ali svi su manje vise ubedjeni u svoju ,,mudrost", tako da u istom smo problemu zajedno :)

Expand  

Nisam ja ni rekao da sam bolji od njih. No ti igras na jednu duhovno sholasticku zavrzlamu. Ti mene ukoris pa ja moram da ti ponizno odgovroim da bih se pokazao duhovnim To su decije igre. potrebno je malo da odrastes znas ono: 1Cor 13:11 Kad ja bijah malo dijete kao dijete govorah, kao dijete mišljah, kao dijete razmišljavah; a kad postadoh čovjek, odbacih djetinjstvo.

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

On 11. 4. 2018. at 17:24, Ronald рече

Ne ako nisi spreman i odlucan, odnosno ako nemas jaku i iskrenu zelju za zasnivanjem porodice. Ja cesto gledam kako se mnogi roditelji ophode prema djeci i kako ih vaspitaju i stalno se zapitam da li su oni svjesni svog ponasanja koje u mnogim segmentima nije drugacije od odnosa psihopata prema svom djetetu koje oni tretiraju na psihopatoloski nacin. Psihopate se obicno tako odnose prema jednom djetetu koje odaberu a ne prema svima. To uopste ne mora biti izrazeno kroz batine, vec kroz emotivno osakacivanje djeteta i stalno nametanje krivice. Cak i izvan doga dosta roditelja podize batine za raznorazne sitnice, jer nisu naucili da trpe i kontrolisu sebe. Dozvoljavaju da im raznorazne spoljne okolnosti uticu na strpljenje koje je neophodno kako bi se izgradio odnos povjerenja i iskrenosti izmedju roditelja i djeteta, kako bi zajedno uzrastali u ljubavi i razumijevanju, roditelja prema djetetu i djeteta prema roditelju.

Expand  

Gresis, smatram da upravo takvi ljudi nece mnogo promisljati unapred

Подели на овим сајтовима

On 13. 4. 2018. at 18:34, Trifke рече

Nisam ja ni rekao da sam bolji od njih. No ti igras na jednu duhovno sholasticku zavrzlamu. Ti mene ukoris pa ja moram da ti ponizno odgovroim da bih se pokazao duhovnim To su decije igre. potrebno je malo da odrastes znas ono: 1Cor 13:11 Kad ja bijah malo dijete kao dijete govorah, kao dijete mišljah, kao dijete razmišljavah; a kad postadoh čovjek, odbacih djetinjstvo.

Expand  

Eto ti, vidis da sam u pravu :) Da se pokajes Trifke, da prestanes da se postavljas sa visine i kad treba i kad ne treba. Inace, ne igram nista, ovo sam ti najozbiljnije rekao, i mislim jos odavno, samo si mi sad dao priliku da ti kazem. Evo i ja cu da probam, valjda nije tesko. :) 

Подели на овим сајтовима

On 13. 4. 2018. at 18:38, Иван ♪♫ рече

Eto ti, vidis da sam u pravu :) Da se pokajes Trifke, da prestanes da se postavljas sa visine i kad treba i kad ne treba. Inace, ne igram nista, ovo sam ti najozbiljnije rekao, i mislim jos odavno, samo si mi sad dao priliku da ti kazem. Evo i ja cu da probam, valjda nije tesko. :) 

Expand  

Necu da se pokajem jer nemam zasta! Ako si ocekiivao blagocestivi odgovor od mene to neces dobiti. Ja sam ti okoreli gresnik kao sto vidis,   Igras itekako samo nisi svestan. No tvoj problem. Necu dalje da raspravljam. 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

On 13. 4. 2018. at 18:40, Trifke рече

Necu da se pokajem jer nemam zasta! Ako si ocekiivao blagocestivi odgovor od mene to neces dobiti. Ja sam ti okoreli gresnik kao sto vidis,   Igras itekako samo nisi svestan. No tvoj problem. Necu dalje da raspravljam. 

Expand  

Opusteno bre Trifke, sto se odma' ljutis, jesi opleo po drugima, jesi, pa ja reko nece ti smetati ako se i ja ukljucim malo u to vase grudvanje. :)

Zamisli da se sad Rapsodi naljuti na tebe... pa mislim, bilo bi bezveze :) 

Подели на овим сајтовима

On 13. 4. 2018. at 18:47, Иван ♪♫ рече

Opusteno bre Trifke, sto se odma' ljutis, jesi opleo po drugima, jesi, pa ja reko nece ti smetati ako se i ja ukljucim malo u to vase grudvanje. :)

Zamisli da se sad Rapsodi naljuti na tebe... pa mislim, bilo bi bezveze :) 

Expand  

Nisam ja ljut na tebe. Da sam ljut sve bi ovde prstalo. Nego ti samo odgovaram na ono sto mi porucujes. Slobodno ti nastavi da pljujes po meni. Mene je bas briga. Moze Rapsodi i bilo ko da se naljuti na mene. To je onda njihov problem a ne moj. Znas ja se drzim onoga Hakuna Matata. 

Jedan savet: nauci da se grudvas! ;)  Ko sto citirah: 1Cor 13:11 Kad ja bijah malo dijete kao dijete govorah, kao dijete mišljah, kao dijete razmišljavah; a kad postadoh čovjek, odbacih djetinjstvo.

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

On 13. 4. 2018. at 18:53, Trifke рече

Nisam ja ljut na tebe. Da sam ljut sve bi ovde prstalo. Nego ti samo odgovaram na ono sto mi porucujes. Slobodno ti nastavi da pljujes po meni. Mene je bas briga. Moze Rapsodi i bilo ko da se naljuti na mene. To je onda njihov problem a ne moj. Znas ja se drzim onoga Hakuna Matata. 

Jedan savet: nauci da se grudvas! ;)  Ko sto citirah: 1Cor 13:11 Kad ja bijah malo dijete kao dijete govorah, kao dijete mišljah, kao dijete razmišljavah; a kad postadoh čovjek, odbacih djetinjstvo.

Expand  

Dobro, evo ti si jaci. Nego, ja ti ozbiljno kazem, nadovezavsi se na identicnu pricu koji si sam pokrenuo, pa ti sad s tim sta hoces, prihvati, odbaci, kako ti volja.

Подели на овим сајтовима

Ovo za crnkinje, kineskinje, sto stu nasim ljudima neprivlacne, to je zato jer ljudi nisu navikli na njih, nemaju priliku da se druze sa njima svaki dan, to je za ljude nesto novo i drugacije, pa samim tim ne mogu sebe da zamisle u intimnom odnosu. Ali ako bi se malo upoznali, druzili, sve bi doslo na svoje, i ne bi bilo vise te rezerve. Tako se meni barem cini.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

On 13. 4. 2018. at 19:19, ana čarnojević рече

pa dobro evo npr albino crnkinja. što bi reko  @Trifke  patka ili "a tek ćurka" a koka...

šta misliš.....

diandra-forrest-albino-model-9.jpg

Expand  

Ova mi se ne svidja. U francuskoj sam upoznao neke mesanke (crno-bele to se valjda zove mulatkinje). Ma posizeo sam za njima.  Meni se recimo svidja Maraja Keri ili pokojna Vitni Huston. 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

On 13. 4. 2018. at 19:19, ana čarnojević рече

pa dobro evo npr albino crnkinja. što bi reko  @Trifke  patka ili "a tek ćurka" a koka...

šta misliš.....

diandra-forrest-albino-model-9.jpg

Expand  

Нос и уста су ми ружна, нису као код бјелкиња, а и облик главе је мало коцкаст :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...