Jump to content

Породица или не

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, Natasa. рече

Nerazuman ulazak u porodične odnose je samo socijalno prihvatljiva forma ispunjenja praznine.

Истина. Кад већ испуњавамо празнину, онда боље да истовремено будемо и социјално неприхватљиви, а живот ће нас свакако све изразбијати са све илузијама. :D

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Иван ♪♫ рече

tema nije o meni, niti šta ja želim, već o iskustvima i mišljenju forumaša

Naravno da je o tebi, koga boli dupe za iskustva forumaša :smeh1:.

Tema odiše strahom i egzistencijalnom krizom.

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Иван ♪♫ рече

Pokusavam da utvrdim neke racionalne razloge i da vidim tudja iskustva. Ono sto primecujem jeste da prakticno NIKO nije dao konkretan odgovor. Ti si dao u jednoj recenici da ,,nista nisi izgubio" i to je to. I Justin je dao jedan konkretan odgovor. A sve druge poruke - nista konkretno.

To je zato sto konkretan odgovor vazi za konkretnu licnost, nema univerzalnog pravila za sve.

Po ovome sto si rekao izlazi da ti na neki nacin trazis recept. A toga u ljubavi prosto nema.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Иван ♪♫ рече

Dobar citat. Skoro da i ja tako mislim, ali nisam spreman na nerazumno prepustanje.

Kazes da sam izneo dosta predubeđenja i samoubeđenosti. Ja iz toga ne mogu mnogo da zakljucim. Ajde malo obrazlozi na sta mislis? Sta je to sto ti smeta? Prvi deo je sta vise u potpunosti u skladu sa tvojim vidjenjem.

Ma ne smeta meni nista, kazem da nekako delujes zabunkerisano i odvec sracunato, a to je sasvim nepotrebno, em je na duze staze i vrlo stetno.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Lady Godiva рече

Истина. Кад већ испуњавамо празнину, онда боље да истовремено будемо и социјално неприхватљиви, а живот ће нас свакако све изразбијати са све илузијама. :D

Je l se i ti plašiš braka? :smeh1:

Nije to nikakav bauk, niti šta spektakularno, a nije ni samački život spektakularan i wow. Mada tvrdim da brak i porodica pomažu čoveku da sazri i odraste. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, obi-wan рече

Ma ne smeta meni nista, kazem da nekako delujes zabunkerisano i odvec sracunato, a to je sasvim nepotrebno, em je na duze i vrlo stetno.

Ma paralisan je od straha i predrasuda i sad traži neki odgovor kao tračak nade...ali to mu niko ne može reći do sopstvenog iskustva.

Подели на овим сајтовима

Deca i porodica mogu i da te usredsrede, da jasnije vidiš šta ti je važno. Mogu i da te motivišu za razne stvari u životu.

A mogu i da te od nekih stvari i predrasuda oslobode, da te nauče da nije neophodno spavati 8 sati dnevno, da je moguće svašta postići i funkcionisati i u uslovima koji nisu idealni, uz buku i metež, sa bebom na sebi.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Иван ♪♫ рече

budi mudar kad biras zenu i kucu, da posle celog zivota ne bi morao da budes mudar

Ja bih ovo preformulisao u budi mudar kad biraš supružnika, jer ipak ova izreka je stara iz vremena kada su žene bile žigosane. No nema takve garancije da ćeš izabrati supružnika da ti baš paše u svemu. Život je dinamičan i osoba je drugačija kako prolazi kroz godine, ali se ipak može odmjeriti da sa nekim ne uđeš u vezu, a ipak od samog početka znaš da iz fundamenta nije nešto dobro i lažno se nadaš će se popraviti u buduće. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, obi-wan рече

To je zato sto konkretan odgovor vazi za konkretnu licnost, nema univerzalnog pravila za sve.

Po ovome sto si rekao izlazi da ti na neki nacin trazis recept. A toga u ljubavi prosto nema.

Po cemu si zakljucio da trazim recept? Ako ti recimo pokrenes temu o nekoj teoloskoj temi, da li to automatski znaci da trazis recept u duhovnom zivotu? Nemoj premestati pricu na licne opaske.

Ma ne smeta meni nista, kazem da nekako delujes zabunkerisano i odvec sracunato, a to je sasvim nepotrebno, em je na duze i vrlo stetno.

Mozda jeste, mozda nije, to nije tema i nije tvoje da se time bavis.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Иван ♪♫ рече

Mozda jeste, mozda nije, to nije tema i nije tvoje da se time bavis.

Dobro. Ja stavi` moje dve lepte... :)

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Paradoksologija рече

Deca i porodica mogu i da te usredsrede, da jasnije vidiš šta ti je važno. Mogu i da te motivišu za razne stvari u životu.

A mogu i da te od nekih stvari i predrasuda oslobode, da te nauče da nije neophodno spavati 8 sati dnevno, da je moguće svašta postići i funkcionisati i u uslovima koji nisu idealni, uz buku i metež, sa bebom na sebi.

Niko ništa nije postigao u idealnim uslovima. Blagi pritisak je mnogo stimulativniji od flafičastog života.

Подели на овим сајтовима

Dobro. Ja stavi` moje dve lepte... :)

ako pravis poredjenje sa udovicinom leptom, varas se, jer je ona dala dobro delo od sebe, ovo sto ti radis nije dobro delo, jer me analiziras bez potrebe, pristajes na gorde i nadmene prozivke na moj racun, i postavljas sebe skoro pa za neprikosnoveni autoritet, pre ce biti da si oprao ruke... toliko o tome

Подели на овим сајтовима

пре 50 минута, Иван ♪♫ рече

Pokusavam da utvrdim neke racionalne razloge i da vidim tudja iskustva. Ono sto primecujem jeste da prakticno NIKO nije dao konkretan odgovor. Ti si dao u jednoj recenici da ,,nista nisi izgubio" i to je to. I Justin je dao jedan konkretan odgovor. A sve druge poruke - nista konkretno. Zar niko nije mogao da kaze eto ja imam taj i taj hobi, volim da radim to i to, da idem tamo i tamo, i kad sam stvorio/la porodicu jesam ili nisam nesto izgubio/la od toga, prilagodio/la sam se i sl. Niko - nista. Ali zato se prica o svetinji braka i toj famoznoj apsolutnoj ljubavi. Ali konkretno, iz zivota - nista. Sta ja iz toga mogu da zakljucim? Pa da ljudi nemaju sta da kazu, ili nemaju nikakva interesovanja (sto je malo verovatno), ili nemaju drugog nacina da opravdaju svoj izbor, osim da pricaju o uzvisenosti svete tajne porodice, racionalizuju. Znaci da ipak neceg tu ima u mojim sumnjama.

Па ево конкретно, ја сам као млад много волео да имам породицу. Људи су се чудили кад ме питају шта хоћу, а ја кажем да имам породицу. Млади су обично хтели нова кола, путовања, зезање...

Мој проблем био је тачка #3 - нисам имао ни пребијене паре. Али решили смо да живимо од љубави. Што је било изузетно тешко. Десет година нисам диго главу од посла, нисам ишао нигде на одмор, растурио сам се скроз. То је онда оставило велике последице и на наш однос итд. Кад си млад мислиш да све можеш, да ништа не може да те заустави... И јесте тачно, успео сам да се извучем. Али је цена огромна. Не само за мене, здравље итд. (ко ме шиша...), него сам био хронично уморан и нервозан читаво време и неподношљив за околину, пропустио многе лепе тренутке, нисам био муж и отац какав је требало да будем и тако даље. О хобијима итд. да не причамо. Гитара је за то време скупљала прашину, поново сам је узео тек после свега. Спорт сам запоставио потпуно. У 20-тим сам био терминатор. Карате, гимнастика, тенис... Сад се тек мало враћам у форму колико да не зарђам.

Наравно, није за то све крив брак. Кризе, ратови, немаштина, свакаква срања... У неком нормалном окружењу, да сам рођен - или бар да сам прво дошао у САД, све би то било лаганица и плус би био бољи отац и муж. Све то треба узети у обзир. Много је тешко све испунити како треба ако сву снагу мораш да усмериш на један фронт.

Жалим што нисам био мало мудрији у свему томе.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...