Рапсоди Написано Март 8, 2018 Пријави Подели Написано Март 8, 2018 Текст се пише преливима душе...овакве врсте текстова не прима ни један папир, смисао невидљиво реченог (доживљеног) би се изгубио у преносу. obi-wan and "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 1 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 8, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 8, 2018 Selma Borić te 1949. godine bila je učenica Druge ženske gimnazije u Sarajevu, ali je često odlazila kod roditelja u Zenicu. Pjesnik i humorista Vlado Dijak bio je ludo zaljubljen u nju i jednom prilikom ponudio se da joj ponese kofere do željezničke stanice, ali ni tada nije skupio hrabrosti da joj izjavi ljubav. Zato je, ispraćajući je sa perona, dok mu je ona mahala iz kupea, izgovorio rečenicu koju je kasnije pretočio u hit baladu "Putuj, Selma, i molim te ne naginji se kroz prozor", a koju je otpjevalo "Bijelo dugme". Selma je za pjesmu saznala tek 1962. godine kada joj je otac poslao novinski članak u kojem su bili objavljeni stihovi. Goranu Bregoviću je rekla da je ona ta Selma, posjetila je Dijakov grob, priznala da je i ona za njim patila, a onda i sama objavila zbirku poezije "Selma putuje na fakultet", u kojoj se nalazi i pjesma "Sjećanje na Vladu"… ... ... Selma, putuje na fakultet ona putuje ja kofer nosim molim tezak je, al' posto njen je licno ja i taj kofer volim Selma, na ulasku u voz ti htjedoh rec' nesto njezno nesto sto izaziva pozor al' rekoh samo zdravo Selma i molim te, ne naginji se kroz prozor Ref. 2x Selma, Selma, zdravo Selma putuj, Selma i molim te ne naginji se kroz prozor Veliki Marko and "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
"Tamo daleko" Написано Март 8, 2018 Пријави Подели Написано Март 8, 2018 .... Njen izraz u ocima me je duboko dirnuo... obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 8, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 8, 2018 пре 7 минута, "Tamo daleko" рече .... Njen izraz u ocima me je duboko dirnuo... Znaci, kad slusam ovo ili onu Jadranku od malopre, lepo me rebra zabole... "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Март 8, 2018 Пријави Подели Написано Март 8, 2018 Koliko sam puta umro, a ti me ozivjela, koliki sam pjanac bio, a ti me otrijeznila. Kakve su vatre gorjele, a ti ih gasila, na kakvom sam bio dnu, a ti si me spasila. Posle tebe je ostala dusa gola ko pustinja, posle tebe mi ljubav dodje kao milostinja. Ima noci kada tugu tocim mesto vina, al' nema dana kol'ko je na srcu rana. Ref. Lako ces ti bez mene, al' kako cu ja bez tebe, kad dodju teski dani kad odu svi jarani kad zamirisu jorgovani. "Tamo daleko" and obi-wan је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Март 8, 2018 Пријави Подели Написано Март 8, 2018 Ed Sheeran - Kiss me One, two, three, four Settle down with me Cover me up Cuddle me in Lie down with me And hold me in your arms And your heart's against my chest, your lips pressed to my neck I'm falling for your eyes, but they don't know me yet And with a feeling I'll forget, I'm in love now Kiss me like you wanna be loved You wanna be loved You wanna be loved This feels like falling in love Falling in love We're falling in love Settle down with me And I'll be your safety You'll be my lady I was made to keep your body warm But I'm cold as the wind blows so hold me in your arms Oh no My heart's against your chest, your lips pressed to my neck I'm falling for your eyes, but they don't know me yet And with this feeling I'll forget, I'm in love now Kiss me like you wanna be loved You wanna be loved You wanna be loved This feels like falling in love Falling in love We're falling in love Yeah I've been feeling everything From hate to love From love to lust From lust to truth I guess that's how I know you So I hold you close to help you give it up So kiss me like you wanna be loved You wanna be loved You wanna be loved This feels like falling in love Falling in love We're falling in love Kiss me like you wanna be loved You wanna be loved You wanna be loved This feels like falling in love Falling in love We're falling in love "Tamo daleko" and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Veliki Marko Написано Март 8, 2018 Пријави Подели Написано Март 8, 2018 Volio bih da si tu ove noci tako trebas mi kao more mornaru nemam s' kim nadu dijeliti dijeliti i sacuvati Volio bih da si tu nocni program je na radiju pustaju neku dragu muziku moje misli tebi putuju putuju, da te pronadju obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Човек планира Бог одлучује Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 29, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 29, 2018 Imali smo i na drugoj temi ovu pesmu, a ovde je stavljam zbog teksta. Sto rece @Лапис Лазули - cela je kao psalam... ... ... Looking For Romance / I Bring You A song ... I bring you a song And I sing as I go For I want you to know That I'm looking for romance I bring you song In the hope that you'll see When you're looking at me That I'm looking for love I'm seeking that glow Only found when you're young and it's May Only found on that wonderful day When all longing is through I'm seeking that glow Only found when a thrill is complete Only found when two hearts gently beat To the strength of a walz that's both tender and new I bring you a song For I'm seeking romance You're by my side There's a moon up above It shines with a light that's so mellow and bright It's easy to see That tonight we shall fall in love I bring you a song For I'm seeking romance Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 29, 2018 Пријави Подели Написано Март 29, 2018 Come and hold my hand I wanna contact the living Not sure I understand This road I've been given I sit and talk to God And he just laughs at my plans My head speaks a language I don't understand I just wanna feel Real love fill the home that I live in Cos I got too much life Running through my veins Going to waste I don't wanna die But I ain't keen on living either Before I fall in love I'm preparing to leave her Scare myself to death That's why I keep on running Before I've arrived I can see myself coming I just wanna feel Real love fill the home that I live in 'Cause I've got too much life Running through my veins Going to waste And I need to feel Real love, be in love ever after I can not get enough I just wanna feel Real love fill the home that I live in I've got too much love Running through my veins To go to waste I just wanna feel Real love, be in love ever after There's a hole in my soul You can see it in my face It's a real big place Come and hold my hand I wanna contact the living Not sure I understand This road I've been given Not sure I understand Not sure I understand Not sure I understand Not sure I understand Lady Godiva and obi-wan је реаговао/ла на ово 1 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 23, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Април 23, 2018 Otudjenost... ni goreg stanja medju ljudima, ni lepse opevanog u bilo kom vremenu... Ovde prilazem originalnu verziju iz 1964. godine, kao i rimejk iz 2015.-te. Original je uobicajeni folk-rok, tipican za sezdesete godine proslog veka, a rimejk je vise "power-made", sa spektakularnim "penjanjem" melodije ka zavrsnom i potpunom (anti)klimaksu. Skoro pa prorocki opominjuce remek-delo, danas narocito aktuelno... The Sound of Silence by Paul Simon The Sound of Silence ... "The Sound Of Silence"(originally by Simon & Garfunkel) Hello, darkness, my old friend. I've come to talk with you again Because a vision softly creeping, Left its seeds while I was sleeping. And the vision that was planted in my brain Still remains Within the sound of silence. In restless dreams I walked alone. Narrow streets of cobblestone 'Neath the halo of a street lamp. I turned my collar to the cold and damp When my eyes were stabbed by the flash of a neon light That split the night And touched the sound of silence. And in the naked light I saw Ten thousand people, maybe more.People talking without speaking. People hearing without listening.People writing songs that voices never share.And no one dare Disturb the sound of silence. "Fools," said I, "You do not know: Silence, like a cancer, grows. Hear my words that I might teach you. Take my arms that I might reach you," But my words like silent raindrops fell And echoed in the wells of silence.And the people bowed and prayed To the neon god they made. And the sign flashed out its warning In the words that it was forming. And the sign said, "The words of the prophets are written on the subway walls And tenement halls. And whispered in the sound of silence." ... ... ... ... Lady Godiva је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Мај 25, 2018 Пријави Подели Написано Мај 25, 2018 Kada se kiše i oluje stišale budu I kreket žaba po blatnjavom putu bude utihao I kad raspjevani zvuk zvona sa katedralskog tornja nadjača i zaustavi bolnu pjesmu vjetra a aleje ponovo ožive životom proljeća Ja kliktaću nestanku svome Tada draga sigurno više neću morati čekati i po pola sata duže, Sklonjen u sijenci fenjera, prokisao do kože, tvoj korak laki. Znam, tebi se nikada žurilo nije A ja baksuz, baš u jesen se zaljubih Ali nije važno, ja evo kličem jer rekoše mi Iza svakog nestanka rođenje niče" Znam u prošlosti jednoj Noć je odnijela dan Ali ipak ja ponekad Želim vratiti dan Pjesma je sad život moj Pjesma smo mi, ja i ti kad kišni dani prođu ja nestat ću uz zvona zvuk Pjevajte svi ja cu sad napustit vas Al' pjesma ta nek vječno živi nestanak taj nek bude poziv moj za sve za jedan život nov Dan sa jutrom se rađa Vjetar odnosi noć Sunce nadanja budi Život počinje nov Pjesma je sav život moj Pjesma smo mi, ja i ti kad kišni dani prođu ja nestat ću uz zvona zvuk Pjevajte svi ja ću sada napustit vas Al' pjesma ta nek vječno živi Nestanak taj nek bude poziv moj za sve za jedan život nov Pjevajte svi ja ću sada napustit vas Al' pjesma ta nek vječno živi Nestanak taj nek bude poziv moj za sve za jedan život nov Nek pude poziv moj.... "Kada se kiše i oluje stišale budu I kreket žaba po blatnjavom putu bude utihao I kad raspjevani zvuk zvona sa katedralskog tornja nadjača i zaustavi bolnu pjesmu vjetra a aleje ponovo ožive životom proljeća Ja kliktaću nestanku svome obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Мај 25, 2018 Пријави Подели Написано Мај 25, 2018 Ja sam bio pogrešan Kad sam ti stavio ruku na rame Tamo je držao dugo I govorio riječi Ja sam bio pogrešan Kad sam tražio da mi kažeš Koja si strana Postoje pravila igre Ti znaš da ne možeš sama Ispod svih tih zastava Što vijore svud oko nas Ne postoji mjesto Gdje mogla bi stati Visoko dignuti ruke I pjevati našu pjesmu I pjevati našu pjesmu Protiv volje umiješan U staru zavjeru strana U staru zavjeru nada Ja sam jednoga dana Slučajno našao put Ispod svih tih zastava Što vijore... Kapi s oboda Sada padaju na uže i gun Ja sam slobodan Neka s moga vrata vijori šal od svile... Kapi s oboda Sada padaju na uže i gun Ja sam slobodan Neka s moga vrata vijori šal od svile... obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Мај 25, 2018 Пријави Подели Написано Мај 25, 2018 Remember when you were young you shone like the sun Shine on you crazy diamond Now there's a look in your eyes, like black holes in the sky Shine on you crazy diamond You were caught in the cross-fire of childhood and stardom Blown on the steel breeze Come on you target for faraway laughter Come on you stranger You legend, you martyr, and shine You reached for the secret too soon You cried for the moon Shine on you crazy diamond Threatened by shadows at night and exposed in the light Shine on you crazy diamond Well you wore out your welcome with random precision Rode on the steel breeze Come on you raver, you seer of visions Come on you painter You piper, you prisoner, and shine Nobody knows where you are, how near or how far Shine on you crazy diamond Pile on many more layers and I'll be joining you there Shine on you crazy diamond And we'll bask in the shadow of yesterday's triumph And sail on the steel breeze Come on you boy-child, you winner and loser Come on you miner for truth and delusion, and shine obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Мај 25, 2018 Пријави Подели Написано Мај 25, 2018 So close, no matter how far Couldn't be much more from the heart Forever trusting who we are And nothing else matters Never opened myself this way Life is ours, we live it our way All these words I don't just say And nothing else matters Trust I seek and I find in you Every day for us something new Open mind for a different view And nothing else matters Never cared for what they do Never cared for what they know But I know So close, no matter how far Couldn't be much more from the heart Forever trusting who we are And nothing else matters Never cared for what they do Never cared for what they know But I know I never opened myself this way Life is ours, we live it our way All these words I don't just say And nothing else matters Trust I seek and I find in you Every day for us, something new Open mind for a different view And nothing else matters Never cared for what they say Never cared for games they play Never cared for what they do Never cared for what they know And I know, yeah! So close, no matter how far Couldn't be much more from the heart Forever trusting who we are No, nothing else matters obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Мај 25, 2018 Пријави Подели Написано Мај 25, 2018 Sheets of empty canvas, untouched sheets of clay Were laid spread out before me as her body once did All five horizons revolved around her soul As the earth to the sun Now the air I tasted and breathed has taken a turn, ooh And all I taught her was everything Ooh, I know she gave me all that she wore And now my bitter hands chafe beneath the clouds Of what was everything Oh, the pictures have all been washed in black Tattooed everything I take a walk outside I'm surrounded by some kids at play I can feel their laughter, so why do I sear Oh and twisted thoughts that spin round my head I'm spinning, oh I'm spinning How quick the sun can drop away And now my bitter hands cradle broken glass Of what was everything All the pictures have all been washed in black Tattooed everything All the love gone bad turned my world to black Tattooed all I see, all that I am, all I'll be yeah I know someday you'll have a beautiful life I know you'll be a star in somebody else's sky, but why Why, why can't it be, why can't it be mine? Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука