Милан Ракић Написано Фебруар 14, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2018 „Vi ste nekorektan partner“, to sam napisao nedavno u zahtevu za raskid ugovora sa kablovskim operaterom. Momku na šalteru koji je primio formular bilo je malo nelagodno, a valjda po službenoj dužnosti upitao me je da obrazložim takvu ocenu. Nije mi bilo teško. Rekoh , kada smo započeli saradnju vi ste se obavezali da ćete mi isporučivati toliko i toliko programa, po toj i toj ceni. U međuvremenu broj kanala se smanjivao, cena je pomerana naviše, a mene, kao drugu ugovornu stranu, niko ništa nije pitao. Mic po mic, račun je uvećan za 400 i kusur dinara, a broj TV kanala smanjen sa 80 na ispod 70. Za pet, šest godina koliko traje naša “saradnja” ja sam uredno plaćao uslugu. Istovremeno, operater mi je često ostajao dužan, jer retko koji mesec je prošao bez prekida signala. Bilo je slučajeva da po dan, dva, nemam sliku ili Internet koji sam, takođe, kod njih kupio. Nikada se nije desilo da mi račun bude umanjen za jedan jedini dinar. Naravno da mi to umanjenje ne bi finansijski mnogo značilo, ali bi psihološki delovao. Osetio bih da neko poštuje mene i moj novac. Imao bih utisak fer poslovanja, čak bih to i raspričao. Nikada me “moj” kablovski operater, kao urednog platišu, nije nagradio nekim gratis programom, nikada pitao da li sam zadovoljan uslugom, nikada ponudio kakav popust. Ništa, samo račun. E zato sam rešio da svoj džep i svoj novčanik zaštitim od tih glodara. Prvo sam pokušao da se iznova dogovorimo, da nastavimo saradnju, ali ne na moju štetu. Tražio sam da se vratimo na start našeg ugovora – da mi se isporučuje 80 programa i da plaćam koliko i na početku – 2.100 dinara. Dečko sa šaltera je nekoga zvao, objašnjavao šta „stranka koja je došla“ hoće, onda je taj neko rekao „ne može“. Predložio sam drugu varijantu, da ja napravim spisak od 20-30 programa a oni neka odrede cenu. Ne tražim popust, samo da smanjim broj „smeće kanala“ i da kupim ono što hoću da gledam. To ih je tek zbunilo, usledile su opet telefonske konsultacije. I isti odgovor – „ne može“! Kome god ispričam svoj slučaj dobijem sličan ili isti odgovor. Ljudi su, čini mi se, i u većem problemu nego ja. Naročito ovi što im se operateri spajaju ili jedan preuzme drugog. Njima su još više smanjili broj kanala, a takođe povećali cenu. Samo, retko se ko odlučuje na raskid ugovora, zato što država štiti, koga drugog nego prodavce signala, da ne kažem pljačkaše. Pitali su me mnogi šta ću sad? Ništa, vratio sam antenu i hvatam petnaestak programa, sasvim dovoljno. A sport i poneki film ću gledati preko Interneta, već sam našao novog dobavljača. Neću da budem kokoška za čerupanje, a vi kako hoćete. Da, u međuvremenu me je moja bivša kablovska zvala i tražila da joj vratim opremu. Imao sam kontra pitanje, a ko je tu opremu doneo? – Pa naši majstori, odgovorila je kablovska. – A piše li u ugovoru da ja moram da vratim? – Ne piše, zna ona. Pa, dođite po vašu opremu, neći da mi smeta u kući! Tačka. Čekam ih. Milenko VASOVIĆ obi-wan, Vladan :::., AnaLaz and 8 осталих је реаговао/ла на ово 3 8 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
AnaLaz Написано Фебруар 14, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2018 Кад нам је истекао уговор прошле године, ја хтела да откажемо, но остали се баш нису сложили. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 14, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2018 александар живаљев and Natasa. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Фебруар 14, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2018 пре 25 минута, Милан Ракић рече Pitali su me mnogi šta ću sad? Ništa, vratio sam antenu i hvatam petnaestak programa, sasvim dovoljno. А и интернет некад добро дође goranger је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Фебруар 14, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2018 ја сам прекинула уговор, опрему нисам вратила, нека дођу по њу, а пар пута сам рекламирала рачун, због лошег сигнала, додуше умањивали су их, али због кидања живаца и нон стоп зивкања кол центра раскинула сам уговор. Поуке.орг инфо and AnaLaz је реаговао/ла на ово 1 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Фебруар 14, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2018 Ја имам годинама АДСЛ , и планирала сам да пређем на СББ кад ми истекне уговор. Сад сте ме поколебали. Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Фебруар 14, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2018 пре 1 минут, Лидија Миленковић рече Ја имам годинама АДСЛ , и планирала сам да пређем на СББ кад ми истекне уговор. Сад сте ме поколебали. Никако. СББ је бандитска фирма. Преузели су ИКОМ. Пакет који сам плаћао, све у фулу, брз нет, поуздан, тв преко 200 канала, фул ХБО сам плаћао 2600 динара, сада ми бандити намећу тај исти пакет за 4200. Још нуде и облећу, полако ми гасе канал по канал и чекају тај неки законски оквир да иако ми је уговор са ИКОМ-ом истекао, једноставно доведу пред свршен чин. Ево једног текста који сам писао пре годину дана управо о отпме када је све било стидљиво и у најави... https://patriot.rs/sbb-kupio-ikom-internet-i-tv-od-sada-skoro-duplo-skuplji/ александар живаљев, AnaLaz, Поуке.орг инфо and 3 осталих је реаговао/ла на ово 5 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Војвода7 Написано Фебруар 14, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2018 Тотал ТВ имам већ неких 8 година, презадовољан.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
WiseMan Написано Фебруар 15, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2018 Istina je, SBB zaista loše posluje. Mnogo ljudi se žali na njihove usluge. Račune povećavaju a usluga im je loša. Ubacuju neke glupe kanale jer su: "raskinuli ugovor sa tim kanalom". Jedino što je po meni totalno besmisleno što svake godine svečano u Januaru povećaju račun za 100 dinara. "Radi povećanog obima rada. Radi unapređenja opreme" bar su to razlozi, međutim oprema im je totalno nekvalitetna. Njihov Cisco WiFi modem konstantno prekida signal, a nema 2 frekvencije (2.4 Mhz i 5 Mhz) već samo jednu (2.4 Mhz na kojoj rade svi uređaji u kući pa se zato i prekida WiFi signal). Daju oni i ruter koji ima 5 Mhz, ali to moraš da platiš da bi se sladio. Ali moram da pohvalim ekipu iz SBB podrške https://twitter.com/SBBsupport momci i devojke se zaista trude da svima izađu u susret. Tako da podrška im je čista 10, a oprema i njihove usluge su katastrofalne. Jedina zamerica je ta što pored toga što su im paketi skupi a usluge katastrofalne, svake godine uvećavaju račun a ništa se ne menja, ali istina je da je njihov internet jedan od najbržih u istočnoj Evropi. Vladan :::. and AnaLaz је реаговао/ла на ово 1 1 Mornië alantië Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
AnaLaz Написано Фебруар 12, 2019 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2019 СББ опет дигао цену за 150 динара. Срамота! Gogić је реаговао/ла на ово 1 Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Фебруар 12, 2019 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2019 Ne vidim razlog za kabelskom, Tv u HR ima oko desetak programa i to je previše. Jedino ostaviti samo internet koji platim 120 kuna oko 17 eura a za kablovsku hoće duplo oko 260 kuna a to je previše. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
djordje.pesic Написано Фебруар 12, 2019 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2019 U trenutnom stanu net vozim preko telekoma, kablovsku preko poste (opet se svede na telekom verovatno). Zadovoljan sam. Na TV ionako gledam samo 1 kanal - diva za flimove i to sa zenom kad ona gleda. Da se ja pitam, TV bi bilo bez Internet je vise nego dovoljan za sve. obi-wan, AnaLaz and Natasa. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Предраг М Написано Март 22, 2019 Пријави Подели Написано Март 22, 2019 14-а година без тв-а и уопште ми не недостаје. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука