Jump to content

konkretan slučaj spasenja osobe krštene u KC

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Zoran Đurović рече

Амин. Ја велим да ниједан који се наругао Христовом крштењу, и крстио крштеног, неће ићи у рај. 

Treba imati hrabrosti i ovo posvjedočiti.. direktno izrugivanje Spasitelju koji je to duh " svetog zilotizma.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ako mu Isus tamo zabrani pristup yutube onda vodimo I zakija. :)))

Ја то видим, ако можеш да замислиш - Христос стоји на врху литице, држи апостоле који висе изнад провалије за руке, ми се држимо за њих и држимо све остале које волимо.

Држи и не пуштај. Још мало.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Grizzly Adams рече

Ја то видим, ако можеш да замислиш - Христос стоји на врху литице, држи апостоле који висе изнад провалије за руке, ми се држимо за њих и држимо све остале које волимо.

Држи и не пуштај. Још мало.

Men to samo u jednom trenutku doista teško pravi Krst što bi se reklo pa posle zaista sve sama milost I ljubav.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 57 минута, "Tamo daleko" рече

Нека нико не господари у нашој вери - ни цар, ни епископ, ни лажни сабор, нити ико други, него само - једини Бог, Који нам је и Сам и кроз Своје ученике предао ту веру!(Св.Марко Ефески)

Не лупетај... 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, kopitar рече

Treba imati hrabrosti i ovo posvjedočiti.. direktno izrugivanje Spasitelju koji je to duh " svetog zilotizma.

А шта ћемо са евхаристијом, није ли Христос јасно заповедио како да се врши? Шта мислите о томе, само јасан одговор да или не.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Zoran Đurović рече

Амин. Ја велим да ниједан који се наругао Христовом крштењу, и крстио крштеног, неће ићи у рај. 

Шта ако се човјек искрено покаје?

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Матусал рече

А шта ћемо са евхаристијом, није ли Христос јасно заповедио како да се врши? Шта мислите о томе, само јасан одговор да или не.

Blagujemo tijelo i krv proslavljenog Bogočovjeka i to njegovo mistično tijelo -Crkvu u kojoj su svi spašeni od početka do kraja kraja svijeta . Ti misliš da kroz 

Подели на овим сајтовима

пре 47 минута, Матусал рече

Проблем није дефинисан на нивоу ПЦ, питам се како можеш да им признаш било шта од тога а да не признајеш да су цркве у јединству. Мислим да РЦ има низ искривљених учења која је удаљава од апостолске вере али је задржала апостолско прејемство стога бих признао крштење. Евхаристију не бих због трансупстанцијације и бесквасног хлеба.  Мада знаш и сам да је о овоме немогуће размишљати на овај начин нити утврдити неку тачност него је потребна саборна одлука која се више темељи на тој саборности него на некој логици.

Резон ти је промашен. Католици су црква, а чак су задржали за себе и израз из Вјерују. Ми неку врсту трансубстације сасвим јасно исповедамо, а евхаристија се вршила и на риби, а не само на овим материјама које користимо данас. Саборска одлука не мења ништа него само признаје статус кво. Сасвим је неприхватљива твоја идеја да се некоме може признати апостолско прејемство без евхаристије. Јер би то значило да је оно невезано за евхаристију. То канони негирају, јер мора сабор и евхаристија да би било рукоположење. Одбаци заблуду коју си овде заступио.

Подели на овим сајтовима

пре 52 минута, damsoyu рече

Znaci moji su osudjeni na propast?

Јесте, још ће имати сваки по 10 црнаца да им гура отпозади... 

Мени је жао што имамо овакве психопате, али их и ви имате. Њима је припремљен заједнички хотел...  

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Zoran Đurović рече

Резон ти је промашен. Католици су црква, а чак су задржали за себе и израз из Вјерују. Ми неку врсту трансубстације сасвим јасно исповедамо, а евхаристија се вршила и на риби, а не само на овим материјама које користимо данас. Саборска одлука не мења ништа него само признаје статус кво. Сасвим је неприхватљива твоја идеја да се некоме може признати апостолско прејемство без евхаристије. Јер би то значило да је оно невезано за евхаристију. То канони негирају, јер мора сабор и евхаристија да би било рукоположење. Одбаци заблуду коју си овде заступио.

Одбаци ти заблуде које исповедаш и не нападај православне, јеретиче и лажиучитељу. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ivan Marković рече

Одбаци ти заблуде које исповедаш и не нападај православне, јеретиче и лажиучитељу. 

Kaže čovek koji veruje u stvorenu blagodat...

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, kopitar рече

Ви се ругате Спаситељу, док вам " свети"Тома мери Суштину Божју, да не говорим о филиокве и оном вашем незаблудивцу

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Ivan Marković рече

Све већ одговорено.  Мутиводо. Или се довуци пред ѕабор СПЦ па да причамо о томе. Поредиш привремене и админ расколе са латинском херезом А ниси ми одговорио јел Дуле био у расколу и са Алемсандријом, Ант, Јер. С тобом само могу да причам пред својим епископом или на сабору. Тако да не млати више

Бије те одлив крви?:))12:smeha::))

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...